Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 64 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Jak upravit kompresor pro vakuovani
PříspěvekNapsal: sob 22.02.2014 9:37 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.11.2009
Příspěvky: 34
Zdravim vsechny kolegy modelare

Mam dotaz, chtel bych zacit vyrabet kompozitova kridla a resim jak na vakuovani. Konkretne mi jde o kompresor. Mam doma olejovy kompresor Specair s tlakovaci nadobou 50L schopen vyvinout pri tlakovani nadoby 10 baru. Dalo by se nejakym zpusobem tento stroj vyuzit? Napriklad vyuzit saci vstup k vakuovani? Nebude to neumerne zatezovat motor? Vim ze spousta lidi to tak dela s kompresory od lednicky. Budu vdecny za jakoukoliv radu.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak upravit kompresor pro vakuovani
PříspěvekNapsal: sob 22.02.2014 11:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.6.2013
Příspěvky: 1294
Bydliště: Ostrava
Asi dost zalezi na vlastni konstrukci, ovsem vetsinou u klasickych pistovych kompresoru je provedeni ventilů v hlave tak, ze jakmile klesne tlak na vstupu pod urcitou mez, nedojde k uzavreni ventilku a kompresor prestane fungovat jako kompresor (zacne "dychat") (obdobne je resena regulace tlaku u nekterych typu ruskych kompresoru v tezke technice).
Dale bys mel vyresit regulaci mnozstvi vzduchu, ktery potrebujes odsat, jakoz i jeho zastaveni ci spousteni (pripadne udrzovani "stabilniho" podtlaku). Nevim, jaka je technologie vyroby kompozitovych kridel a jake jsou tedy pozadavky na vakuovani. Obecne se casteji pouzivaji lednickove kompresory/vyvevy (pro samodomo potreby). Tam ale byva pomerne maly vykon.

_________________
Xenomorfus
Traxxas,Absima CR4T,Hotwing,Crack Jak-55,150cm Mlok,P-51D,Stuka
Si vis pacem, para bellum


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak upravit kompresor pro vakuovani
PříspěvekNapsal: sob 22.02.2014 12:22 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 15.11.2010
Příspěvky: 366
Bydliště: Kladno
Ja jsem tohle hodne resil se spoustou lidi, co maji s vakuovanim zkusenosti. Vyslo mi z toho, ze nejlehci cesta bude fakt prave ten kompresor z lednicky. Ted se nam na chalupe louci lednice, tak doufam, ze nepujde opravit :-)
Jinak jsem si udelal takovej pokus s pumpou na bazeny co umi i odsavat. Pouzil naprosto nevhodny materialy a 15min epoxid. Ta smerovka velikosti nejakeho rcek je svete div se pouzitelna :-) Jasne ze neni uplne idealni, ale byl to jen pokus. Taky se na to chystam.

Co chces konkretne vakuovat?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak upravit kompresor pro vakuovani
PříspěvekNapsal: sob 22.02.2014 18:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.9.2012
Příspěvky: 1151
Bydliště: Šumná Šumava
Obrázky: 2
Da se koupit vyveva, ktrera je pohanena tlakovym vzduchem od kompresoru. Pracuje na obdobnem principu jako vodni trkac. Neni ale uplne nejlevnejsi.
Doporucuji ti prohrabat aukro a bazos. Za par tisic se tam obcas objevi oprvdu kvalitni vyveva.
Predelavat kompresor se dnes nevyplati. Budes resit taky mazani...
Zacal bych s lednickacem, k tomu velkou tlakovou nadobu ( zasobnik vakua)

_________________
Dráha za tebou,výška nad tebou a palivo na zemi.Tři nejzbytečnější věci v letectví.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak upravit kompresor pro vakuovani
PříspěvekNapsal: sob 22.02.2014 19:56 
Mazák
Mazák

Registrován: 20.8.2007
Příspěvky: 8609
Kdyz potrebuju neco zkouset podtlakem, tak pouziju muj lednickovy airbrush kompresor. Samotna nadoba uvnitr ktere je kompresor je uspokojivy zasobnik podtlaku. Ten maly jednopistacek dokaze vyrobit
-0,8bar. Nicmene vyveva by opravdu byla lepsi, protoze lednickac neni staveny na trvaly provoz (to se da vyresit, pokud ma clovek pri vakuovani vyresene podtlakove vypinace). Nak


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak upravit kompresor pro vakuovani
PříspěvekNapsal: sob 22.02.2014 20:36 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.11.2009
Příspěvky: 34
Dekuju za tipy, kdyby mel nekdo odkaz na konkretni vyvevu, nebo cokoliv, co by se dalo pouzit, budu vdecny. Mam zamer vakuovat kridla pro F5B a hotlinery, spis mensi rozpeti do 2m. Metoda penove jadro, 3 vrstvy skla a nejaky ten uhlik a kevlar na zavesy.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak upravit kompresor pro vakuovani
PříspěvekNapsal: sob 22.02.2014 22:28 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 3.3.2009
Příspěvky: 456
Bydliště: PŘÍBRAM
Není to levné, ale funguje spolehlivě v truhlářské dílně.
http://www.uni-max.cz/vakuove-jednotky/vakuove-systemy/zpracovani-dreva/l/

_________________
T-REX 700N/ Goblin 700Spirit ,PROTOS, EXTRA 330L 3W157 futaba FG12 2,4Ghz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak upravit kompresor pro vakuovani
PříspěvekNapsal: sob 22.02.2014 23:43 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.5.2005
Příspěvky: 753
Obrázky: 1
zdendaK píše:
Není to levné, ale funguje spolehlivě v truhlářské dílně.
http://www.uni-max.cz/vakuove-jednotky/vakuove-systemy/zpracovani-dreva/l/


Hm uz jsem na ni taky koukal a jedna mozna zajimava informace - na tomto e-shopu jiz byla dvakrat v akci v cene přes 2 tis. Kc ( bez DPH ) ...takze pokud tuto, tak se mozna vyplati pockat


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak upravit kompresor pro vakuovani
PříspěvekNapsal: ned 23.02.2014 0:26 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.4.2008
Příspěvky: 5035
Bydliště: CA
Podľa manualu to prevádza tlak z kompresora na vákum........ Pri vakuovaní to musí bežať aspoň 4-8 hodín. Aby mi tu celý čas rachotil kompresor......
Ľadničkáč je proti tomu úplne supertiché riešenie. Kompresor sa dá zohnať zdarma, prípadne za pár korún..... Neaká tá inštalácia s ventilmi a manometrom za pár stoviek.... zásobník zo starého kompresoru, hasičáku, PVC potrubia... Problém je regulácia. Pôvodne som mal zo škodováckeho rozdeľovača, teraz tam mám profi SMC, chystám sa na reguláciu s Arduinom....

_________________
http://lubo111.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak upravit kompresor pro vakuovani
PříspěvekNapsal: ned 23.02.2014 8:23 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 14.11.2013
Příspěvky: 1278
Bydliště: Chocerady
http://www.ekotez.cz/vyveva-2st-66lmin-2z3akce-p-27.html
A nemusíš nic řešit, jen si musíš dát bacha tahle vývěva už dokáže rozdrtit i formy.

_________________
www.havelaircraft.cz
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak upravit kompresor pro vakuovani
PříspěvekNapsal: ned 23.02.2014 10:05 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 15.1.2010
Příspěvky: 266
Bydliště: Bratislava
HavelAircraft píše:
http://www.ekotez.cz/vyveva-2st-66lmin-2z3akce-p-27.html
A nemusíš nic řešit, jen si musíš dát bacha tahle vývěva už dokáže rozdrtit i formy.

rozdrtit formy asi nie len majú problém pri opätovnom spustení pri podtlaku skúšal som jednostupňú a dvoj a na koniec to nahradil práve ladničkáč :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak upravit kompresor pro vakuovani
PříspěvekNapsal: ned 23.02.2014 10:09 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2007
Příspěvky: 4093
Bydliště: SK Bratislava
Joba píše:
rozdrtit formy asi nie len majú problém pri opätovnom spustení pri podtlaku skúšal som jednostupňú a dvoj a na koniec to nahradil práve ladničkáč :D


a mas tam nejake ventily? alebo valis furt?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak upravit kompresor pro vakuovani
PříspěvekNapsal: ned 23.02.2014 10:24 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 15.1.2010
Příspěvky: 266
Bydliště: Bratislava
bol tam potom solenoid zbytočne komplikované a hlučné ,teraz ten chladničkáč nie je ani počuť cez dvere


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak upravit kompresor pro vakuovani
PříspěvekNapsal: ned 23.02.2014 15:08 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.11.2009
Příspěvky: 34
Dekuju moc. To jsem potreboval vedet. Budu koukat po bazarech, jestli se neco nenajde. Nemohl by nekdo popsat jak to vlastne funguje? Myslim, vyveva, do ktere se zene vzduch a ona vytvari podtlak..


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak upravit kompresor pro vakuovani
PříspěvekNapsal: stř 26.02.2014 9:39 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.11.2009
Příspěvky: 34
Jeste bych se chtel zeptat, jaky podtlak bude zhruba potreba k vakuovani kridel? (jadro pena ci polystyren, na to 2 - 3 vrstvy skla plus nejaky ten uhlik) Taky me jeste napadlo, jetsli nekdo nezkousel pouzit kompresor z nafukovacich matraci. Ma obousmerny chod. Ale asi to bude slaby a taky to neni dimenzovano na dlouhy chod..


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 64 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: darth.hokro, PRIEN a 8 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz