RCmania.cz - web pro modeláře a modely
http://www.rcmania.cz/

Otázky o F3K
http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=19&t=24756
Stránka 3 z 93

Autor:  Karas [ ned 17.01.2010 16:09 ]
Předmět příspěvku: 

GWSka píše:
Tak pokud si chceš udělat ty křídla, tak to udělej z tý dýhy. A stačí to jen prolakovat. Stejnej postup jako u házedel od Leoše Svobody. Co si vzpoínám tak sem taky tenkrát řešil jak to mám udělat a udělal jsem křídlo potažený balzou 0,8mm a nebylo to ono. U mejšího éra by to možná stačil (1000mm rozpětí), ale ne u 1500mm.

Co nebylo ono?

Autor:  ST [ ned 17.01.2010 16:25 ]
Předmět příspěvku: 

Řeknu Ti to takhle, nevím jaký jsi stavěč, ale radší si kup první křídla hotový. Budeš se učit problematice F3k a né bojovat s imitací F3kčka. Opravdu bych doporučoval tuto první cestu. Potom můžeš experimentovat s vlastní cestou. F3k je fantastická záležitost, tak si to nezkaž.

Autor:  Karas [ ned 17.01.2010 16:28 ]
Předmět příspěvku: 

ST píše:
Řeknu Ti to takhle, nevím jaký jsi stavěč, ale radší si kup první křídla hotový. Budeš se učit problematice F3k a né bojovat s imitací F3kčka. Opravdu bych doporučoval tuto první cestu. Potom můžeš experimentovat s vlastní cestou. F3k je fantastická záležitost, tak si to nezkaž.

Nj, ja ti veřím, ale 2500,- na křídla prostě nemám. :cry:

Autor:  Karas [ ned 17.01.2010 16:52 ]
Předmět příspěvku: 

Jelikož stále studuji a prostředky na nákup nových letadel nemám, tak si je raději zkouším stavět sám, ne vždy se podařilo, ale chybama se člověk učí. Možná někdo namítne, že ve výsledku to vyjde dražší než kdybych si to zrovna koupil, ale modelařina není jen o nakupovaní hotovýho. Neni nad to když model který si postavím sám létá. Nedávno jsem invetsoval do nové vysílačky a nabíječky. Nejčastěji při havárii odejde letadlo, málo kdy přijímač či regulátor nebo baterka a to je důvod proč stavím. Když si stavím sám letadlo tak ty peníze do toho tečou pomaleji, stačím je tisknout :wink: ale najednou vyhrknout 2500 ,- to ani laserovka by nezvladla :wink: :) A abych půl roku šetřil na letadlo a pak během pár vteřin to rozbil, tak na to nemám nervy. Raději se s tím budu půl roku sr... (alespon je nejaka zabava).

Autor:  ST [ ned 17.01.2010 17:25 ]
Předmět příspěvku: 

OK Karasi, chápu. Ale lepit balzu nebo dýhu na poliš ? Budeš s toho mít tank, bude to prostě těžké. LS tu dýhu ještě brousí skoro na průhledno aby to tak nevážilo a stejně je to těžké. Spíš to zkus postavit konstrukční křídlo. Má to ale taky svoje ale... Vím jak jsem stavěl MANTU. Balza je pohodě, ale stejně to potřebuješ vystužit uhlíkem, jak roving tak plátno, Když to budeš kupovat , tak taky vykrvácíš. Já mám kliku, že kamarád staví F3j do forem, takže nějaké odstřižky se najdou. Prostě když to spočítáš tak jseš na svejch. Je pravda, že nejlevněji mě vyšlo mini F3K, tam jsem relativně moc uhlí nedal.

Autor:  Karas [ ned 17.01.2010 17:33 ]
Předmět příspěvku: 

No konstrukční se mi moc nezdá, neřím tomu že by to vydželo ty síly, asi to zkusím z té balzy a uvidím. Nepočítám s tím na žádné závody a když mi to vydrži max. dvě sezóny taky se zlobit nebudu, pak bych třeba koupil od ikara.

Autor:  ST [ ned 17.01.2010 17:43 ]
Předmět příspěvku: 

Hele mě se taky nezdálo to 1m křídlo na mimi F3k, navíc potažené tou nejslabší folii, ale nehne se to to mi věř, a to jsem to naposled celkem tejral. Nakonec to smázlo poslední negativní argument proč si nepostavit postavit MANTU s konstrukčním křídlem.

Autor:  GWSka [ ned 17.01.2010 20:46 ]
Předmět příspěvku: 

Hele karasy křídla na káčko seženeš i levnějc. Stačilo by sjet na nějaký závody nebo dostat kontakt na někoho kdo dělá křídla. Ale rozhodně to eplácej z tý balzy a nic podobnýho, jen do toho zbytečně hodíš prachy a vísledek je na h...o.

Autor:  Karas [ ned 17.01.2010 21:03 ]
Předmět příspěvku: 

Nj, co je to levnejc? Ja si je postavim za 500,- to tezko sezenu nejaky olaminovany.

Autor:  ST [ úte 19.01.2010 20:53 ]
Předmět příspěvku:  Dymondy D60

Ještě jeden dotaz, dají se koupit u nás Dymondy D60 za slušnou cenu ? Mám vyhlídnutý podobný serva http://www.topmodelcz.cz/index.php?&des ... etail&id=3, ale tyhle dymondy jsem nikde neobjevil.

Autor:  lakotamm [ úte 19.01.2010 22:38 ]
Předmět příspěvku: 

Je to to isté. D60 mám doma a je to 100% kópia.

Autor:  Polynom [ stř 20.01.2010 10:12 ]
Předmět příspěvku: 

lakotamm píše:
Je to to isté. D60 mám doma a je to 100% kópia.


dokonce to ani není kopie, je to stejné servo pouze pod jiným obchodním názvem...

Autor:  Polynom [ stř 20.01.2010 10:13 ]
Předmět příspěvku:  Re: Dymondy D60

ST píše:
Ještě jeden dotaz, dají se koupit u nás Dymondy D60 za slušnou cenu ? Mám vyhlídnutý podobný serva http://www.topmodelcz.cz/index.php?&des ... etail&id=3, ale tyhle dymondy jsem nikde neobjevil.


ještě bych přemejšlel o atlasech od hořejšího, jsou to sice digitály ale o dost lepší serva

Autor:  onca [ stř 20.01.2010 11:31 ]
Předmět příspěvku: 

Já na ty Hyperiony lítám a jsou doce good. Mají cice od začátku malý vakl, ale ten se časem nezvětšuje a když je na servu ta nejmenší páčka, tak není skoro znát. Křidýlka to udrží v poho i za silného větru a neklepou se při výhozu. Mohly by být ale levnější :-)

Autor:  helbo [ stř 20.01.2010 14:37 ]
Předmět příspěvku:  Re: Dymondy D60

Polynom píše:
ST píše:
Ještě jeden dotaz, dají se koupit u nás Dymondy D60 za slušnou cenu ? Mám vyhlídnutý podobný serva http://www.topmodelcz.cz/index.php?&des ... etail&id=3, ale tyhle dymondy jsem nikde neobjevil.


ještě bych přemejšlel o atlasech od hořejšího, jsou to sice digitály ale o dost lepší serva


dake konkretne odporucas ? teda ktore z nich su na co vhodne ...

Stránka 3 z 93 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/