Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 134 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Baterie pre F3K
PříspěvekNapsal: pon 21.01.2013 11:46 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 8.9.2011
Příspěvky: 98
Bydliště: TU
JMalik píše:
... ověřený miniaturní BEC


Můžete nějaký doporučit?


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Baterie pre F3K
PříspěvekNapsal: čtv 31.01.2013 9:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 16930
cabannos píše:
JMalik píše:
... ověřený miniaturní BEC


Můžete nějaký doporučit?


Tenhle:
http://www.horejsi.cz/Pages/DetailProdukt.aspx?objcislo=0565
Odstraň ten feritový kroužek, kablíky zkrať na nutné minimum a já mám i zkrácený tišťák a odstraněný konektor volby napětí, je tam jen napevno propojka na 5V. Prostě vše na minimální hmotnost. Létám to cca 4 roky? ve všem možném, rok to bylo i v hotlineru, ale tam jsem to radši vyměnil za VR5 (protože jsem zbabělec :wink: )

_________________
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Baterie pre F3K
PříspěvekNapsal: čtv 23.05.2013 6:57 
Mazák
Mazák

Registrován: 20.11.2009
Příspěvky: 571
Bydliště: Kroměříž
Já jsem zkoušel létat s 1S a bez problému, ale včera jsem jen tak ze zvědavosti vyzkoušel 2S a musím říct, že jdu do nich :) Ta akcelerace a reakce serv se s 1S nedá porovnat. Jen mě pořád straší to napěťové omezení na krabičkách serv Dymond D60 a D47 (3.6 - 7.4 V), proto jsem to raději zapojil přes 2x diody a mám na přijímači cca. 7 V v plně nabitém stavu akumulátoru.

Měl bych, ale dotaz. Nebude mít vliv vybíjení (klesání napětí akumulátoru) na přesnost středění serv?

_________________
SAGITA EPP
Hitec Optic 6 + FRSky 2.4 GHz (V8R4, V8R7-SP)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Baterie pre F3K
PříspěvekNapsal: čtv 23.05.2013 7:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 16930
b3hcz píše:
Já jsem zkoušel létat s 1S a bez problému, ale včera jsem jen tak ze zvědavosti vyzkoušel 2S a musím říct, že jdu do nich :) Ta akcelerace a reakce serv se s 1S nedá porovnat. Jen mě pořád straší to napěťové omezení na krabičkách serv Dymond D60 a D47 (3.6 - 7.4 V), proto jsem to raději zapojil přes 2x diody a mám na přijímači cca. 7 V v plně nabitém stavu akumulátoru.

Měl bych, ale dotaz. Nebude mít vliv vybíjení (klesání napětí akumulátoru) na přesnost středění serv?


Nebude to mít vliv.

(Pokud je na na krabičce 3,6-7,4V, tak se to bere jako jmenovité napětí článku. Lipol má 3,7V x2 je těch 7,4V. V nabitém stavu je to 2x4,2V =8,4V. Některé krabičky těchto serv už mají označení 8,4V. Je to jenom idiotismus výrobců , prodejců v tom značení.)
Já osobně mám v jednom Káčku 2s lipol napřímo, v ostatních 2s lipol + BEC. BEC má výhodu v tom, že je stále stejné napětí pro serva. Hmotnostně je ten 3A od Hořejšího nic, dá se to případně ještě odlehčit odletováním té přepínací propojky 5/6V a kousek ubrousit tišťák.
Když dáš diody, tak to musíš stejně zafixovat na nějaké destičce s kablíkama, aby to nebyla čuňárna a neutrhnul jsi něco při manipulaci s kablíkama a pak to vyjde prakticky nastejno jako ten BEC.

_________________
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Baterie pre F3K
PříspěvekNapsal: čtv 23.05.2013 10:20 
Mazák
Mazák

Registrován: 20.11.2009
Příspěvky: 571
Bydliště: Kroměříž
Je moc hezký, že ty serva zvládnou 8.4 V, ale byl bych klidnější kdyby to nebylo hraniční napětí. Kdyby tam bylo napsaný 3.6 až 9 V, tak bych byl klidnější :) s takovou tam raději přeci jenom hodím dvě diody (1A). Jistota je kulomet :)

_________________
SAGITA EPP
Hitec Optic 6 + FRSky 2.4 GHz (V8R4, V8R7-SP)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Baterie pre F3K
PříspěvekNapsal: čtv 23.05.2013 10:45 
Helimaniacs Brno
Helimaniacs Brno
Uživatelský avatar

Registrován: 10.11.2010
Příspěvky: 4749
Bydliště: Brno, CZ
Blog: Zobrazit blog (4)
S diodama budeš mít výhodu v tom, že serva nebudou s poklesem napětí zpomalovat a zeslabovat. Respektive nestane se tak, dokud napětí nepadne pod napětí, na které to stabilizuješ :)

_________________
Tom


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Baterie pre F3K
PříspěvekNapsal: čtv 23.05.2013 11:20 
Mazák
Mazák

Registrován: 19.9.2011
Příspěvky: 1160
Bydliště: Brno, ČR
JMalik píše:
Pokud je na na krabičce 3,6-7,4V, tak se to bere jako jmenovité napětí článku. Lipol má 3,7V x2 je těch 7,4V. V nabitém stavu je to 2x4,2V =8,4V. Některé krabičky těchto serv už mají označení 8,4V. Je to jenom idiotismus výrobců , prodejců v tom značení.
Ty sám u některých věcí píšeš, že se nedá zevšeobecňovat, protože si to někdo přečte a použije to někde jinde a bude na průšvih zaděláno, přitom teď napíšeš takovou botu. Jmenovité napěti nicd/nimh je 1.2 V, takže pro pětičlánek je to 6.0 V Přitom jsem u několika věcí četl výslovné varování výrobcem, že 6 V je maximum a použití čerstvě nabitého pětičlánku znamená s vysokou pravděpodobností poškození či zničení.

Když je někde něco napsáno jako maximu, tak je to maxim. Pouze u věcí, kde je to ověřeno lze tvrdit, že je to chybný údaj od výrobce. Tvrdit ale, že když je to takhle uvedeno, že je to chybný údaj vždy, to je kravina.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Baterie pre F3K
PříspěvekNapsal: čtv 23.05.2013 11:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 16930
mihlit píše:
Ty sám u některých věcí píšeš, že se nedá zevšeobecňovat, protože si to někdo přečte a použije to někde jinde a bude na průšvih zaděláno, přitom teď napíšeš takovou botu. Jmenovité napěti nicd/nimh je 1.2 V, takže pro pětičlánek je to 6.0 V Přitom jsem u několika věcí četl výslovné varování výrobcem, že 6 V je maximum a použití čerstvě nabitého pětičlánku znamená s vysokou pravděpodobností poškození či zničení.

Když je někde něco napsáno jako maximu, tak je to maxim. Pouze u věcí, kde je to ověřeno lze tvrdit, že je to chybný údaj od výrobce. Tvrdit ale, že když je to takhle uvedeno, že je to chybný údaj vždy, to je kravina.


Pokud si ten příspěvek dobře přečteš, tak se vyjadřuji konkrétně jen k servům D47 a D60 a jejich popiskám krabiček. Neplatí to pro jiná serva, ani jiné komponenty.
Popisy těch krabiček nejsou maximální možná napětí, ale nablblé označení, kdy jeden distributor serv napsal na krabičky 7,4V, další 8,4V a další 9V. Tyhle serva jsou určená pro přímé napájení z 2s lipol . Starší šarže serv, která nemají na krabičce napětí 7,4, nebo 8,4, nebo 9V, není možné bezpečně připojit napřímo na 2s lipol, přestože i v těchto krabičkách už byly někde serva z nových šarží na vyšší napětí.
Takže rozhodně to nezevšeobecňuji a vyjadřuji se jen k těmto konkrétním servům, kde jsem si ověřil chybný popis udávaného napětí.
(Navíc je tady někde na Manii vlákno, kde se už tohle řešilo.)

_________________
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Baterie pre F3K
PříspěvekNapsal: čtv 23.05.2013 16:53 
Mazák
Mazák

Registrován: 20.11.2009
Příspěvky: 571
Bydliště: Kroměříž
JMalik má pravdu :)

Výhoda diod je hlavně to, že to nebude možné přepólovat :lol: :lol: :lol:

_________________
SAGITA EPP
Hitec Optic 6 + FRSky 2.4 GHz (V8R4, V8R7-SP)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Baterie pre F3K
PříspěvekNapsal: úte 04.06.2013 15:08 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 10.3.2010
Příspěvky: 136
Bydliště: Louny a okolí
baui píše:
S diodama budeš mít výhodu v tom, že serva nebudou s poklesem napětí zpomalovat a zeslabovat. Respektive nestane se tak, dokud napětí nepadne pod napětí, na které to stabilizuješ :)


O jakých diodách je řeč, o běžných usměrňovacích nebo zenerových? Na běžné usměrňovací diodě je úbytek napětí cca 0.7V, takže dvě diody v sérii 1.4V atd. Ale tento úbytek je na nich pořád, na velikosti vstupního napětí nezáleží. Tudíš nic nestabilizují, ale pouze budeš mít na výstupu napětí rovno vstupnímu napětí - (počtem diod v sérii x 0.7V). Výhoda tohoto řešení je v jednoduchosti, ale nevýhoda je v tom, že se připravuješ o část kapacity baterie. Na diodách vznikají výkovové ztráty (jednoduše P = U.I kde I je procházející proud diodou a U je úbytek na ni tedy 0.7V). Takže při proudu 1A je to 0.7W, když jsou dvě tak 1.4W a to už není zrovna málo.
V tomto případě je lepší spínaný step-down měnič (nebo kombinace step-up/down) kde můžeš jako vstup použít třeba 3-10V a na výstupu budeš mít pořád 5V (nezáleží jestli na vstupu bude 3V nebo 10V, na výstupu bude pořád stabilizovaných 5V). Takový měnič má účinnost kolem 80%, takže ztráty jsou minimální. A jak už tu zaznělo měnič se dnes rozměrově blíží dvěma diodám... Konečně i k tomu měniči resp. k přijímači si můžeš dát diodu (ovšem paralelně v závěrném směru) a přepólování také nehrozí. Otázka je, co na to bude říkat při přepólování měnič :-)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Baterie pre F3K
PříspěvekNapsal: pon 24.06.2013 6:17 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 10.8.2008
Příspěvky: 103
Bydliště: Bytča
No a konretny odkaz na taketo skvele zariadenie vo velkosti 2 diod? Rad sa pozriem...


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Baterie pre F3K
PříspěvekNapsal: úte 02.07.2013 14:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.3.2007
Příspěvky: 1841
Bydliště: Sokolov
Obrázky: 6
mohl by sem někdo hodit fotku těch diod ??? nějak si to nedovedu představit

_________________
Futaba T9Cp Super
MiniCorado, Toro 900, Edge 540 V3, Clik NG Evo4, CAP 232 Hainkog, F3K Spam II


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Baterie pre F3K
PříspěvekNapsal: stř 03.07.2013 11:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.8.2007
Příspěvky: 2401
Bydliště: Liptovský Peter
Beriem, že je každého vec aké dá napájanie. Ale dávať zbytočne ďalšiu elektroniku do Kčka...? :roll:

Fungujem na 1s. Alarm mám nastavený na 3,5V - toto s becom nenastavíte. Kapacita 450mAh (reálna samozrejme po 2 rokoch menej). Na 2 batérie som odlietal celý súťažný deň.

Servá mám:
HYPERION ATLAS DS 09 AMD
HS 45 (permanentne v zábere, pružinky sa mi ani po 2 rokoch nechcú "vyťahať" :roll:).

_________________
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Baterie pre F3K
PříspěvekNapsal: stř 03.07.2013 12:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 16930
lakotamm píše:
Beriem, že je každého vec aké dá napájanie. Ale dávať zbytočne ďalšiu elektroniku do Kčka...? :roll:

Fungujem na 1s. Alarm mám nastavený na 3,5V - toto s becom nenastavíte. Kapacita 450mAh (reálna samozrejme po 2 rokoch menej). Na 2 batérie som odlietal celý súťažný deň.

Servá mám:
HYPERION ATLAS DS 09 AMD
HS 45 (permanentne v zábere, pružinky sa mi ani po 2 rokoch nechcú "vyťahať" :roll:).


3,5V je už málo pro serva křidélek. Jak začneš házet výš, můžeš to snadno rozfletrovat.

_________________
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Baterie pre F3K
PříspěvekNapsal: stř 03.07.2013 12:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.8.2007
Příspěvky: 2401
Bydliště: Liptovský Peter
Nemyslím si. AMDčka sú silnejšie. Nikdy som nedostal flutter na svojom modeli ( ani keď mi ho hádzali do 50m). A pri najhoršom zvýšim alarm.

No už som zažil fluttrujúceho Isisa aj pri mojom hode. 8O

_________________
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 134 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Bing [Bot] a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz