Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 37 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 01.09.2010 9:12 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 5.3.2009
Příspěvky: 81
Bydliště: Chomutov
ja mam v micronovi tenhle a bez problemu

http://www.hobbycity.com/hobbyking/stor ... er_for_BEC

+ZIPPY 350mAh 20C single, 3xHXT500

_________________
DX6i,Messerschmit BF-109,Parabolic-Robbe,Capriol-Scorpio,
Micron,Etalon-LSmodel,BuggyRanger-Reely


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
PříspěvekNapsal: stř 01.09.2010 14:49 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 1.9.2010
Příspěvky: 5
Bydliště: Hradec Králové
Lindbergh píše:
Tak mně tady kamarád tvrdí, že když toto:
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... &_Receiver

napojím na 1S Li-pol, tak mám lehoučké přijímačovky do F3K. Tak a teď mně kamenujte, kdo komu zaplatí panáka.... :lol:


no s tím panákem nevím,ale:
pokud je vhodný přijímač (pracuje např.od 3,3 V) např. Twin 5
používám sezónu 1s Li-pol 110mAh napřímo bez násobiče napětí -4 serva Dymond ve FW III
50 minut provoz v kuse.U digiserv čas nutno odzkoušet!!! 3gramy -(5gramů i s konektorem)rychlost je obdobná - tato Lipola je tvrdá (udrží napětí)

http://www.horejsi.cz/Pages/DetailProdu ... cislo=1305

http://jino.cz/rc3912-01-akumulator-col ... -3918.html

A na 1s Li-pol -400 mAh kollega létá 3hodiny při cca 12gramech.

http://jino.cz/z-28-lipol-3-7-400-mah-w ... -3210.html

proudově je to spolehlivé protože stodesítka dává 20C trvale=2,2A/30C špičkově=3,6A
U čtyřstovky je to 8A trvale .
Využitelnost je vzhledem k těžišti na mini nebo u dospělého "K" -lehouše většinou po zkrácení ocasní trubky,nebo všechny serva do špice .Jiné řešení mě momentálně nenapadá,ale to je jiná starost...


Naposledy upravil F2D dne čtv 02.09.2010 14:54, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 01.09.2010 21:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 16930
diablotin píše:
ne.pouze na jednu lipolku


Tady je problematický právě ten booster. Lipolka to vydrží (zvlášť taková kapacita co tam máš.). Booster vyhulí.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 09.09.2010 21:11 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 10.3.2010
Příspěvky: 136
Bydliště: Louny a okolí
Kdyz uz je rec o tomto akumulatorku

http://www.horejsi.cz/Pages/DetailProdu ... cislo=1305

muze mi nekdo poradit kde sehnat protikus konektor pro nabijeni pripadne do modelu?

Objednal jsem si dve vzhledove stejne z HC s tim, ze ti tam konektor predelam sam podle potreby. U jedne jsem konektor opatrne rozebral (je to zalite lepidlem), ale i pres to se mi prelomil jeden pasek, na kterem byl napajen jeden z dratu. Byl docela porod na ulomeny pasek znovu chytit cin. Nakonec se mi po po vystridani asi 6ti ruznych chemickych prostredku povedlo, ale je to tak chatrny (pasek je tenky 0.0nic mm), ze je to proste nepouzitelny a mel bych asi obavy to dat do modelu i pres to ze bych to zafixoval treba epoxidem. Je videt, ze je to delany proste nerozebiratelne :-) Pritom original konektor vypada docela festovne (na baterce celkem drzi i pri pouziti hrubsi sily)...

Mozna bych v praci vystrachal nekde z rozebranych kopirek protikus toho mini konektoru, ale neexistuje neco i s tim plastem - jako nejaka zasuvka (tunylek - primo se to nabizi) kde by na konci byl chlapecek konektor :) ?


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 11.09.2010 0:07 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 10.3.2010
Příspěvky: 136
Bydliště: Louny a okolí
Opravdu na to neni nejaky rozumny proti-konektor?


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 05.10.2010 15:17 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.12.2006
Příspěvky: 749
JMalik píše:
diablotin píše:
já lítám normálně v aircombatu s jednou lipolkou sice tam mám 1200 ale je to bez problému.
prošlo to i testem kdy jsem nepřetržitě hýbal 4 servi přez půl hodiny a dobil jsem jen cca150 mAh
příjmač jeti duplex a serva 1x HS 225MG 3xHS 81MG


A s tím boosterem?


Tento booster si dá do modelu jenom magor, viz:

Ako „etalón“ rušenia sme potom zapli DC Voltage Booster, čo je v podstate tiež akási obdoba spínaného BECu. Že tento je (čo sa rušenia týka) mimoriadne usilovný, to hneď vidno na displeji spektrálneho analyzátora.

mrkni co tento shit dělá s palubní sítí ...

http://rcmodely.cevaro.sk/userfiles/UBECSpektrum4.JPG

Zaruší komplet celé pásmo a to, že pak RX ještě funguje je spíš zázrak než co jiného. zapomeň na booster a když už lipol, tak bez boosteru, nebo v nejhorím 2S Lipol s BECem, ale to je taky spínaný BEC a dělá třeba toto: http://rcmodely.cevaro.sk/userfiles/UBECSpektrum5.JPG

Oproti tomu lineální BEC dělá toto: http://rcmodely.cevaro.sk/userfiles/UBECSpektrum8.JPG

Nejlepší je samozřejmě nepoužívat žádný BEC. Takže pozor na to ...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 05.10.2010 17:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12370
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
marman píše:
Taky je otázka, co dá bezpečně bez poškození (i postupné během několika cyklů) nějaká 1S pidilipolka. Jestli si serva vezmou špičkově 1-1,5A při 5V, z 3,7V baterky musí odtéct víc...

Třeba tyhle 250 mAh lipolky 1S zvládají celkem bez problému ve špičkách i přes 10C tj. okolo 2.5A. Střídám je s 400 a 500mAh 1S v letadélku H05 a šlapou jako hodinky.
http://www.rcking.eu/gm-h05/4863-gm-h05-z-12.html

Pokud by snesl o něco těžší 13g lipolku 1S 400mAh
http://www.rcking.eu/walkera-4-3b/293-hm-4-3b-z-28.html
tak to má i s velkou rezervou.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 25.03.2011 8:14 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 29.7.2010
Příspěvky: 19
Tak na tohle téma taky něco napíšu. Voltage Booster už nechci ani vidět!

Nejdřív, když jsem si postavil házedlo Mimi jako své první, použil jsem tuto věc objednanou v Jinu přes Hořejšího. Lítám lítám a buch, letadlo do země, příčina - výpadek boosteru, který už se nerozjel. Následovala reklamace a nový booster, přičemž jsem zjistil, že do Mimi F3K, který vyhodím jen kousek, popř. lítám na svahu kousek od sebe Voltage Booster uplně vynechám a funguje to líp.

Nedávno jsem si pořídil od GWSky Phenixe a teď jsem zkoušel Voltage Booster + 1S Hyperion 240mAh. Největší kravina, i bez boosteru to lítalo dál bez problémů, zatím jen hody bez jakékoli termiky, s boosterem mám podezření, že se přehřívá a zhruba po 15 minutách už letadlo projevovalo známky ztráty signálu cca 20m!!! od vysílače.

Objednávám Nexcell 360mAh


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 25.03.2011 15:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.11.2004
Příspěvky: 1361
Bydliště: Praha6-Nebušice
kreuz píše:
Objednávám Nexcell 360mAh


nejrozumnější věc... :) počkáme si na kvalitní HV serva...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 25.03.2011 15:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 16930
Polynom píše:
kreuz píše:
Objednávám Nexcell 360mAh


nejrozumnější věc... :) počkáme si na kvalitní HV serva...


To je určitě nejlepší. Do té doby tam budu mít 2s lipol +BEC. :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 27.03.2011 22:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.4.2008
Příspěvky: 1017
Bydliště: P 156 -ZBR, ČR
Tak v duchu jsem si dával dohromady osazení Ká-čka, a na nějaký boostry a bece se vyprdněte. Když koupíte serva dymondy D60 a D47 maji napájecí napětí 3,3-9V. Přijímač hm, já mám DSM2 a ty jsou standardně do 9,6V a dvojčlánek lipolek napřímo bez všelijakejch kravin a jeto!!!!!!
P.S.: Nevim jestli to tu někdo už nepsal, tak mě kdyžtak nekamenujte :lol:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 27.03.2011 23:04 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.11.2004
Příspěvky: 1361
Bydliště: Praha6-Nebušice
nepsal to tu nikdo protože evidentně všichni vědí že je to kravina zkoukni i jiné výrobce než máš zrovna ty a ta hodnota u dymondů je taky špatná


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 28.03.2011 0:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 16930
chastra píše:
Tak v duchu jsem si dával dohromady osazení Ká-čka, a na nějaký boostry a bece se vyprdněte. Když koupíte serva dymondy D60 a D47 maji napájecí napětí 3,3-9V. Přijímač hm, já mám DSM2 a ty jsou standardně do 9,6V a dvojčlánek lipolek napřímo bez všelijakejch kravin a jeto!!!!!!
P.S.: Nevim jestli to tu někdo už nepsal, tak mě kdyžtak nekamenujte :lol:


1s a booster není dobré řešení.
2s lipol a D47?
Napiš sem po odlétané sezóně. :wink:
Já to mám za sebou, naštěstí v halovce, tam to sebereš ze země kousek od sebe :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 28.03.2011 8:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.4.2008
Příspěvky: 1017
Bydliště: P 156 -ZBR, ČR
Polynom píše:
nepsal to tu nikdo protože evidentně všichni vědí že je to kravina zkoukni i jiné výrobce než máš zrovna ty a ta hodnota u dymondů je taky špatná


Dobrá tedy, bavil sem se o tom s MZK a řikal, že to funguje. Je pravda, že na stránkách (dodavatele nebo to je výrobce) je trochu jiná hodnota 4,8V-9V u obou typů každopádně podle uvedených hodnot to kravina neni! Jestli to uváději špatně i oni, tak se řaději mezi drahý čínský šmejdy! Jaks to poznal, že to je špatně?

Je pravda jak dlouho by vydržely, jak píše mistr Malik, ale jestli nevydržeji 2 roky, tak je to na reklamaci.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 28.03.2011 8:41 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 5.12.2006
Příspěvky: 347
No, zrovna u Dymondů je s těmi povolenými napětími docela guláš.
V nejnovějším katalogu (http://rc-dymond.com/DymondCatalog.pdf) je 2S lipol povoleno pro D47, ale ne pro D60. Na krabičkách jsem už viděl u obou typů oba rozsahy napětí. A pak se v tom vyznejte :(

_________________
--Komár

http://denicek.lmkzdar.cz


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 37 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: makyk a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz