CX-10 koptérka za čtyři stovky - první dojmy

Pokud se dá copter koupit v obchodě, tak všechno patří sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
dt

Re: CX-10 koptérka za čtyři stovky - první dojmy

#316 Příspěvek od dt »

Kolega měl stejný problém a příčinou se zdá být jeden z motorů, který měl divný zvuk a šel víc ztěžka. Po výměně motoru mu to opět létá dobře.
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#317 Příspěvek od Elfew »

Diky, zkusim se na to mrknout... zkousel jsem to i s druhou vysilackou od kolegy a stejny problem, takze o musi byt v koptere
dt

#318 Příspěvek od dt »

Já mám jiný problém.

Zhruba po měsíci intenzivního létání (mnohokrát denně) se začíná projevovat poddimenzovaná baterka, zkracuje se letový čas. Původně byl přes 5 minut, nyní jsem zhruba na 2 minutách. S tím se tak nějak počítalo a měl jsem vyhlídnuté i nové baterky, stojí pár šupů, tak jsem to bral jako nutné zlo. Několik jsem si jich objednal, ale bohužel z dodávky jsem rozčarován. Dodané baterky jsou totiž větší než originál:
sIMG_1610.JPG
sIMG_1611.JPG

Řeším to s BG, jejich zákaznická podpora je z toho stejně paf jako já (nebo se tak aspoň tváří) a momentálně to vypadá, že mi vrátí peníze, ale o to tu nejde. Jde o to, kde sehnat náhradní baterku do CX10 s jistotou, že tam bude pasovat?
HOKEJ

#319 Příspěvek od HOKEJ »

Ahoj, mě poslali tyhle.
Přílohy
P3065584.JPG
www.rc-pisek.rajce.idnes.cz/
www.youtube.com/user/Hreba13/videos
Robinsson

#320 Příspěvek od Robinsson »

Já jsem kupoval na BG to balení 5ks baterek a sedí tam
Drondys

#321 Příspěvek od Drondys »

dt píše:Jde o to, kde sehnat náhradní baterku do CX10 s jistotou, že tam bude pasovat?

V diskusi přímo na BG viz tento odkaz s tím mají problémy i další lidé co si tyto aku nedávno koupili pro CX-10. Takže to zřejmě nebude ojedinělý případ. Zmínky o problémech tam jsou v příspěvcích datovaných na druhou polovinu ledna. Takže je možné, že ti co si objednali dříve třeba loni na podzim apod. možná ještě dostali aku správných rozměrů, ale nové dodávky jsou asi problémové. Není dokonce vyloučeno ani to, že mají na BG ve skladě binec a v nějakém báglu, ze kterého ty aku berou mají smíchané aku různých rozměrů a pak je jen otázkou štěstí, který aku čímelík co vyřizuje tu či onu objednávku zrovna popadne.

S jistotou asi leda osobně zajít do nějaké kamenné modelářské prodejny ve tvém okolí kde by mohli mít i podobné malé lipolky (pozn. podobné aku se používají i do některých pidivrtulníčků), vzít si CX-10 sebou a na místě si odzkoušet nějakou lipolku co tam bude pasovat. V některých případech bývají podobné lipolky i bez konektorů a v takovém případě pak lze odstřihnout konektůrek i s kouskem kablíku ze starého aku a připájet na vodiče nového aku.
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#322 Příspěvek od RCStudio »

Prisli tento tyden a vypdaji ok
Přílohy
uploadfromtaptalk1425758480738.jpg
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
dt

#323 Příspěvek od dt »

Udělal bys prosím foto toho akumulátoru dohromady s nějakým metrem nebo pravítkem? Pokud možno přesně shora. Díky.
i30

#324 Příspěvek od i30 »

tiež sa mi objavil problém s vypínaním motorov - používam ale 3listé vrtulky takže mne to pripadá ako slábnuca baterka + enormná záťaž. Zakaždým sa to chce zdvihnúť ale keď je to 5cm nad stolom tak sa vypne ... vzápätí štartuje úplne rovnako aj s vypnutím motorov. Vrátil som dvojlistové pôvodné vrtulky a lieta norálne. Skúsim objednať nové baterky. :?
HOKEJ

#325 Příspěvek od HOKEJ »

Tady je ta fotka.
Přílohy
P3085586.JPG
www.rc-pisek.rajce.idnes.cz/
www.youtube.com/user/Hreba13/videos
dt

#326 Příspěvek od dt »

No, to je evidentně jiná baterka, než jakou jsem dostal já. :evil: Přitom produktové číslo na sáčku máš stejné. Pověsit je za koule do průvanu.
Drondys

#327 Příspěvek od Drondys »

dt píše:No, to je evidentně jiná baterka, než jakou jsem dostal já. :evil: Přitom produktové číslo na sáčku máš stejné. Pověsit je za koule do průvanu.

Obecně ten typ aku je 751517. Písmena před tím jsou různá podle různých výrobců, ale velikost by měla být zhruba shodná jen s případnými drobnými rozdíly viz třeba LFT751517 (7.7 x 15.5 x 19.5mm).

Produktové číslo na sáčku je dle mého názoru interní záležitost BG při naskladnění od výrobce přičemž u BG zřejmě balili jen podle obecného typu aku a ten odpovídá 751517. Takže problém bude spíš u výrobce, který vyrobil aku výrazně jiných rozměrů a označil ho obecným typem 751517.

Podle mého názoru má ten tvůj aku pravděpodobně úplně jinou kapacitu (patrně vyšší). Zkus jen tak pro zajímavost ten tvůj nový aku nabít na plno tj. na 4.2V a pak ho kontrolovaně vybít proudem menším než 1C na cca 3.7V s měřením odběru v mAh pokud k tomu máš nějaký měřák nebo jestli to umí tvoje nabíječka. Pak sem napiš kolik se ve skutečnosti vybilo mAh. U 100mAh aku by to mělo být okolo cca 80mAh. Pokud to u tvého aku bude výrazně víc pak je to evidentně úplně jiná kapacita.
dt

#328 Příspěvek od dt »

Drondys píše:Zkus jen tak pro zajímavost ten tvůj nový aku nabít na plno tj. na 4.2V a pak ho kontrolovaně vybít proudem menším než 1C na cca 3.7V s měřením odběru v mAh

Tak už se smaží, čekám na výsledek.
Mezitím se mi povedlo po dvoutýdenním handrkování s BG ukecat 100% vrácení peněz. Ale připadal jsem si jak na tureckém trhu, to je neuvěřitelné co všechno na mě zkoušeli. Nejdřív jestli chci vrátit peníze nebo poslat novou baterku. Tak jsem napsal že novou, ale pouze když bude mít správné rozměry. Tak mi nabídli že mi raději vrátí peníze a jestli prý stačí 30%. Jsem napsal že ani náhodou. Tak potom jestli prý stačí 50%. Napsal jsem že tu baterku mám k ničemu a že je zadarmo drahá a že doteďka jsem byl s BG spokojený a doufám že budu i nadále. Tak potom dali 100% :wink:
dt

#329 Příspěvek od dt »

Je to tak, při vybíjení do 3,7V proudem 100mA vybito 140mAh. Ono bylo podezřelé už to, že při začátku nabíjení ukázala nabíječka 68% nabití a i tak tam dál natlačila přes 60mAh.
Prostě kucí šikmovoký hrábli při pytlíkování objednávky do špatné přihrádky.

Blbé je, že mě je ta baterka fakt naprd. Do CX10 nevleze a žádnou jinou aplikaci pro ni nemám. :(
vencaxxx

#330 Příspěvek od vencaxxx »

Mam zajimavy problem s copterou, pred chvili mi spadla a od te doby se porad toci jedna vrtule, i kdyz ji vypnu. Kdyz ji zapnu tak se zinicializuje a vrtule se zastavi, ale zase se vybiji baterka. Zapnul a vypnul jsem ji asi 10x a porad to same, kdyz ji dam na nabijecku tak se taky toci. Nevi nekdo co s tim? Nebo vyhodit a koupit jinou?
Odpovědět

Zpět na „Coptery - komerční výrobky“