Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 89 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 09.11.2010 23:39 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 14.2.2006
Příspěvky: 22
Bydliště: Č.Budějovice
Mám na mysli změnu neutrálu v souvislosti s teplotou. Dám konkrétní příklad z dneška - předělával jsem táhla ke křidélkům a v dílně, kde je cca 16st. jsem nastavil neutrály. Přijel jsme na letiště, kdebylo cca 8, možná 10st. a neutrály byly posunuté a to o 4mm na odtokové hraně.
Netvrdím, že to musí být serva, zítra chci dát do ledničky přijímač (Duplex) a zkusit, jestli to neděl náhodou on...

_________________
Tanga-E, MiniCorado-E, Bravo F3K, Mustang


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 09.11.2010 23:39 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 17.8.2008
Příspěvky: 467
Bydliště: Brušperk
Problém s D60 jsem nezaznamenal a to jsem lítal jak v letním hicu 30°C+ tak teď kolem +4, jediné co má v řízení Isis teplotní závislost jsou špagáty k ocaskám. po nastavení letových režimů jsem v podstatě půl roku nemusel křidélka trimovat.

_________________
nahoru může, dolů musí


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 10.11.2010 10:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.11.2004
Příspěvky: 1361
Bydliště: Praha6-Nebušice
mati píše:
Mám na mysli změnu neutrálu v souvislosti s teplotou. Dám konkrétní příklad z dneška - předělával jsem táhla ke křidélkům a v dílně, kde je cca 16st. jsem nastavil neutrály. Přijel jsme na letiště, kdebylo cca 8, možná 10st. a neutrály byly posunuté a to o 4mm na odtokové hraně.
Netvrdím, že to musí být serva, zítra chci dát do ledničky přijímač (Duplex) a zkusit, jestli to neděl náhodou on...


ten přijímač ani nezkoušej, tím to není. Je to servy. a ani nejde o teplotu Ty 4mm jsou hodně ale to záleží na tom v jakém poměru máš přepákování. Dymondy D60 (alespoň ty moje) nikdy neměly dlouhodobě stálý neutrály (více než den). Myslím že jeden ze základních předpokladů pro úspěch je VŽDY seřídit éro na konkrétní počasí (klidně i několikrát za den) káčko ať je sebekvalitnější nebude nikdy podávat maximální výkon pokud ho jednou nastavíš a nebudeš ho dál "rozvíjet".

Na káčkách si pohráváme se setinkama milimetru, ale to není žádné servo v této velikosti schopné splnit. třeba Atlasy se zdají jako velice dobrá volba ale tyhle problémy mají taky. prostě to ber jako vlastnost. zeptej se těch "lepších" pilotů na to, jak často se hrabou v nastavení svýho káčka, odpověď bude stopro každý lítání...

minulou (vlastně tuhle) sezonu jsem pozoroval piloty co dělají pro to, aby byli lepší. spoustu z nich hledá problémy v letadlech, jestli by tohle nebylo lepší nebo tamto ale tohle je levnejší atd. Sám jsem byl na začátku sezony přesvědčenej že Osiris už nemůže lítat líp. jen pro zajímavost jsem udělal pár zásadních změn v nastavení a po nějaké době bylo znát že se osiris dostal o dost dál...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 10.11.2010 10:48 
Mazák
Mazák

Registrován: 14.5.2006
Příspěvky: 543
Bydliště: Zlín
Obrázky: 8
Ahoj Petře,
bude to trochu mimo téma, ale nemohl by jsi popsat tu změnu v nastavení Osirise?
Díky
Marcel


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 10.11.2010 11:50 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 5.12.2006
Příspěvky: 347
mati píše:
a neutrály byly posunuté a to o 4mm na odtokové hraně.


Jestli ti teplotní změna dokáže udělat změnu 4 mm na odtokovce křidélka, tak je něco zásadně špatně.
Buď jsou ta serva úplně v háji, nebo sis něco omylem přepnul na rádiu nebo máš problém v přepákování.
Každopádně bych se rozhodně nespokojil s tím, že to je teplotní drift a stačí přetrimovat.

_________________
--Komár

http://denicek.lmkzdar.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 10.11.2010 12:03 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2007
Příspěvky: 302
Bydliště: Trnava, SK
mati píše:
předělával jsem táhla ke křidélkům a v dílně, kde je cca 16st. jsem nastavil neutrály. Přijel jsme na letiště, kdebylo cca 8, možná 10st. a neutrály byly posunuté a to o 4mm na odtokové hraně.


Ako tom mas prepakovane?
Spravne by malo byt co najkratsia paka pri serve a co najdlhsia na ovladanej ploche. Na packe serva hned prva dierka cca 5mm od osi otacania a na ovladanej ploche podla vychyliek ale co najdlhsia.

_________________
Ľuboslav Nagy


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 10.11.2010 15:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.6.2008
Příspěvky: 4244
Bydliště: Děčín
Obrázky: 0
Aby servo mohlo fungovat v co největším rozlišení, kdy krok je jemný maximálně přesný. U helin je to stejný.

_________________
T14SG
Logo 700XXTREME, MiniProtos, Logo550SX
Osiris II,RCF 80cm Sbach, Discovery Micro F3K


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 10.11.2010 15:44 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 14.2.2006
Příspěvky: 22
Bydliště: Č.Budějovice
Nedalo mi to a tu teplotní závislost jsem přece jenom zkusil a tam problém není - nejsou závislá ani serva ani přijímač.
Problém mám v tom přepákování, mám to blbě na páčce serva, nemám to na té první dírce...
Takže díky a jdu to předělat :-)

_________________
Tanga-E, MiniCorado-E, Bravo F3K, Mustang


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 15.11.2010 21:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.6.2008
Příspěvky: 4244
Bydliště: Děčín
Obrázky: 0
Teď jsem si hrál s dymondama D47 na páčkách a musím říct, že jestli to jsou analogy , tak já jsem blázen. Polohu drží s neskonalou vůlí a vrací se pokaždé do stejného středu. Já měl vždycky ve všem jen digitály, analogů jsem moc neviděl, ale dymond D47 mi jako analogy nepřipadaj.
Opravdu to jsou analogy?

_________________
T14SG
Logo 700XXTREME, MiniProtos, Logo550SX
Osiris II,RCF 80cm Sbach, Discovery Micro F3K


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 15.11.2010 22:32 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2007
Příspěvky: 302
Bydliště: Trnava, SK
Aj medzi analogmi su dobre serva a D47 je jedno z najlepsich serv vo svojej triede (velkost, vaha).

_________________
Ľuboslav Nagy


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 18.11.2010 12:46 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 16.12.2007
Příspěvky: 476
Bydliště: Praha
Docela uvazuji o tech hs45hb koukal jsem ze hs55 tahaj 1,1kila a ty petactyricitky 1kilo, taky to chci nacpat vsechno do trupu a libi se mi ty rozmery :)

_________________
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=312_________________www.rcplanes.estranky.czvolmar


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 04.01.2011 22:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 14.12.2008
Příspěvky: 573
Bydliště: Ústí nad Labem
Obrázky: 0
Čus chlapi, opráším kapku téma, co tyhle serva do F3k, co by to provedlo? HD - DSP 44MG digitální servo, mají je u Kostky, tak nevím co je to zač. :?:


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 05.01.2011 1:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 16930
MEK píše:
Čus chlapi, opráším kapku téma, co tyhle serva do F3k, co by to provedlo? HD - DSP 44MG digitální servo, mají je u Kostky, tak nevím co je to zač. :?:


Kdokoliv o tom cokoliv napíše, tak to bude slint, protože je to nové servo.
Chceš být betatesterem? = kup to a napiš.
Chceš bezproblémově létat? = použij ty osvědčená.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 05.01.2011 6:43 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 23.1.2009
Příspěvky: 681
Bydliště: Nové Město na Moravě
komár píše:
vandurat7 píše:
Mě pak uchází smysl proč kupovat dražší dymondy když levnější atlasy jsou opěvované ještě více.


To bude asi proto, že D60 a D47 se dají bez problémů koupit v ceně pod 500 Kč. Poslední objednávka, co jsem bral, vyšla na 465 Kč/kus včetně poštovného.


ahoj. tak mi dej tip kde se to dá za takovéto peníze koupit ... ty D47 ( X31) vím že na kamenném obchodě má nejlevněji Reichard v Brně, okolo 500,- ale ty D60 ? to je vždy hrubě přes 600,-

díky za tip ... ( nákupů v zahraničí se nebojím ... )

_________________
Proxima II,RC-f SU-29,TornadoXX,RCEK Q10.1+Elan,EPA/ESA A6M3+Hacker MIG3,Robbe Pitts S12 EPP,HC T-45 EDF EPO,ACES Combat IL2+KI-64* EasyCopter Collibri 4.5 PRO*
Futaba T10CP FASST+35MHz+ASSAN* http://www.rcalbum.com/index.php?sum=743&a


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 05.01.2011 7:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 14.12.2008
Příspěvky: 573
Bydliště: Ústí nad Labem
Obrázky: 0
To J.Malik - Chci bezpromlémově lítat, tak to vidím na D 47-60 a bude, protože jak jsem to tu pročet, tak je to asi nejrozumější řešení.
Zatím díky.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 89 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz