Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Magnetický spínač nejen pro F3K
PříspěvekNapsal: ned 06.03.2016 20:38 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
...nevím jak vám, mě se to líbí moc...


Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Magnetický spínač nejen pro F3K
PříspěvekNapsal: ned 06.03.2016 20:59 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 4.10.2003
Příspěvky: 300
Akorát jsme se nějak nedozvěděli proč brát tento spínač a ne zrovna od té hajzlbáby :) Vypínač jsem nevyvíjel, ale osobně bych tipoval, že Hallův senzor není to na co pán mířil magnetem, proto mu to nefungovalo. Mě to můj spínač spíná magnetem 3x1mm a celkem spolehlivě. Takže jestli nebude chyba spíše tam.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Magnetický spínač nejen pro F3K
PříspěvekNapsal: ned 06.03.2016 21:07 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
Který pán - to myslíš mě? :)

Kde říkám, že máš brát zrovna tenhle? Jen informuji o tom, co mě zaujalo.
Nebo kde se tady něco dozvím o tom tvém spínači?

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Magnetický spínač nejen pro F3K
PříspěvekNapsal: ned 06.03.2016 21:45 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 4.10.2003
Příspěvky: 300
To já nevím kdo to natočil, nikdo se tam nepředstavil :)
Své vypínače prodávám pouze zákazníkům, kteří ode mě koupili letadlo, samostatně to neprodávám. Je to podobné, asi mám více zobrazovacích funkcí napětí, ale to je jedno. Jen jsem prostě měl pocit, že ten spínač má nějakou funkci, které ty ostatní nemají, to je celé.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Magnetický spínač nejen pro F3K
PříspěvekNapsal: ned 06.03.2016 21:56 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
...tak je to video od Richard Mrázka jak se píše pod videem i na konci je logo, tak nevím no...
Jestli máš taky magnetický spínač, tak snad není důvod to tady neprezentovat - nějaké tutlání něčeho užitečného začátečníkům a nejen jim, zkrátka modelářům, co na fóru hledají řešení svého "problému" moc nepomůže.
Zatím si Tvou reakci vykládám spíše ve stylu "to co tady bůhvíkdo ukazuje toho zase tolik moc neumí - moje umí víc, ale neukážu vám to, protože je to tajné"... :)

Bytostnou podstatou modelářského fóra je si pomáhat a sdělovat informace (a ano, i se o nich přít), tohle není obchod s realitami...

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Magnetický spínač nejen pro F3K
PříspěvekNapsal: pon 07.03.2016 11:29 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 4.10.2003
Příspěvky: 300
No jo pravda, tak to se moc omlouvám, vypnul jsem to těsně před tím logem.
Jenom jsem to myslel tak, že v úvodu bylo něco o výjimečnosti tohoto spínače a buď jsem to přeslechl, nebo to tam na konci nebylo. Toť celé. Nic víc nic méně.
Je důvod můj sw neprezentovat, nemám čas to dělat, krom osobní potřeby to mají jen lidé, které znám ze soutěží a vyloženě jej chtěli. Kdybych to chtěl prezentovat, tak to mám už dávno na webu. Takže to není myšleno tak, že by snad uměl něco, co jiný neumí, magnetické spínače spínají a rozepínají RX zdroj.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Magnetický spínač nejen pro F3K
PříspěvekNapsal: pon 07.03.2016 12:52 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 429
Bydliště: Vysočina
RiMr píše:
...nevím jak vám, mě se to líbí moc...[/youtube]


Jako téma je to dobrý.
Cena je ale strašná (a určitě vím o čem mluvím). Nedověděl jsem se ale na př. chování spínače při krátkodobém výpadku napájení (zajiskření kontaktů ....). Nemám trpělivost sledovat tak dlouhá videa (plná balastních informací), takže přeskakuji. Jestli to tam je - tak se omlouvám.

Různé názory na cenu mě donutily k zamyšlení. Chtěl bych to opravit. Kdo to umí a baví ho to (v tom případě čas nehraje roli) to pořídí určitě pod polovinu udávané ceny. Ostatním určí cenu trh. A pokud na trhu není levnější srovnatelný produkt....


Naposledy upravil ellet dne pon 07.03.2016 19:59, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Magnetický spínač nejen pro F3K
PříspěvekNapsal: pon 07.03.2016 13:14 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
Děkuji za "fýdbek" - leč obávám se, že svá videa budu plnit balastními informacemi i nadále a podělím se o ně s ostatními, což je moje volba a právo, stejně jako je tvoje volba a právo takové video ignorovat a o své "ohrnutí nosu" se taktéž podělit s ostatními.

Už jsem se to od dvou lidí dozvěděl, že ten vypínač skoro nic neumí a že je předražený, ale ani od jednoho jsem nedostal typ na jiný, lepší, levnější...
To mi jako modeláři/zájemci o takový výrobek opravdu hodně pomůže... :wink:

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Magnetický spínač nejen pro F3K
PříspěvekNapsal: pon 07.03.2016 13:23 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 429
Bydliště: Vysočina
RiMr píše:
... a o své "ohrnutí nosu" se taktéž podělit s ostatními.

Nevidím v mé připomínce "ohrnutí nosu" a ani to nebyl můj úmysl. Pokud jsi tak mimořádně senzitivní - tak se ještě jednou omlouvám.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Magnetický spínač nejen pro F3K
PříspěvekNapsal: pon 07.03.2016 13:25 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
Skorpion píše:
....Je důvod můj sw neprezentovat, nemám čas to dělat, krom osobní potřeby to mají jen lidé, které znám ze soutěží a vyloženě jej chtěli...


CHápu a rozumím, každopádně je to škoda. Třeba já jsem o takovém zařízení do té doby nevěděl. A jak bych taky mohl, když si to každý suší :)

Jediné takové zařízení, které jsem tady našel je zde:
viewtopic.php?f=19&t=64352&hilit=magnetick%C3%BD+sp%C3%ADna%C4%8D

a když porovnám parametry, tak mi to co jsem prezentoval, jako taková hrůza nepřipadá, spíš naopak..

A když se podívám na výrobky JETI:
http://www.jino.cz/sps-20-jeti-jednoduc ... -4715.html
http://www.jino.cz/dps-40-jeti-dvojity- ... -4716.html

tak mi hmotnost a cena taky pro káčkaře (a nejen je - troufnu si tvrdit že většina modelů nepotřebuje 20A či dokonce 40A pro Rx a serva) taky nepřipadá ve srovnávání s ukázaným typem zrovna jako super kauf...

Já neříkám, že je to nějaký zázrak (pro mě jo, ale já jsem holt takový hlupáček co tady ty udělátka co používají velcí kluci nezná), ale co jsem našel a s čím jsem porovnal parametry, tak se mi to špatné nezdá.

Opět - píšete (už dva), že jsou lepší. Fajn, kde jsou, co to umí, kolik to váží a co to stojí? Protože jinak je to informace víte k čemu...

Nemyslím to zle, jen bych rád toto vlákno, když už jsem ho založil, obohatil o použitelné informace.
Dík!

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Magnetický spínač nejen pro F3K
PříspěvekNapsal: pon 07.03.2016 13:26 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
ellet píše:
Nevidím v mé připomínce "ohrnutí nosu" a ani to nebyl můj úmysl. Pokud jsi tak mimořádně senzitivní - tak se ještě jednou omlouvám.


...ono se to časem nastřádá... :) Omlouvám se já za jedovatost.

Ale na tyto babské řeči se vykašleme, rači ukaž ten svůj (nebo nějaký) vypínač. Ať je z čeho vybírat.

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Magnetický spínač nejen pro F3K
PříspěvekNapsal: pon 07.03.2016 14:01 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 1.1.2012
Příspěvky: 371
Skorpion píše:
... Vypínač jsem nevyvíjel, ale osobně bych tipoval, že Hallův senzor není to na co pán mířil magnetem, proto mu to nefungovalo. ...

Já bych taky osobně skromně tipoval, že těmi magnety, RiMre, míříš buď na procesor nebo na ten spínací FET a ve skutečnosti se hallova sonda skrývá na okraji "P, C, B"(promiň, já musel :lol: - není to výtka, ani posměch) kousek od LED.
Jo a bacha na to matlání prsty přes vývody pod proudem, některým švábům se to nemusí líbit. :wink:

Jinak pěkné(až na cenu), ale řekl bych, že by se tam ještě možná pár těch mg-g mohlo ušetřit třeba použitím PIC rodiny 10Fxx(menší procesor, menší plošný spoj) a tenčí deskou. Nemám ale vyzkoušeno a ani nevím jestli opravdu ten procesor kontrolující funkci byl v nějakém tom SOIC či menším(lehce tam bylo vidět, že na druhé straně je také něco velkého).


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Magnetický spínač nejen pro F3K
PříspěvekNapsal: pon 07.03.2016 14:14 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
Díky - vyzkouším - tohle jsou fajn konkrétní informace, nejsem žádný elektronik (nikdy jsem se tím netajil) a vlastně jsem ani neštudoval, jak to vůbec funguje.

Jak jsem říkal - teď to má 1,2g - ty vodiče s konektory budou těžší. Já tam vodiče v podstatě mít nebudu, přidám si to do Destiny k takové "jednotce" 4k telem, přijímače X4R a varia - mám to vario přímo připlácnuté na Rx a připájené přímo ke smart portu. No a tuto destičku přidám ještě pod to. Výstup zase nakrátko přímo k přijímači a z druhé strany nakrátko napřímo 1S LiPol co tam mám teď. Ta bude mít druhý "silový" vodič pro nabíjení s konektorem vyvedeným někam na plášť (asi na kabinku).
Jen si říkám, jestli nebude tomu spínači vadit když bude trvale připojený k LiPol a ta se bude nabíjet a druhá věc, jakou to má ve vypnutém stavu spotřebu (opět, kdyby k tomu byla trvale připojena LiPolka), holt bych to když tak dal na konektůrek mezi spínačem a accu.

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Magnetický spínač nejen pro F3K
PříspěvekNapsal: pon 07.03.2016 14:22 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 4.10.2003
Příspěvky: 300
mg jsou nesmysle, vážil jsem ten svůj, který mám pro F3K a má to 0,65g bez vodičů s pocínovanými ploškami. Takže jestli to má 1,2g nebo 0,65g je úplně jedno, neb to je v čumáku.
Co mě překvapilo je výtka na cenu. 400Kč je zadarmo a osobně bych to za ty peníze nikdy neprodával. Faktem je, že asi nejsem charita. Takže jestli máte odkaz na lacinější, tak sem s ním :)
Ve videu by to chtělo doplnit určité technické informace, není tam klidový proud, funkce diody také není moc popsána. Ale to asi bude na webu výrobce, takže kdo chce, tak to najde.
Ještě jsem zapomněl,odkaz pro RiMra: http://lomcovak.cz/wp_cze/ostatni/2013/12/mag-2/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Magnetický spínač nejen pro F3K
PříspěvekNapsal: pon 07.03.2016 14:30 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 1.1.2012
Příspěvky: 371
No já nevím, F3K se mě vůbec nijak nedotýká, pouze vycházím z toho, co řekl RiMr ve videu a z toho jsem usoudil, že jeden z primárních parametrů je i váha a to by někoho mohly zajímat i mg. :)

A cenu jsem zmínil tak nějak okrajově. Chtěl jsem původně napsat, že v jakých cenových relacích se to pohybuje, asi je 400 zadarmo, ale pak jsem polkl slinu.


RiMr píše:
Jen si říkám, jestli nebude tomu spínači vadit když bude trvale připojený k LiPol a ta se bude nabíjet a druhá věc, jakou to má ve vypnutém stavu spotřebu (opět, kdyby k tomu byla trvale připojena LiPolka), holt bych to když tak dal na konektůrek mezi spínačem a accu.

Včera jsem koukal na tebou odkazované stránky a jestli si dobře vzpomínám, tak autor uvádí nějakých 33uA ve vypnutém stavu.

Jestli bude nebo nebude vadit připojení při nabíjení nevím. Napadá mě pouze ohrožení napětím, ale pokud tam máš LiPol/LiIon, tak napětí z nabíječky by mělo odpovídat napětí při ukončení nabíjení, tj. maximálnímu napětí baterie a s tím snad autor počítal.

EDIT:


Naposledy upravil c3cilka dne pon 07.03.2016 14:37, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz