Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Šroub volnoběhu u benzíňáka
PříspěvekNapsal: sob 16.09.2017 18:17 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 5.8.2017
Příspěvky: 6
Ahoj.
Poštou mi přišel použitý motor - benzíňák, který má "skoro" stržený závit u šroubku na štelování volnoběhu (klapky) tak, že se tam normálně mele. Při provozu se vytočí a vypadne. Je to M5. Co bude lepší? Převrtat a vyříznout závit M6, nebo vylepit nějakým spešl lepidlem a znova vyříznout závit M5? Loktajt to rozhodně nezachrání. Řešil jste to někdo?


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Šroub volnoběhu u benzíňáka
PříspěvekNapsal: sob 16.09.2017 18:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.4.2009
Příspěvky: 510
Pokud to chceš na letadlo, tak celý šroub klidně vyhoď. U žádného motoru ho nemám a volnoběh seřizuju trimem a servem. Výhodou je možnost nouzového zhasnutí motoru trimem.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Šroub volnoběhu u benzíňáka
PříspěvekNapsal: sob 16.09.2017 18:57 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 5.8.2017
Příspěvky: 6
Jo, je to do éra. Taky řešení :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Šroub volnoběhu u benzíňáka
PříspěvekNapsal: sob 16.09.2017 19:46 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 8061
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
Tiež ich nepoužívamani na jednom motore.

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Šroub volnoběhu u benzíňáka
PříspěvekNapsal: sob 16.09.2017 22:40 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 5373
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Benbenda píše:
Jo, je to do éra. Taky řešení :D


Já jsem dokonce ten blbej nosník pro štelovací šroub klapky na Roto35 uřízl, protože mě zrovna vyšel do motorový přepážky. Nějak nepociťuju jeho nepřítomnost. :mrgreen:
Jirka


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Šroub volnoběhu u benzíňáka
PříspěvekNapsal: ned 17.09.2017 9:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7804
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Taky ho nepoužívám, protože je riziko, že servo bude doojíždět na doraz, což pro něj není moc dobré.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Šroub volnoběhu u benzíňáka
PříspěvekNapsal: ned 17.09.2017 12:29 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 3.11.2015
Příspěvky: 26
Bydliště: Brezová pod Bradlom SK
Skrutku volnobehu tiež nepoužívam. Ako doraz má opodstatnenie vtedy keď je ako tiahlo použité lanko.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Šroub volnoběhu u benzíňáka
PříspěvekNapsal: pon 18.09.2017 11:48 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 5.8.2017
Příspěvky: 6
Dík za názory. Vypustím ho.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Šroub volnoběhu u benzíňáka
PříspěvekNapsal: pon 18.09.2017 12:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 8061
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
saro.j píše:
Skrutku volnobehu tiež nepoužívam. Ako doraz má opodstatnenie vtedy keď je ako tiahlo použité lanko.

U mna je lanko samozrejmost. Napriek tomu ho nepouzivam, lebo by som na vypnutie motoru musel pouzit killswitch.

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz