px




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 33 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: výškoměr pro F3K
PříspěvekNapsal: pát 08.02.2013 0:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 16930
DavidB píše:
...mám ten z HK už asi rok, bral jsem ho hned jak se objevil, zatím bez ztráty kytičky a jsem s ním moc spokojenej. Jo ten článek v RCR mě teda vytočil do červenýho pole............

Měl jsem na zkoušku jeden, asi z podobnými vlastnostmi jako ten v RCR.
Nechceš mi prodat ten tvůj? :wink:

_________________
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: výškoměr pro F3K
PříspěvekNapsal: pát 08.02.2013 10:22 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.4.2003
Příspěvky: 2118
Bydliště: Bratislava, SK
Ja mám už pár rokov toto:
http://www.wingedshadow.com/howhigh.html
páčila sa mi na to presnosť a spôsob inicializácie odblikania výšky zamávaním prstom. Táto nová verzia ho už nemá, ale zasa vie posielať dáta. Ja to používam práve len do Káčka na sledovanie výšky hodu. Nemá to ale záznam.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: výškoměr pro F3K
PříspěvekNapsal: pát 08.02.2013 11:11 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 5.12.2006
Příspěvky: 347
Jenom moje poznámky k výškoměru do F3K:
- podle mě je velice důležité, aby se dala výška hodu zjistit rovnou po přistání - ideálně telemetrií přímo na displej vysílače, vypípáním nebo vyblikáním. Důležité je, aby člověk nemusel kvůli zjištění výšky hodu otevírat kabinku.
- důležitý je záznam pro pozdější analýzu
- velice dobré je, pokud výškoměr umí zaznamenávat i výchylku serva. Pak je možné zkoumat opadání v závislosti na výchylce klapek atd.
- absolutní přesnost výškoměru není zas tak důležitá, důležité je, aby to měřilo opakovaně stejně. Porovnávat záznamy z různých míst a v různých časech stejně nejde.

Osobně používám OpenAltimeter (http://openaltimeter.org)

_________________
--Komár

http://denicek.lmkzdar.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: výškoměr pro F3K
PříspěvekNapsal: pát 08.02.2013 13:27 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 7.5.2011
Příspěvky: 60
Bydliště: Modřice
JMalik píše:
bukin píše:
..........OpenAltimeter..........

Kolik to váží, co to umí, jak je to veliké, jakým způsobem se z toho vyčítají data, jaké to má nedostatky.................. (a představuji si přesnost tak +- 2m?)
Dík :wink:

Stačí to naťukat do googlu a mrknout co to umí... nebo se rovnou mrknout na http://www.openaltimeter.org
JIrkaB


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: výškoměr pro F3K
PříspěvekNapsal: pát 08.02.2013 19:57 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 24.3.2010
Příspěvky: 254
Bydliště: Liberec
Měl jsem na zkoušku jeden, asi z podobnými vlastnostmi jako ten v RCR.
Nechceš mi prodat ten tvůj?
...ne, ale díky za nabídku :) . Prolezl jsem RCgroups a nikdo tam podobné problémy nezaznamenal ... ale našel jsem pár zmínek o tom, že se nemá sundavat ten ochraný molitan a vystavovat senzor ostrému světlu, pak prý to špatně měří


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: výškoměr pro F3K
PříspěvekNapsal: sob 28.12.2013 22:22 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 18.7.2005
Příspěvky: 3
Taky koukam, co bych pouzival pro zjisteni vysku hodu, ale moc na vyber neni...
ALTIS V4 se mi zda docela tezky a veliky, tedy pro potreby F3K...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: výškoměr pro F3K
PříspěvekNapsal: úte 24.11.2015 4:53 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 5.3.2015
Příspěvky: 298
Bydliště: Jedlová u Poličky
Zdravím pánové tak jak to vypadá o roky dále co používáte za výškoměry?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: výškoměr pro F3K
PříspěvekNapsal: čtv 26.11.2015 0:32 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 20.1.2015
Příspěvky: 45
Majky007s píše:
Zdravím pánové tak jak to vypadá o roky dále co používáte za výškoměry?

- V jednom GR Hott origo (funguje ako má)
- v ďalších dvoch Taranis ten presnejší (oproti Hott pláva výška, treba často resetovať nulu, za pol hodku aj viac ako 10 metrov niekedy)

Používame kecanie výšky, kecanie max. výšky. A samozrejme accu


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: výškoměr pro F3K
PříspěvekNapsal: čtv 26.11.2015 9:55 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 5.3.2015
Příspěvky: 298
Bydliště: Jedlová u Poličky
Hh já mám auroru 9x takže pro mě připadá v úvahu max. od nuch něco ale ty telemetrický přijímače mi přijdou docela težký


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: výškoměr pro F3K
PříspěvekNapsal: pát 27.11.2015 18:58 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 18.7.2015
Příspěvky: 201
Ja používám ten z hobbykingu s tím že se musím spokojit se záznamem až doma na kompu :-D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: výškoměr pro F3K
PříspěvekNapsal: sob 28.11.2015 21:18 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 12.10.2010
Příspěvky: 34
Bydliště: Broumov
Nově používám výškoměr Altis Micro. Na letišti max. výšku vyblikává, doma stáhnu záznam do PC a můžu graficky vyhodnotit a při použití s telemetrickým přijímačem funguje jako čidlo a můžu sledovat výšku on line přímo na vysílači (stejně i vario). Jeho hmotnost i s kabely je 4,7 g.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: výškoměr pro F3K
PříspěvekNapsal: ned 29.11.2015 11:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.3.2009
Příspěvky: 707
Bydliště: Tábor a okolí
Altis Micro s ustřihnutými kabely, vše přes telemetrický konektor Molex - přes Jeti až na na displej vysílače.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: výškoměr pro F3K
PříspěvekNapsal: čtv 24.03.2016 12:30 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 5.12.2007
Příspěvky: 398
Bydliště: Trenčín
Objednal som si z HK tento výškomer http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__22630__HobbyKing_174_8482_Altimeter.html , ten asi aj niekto iný používa a ešte som si k tomu objednal tento BT prevodník http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__37090__HobbyKing_Altimeter_Bluetooth_Adapter_for_Wireless_Android_App.html . Skúšali ste ho už niekto ? Ja potom keď mi to príde a odskúšam to tak napíšem čo a ako :D

Zatial je to v takom štádiu že nemôžem rozbehať aplikáciu na mobile (HTC ONE M7). :cry:


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: výškoměr pro F3K
PříspěvekNapsal: stř 27.04.2016 19:06 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 5.12.2007
Příspěvky: 398
Bydliště: Trenčín
Tak výškomer dneska po vyše mesiaci prišiel. Ak niekomu nejde aplikácia do mobilu tak treba stiahnuť staršiu verziu tá už funguje. Ten BT adaptér funguje tak, že treba na ňom prepnúť prepínač kedy sa výškomer vypne a treba spárovať s mobilom a poslať dáta do mobilu (podobne ako s USB). Cez víkend ak bude pekne tak ho odskúšam.


Přílohy:
P1100335.JPG
P1100335.JPG [ 66.97 KiB | Zobrazeno 1684 krát ]
P1100336.JPG
P1100336.JPG [ 76.11 KiB | Zobrazeno 1684 krát ]
P1100337.JPG
P1100337.JPG [ 75.88 KiB | Zobrazeno 1684 krát ]
Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: výškoměr pro F3K
PříspěvekNapsal: ned 21.08.2016 9:29 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 3.10.2007
Příspěvky: 354
Bydliště: Olomouc
Ahoj
koukám se po výškoměru, a z diskuse se mi nejvíce zaujal AltisMicro.
Jen jsem z manuálu nevyčetl jak se resetuje vyblikávání dosažené výšky, je to jen resetem nápájení nebo nějakým jiným způsobem?
mám V F3k jen 4 kanálový přijímač, takže my další kanál na ovládání výškoměru nezbývá. Případně máte někdo vyzkoušen nějaký jiný výškoměr + jeho vyčítání na zemi hned po přistání?
Díky


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 33 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz