Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno. Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Autor |
Zpráva |
Jindra_S
|
Napsal: pon 23.05.2016 12:45 |
|
Mazák
|
|
|
Registrován: 30.7.2009 Příspěvky: 1340 Bydliště: Sviadnov (Frýdek-Místek)
|
Opravdu zcela nemodelářské téma, ale už jsem takhle získal odpověď vícetkrát. Asi dva-tři roky doazdu jsme si koupili gril na elektřinu. Nějakou dobu nadšení (grilovat šlo u stolu, nemuselo se nikde odbíhat ...), pak mi to ale čím dál více připadalo jako pečené na standardním sporáku - prostě bez kouře (a spáleniny), takové spíše smažené než grilované. No a tak jsem před rokem pořídil pořádný gril na dřevěné uhlí a dřevo - lokomotivu. Uplně špatný není, rozhodně to není usmažené, maso má svou kouřovou příchuť, ale ... vyžaduje více uhlí (relativně velká grilovací plocha), špatně se přikládá při delším grilování (nahoře je rošt, na kterém je jídlo a jinak tam to další uhlí nevhodím o případném rozfoukávání ani nemluvě), pro 1-2 lidi se to nevyplatí startovat atd - takže jsem začal uvažovat o plynovém grilu. Podle recenzí to vypadá jako ideální kombinace - teplota udržovatelná, rychlý start, čmoud by taky měl být (když tak z krabičky s pilinami, např. basovými ) Bohužel, nikdo ze známých to nemá, takže jsem odkázaný pouze na recenze. Jakou máte osobní (ideálně dlouhodobou) zkušenost?
_________________ -
|
|
Nahoru |
|
|
|
|
|
Jardátor
|
Napsal: pon 23.05.2016 13:22 |
|
Mazák
|
|
Registrován: 2.2.2012 Příspěvky: 1248
|
Zkušenost pouze krátkodobá,ale zatím velmi dobrá.Je to velmi rychlé,čisté,masíčko i ostatní grilující se potraviny jsou opravdu vynikající,šťavnaté,nevysušené,fakt jsme celá rodiny i známí maximálně spokojení.Ale pokud máš rád čmoud apod.,co ke grilování patří,tak plyn.gril ti to neposkytne.Prošli jsme si klasickým i elektrickým grilováním,ale plyn zatím bezkonkurenčně vítězí!!! Jen nám nějak neúměrně stoupá spotřeba masa a grilovacích ingrediencí,zkrátka chutné to skvěle a všem!
|
|
Nahoru |
|
|
Jindra_S
|
Napsal: pon 23.05.2016 13:53 |
|
Mazák
|
|
|
Registrován: 30.7.2009 Příspěvky: 1340 Bydliště: Sviadnov (Frýdek-Místek)
|
No to zni dobre - co mas za znacku/typ a cemu by ses priste vyhnul, popripade co bys u plyn. grilu vyzadoval?
Sent from my D5803 and I will remove the signature
_________________ -
|
|
Nahoru |
|
|
dudaj
|
Napsal: pon 23.05.2016 14:05 |
|
Platící zákazník RCManie
|
|
Registrován: 22.7.2012 Příspěvky: 4515 Bydliště: Zvole u Prahy Obrázky: 0
|
Taky jsem skončil u plynu. A spokojenost už cca 5 let .Mám Webra toho menšího.
|
|
Nahoru |
|
|
JosefSvejk
|
Napsal: pon 23.05.2016 14:07 |
|
Mazák
|
|
|
Registrován: 28.4.2011 Příspěvky: 6500 Bydliště: ČR Obrázky: 0
|
Kamarád vloni koupil gril na uhlí Weber a od té doby stojí plynový gril skoro pořád v koutě. Vytahuje ho jen na takové rychlé grilování "na najezení". Pokud jde o posezení s kamarády nebo s rodinou, vítězí jasně ten Weber. Jednoznačně ale doporučuje používat jenom značkové brikety Weber, je to obrovský rozdíl oproti marketovým (hlavně co se týče doby hoření).
|
|
Nahoru |
|
|
Jindra_S
|
Napsal: pon 23.05.2016 15:06 |
|
Mazák
|
|
|
Registrován: 30.7.2009 Příspěvky: 1340 Bydliště: Sviadnov (Frýdek-Místek)
|
Ty brikety bych ještě mohl otestovat - teď jsem měl nějaké (levné) uhlí, ale byla to drť a občas větší kousky, které se musely rozbíjet.
_________________ -
|
|
Nahoru |
|
|
RadimHnilica
|
Napsal: pon 23.05.2016 15:10 |
|
Moderátor serveru
|
|
|
Registrován: 16.1.2005 Příspěvky: 2142 Bydliště: Hodonín Obrázky: 53
Blog: Zobrazit blog (2)
|
dva nebo tři roky používám plynový gril (z obi) za mě velká spokojenost přes léto na tom v postatě snídám obědvám i večeřím (obrazně) rychlé komfortní. Už bych se k uhlí nebo briketám nevracel - ale to je na vkusu každého někdo tvrdí že jedině na uhlí nebo briketách to má tu správnou chuť - já v tom rozdíl nepoznávám. jedna příhoda z letošního grilování. Přišel ke mě kolega který jednoznačně uznává jen grilování na uhlí - protože to je dle něj to jediné správné- a maso z plynového grilu si muže udělat doma na sporáku - takže jsem spešl pro něj rozdělal i uhlí hned vedle pylnového grilu. v nestřeženém okamžiku jsem mu na talíř dal krkovičku z plynu -myslíte že něco poznal??? - Ne . Jen měl celý večer řeči jak on to má z toho uhlí mnohem chutnější než ostaní z plynu
_________________ Radim
|
|
Nahoru |
|
|
jio
|
Napsal: pon 23.05.2016 15:38 |
|
Mecenáš serveru
|
|
Registrován: 18.8.2005 Příspěvky: 4945 Bydliště: Šternberk, ČR Obrázky: 0
|
To mi připomíná borce, který tvrdil, že pozná jestli je pivo ze zelené nebo hnědé flašky. Zelené se podle něho nedalo pít. Kolegové v práci na něho ušili boudu, kdy pivo ze zelené flašky přelili do pečlivě vymyté hnědé, pečlivě zavřeli zavřeli a před ním tak aby to "nemohl vidět" otevřeli a nalili do sklenice. Přitom si dali záležet na tom, aby tu flašku jen tak lehce zahlédl. Výsledkem byla samozřejmě správně určená barva flašky stejně jak to maso z grilu. Chudák si pak už dával raději jen čepované.
|
|
Nahoru |
|
|
JosefSvejk
|
Napsal: pon 23.05.2016 16:11 |
|
Mazák
|
|
|
Registrován: 28.4.2011 Příspěvky: 6500 Bydliště: ČR Obrázky: 0
|
Ono to ale není o tom, že je to maso jiné. Jde o celkovou atmosféru, o ten smrádek z uhlí, o nostalgii... Řekl bych, že ani ten rozdíl mezi plynovým a elektrickým grilem moc lidí nepozná (ve slepém testu). Dost idí už mi říkalo, že je nebaví tak dlouho čekat, tak i na posezení s přáteli pečou maso doma v troubě. Jenže ono je, paradoxně, výhodou to, že to grilování (se vší přípravou apod. dokola) trvá tak dlouho a lidí posedí a udělají si na sebe dost času.
|
|
Nahoru |
|
|
pepinozbrna
|
Napsal: pon 23.05.2016 16:29 |
|
Mazák
|
|
|
Registrován: 1.5.2014 Příspěvky: 1500 Bydliště: Mikulov na Moravě Obrázky: 6
|
V tomto na 100% souhlasím se Švejkem . Poslední dobou na sebe vzájemně máme stále méně a méně času a to je veliká škoda.
_________________ Nahoru to půjde ... dolů musí.
|
|
Nahoru |
|
|
tomashr
|
Napsal: pon 23.05.2016 17:06 |
|
Moderátor serveru
|
|
|
Registrován: 21.6.2008 Příspěvky: 6022 Bydliště: Praha ČR
|
Na jedné chatě mám plynový, na druhé "klasiku". Plynový je pohoda, komfort, chuť přijatelná. Na druhé straně ale dřevěné uhlí má něco do sebe, poctivé saze prostě do masa na plynu nedostaneš. A paradoxně mi klasika přijde i hygieničtější - griluješ vždy na novém uhlí, zatímco u plynu tam vždycky někam kape omastek, který se pak vypaluje (chci vidět někoho, kdo bude po každém grilování fakt poctivě čistit ). Za mě plusminus remíza, záleží spíš na konkrétních požadavcích.
|
|
Nahoru |
|
|
ufon13
|
Napsal: pon 23.05.2016 17:17 |
|
Mazák
|
|
|
Registrován: 30.10.2011 Příspěvky: 1722 Bydliště: uhlířská lhota 74
|
jo jo jo... zrovna včera jsme zagrilovali žebírka v medovokořeněné marinádě...... a na čistém dubu žár redukován poléváním pivem..... no co dodat... ani plyn ani brikety prostě nejdříve rozpáleno klasickým požárem dřeva a pak na žhavých uhlících z toho dřeva grilovat..... pro mě nejlepší možnost. Plynové gryly tak někam do bistra na pláži a spíše jen s klobásou......
|
|
Nahoru |
|
|
Michal Matějka
|
Napsal: pon 23.05.2016 17:45 |
|
Mazák
|
|
Registrován: 10.1.2011 Příspěvky: 585 Bydliště: Žebrák
|
Mám plynový gril Campingaz několik let a jiný už bych nechtěl. A postupně na něj přecházejí všichni, kteří ho u mně na grilovačce viděli. Ta hlavní výhoda ale je RBS® (Radiant burner system), kdy jsou oba keramické hořáky umístěny po bocích grilovací vany a jde tak o zdrávé grilování - omastek nekape do žhavého.
|
|
Nahoru |
|
|
zdzd
|
Napsal: pon 23.05.2016 18:26 |
|
Moderátor serveru
|
|
|
Registrován: 3.5.2003 Příspěvky: 11187 Bydliště: Břeclav, ČR
|
Michal Matějka píše: Mám plynový gril Campingaz několik let a jiný už bych nechtěl. A postupně na něj přecházejí všichni, kteří ho u mně na grilovačce viděli. Ta hlavní výhoda ale je RBS® (Radiant burner system), kdy jsou oba keramické hořáky umístěny po bocích grilovací vany a jde tak o zdrávé grilování - omastek nekape do žhavého. No jo. Jenže víš jak to je. Když vidím pěkný kus uzeného, tak mi na zdraví mnohem víc ublíží stres z toho, že ho nesežeru, než ty karcinogeny z něj...
|
|
Nahoru |
|
|
Jindra_S
|
Napsal: pon 23.05.2016 18:49 |
|
Mazák
|
|
|
Registrován: 30.7.2009 Příspěvky: 1340 Bydliště: Sviadnov (Frýdek-Místek)
|
Michal Matějka píše: Mám plynový gril Campingaz několik let a jiný už bych nechtěl. A postupně na něj přecházejí všichni, kteří ho u mně na grilovačce viděli. Ta hlavní výhoda ale je RBS® (Radiant burner system), kdy jsou oba keramické hořáky umístěny po bocích grilovací vany a jde tak o zdravé grilování - omastek nekape do žhavého. Super, že někdo má více zkušeností s RBS. Vypadá to, že z principu by nikdy neměl omastek vzplanout. Je tomu skutečně tak? A stíhá to vytopit/vyhřát celý gril? Někde v recenzích jsem našel zmínku a poklesu výkonu při větru. Není uprostřed chladná/chladnější zóna? Ostatní výrobci to řeší 2 a více trubicemi/hořáky, s tím, že se jeden volitelně vypne - nechybí někdy "přímý" ohřev?
_________________ -
|
|
Nahoru |
|
|
Kdo je online |
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 22 návštevníků |
|
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru
|
|
|