px


Pravidla fóra


Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 150 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Nabíjení e-koloběžky 36v
PříspěvekNapsal: stř 13.09.2017 9:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.2.2015
Příspěvky: 841
Bydliště: Chlumčany (PJ)
Obrázky: 0
Displej ani ten prislap nechci zatim, jen chci aby mi to na tom heftu ukazovalo napeti a slo to zamknout tim zamkem. Proto mi jde o to, jestli jde nejak dodelat ten jeden vyvod pro to vypnuti zapalovani :) nebo mam radsi koupit jinej regl

_________________
Taranis X9D+


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Nabíjení e-koloběžky 36v
PříspěvekNapsal: stř 13.09.2017 10:04 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2008
Příspěvky: 11081
Bydliště: praha 5
Blacksite píše:
Displej ani ten prislap nechci zatim, jen chci aby mi to na tom heftu ukazovalo napeti a slo to zamknout tim zamkem. Proto mi jde o to, jestli jde nejak dodelat ten jeden vyvod pro to vypnuti zapalovani :)



to spínání bude asi přez tady ten stykač.

https://www.e-pohon.cz/e-pohon/eshop/14 ... -36VDC-50A


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nabíjení e-koloběžky 36v
PříspěvekNapsal: stř 13.09.2017 10:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.2.2015
Příspěvky: 841
Bydliště: Chlumčany (PJ)
Obrázky: 0
jo tak...no, za tu cenu + posta objednam od sikmookych kolegu celej regl s vystupem na spinani i na display :lol:


EDIT: jsem idiot...kdyz se poradne pdivam na obrazku toho reglu, je u napajeciho kabelu jeste jeden tenkej, to bude to spinani :twisted: :lol: :lol: :lol: :roll:

_________________
Taranis X9D+


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nabíjení e-koloběžky 36v
PříspěvekNapsal: stř 13.09.2017 10:22 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2008
Příspěvky: 11081
Bydliště: praha 5
ještě nic neobjednávej :lol: ted koukám na ten svuj odložený regl---měl by být stejný, jako máš ty.

na přívodu napájení z pohonné baterie já mám jeden mínusový a dva plusové drátky.

mínus jde na baterii

tlustý červený jde taky na baterii

tenký červený plus tlustý červený spíná---kolik tam teče netušim, mě to chodilo na obyč přepínač

Příloha:
IMG_0009.JPG
IMG_0009.JPG [ 95.79 KiB | Zobrazeno 358 krát ]


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nabíjení e-koloběžky 36v
PříspěvekNapsal: stř 13.09.2017 10:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.2.2015
Příspěvky: 841
Bydliště: Chlumčany (PJ)
Obrázky: 0
no jasne, to je ono, ja si toho u toho sveho taky nevsiml :lol:

_________________
Taranis X9D+


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nabíjení e-koloběžky 36v
PříspěvekNapsal: stř 13.09.2017 10:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2008
Příspěvky: 11081
Bydliště: praha 5
Blacksite píše:
no jasne, to je ono, ja si toho u toho sveho taky nevsiml :lol:



já zase zapoměl, že tady u toho reglu jsem ho spínal tím přepínačem, na těch co používám spínání není, tam se připojuji na tvrdo--nebo bych musel mít právě ten stykač.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nabíjení e-koloběžky 36v
PříspěvekNapsal: úte 03.10.2017 12:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.2.2015
Příspěvky: 841
Bydliště: Chlumčany (PJ)
Obrázky: 0
Tak prvni balik 40ks baterii dorazil, kdyz tak na to koukam, poskladat to tam a nejak spojit problem nebude....ale proste nevim jak zapojit BMS, cucim do toho takovou dobu, ze uz vazne nevim.

BMS: https://www.aliexpress.com/item/Battery ... 0.0.lkn2vM

http://www.imgup.cz/image/LSzv
cervena +
seda -
zluta paralelní zapojeni
modra seriove zapojeni - toho zubateho si nevsimejte, vim, ze to bude cik cak

...vyhorel jsem snad na veskerem zapojeni, nevim jak spojit vybijeci/nabijeci + balancovani :oops: :oops: :oops: :?

_________________
Taranis X9D+


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nabíjení e-koloběžky 36v
PříspěvekNapsal: úte 03.10.2017 12:47 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2003
Příspěvky: 1265
Bydliště: Jaroměř
Obrázky: 0
Blacksite píše:
Tak prvni balik 40ks baterii dorazil, kdyz tak na to koukam, poskladat to tam a nejak spojit problem nebude....ale proste nevim jak zapojit BMS, cucim do toho takovou dobu, ze uz vazne nevim.

BMS: https://www.aliexpress.com/item/Battery ... 0.0.lkn2vM


Máš to tam celkem slušně nakreslené.
- silový baterky na Main terminal B-
+1 baterky na B1+
+2 baterky na B2+
....

+10 baterky na B10+

Silový + baterky do desky nepřipojuješ,
Discharging V- je silový pro připojení spotřebiče
Charging V- je silový pro nabíjení


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nabíjení e-koloběžky 36v
PříspěvekNapsal: úte 03.10.2017 12:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.2.2015
Příspěvky: 841
Bydliště: Chlumčany (PJ)
Obrázky: 0
Jo no, tak nejak si to myslim, ale nejsem schopnej to prevest do realu :lol: :lol: nemohl by jsi to nejak nakreslit v malovani do toho meho?.....
Po tezkem boji, bude to takhle nejak?

http://www.imgup.cz/image/LSzf

_________________
Taranis X9D+


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nabíjení e-koloběžky 36v
PříspěvekNapsal: úte 03.10.2017 13:39 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2003
Příspěvky: 1265
Bydliště: Jaroměř
Obrázky: 0
[quote="Blacksite"]nemohl by jsi to nejak nakreslit v malovani do toho meho?
¨
Nemohl, máš to špatně nakreslené.
Pokud si tu baterku rozpůlím, stejně jako to máš na obrázku, tak nemáš zapojení 5S6P, ale 2S15P.
Druhá půlka to samé.

Oprav ten obrázek asi takto:
B1 nech jak je, B2 otoč mínusem nahoru, první půlka B3 je OK, druhou půlku otoč plusem nahoru,
označení B4 a B5 zaměň a po záměně B4 plusem nahoru.

Pak propoj 12 baterek B1 a B2 v jednom kuse shora tak, jak se na to teď díváš. To samé B3 a B4.
Z druhé strany to bude opačně. Mínus B1 samostatně, B2 a B3 dohormady, B5 samostatně a máš 5S6P.


Naposledy upravil novfra dne úte 03.10.2017 13:43, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nabíjení e-koloběžky 36v
PříspěvekNapsal: úte 03.10.2017 13:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.2.2015
Příspěvky: 841
Bydliště: Chlumčany (PJ)
Obrázky: 0
Vyborne, tak jsem z toho uplnej kr**en :lol: :lol: nevadí...jinak ty baterky nejsou pulene, ale dve sady po 30ks...jestli to pomuze

_________________
Taranis X9D+


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nabíjení e-koloběžky 36v
PříspěvekNapsal: úte 03.10.2017 13:45 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2003
Příspěvky: 1265
Bydliště: Jaroměř
Obrázky: 0
Blacksite píše:
Vyborne, tak jsem z toho uplnej kr**en :lol: :lol: nevadí...jinak ty baterky nejsou pulene, ale dve sady po 30ks...jestli to pomuze


Vím, je mi to jasné. Rozebral jsem jenom první polovinu, ta druhá bude stejná. B6 bude začínat - polem nahoru a pak už to bude stejné, jako když otočíš tu první půlku baterie.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nabíjení e-koloběžky 36v
PříspěvekNapsal: úte 03.10.2017 13:46 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2003
Příspěvky: 1265
Bydliště: Jaroměř
Obrázky: 0
Blacksite píše:
Vyborne, tak jsem z toho uplnej kr**en :lol: :lol: nevadí...jinak ty baterky nejsou pulene, ale dve sady po 30ks...jestli to pomuze


Já Ti trochu načmárám na papír.....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nabíjení e-koloběžky 36v
PříspěvekNapsal: úte 03.10.2017 14:02 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2003
Příspěvky: 1265
Bydliště: Jaroměř
Obrázky: 0
novfra píše:

Já Ti trochu načmárám na papír.....


Nic Ti nenačmárám, čmárám nečitelně :lol:

Z diskuze http://www.nakole.cz/diskuse/15130-akumulatory-zapojeni.html jsem si vypůjčil obrázek. Lépe už to snad ani nejde nakreslit.


Přílohy:
na kole.jpg
na kole.jpg [ 61.9 KiB | Zobrazeno 249 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nabíjení e-koloběžky 36v
PříspěvekNapsal: úte 03.10.2017 14:07 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 24.4.2003
Příspěvky: 8464
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 298
Blog: Zobrazit blog (3)
Velmi podobně jsem zapojoval A123 do modelu. Byly v krytu hvězdicového motoru zapojené 12S2P. 24akumulátoru po obvodu. Papírový obal se dobře lepil k přepážkám. Propojka šla vždy přes 4 články


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 150 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz