Reklama

 



Pravidla fóra


Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Zesilovač wifi signálu
PříspěvekNapsal: sob 21.12.2019 21:15 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.7.2009
Příspěvky: 609
Bydliště: Hodonín
Ahojte,

tak mě včera nainstalovali optický 5G internet s tímto routrem https://www.i4wifi.cz/cs/224264-huawei- ... -wi-fi-usb
Dříve jsem měl router s bezdrátovým příjmem umístěný v patře a tam byl signál dobrý a v přízemí horší. Nyní mám nový router v přízemí a v patře - v nejvzdálenějších místnostech je signál slabý. Sice 5G přenese vyšší rychlost, ale signál má nižší pronikavost.
Router vysílá na 5G a i 2,4 G.
Bylo mě poraděno pořídit si zesilovač wifi signálu - https://www.electromania.cz/xiaomi-wifi ... i-fi-6787/
Taky jsem se dneska bylo v odborné prodejně řečeno, že lepší by bylo mít zesilovač, co signál přijímá po elektrické síti 230 V a dál vysílá wifi.
Jelikož tomu absolutně nerozumím, co byste mi poradili vy?
Díky
Pavel


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Zesilovač wifi signálu
PříspěvekNapsal: sob 21.12.2019 23:04 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 22.7.2013
Příspěvky: 404
Bydliště: Světlá nad Sázavou
Podobný bazmek jsem si taky pořídil protože router to pokryl akorát v patře a do dílny signál nic,shrnu to krátce signál tam sice je ,ale síla slabota a v routeru mi technik musel přehrát firmware takže to stálo jednou tolik než kdybych natáhl kabel do dílny a dal tam druhý router.Již nikdy více.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zesilovač wifi signálu
PříspěvekNapsal: sob 21.12.2019 23:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.8.2011
Příspěvky: 680
Bydliště: Ružindol,SK
Obrázky: 9
Tiež som potreboval signál až do altánku, tak som natiahol "kábel" z routra v izbe von na dvor kde som napojil druhý router a používam ako wifi.

_________________
Futaba FC-16, Frsky Taranis +


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zesilovač wifi signálu
PříspěvekNapsal: ned 22.12.2019 0:05 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 1.1.2012
Příspěvky: 411
Natažení kabelu k dalšímu AP je ta nejlepší možnost. (pokud ti nic nebrání, jdi touto cestou) Pokud ti něco brání, ale fáze máš společné, jdi cestou PowerLine.

Na opakovač se úplně vykašli.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zesilovač wifi signálu
PříspěvekNapsal: ned 22.12.2019 16:47 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.7.2009
Příspěvky: 609
Bydliště: Hodonín
c3cilka píše:
Natažení kabelu k dalšímu AP je ta nejlepší možnost. (pokud ti nic nebrání, jdi touto cestou) Pokud ti něco brání, ale fáze máš společné, jdi cestou PowerLine.

Na opakovač se úplně vykašli.

Ahojte,

no, na to že bohužel natažení kabelu nahoru je docela komplikované jsem zapomněl napsat a chtěl bych se mu vyhnout. Radi ten Power Line, ovšem - mám elektřinu roztahanou po celém baráku rozděleně po okruzích a netuším, co na které fázi je.
Budu dál zjišťovat.
Díky
P


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zesilovač wifi signálu
PříspěvekNapsal: ned 22.12.2019 18:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.11.2013
Příspěvky: 3019
Bydliště: Olomouc, ČR
Použití zesilovače je sporné protože přenos internetu je oboustranný (dotaz-odpověď). Moc nepomůže když router bude mít páru a telefon nebo PC bude pořád slabé. Opakovač wifi v půlce cesty to bude zpomalovat. Ještě by tu bylo řešení dát do půli cesty dva propojené routery každý na jiném kanále wifi, jeden jako AP, druhý jako klient. To se zpomalovat nebude.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zesilovač wifi signálu
PříspěvekNapsal: ned 22.12.2019 18:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 8112
Bydliště: Nový Bydžov ČR
Obrázky: 14
Já řešil podobnej problém, z patra do patra slabej signál. Telka hlásila 2 čárky ze 4 ale přehrávání z Youtube bylo trhaný. Na provizorním LAN kabelu to necukalo.
Nechtěl jsem rozmlátit barák kvůli LAN kabelu. Vzpoměl jsem si že máme v baráku nepoužívanej komín a tak jsem do něj na LAN kabel zavěsil malý POE AP-čko s interní anténou do úrovně patra, kde byl slabý signál. Je to "vysílač" WiFi napájenej po datovým kabelu. Na druhý straně kabelu mám POE napájecí "výhybku" a kabel je zastrčenej do internetovýho routeru. Celá ta sranda byla za 8 stovek. Wifi signál na TV je ma plný 4 čárky a jede to jak dráha.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zesilovač wifi signálu
PříspěvekNapsal: ned 22.12.2019 21:34 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 19.8.2005
Příspěvky: 4357
Bydliště: Šternberk, ČR
Obrázky: 0
Nevím, jestli jsem dotaz pochopil správně, ale řešil jsem podobný problém, kdy z bridge byl wifi signál dostatečný jen ve vedlejší místnosti a v další místnosti (2 x 20 cm stěna Ytong) už byl nepravidelný.

Do vedlejší místnosti jsem do zásuvky 230V vrazil https://www.tsbohemia.cz/tp-link-tl-wa8 ... 59306.html prakticky samo se to po zadání hesla zkonfigurovalo a problém je vyřešen. Navíc se u toho dá přes aplikaci vypnout v zadaném časovém okně modře svítící signalizace. Což v noci není k zahození, když tam někdo spí.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zesilovač wifi signálu
PříspěvekNapsal: pon 23.12.2019 13:18 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 14.12.2009
Příspěvky: 842
jio píše:
Nevím, jestli jsem dotaz pochopil správně, ale řešil jsem podobný problém, kdy z bridge byl wifi signál dostatečný jen ve vedlejší místnosti a v další místnosti (2 x 20 cm stěna Ytong) už byl nepravidelný.

Do vedlejší místnosti jsem do zásuvky 230V vrazil https://www.tsbohemia.cz/tp-link-tl-wa8 ... 59306.html prakticky samo se to po zadání hesla zkonfigurovalo a problém je vyřešen. Navíc se u toho dá přes aplikaci vypnout v zadaném časovém okně modře svítící signalizace. Což v noci není k zahození, když tam někdo spí.


TPLink i Xiaomi se musí "vrazit do 230V" v místě, kde je ještě WIfi signál OK, protože "jen" rozšíří pokrytí Wifi signálem (připojení do internetu bude tak dobré/špatné, jako bylo původní pokrytí v místě, kde TPLink dám do zásuvky). Toto zařízení si z 230V bere jen napájení. Toto zařízení si neumí povídat přes 230V s jiným routerem.

Pokud ti tedy v patře signál v nejlépe pokrytýh místech stačí, tak tam můžeš dát TPLink nebo Xiaomi a dokryjí to zbytek míst v patře. Pokud jsi ale přecházel na 5GHz kvůli zarušenému pásmu 2,4GHz , tak si nepomůžeš, protože obě zařízení jednou na 2,4GHz.

Pokud bys měl mezi patry jednu fázi, přes kterou bych chtěl vést LAN (zjednodušeně řečeno internet z routeru), tak bych musel využít Powerline LAN - něco jako je toto https://www.alza.cz//tp-link-tl-pa4010- ... nfEALw_wcB


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zesilovač wifi signálu
PříspěvekNapsal: pon 23.12.2019 14:11 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 19.8.2005
Příspěvky: 4357
Bydliště: Šternberk, ČR
Obrázky: 0
Ano, přesně tak, jak to popisuješ, to funguje. Vedle stávající sítě to vytvoří další síť s dodatkem EXT. Výsledkem je, že mám wifi dostupné v celém bytě. Mobily i tablety mají zapamatované obě sítě a připojují se obvykle samy podle potřeby k té, kde je lepší signál. Občas se to ale "samo" nepřepojí a pak je třeba vybrat dostupnější síť ručně.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zesilovač wifi signálu
PříspěvekNapsal: pon 23.12.2019 15:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.11.2013
Příspěvky: 3019
Bydliště: Olomouc, ČR
Obojí nemám rád. :( Ten opakovač zpomalí přenos na polovinu protože to musí každý paket vyslat 2x. Přijmout-potvrdit-vyslat-přijmout potvrzení. Když se to rozkoktá tak se to mydlí přes sebe a zpomalí to ještě víc. Ten homeplug po síti je zase bezohledný vůči ostatním. Pokud je v baráku nějaký radioamatér nebo posluchač tak bude radostí bez sebe.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zesilovač wifi signálu
PříspěvekNapsal: pon 23.12.2019 15:13 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 19.8.2005
Příspěvky: 4357
Bydliště: Šternberk, ČR
Obrázky: 0
To je možné. Pro mě je podstatné, že pro mobilní zařízení to funguje a nijak to neomezuje ani u videí z YouTube. Skrze 230V by to nefungovalo, každá místnost je na jiné fázi.

Jinak v tom pokoji, kde signál chyběl je pro připojení PC zásuvka. Jenže ta je pro mobil i tablet poněkud nepraktická. Takže se používá jen pro připojení notebooku.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zesilovač wifi signálu
PříspěvekNapsal: pon 23.12.2019 15:46 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.11.2013
Příspěvky: 3019
Bydliště: Olomouc, ČR
Já mám dva velké baráky a smířil jsem se s tím, že wifi nejde všude. LAN kabely se mi nechtělo vrtat do zdi a navíc je to nebezpečné při bouřce. Když nutně potřebuju tak si na to hluché místo donesu LTE modem. Ten jde i ve sklepě, operátoři nás tady opalují vydatně.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zesilovač wifi signálu
PříspěvekNapsal: pon 23.12.2019 16:05 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 14.12.2009
Příspěvky: 842
kocispavel píše:
Ahojte,

tak mě včera nainstalovali optický 5G internet s tímto routrem https://www.i4wifi.cz/cs/224264-huawei- ... -wi-fi-usb
......
Router vysílá na 5G a i 2,4 G.


V odkazu pisou, ze to umi 2,4GHz. O 5GHz tam nic nevidím. Nemáš problémy třeba kvůli tomu, že má nový rpouter menší výkon ? Nebo nemáš jinak natočené antény ? Zkus jednu anténu nechat svisle (pokryje ti stejné patro) a druhou anténu dát šikmo. Třeba to signálu v patře pomůže.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zesilovač wifi signálu
PříspěvekNapsal: pon 23.12.2019 17:01 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.3.2014
Příspěvky: 1466
Bydliště: Letovice,ČR
kocispavel píše:
Ahojte,

Radi ten Power Line, ovšem - mám elektřinu roztahanou po celém baráku rozděleně po okruzích a netuším, co na které fázi je.
Budu dál zjišťovat.
Díky
P

Mám je doma a fáze jsem neřešil. Mě to funguje.

_________________
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: guchar, Kuta33 a 18 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz