Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Hitec Optic 6 - naprogramovani ISISe
PříspěvekNapsal: stř 25.04.2012 18:13 
Mazák
Mazák

Registrován: 20.11.2009
Příspěvky: 571
Bydliště: Kroměříž
Zdravim Vas,

potreboval bych poradit. Koupil jsem si noveho ISISe od Ondry, jinak cest jeho praci opravd pekna prace. Potreboval bych poradit jak naprogramovat vysilacku Hitec Optic 6. Lita na teto vysilacce nekdo s kackem? Byl bych moc rad, kdyby nekdo poradil ...
Jsem ve fazi, kdy mam nastavenou SOP, VOP a kridelka. Ale ted bych potreboval poradit a tema mixama :( Nejak se v tom motam. Jina mam 7 kanalovy prijimac a kridylka mam na 1. a 6. kanalu.

_________________
SAGITA EPP
Hitec Optic 6 + FRSky 2.4 GHz (V8R4, V8R7-SP)


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: stř 25.04.2012 20:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.2.2009
Příspěvky: 1265
Bydliště: Havířov
základní nastavení pro větroně - křidélka dej na kanály 1 a 5 a zapni si ADIF. Potom můžeš nastavit potřebnou diferenci výchylek a taky můžeš použít CROW mix pro režim brzdění. Kanál 3 nastav na vypínač a tím si uvolníš knipl plynu pro ovládání CROW mixu. Dále můžeš použít funkce CAMBER a LAND pro změnu zakřivení profilu.

_________________
"Rozum, který zůstává stát, je v pořádku – jen si nesmí lehnout." J. Werich


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 25.04.2012 20:45 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 9.3.2010
Příspěvky: 213
Bydliště: Gbelany pri Ziline
No neviem. ja prave kvoli tomu, aby fungoval aj CAMB (odhod) aj LAND (termika), davam tie kridelka na 1 a 6 kanal.
Mam Optica 6.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 25.04.2012 22:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.2.2009
Příspěvky: 1265
Bydliště: Havířov
CAMBER bude fungovat určitě. Máš ale pravdu, LAND v tomto případě použít nejde. Pracuje jen s kanálem č. 2 a 6 - výškovka a klapky, které ale na házedle nejsou. Nebude ale fungovat ani na Tvém nastavení, protože by se pohybovalo pouze křidélko na kanálu 6. Asi to nepůjde ani přes volné mixy, Optic je v tomto bohužel příliš omezený, proto jsem ho nahradil Aurorou... (já vím, tohle jsi slyšet nechtěl, ale je to tak...)

Pokud ale použiješ CROW mix, můžeš vlastně měnit zakřivení profilu průběžně pákou plynu, to je někdy výhodnější, než pevně nastavená pozice.

_________________
"Rozum, který zůstává stát, je v pořádku – jen si nesmí lehnout." J. Werich


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 25.04.2012 23:39 
Mazák
Mazák

Registrován: 20.11.2009
Příspěvky: 571
Bydliště: Kroměříž
Takze jak? Kridelka na 1,5 nebo 1,6? A jake mixy tedy nastavit a mohli by jste mi ve strucnosti napsat k cemu to je? At vim co nastavuji ;) Dekuji ;)

_________________
SAGITA EPP
Hitec Optic 6 + FRSky 2.4 GHz (V8R4, V8R7-SP)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 26.04.2012 0:40 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.2.2009
Příspěvky: 1265
Bydliště: Havířov
Určitě na 1 a 5 a zapnout ADIF. Tím se nastaví křidélka automaticky na kanály 1 a 5 a v tomto mixu nastav potřebnou diferenci výchylek (pro začátek dej 50% dolů a 100% nahoru, při zalétání se hodnoty upraví podle potřeby)

POZOR! Nezapínej potom FLPN, FLPT ani ELVN, tím by se zrušila funkce ADIF a křidélko na 5. kanálu by nefungovalo!

Zakřivení profilu NAHORU (zvednutí obou křidélek asi o 3mm na rychlost) udělej pomocí CAMBER - včetně případné kompenzace výškovkou na kanálu 2.

Zpomalení v termice a brzdění na přistání nastavíš mixem CROW. V normálním režimu je tento mix ovládán levým bočním ovladačem, který neumožňuje citlivé řízení. Lepší je ovládat brzdy kniplem plynu, jako by to byl motor. Proto musíš změnit ovládání plynu (kanál 3) na SW01 (normálně je STCK). Tím se přepne ovládání brzdného režimu (CROW) na knipl plynu. Budeš tedy lítat v režimu "plný plyn" - knipl od sebe, při kterém budou křidélka v rovině a "ubíráním plynu" se budou vysouvat obě dolů jako brzdy. V nastavení mixu CROW je třeba volit kompromis, při kterém se model zpomalí, ale ještě letí stabilně a nepadá po křídle ani v zatáčkách. V mixu CROW se počítá s klapkami i křidélky, ty máš ale jen křidélka (1 a 5), takže klapky (kanál 6) vůbec nastavovat nebudeš. Kanál 2 umožní opět kompenzaci klopivého momentu výškovkou.

Mírným přitažením plynu potom můžeš zvětšit zakřivení profilu a model podle potřeby zpomalit při kroužení v termice a plným přitažením budeš intenzivně brzdit pro sestup a přistání. Vzhledem k omezení, které má Optic, je to asi jediné rozumné nastavení.

_________________
"Rozum, který zůstává stát, je v pořádku – jen si nesmí lehnout." J. Werich


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 26.04.2012 6:02 
Mazák
Mazák

Registrován: 20.11.2009
Příspěvky: 571
Bydliště: Kroměříž
Dekuji mockrat za vycerpavajici vysvetleni ;) jen by me jeste zajimalo jake vychylky tam pro zacatek nastavit. Ondra v navodu ma uvedeny vychylky kridelek 10/-4 mm,je to mysleno jako vychylky samotnych kridelek ve funkci kridelek,ted nemam na mysli jako funkci klapek nebo brzd.

_________________
SAGITA EPP
Hitec Optic 6 + FRSky 2.4 GHz (V8R4, V8R7-SP)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 26.04.2012 16:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.2.2009
Příspěvky: 1265
Bydliště: Havířov
Nejprve nechej ADIF na 100% a nastav na obě strany 10mm a potom pomocí ADIF zmenši výchylku dolů na 4mm (40%). Přesněji to asi doladíš při zalétání. Pokud si nejsi jistý, můžeš si pro začátek nastavit EXPOnenciální výchylky na křidélka asi -30% (aby kolem středu nebyly moc citlivé). Později asi expa stejně vypneš, aby letadlo opravdu poslouchalo...

_________________
"Rozum, který zůstává stát, je v pořádku – jen si nesmí lehnout." J. Werich


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 26.04.2012 16:37 
Mazák
Mazák

Registrován: 20.11.2009
Příspěvky: 571
Bydliště: Kroměříž
A to nastavenou tech 10 mm udelam pomoci EPA?

_________________
SAGITA EPP
Hitec Optic 6 + FRSky 2.4 GHz (V8R4, V8R7-SP)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 26.04.2012 16:58 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 30.9.2010
Příspěvky: 488
Bydliště: liberec
Obrázky: 0
nechci do toho vnaset nejake nejasnosti, ale ero se da nastavit i na kanal 1 + 6 a fungovat bude vsechno +/- stejne. nevim zda je velka vyhra mit klapky na pace plynu, kterou ovladas i dalsi kormidla (v mem pripade kridelka) bocni pravy potenciometr je mozna vhodnejsi, ale je to co uzivatel to nastaveni.... mozna bych nastavil pevny pristavaci rezim na LAND (land je mix urceny pro priblizeni na pristani) CROW je spis pro kridlo vybavene upnou mechanikou. osobne mam nastaveny prepinac SW4 nahoru = LAND (pristani) uprostred = normalni letovy rezim dolu = CAMB, ktery mam nastaveny na start. pravym bocnim ovladacem pak nastavuji vcelku citlive zakriveni profilu pri letu v termice, nebo jej nekdy davam naplno soucasne s mixem LAND a ero "zustane viset" v lufte cumakem k zemi... ale jak uz jsem psal vyse co uzivatel to nastaveni...


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 26.04.2012 17:04 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 30.9.2010
Příspěvky: 488
Bydliště: liberec
Obrázky: 0
b3hcz píše:
A to nastavenou tech 10 mm udelam pomoci EPA?


nooo EPA ti nastavi maximalni vychylku serva abys ho mechanicky neponicil. osobne nastavuji epa na maximalni hodnotu co v pohode snese servo+tahlo+zaves a vychylku danych ovladacich ploch pak tusim subtrimem. epa ti snizi chod serva treba i pro funkci LAND a ero ti pak nebude dostatecne brzdit. snad si to pamatuju dobre???!!! :mrgreen: promin konecne nastaveni vychylek delam po nastaveni EPA, funkci D/R. subtrim je blbost! :oops:


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 26.04.2012 17:17 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.2.2009
Příspěvky: 1265
Bydliště: Havířov
Odezvu na EPA bych doporučil raději vyzkoušet. Optica jsem použil naposledy minulý rok v létě a nemám ho právě po ruce, abych to ověřil. Už se tady kdysi řešilo jak podivně má Hitec tyto funkce naprogramované a že se v kombinaci mixů klidně dostaneš s výchylkou i za nastavené hranice... Pokud to EPA opravdu takto omezí, bude potřeba nastavit EPA na mechanické maximum a rozsah křidélek nastavit pouze pomocí ADIF.

Pokud nechá křidélka na kanál 1 a 6, musí se vzdát funkcí ADIF a CROW a diferenci nastavit opravdu jen jen pomocí EPA. Jak upozornil davelbc je to opravdu nešikovné. Pokud potom zapneš ADIF nebo CROW, nastaví se u Optica automaticky křidélko na 5. kanál... (= režim větroně).

Ovládání plynem je jen o zvyku, pokud to nechce používat jako brzdy, může klidně nechat boční ovladač (nechá kanál 3 (motor) nastaven jako STCK).

_________________
"Rozum, který zůstává stát, je v pořádku – jen si nesmí lehnout." J. Werich


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 26.04.2012 17:22 
Mazák
Mazák

Registrován: 20.11.2009
Příspěvky: 571
Bydliště: Kroměříž
Tak to napisu jak bych si to predstavoval ja ;)
Na prepinac SW-04 bych chtel letove rezimy tj. start, normalni, termika a na paku plynu bych hodil brzdy, co vy na to? Takto bych to chtel ja, ted jak na to ;)
1. Pro start rezim ma ji byt kridelka nahoru 1-2 mm. Kompenzace vyskovou neni potreba?
2. Pro normalni rezim kridelka v neutralu + VOP + SOP
3. Pro Termika rezim kridelka dolu. O kolik netusim, ale musi tam byt kompenzace vyskovkou.

Zapomel jsem jeste neco? ;)

_________________
SAGITA EPP
Hitec Optic 6 + FRSky 2.4 GHz (V8R4, V8R7-SP)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 26.04.2012 17:37 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 30.9.2010
Příspěvky: 488
Bydliště: liberec
Obrázky: 0
petan64 píše:
Odezvu na EPA bych doporučil raději vyzkoušet. Optica jsem použil naposledy minulý rok v létě a nemám ho právě po ruce, abych to ověřil. Už se tady kdysi řešilo jak podivně má Hitec tyto funkce naprogramované a že se v kombinaci mixů klidně dostaneš s výchylkou i za nastavené hranice... Pokud to EPA opravdu takto omezí, bude potřeba nastavit EPA na mechanické maximum a rozsah křidélek nastavit pouze pomocí ADIF.

Pokud nechá křidélka na kanál 1 a 6, musí se vzdát funkcí ADIF a CROW a diferenci nastavit opravdu jen jen pomocí EPA. Jak upozornil davelbc je to opravdu nešikovné. Pokud potom zapneš ADIF nebo CROW, nastaví se u Optica automaticky křidélko na 5. kanál... (= režim větroně).

Ovládání plynem je jen o zvyku, pokud to nechce používat jako brzdy, může klidně nechat boční ovladač (nechá kanál 3 (motor) nastaven jako STCK).


nene pri zapojeni 1+6 se diferenciace da nastavit snadno primo pomoci funkce FLPN napr 100% nahoru a 40% dolu a crow je pro kridlo bez klapek zbytecna, navic funguje, ale neni proc zapinat, kdyz pominu moznost ji nastavit napr na "preskok" mezi stoupaky.
u ovladani brzd plynovou pakou je to opravdu o zvyku, ja mam ruce volsovy tak hejbu dycky vsim moznym dohromady coz letovym vykonum moc nesvedci... :)
asi je pravdou ze finalni nastaveni EPA je u optica dost divne nektere funkce scita a pak maji serva napilno... :mrgreen:


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 26.04.2012 17:45 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 30.9.2010
Příspěvky: 488
Bydliště: liberec
Obrázky: 0
b3hcz píše:
Tak to napisu jak bych si to predstavoval ja ;)
Na prepinac SW-04 bych chtel letove rezimy tj. start, normalni, termika a na paku plynu bych hodil brzdy, co vy na to? Takto bych to chtel ja, ted jak na to ;)
1. Pro start rezim ma ji byt kridelka nahoru 1-2 mm. Kompenzace vyskovou neni potreba?
2. Pro normalni rezim kridelka v neutralu + VOP + SOP
3. Pro Termika rezim kridelka dolu. O kolik netusim, ale musi tam byt kompenzace vyskovkou.

Zapomel jsem jeste neco? ;)


1. To je asi co házeč a letadlo to nastaveni. pokud ale vim mirne potlaceni VOP je pri startu casto treba, jinak te ero prelitne a trefi zezadu.. :mrgreen:
2. neni co dodat.
3. pro termiku si to chce mozna nechat nekterou proporcionalni funkci. zakriveni profilu si nastavuju prave pravym bocnim potenciometrem. kridelka dolu to ano, vyskovka nevim ja s ni pri pouzivani vztlaku nehybu. na pristani brzdim jak jsem jiz psal prepinacem sw 4 nahoru kdy zapina mix LAND - kridelka dolu na max a vyskovka se tusim lehce pritahne. jsem cune a moc to nekontroluju tak ani presne nevim jak to mam... :oops:


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz