Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 45 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Jaký vysílač pro F3K?
PříspěvekNapsal: ned 18.11.2012 14:55 
Mazák
Mazák

Registrován: 16.11.2008
Příspěvky: 3171
Bydliště: Králíky
Obrázky: 19
Blog: Zobrazit blog (17)
No jo, šel jsem po hubě, a vysílač taky ale to byly ty krásné začátky hodů z otočkou.

_________________
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
http://www.youtube.com/channel/UCse-r33huEB_npuJ07nT25A


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaký vysílač pro F3K?
PříspěvekNapsal: úte 20.11.2012 1:05 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 3.4.2008
Příspěvky: 195
Aco pánové Pánové Cockpit SX
do ruky jde dobře -je lehký, 3 letové režimy za220 EUR vys+přij, kdo chce telemetrii přidá 25 EUR

http://shop.lindinger.at/product_info.p ... s_id=90403
http://shop.lindinger.at/product_info.p ... s_id=78365


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaký vysílač pro F3K?
PříspěvekNapsal: úte 20.11.2012 9:03 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 8.5.2011
Příspěvky: 60
Bydliště: Modřice
Mám cockpit a nemůžu si stěžovat. Teda na začátek... Pro velký závodníky to asi úplně nebude, ale dá se pěkně nastavit. Rozhodně se velmi dobře drží, je poměrně lehkej. Jen ty přijímače jsou dražší... Když bych dneska vybíral vysílačknu na F3K, tak nejpíš půjdu do JR XG8. Ale jen teoreticky, v ruce jsem ji nedržel.
Jirka


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaký vysílač pro F3K?
PříspěvekNapsal: úte 20.11.2012 12:49 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 8.4.2008
Příspěvky: 376
S http://www.krill.cz/shop.php?category=15&k=199&p=730 sa mne drzi luxusne 8)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaký vysílač pro F3K?
PříspěvekNapsal: úte 20.11.2012 13:01 
Mazák
Mazák

Registrován: 14.5.2006
Příspěvky: 542
Bydliště: Zlín
Obrázky: 8
Cocpit je určitě dobrý z hlediska ergonomie a váhy. Pokud si dobře pamatuji tak nešlo vyřešit:
1. nastavení nadřazenosti let. režimu start nad ostatní. ( mám otevřené brzdy a potlačenou VOP, přepnu na start a vše se přenastaví do definovaných poloh )
2. odladění křivky aby se mi stejně chodily křidélka při brzdách ( neumožňuje )

Jestli jsem to jen neuměl, tak prosím o komentář majitelů jestli to jde.

Marcel


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaký vysílač pro F3K?
PříspěvekNapsal: stř 21.11.2012 0:47 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 3.4.2008
Příspěvky: 195
makyk píše:
Cocpit je určitě dobrý z hlediska ergonomie a váhy. Pokud si dobře pamatuji tak nešlo vyřešit:
1. nastavení nadřazenosti let. režimu start nad ostatní. ( mám otevřené brzdy a potlačenou VOP, přepnu na start a vše se přenastaví do definovaných poloh )
2. odladění křivky aby se mi stejně chodily křidélka při brzdách ( neumožňuje )

Jestli jsem to jen neuměl, tak prosím o komentář majitelů jestli to jde.

Marcel


Máš pravdu na tohle Cockpit vybavený není obojí plnohodnotně zvládá až Royal Pro.

Ad 1 nadřazený letový režim není tady by sis ale mohl pomoci použitím pevné polohy na spínač pro výškovku křidélka směrovku v menu control (ne mixer)

Ad 2 tady jedině trojbodová korekce at přes nastavení serva třeba přes domixování volného mixu na jednu ci druhou dráhu jde udelat nesymetrický ale vícebodová křivka prostě není


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaký vysílač pro F3K?
PříspěvekNapsal: čtv 22.11.2012 11:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 3771
RiMr píše:
Létá někdo F3K s pultem? Snad se to taky dá chytit při rotaci rukou jako palcovka? I když tak pohodlné to určitě nebude a na "bednu" na závedech asi taky ne :)


Hele, ono to s tou pultovkou takový problém není. Já jsem F3K létal v době, kdy jsem měl pultový MPX3030 s velkým pultem a šlo to lépe, než bys čekal. Prostě se pult chytl jednou rukou a letělo se, přehmátnutí pak bylo daleko jednodušší, než bys čekal. Jediná změna byla, že na F3K jsem nebral křížové kšandy, ale běžný popruh. Dneska létám palcovku, takže už to neřeším, ale popravdě si myslím, že vady pultovky na F3K jsou menší, než by se zdálo. V dnešní době se paradoxně možná omezení ještě zmenšily, protože výkonnost jde nahoru a tak není zase tolik startů v kole.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaký vysílač pro F3K?
PříspěvekNapsal: pát 23.11.2012 10:10 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 8.4.2008
Příspěvky: 376
bukin píše:
Když bych dneska vybíral vysílačknu na F3K, tak nejpíš půjdu do JR XG8. Ale jen teoreticky, v ruce jsem ji nedržel.
Jirka


Vydany fw update 0012, okrem ineho doplnene flight mode priority.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaký vysílač pro F3K?
PříspěvekNapsal: sob 24.11.2012 20:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 25.11.2008
Příspěvky: 698
Bydliště: Dobruška
Ahoj.
Mám stařičkou FC-18 na 40 Mhz pásmu. Používám jí dodnes a bez větších, nebo spíš téměř žádných problémů. Vysílač je jedním z úplně prvních FC-18-tek, které kdy byly vyrobeny. Mám ji cca 22 let. I přes ten věk je spolehlivá a bezporuchová.
Ale i tak si myslím, že jednou bude stávkovat, že budu potřebovat něco nového. Proto vlastně píšu. Nechci zatím kupovat nic, ale potřebuji mít nepatrný přehled a vědět, na co si dávat pozor při koupi. Zatím vše, co jsem viděl jsem spíš hodnotil vzhledově, ale nevím nic o technických parametrech. Nechci utratit jmění, ale taky nechci něco, co by mělo být nespolehlivé, nebo do budoucna rychle nahrazeno a já na to už nic nesehnal. Z toho, jak mám dlouho FC-18-ku je patrné, že nejsem z těch, co by vysílač měnili často. Pokud si jednou na něco zvyknu, nechci to měnit. Zaujal mě vysílač JETI - DUPLEX DC-16 EX. Jsem strojař a skříň tohoto rádia je "dokonalá", provedení taky. Vím o něm ale jenom to, co je na internetu a to většině informací nerozumím. Ta cena je sice už nad moji představu, ale pokud by tohle měla být jediná správná volba, tak bych na to nějak ušetřil.
Nebo myslíte, že je něco podobného, levnějšího a pro mě ze zkušenstí jenom s FC-18 vhodnějšího???


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaký vysílač pro F3K?
PříspěvekNapsal: ned 25.11.2012 0:27 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 3.4.2008
Příspěvky: 195
Golfista píše:
Nebo myslíte, že je něco podobného, levnějšího a pro mě ze zkušenstí jenom s FC-18 vhodnějšího???



Já to vezmu z druhého konce FC18 je supr radio Měl jsem ji a lítal ní taky rekreačně házedlo s radiemo v pultu.

Co bych myslím bepodceňoval je ergonomie Na FC18 jsem si docela chvíli zvykal a když jsem si zvyknul na její rozměr a uspořádání ovladačů a tak jsem si poletech dost dlouho odvykal. To možná mluví pro pultovou Futabu ??

Softwarově myslím že u Futaby musíš jít alespon do FG8 či FX 20 nižší řady mají prostě oproti FX 18 omezení.

U Multiplexe si troufám říci že funkčně Cockpit SX vykryje FC 18 ale nemáš možnost dát si spínač kam chceš totéž s přiřazení ovladačů - je omezené. Royal Pro už je pak někde jinde stejně jakovýš zmíněné Futaby.

U HIteca podle mého všec pod Aurorou je krok zpět

U Graupnera si myslím je ti MX 16 kromě telemetrie moc nafunkčnosti nepřidá takže MX 20 a výš....

Tebo u zmiňovaný Jeti jsem nechal nakonec protože patří do jiné třídy jak funcemi tak cenou, o krabici a ovladačích nemluvě. Pokusil jsem se jen nastavit práh pod kterým je výměna podle mého krok stranou nebo zpět- měřeno funkcemi pro plošníky.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaký vysílač pro F3K?
PříspěvekNapsal: ned 25.11.2012 10:54 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
[quote="Golfista"...Jsem strojař a skříň tohoto rádia je "dokonalá", provedení taky....[/quote]

Koukni sem, od času cca 13:35 - mělo by to na ten čas skočit samo, pusť si to v nějakém lepším rozlišení přes celý monitor, jsou tam vidět "střeva" rádia a mechanika kniplu (ale zvuk si raději vypni :D ) :
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=V5Hgl7twQRw#t=818s

Všimni si, že vyjma vodičů ke kniplům tam na drát v podstatě nenarazíš, i spínače jsou na konektorech. A ta mechanika kniplu by tě mohla jako strojaře zaujmout :) (ve srovnání s plastovými výlisky jiných rádií).

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaký vysílač pro F3K?
PříspěvekNapsal: pon 10.12.2012 15:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 25.11.2008
Příspěvky: 698
Bydliště: Dobruška
Rozdíly mezi FX20 a FX30? V ceně je teda značný...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaký vysílač pro F3K?
PříspěvekNapsal: pon 10.12.2012 17:47 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 17.8.2008
Příspěvky: 6658
Bydliště: Moravský kras
Fx20 = T8, FX30 = T12, streva a soft jsou identicke, jenom je to v pultu.

_________________
OK2WY


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaký vysílač pro F3K?
PříspěvekNapsal: pon 10.12.2012 17:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.9.2012
Příspěvky: 1131
Bydliště: Šumná Šumava
Obrázky: 2
Golfista píše:
Rozdíly mezi FX20 a FX30? V ceně je teda značný...

Rozdil je i v moznostech. A to dost velky. Pohledej v manualech, jsou volne ke stazeni. A jak uz napsal jirka vyse, obe jsou pultovky. Coz vetsina lidi na Kcka nepouziva(ja patrim k te mensine). Osobne si myslim, ze pri pouzivani 12FG=FX30 na F3K nevyuzijes jeji znacne moznosti nastaveni.

_________________
Dráha za tebou,výška nad tebou a palivo na zemi.Tři nejzbytečnější věci v letectví.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaký vysílač pro F3K?
PříspěvekNapsal: stř 23.01.2013 16:40 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 11.8.2008
Příspěvky: 103
Bydliště: Bytča
Ma niekto skusenosti s nastavenim F3K na FC16? Ziadne letove rezimy, ale len na start zdvihnut flaperony a na pristatie ovladat brzdy pakou plynu. Je to vobec mozne na tomto radiu?


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 45 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz