Pravidla fóra


Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: sob 19.08.2017 16:32 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 16.3.2009
Příspěvky: 81
Bydliště: Plzeň
Obrázky: 19
Ahoj,

umíte někdo poradit, jak na to?
Když otevřu soubor a je třeba 6:01 až 12:59 hodin, tak potřebuji, aby to do buňky napsalo 13:00.

Poradíte? Děkuji!


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
PříspěvekNapsal: sob 19.08.2017 16:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2011
Příspěvky: 538
Bydliště: Cerhovice, ČR
Obrázky: 10
=KDYŽ(MOD(NYNÍ();1)<ČAS(13;0;0);ČAS(13;0;0);"-")


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 03.09.2017 10:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 8128
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
Aj ja pridám jdnu...
Príklad:
Mám v riadku 10 buniek (A1:J1) s číslami (0 až 999). Do bunky "K1" potrebujem zobraziť najmenšie číslo. To je mi jasné, =MIN(A1:J1). Aký vzorec použiť aby sa v bunke "L1" zobrazilo druhé najmenšie číslo v poradí ktoré môže byť >=K1?

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 03.09.2017 18:56 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 7.4.2008
Příspěvky: 412
nemide ti gugel? 8) SMALL(pole;k) vrati k-te najmensie cislo


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 03.09.2017 19:33 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 24.4.2003
Příspěvky: 7954
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 286
Blog: Zobrazit blog (3)
A pokud se hledá druhé nejvyšší tak =LARGE(A1:A100;2)

Používám pro výpočet v žebříčku modelářských soutěží =LARGE(A1:A100;1)+LARGE(A1:A100;2)+LARGE(A1:A100;3) a mám tři nejlepší výsledky..


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 03.09.2017 19:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 8128
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
mac píše:
nemide ti gugel? 8) SMALL(pole;k) vrati k-te najmensie cislo

Nepresne som to napísal.
Small je funkcia pre pole. Ja by som potreboval pre jednotlivé bunky. To znamená že medzi vybranými bunkami budú bunky z obsahom ktorý sa netýka výberu.
Potreboval by som aby bolo niečo ako SMALL(A1;C1;X1;Z1;k) čo samozrejme takto nefunguje.

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 03.09.2017 19:55 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 24.4.2003
Příspěvky: 7954
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 286
Blog: Zobrazit blog (3)
Jednotlivé buňky označíš. menu VZORCE, DEFINOVAT NÁZEV. Třeba PoleNeorane.

Pak píšeš vzorec =Large(PoleNeorane;2)

Pokud potřebuješ změnit kde všude zasahuje PoleNeorane, menu VZORCE, SPRÁVCE NÁZVŮ.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 03.09.2017 19:57 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 23.6.2014
Příspěvky: 446
Bydliště: Žďár n. S.
LV píše:
Potreboval by som aby bolo niečo ako SMALL(A1;C1;X1;Z1;k) čo samozrejme takto nefunguje.
Jde o to, jestli nějakým kritériem rozlišíš ty "správné" buňky nebo je chceš vybírat jaksi ručně...

edit: TomasC mě předběhl a radí ti pro variantu s ručním výběrem.
Pokud potřebuješ nějaký automatizovaný výběr, napiš, popíšu postup.

_________________
Laguna, Daidalos, MiniCorado, F3K Edge, Fox 2300, Funtastic=Funtic II a další, Taranis X9D+


Naposledy upravil zelkar dne ned 03.09.2017 20:14, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 03.09.2017 20:08 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 8128
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
Diky za nakopnutie. Ked dorazim domov tak vyskusam.

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 08.09.2017 9:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.4.2011
Příspěvky: 2481
Bydliště: Praha Letňany
Když už je tady vlákno, věnované excelu, tak bych měl taky jeden dotaz. Jde nějak vřešit následující úkol?
1) mám větší počet excelovských souborů, v každém souboru je jeden list (který se nějak jmenuje -takže tam není List1, ale třeba list Plochy a pod. Jméno listu vždy odpovídá jménu souboru)
2) potřebuji je sesypat do jednoho excelu, kde obsah každého souboru z bodu 1 bude na jednom extra listu v nově vytvořeném souboru. Takže pokud mám třeba 50 vstupních excelovských souborů, výsledkem by měl být jeden soubor, kde bude 50 listů, pojmenovaných podle zdrojových souborů a naplněných příslušnými daty.

_________________
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 08.09.2017 10:40 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 24.4.2003
Příspěvky: 7954
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 286
Blog: Zobrazit blog (3)
No jde to udělat scriptem ve VBA.

Jako úkol pro "asistentku" bych na to šel takto.

Založit nový sešit a pojmenovat ho třeba "VsechnyListyCoChci".
Pak otevřít všechny sešity, jejichž listy chceš přesunout do sešitu VsechnyListyCoChci.
Na každém jednotlivém listu ve všech těchto sešitech, dole na názvu listu, klineš levým tlačítkem a z kontextového menu vybereš Přesunout nebo zkopírovat.
Zaškrtneš "vytvořit kopii" a vybereš cílový sešit VsechnyListyCoChci
Tak projdeš všechny sešity a listy zkopíruješ.


Varianta taky je:
Všechny soubory otevřít
Menu Zobrazení, Uspořádat vše a vybrat vedle sebe.
Následně listy se stisknutým CTRL přetahat myší.


Přílohy:
Bez názvu.png
Bez názvu.png [ 17.71 KiB | Zobrazeno 219 krát ]
Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 08.09.2017 12:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.6.2010
Příspěvky: 2265
Drobná poznámka: než to vysvětlíš průměrné asistentce, tak to máš přes CTRL dávno myší přetahané

VBA se vyplatí napsat jen v případě, že tuhle operaci potřebuješ vícekrát opakovat.



--- Odesláno z mobilu přes Tapatalk

_________________
T8FG 4.0 / PhoenixRC 4.0.k / Align T-Rex 600 ESP
Sanwa MX3-FG/ Emaxx MM, Bandit VXL


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 08.09.2017 12:47 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.4.2011
Příspěvky: 2481
Bydliště: Praha Letňany
Jo, variantou "asistentka" jsem to nechal udělat (akorát to byla podvarianta "brigádník" :) ). Jelikož to asi bude potřeba ještě (až budou hotová data) cca 20x opakovat, tak poprosím kolegyni, ať na to něco napíše, když není zbytí - myslel jsem, že někde v menu je skrytá nějaká volba, která mi zatím uniká, ale jak je vidět, tak ne. VBA nevládnu (když už něco programuju, tak v Pythonu a to ještě přísně specializované věci zaměřené na prostorové analýzy). U té manuální metody asistentka resp. brigádník je prostor na chybu a to si moc nemůžeme dovolit.

_________________
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 08.09.2017 20:44 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 24.4.2003
Příspěvky: 7954
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 286
Blog: Zobrazit blog (3)
Pokud by jsi neuspěl, tak napiš není moc složité. Napíšu ti to.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz