Vážený zákazník si objednal Maat ve svítivé růžové barvě. Dlouho jsem ho přemlouval na jinou, ale když jinak nedal, tak jsem svolil. Používám vyzkoušené barvy pouze od jedné značky, ale bohužel tento odstín nevyrábějí. Zákazník si proto dodal vlastní barvu, kterou používá na svá letadla vyráběná sendwichem, temperovaná kolem 55 °C.
Křídla s mačkaným jádrem musejí být temperovaná minimálně na 80 °C, aby klidně už i po měsíci neměla pomerančový povrch. To vše ještě se složitější temperovací křivkou (skoro jako u tavby skla
Formy jsem nastříkal, vše do nich naskládal a zavřel. Druhý den byl však šok. Formy vůbec nechtěly odskočit od sebe. Po dlouhém tanci kolem ní jsem jí otevřel. Všechna barva byla snad "vsublimovaná" do duralu. Další dva dny jsem se musel pověnovat broušení, leštění a tak.
Už dříve jsem dostal od GCM a Samby prášky do laku. Byla mezi nimi i růžovka. Celou dobu jsem se tomu vyhýbal, protože takto stříkané povrchy mají viditelné pigmentové skvrny. V Sambě mě poradili, že nemám prášek rozmíchávat v laku, ale v tužidlu. Pro jistotu jsem to namíchal o dva dny dříve a neustále protřepával.
Výsledek mě dostal . Pigmentové skvrny tam sice jsou vidět, ale jen z blízka a velice malé. Musí se to opravdu hledat.
Dnes už mám naobjednané prášky i od jiných výrobců na další pokusy

.