Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 50 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Zatahovací podvozek-elektrický
PříspěvekNapsal: čtv 05.12.2013 16:46 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 20.6.2010
Příspěvky: 454
Bydliště: Vysočina
Ahoj, měl bych takový dotaz. Stavíme Arado 96B o rozpětí 2,2 a už je na čase řešit do něj podvozek.
Původně jsem do něj chtěl dávat tohle http://www.kl-modely.cz/klshop/eshop/22 ... 1-TopFlite ,ale je to celkem "darda" a na
popud kolegy Celerona z fóra jsem začal přemýšlet nad vlastní výrobou a hlavně nad elektrikou.
No a teď konečně můj dotaz, nevíte někdo, co je na tomhle obrázku http://www.horizonhobby.com/products/ro ... cc-HANP47E použito
za ten motor s převodovkou, jak to funguje, popř., kde se to dá koupit (nejlépe u nás)?? 8O


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Zatahovací podvozek-elektrický
PříspěvekNapsal: čtv 05.12.2013 17:00 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 12.3.2006
Příspěvky: 183
E-Flite prodává astramodel

Jaroslav


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zatahovací podvozek-elektrický
PříspěvekNapsal: čtv 05.12.2013 17:09 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 20.6.2010
Příspěvky: 454
Bydliště: Vysočina
J aroslav píše:
E-Flite prodává astramodel

Jaroslav


Děkuji, ale zřejmě jsem špatně specifikoval dotaz, jde mi o ty motory, zbytek si budu muset
udělat na míru, protože potřebuji nohu před domkem toho podvozku, přesně jako je to
tady http://www.kl-modely.cz/klshop/eshop/22 ... 1-TopFlite


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zatahovací podvozek-elektrický
PříspěvekNapsal: čtv 05.12.2013 20:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12370
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
Co třeba použít toto? Cena není zas tak vysoká. Včetně poštovného, DPH a poplatku ČP za celní odbavení by to mělo být celkem za cca 2500 Kč.

Obrázek


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zatahovací podvozek-elektrický
PříspěvekNapsal: čtv 05.12.2013 21:05 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 20.6.2010
Příspěvky: 454
Bydliště: Vysočina
Tak jako základ by to určitě nebylo špatné a cena je taky celkem v pohodě :wink: pokud nenajdu nic
použitelného tady u nás, tak mi stejně asi nic jiného nezbude. Ještě jsem našel tohle, http://www.gme.cz/motory-s-prevodovkou/ tak se pokusím na to něco vymyslet, to by se snad
použít taky dalo 8O


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zatahovací podvozek-elektrický
PříspěvekNapsal: čtv 05.12.2013 21:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12370
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
LibcaR1100S píše:
Tak jako základ by to určitě nebylo špatné a cena je taky celkem v pohodě...

A je to už hotové z hlediska elektroniky. Laborovat s motory to by znamenalo dělat si k tomu navíc i elektroniku.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zatahovací podvozek-elektrický
PříspěvekNapsal: čtv 05.12.2013 21:34 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 20.6.2010
Příspěvky: 454
Bydliště: Vysočina
Drondys píše:
A je to už hotové z hlediska elektroniky. Laborovat s motory to by znamenalo dělat si k tomu navíc i elektroniku.

Nj, to je pravda, sem si říkal, že by stačilo použít dva koncový spínače a bylo by, ale takhle to bude
určitě jednodušší, děkuji za tip :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zatahovací podvozek-elektrický
PříspěvekNapsal: pát 06.12.2013 7:34 
Mazák
Mazák

Registrován: 2.3.2012
Příspěvky: 2080
Bydliště: Ústí nad Labem
LibcaR1100S píše:
stačilo použít dva koncový spínače a bylo by

Kdysi jsem měl Jaka 18 PS, kde jsem zatahování zpřevodovaným elektromotorem se dvěma koncáky realizoval. Pravda, je to dost dávno (ten motor byl z nějakého kazeťáku), ale fungovalo to. Ten zpřevodovaný motorek z GME jsem si taky před nějakým řasem pořídil. Zatím jsem neměl čas s tím něco kouzlit, ale jeví se mi jako vhodný.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zatahovací podvozek-elektrický
PříspěvekNapsal: pát 06.12.2013 8:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.10.2010
Příspěvky: 632
Bydliště: Třinec/Brno
V těch elektronických podvozcích v principu není nic jiného než motor šroub a dva koncové spínače které mu řeknou že dojel k dorazu a destička s elektronikou a tepelnou pojistkou pro případ že se ti zasekne noha tak aby sis neuvařil palubní soustavu v prvních 30s letu, funguje to spolehlivě i na těch z HK. Funugje to tak že pokud vypne pojistka tak po sepnutí nenásleduje druhý pokus o zavření ale podvozek setrvá na místě a nic nedělá než mu řekneš otevři.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zatahovací podvozek-elektrický
PříspěvekNapsal: pát 06.12.2013 9:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.6.2010
Příspěvky: 644
Bydliště: Praha 10
J aroslav píše:
E-Flite prodává astramodel

Jaroslav

Zdravím, Měl jsem od E-flite el. podvozek http://www.astramodel.cz/cz/product.php?code=EFLG410 na 4,5kg Me 109 a musím říci, že mne zklamalo, že motor a hřídel dělají do všech podvozků stejnou, takže pro moje použití již byla zejména hřídelka s drobounkým závitem silně poddimenzovaná.
Podvozek bych nikdy nebastlil. Už tak je problém podvozek do letadla dobře nainstalovat a ještě řešit problémy vlastního podvozku...
Pat

_________________
Futaba T14SG
Sopwith Pup 1:6, Piper 1:6 clipped w., Bücker 133 Jungmeister


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zatahovací podvozek-elektrický
PříspěvekNapsal: pát 06.12.2013 14:34 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 20.6.2010
Příspěvky: 454
Bydliště: Vysočina
No tak teď teda nevím, nerad bych něco patlal doma a pak zjistil, že jsem to mohl rovnou koupit.
Zase na druhou stranu, stejně musím většinu mechaniky udělat na míru do křídla, protože noha
chodí až před náběžkou a ve finále potřebuju jen motor, 2 spínače, závitovou tyč a nějakou
elektroniku, ale to by možná někdo z kamarádů zvládnul spájet, nebo nějak okopírovat 8O


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zatahovací podvozek-elektrický
PříspěvekNapsal: pát 06.12.2013 14:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12370
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
LibcaR1100S píše:
No tak teď teda nevím, nerad bych něco patlal doma a pak zjistil, že jsem to mohl rovnou koupit...

K tomu zatahovacímu mechanismu co jsem na něj odkazoval i s uvedeným obrázkem stačí doplnit jen dvě nohy s kolama a máš to hotové.

Obrázek

Na místo té stříbrné tyčky vyčnívající na každém z těch dvou zatahovacích segmentů na tom obrázku se uchytí noha a segmenty se přišroubují na vhodné místo. Konektory od obou segmentů se propojí Y kabelem, který je k tomu přiložen do přijímače na příslušný kanál, kterým budeš ovládat podvozek a tím je hotovo.

Obrázek

Pokud jde o nohy mrkni v tom eshopu do sekce viz tento odkaz. Možná by se něco z toho dalo použít a tím bys měl minimum práce.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zatahovací podvozek-elektrický
PříspěvekNapsal: pát 06.12.2013 15:18 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 20.6.2010
Příspěvky: 454
Bydliště: Vysočina
Drondys píše:
K tomu zatahovacímu mechanismu co jsem na něj odkazoval i s uvedeným obrázkem stačí doplnit jen dvě nohy s kolama a máš to hotové.

Obrázek

Na místo té stříbrné tyčky vyčnívající na každém z těch dvou zatahovacích segmentů na tom obrázku se uchytí noha a segmenty se přišroubují na vhodné místo. Konektory od obou segmentů se propojí Y kabelem, který je k tomu přiložen do přijímače na příslušný kanál, kterým budeš ovládat podvozek a tím je hotovo.

Obrázek

Pokud jde o nohy mrkni v tom eshopu do sekce viz tento odkaz. Možná by se něco z toho dalo použít a tím bys měl minimum práce.

Děkuji, nohy vypadají moc pěkně, ale jak jsou na tom s kvalitou? Přece jen to bude skoro maketa, zrovna lehká nebude a nerad bych, aby se to při tvrdším přistání ohýbalo jako čínské bláto 8O

A s tou nohou to není tak jednoduché, ona tam musí být jako na těch obrázcích co přikládám, už je na to všechno vyřezané i nachystané 8O


Přílohy:
94.png
94.png [ 216.38 KiB | Zobrazeno 1473 krát ]
95.png
95.png [ 210.96 KiB | Zobrazeno 1473 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zatahovací podvozek-elektrický
PříspěvekNapsal: pát 06.12.2013 17:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12370
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
LibcaR1100S píše:
Děkuji, nohy vypadají moc pěkně, ale jak jsou na tom s kvalitou?

Žádnou extra super speciál kvalitu bych nečekal i když jsou tam některé uvedeny pro modely do 12 kg. Leda to risknout a vyzkoušet, ale obávám se, že je dost malá šance na to, že by to tam přesně sedlo když už to máš předem všechno vyřezané i nachystané.

LibcaR1100S píše:
A s tou nohou to není tak jednoduché, ona tam musí být jako na těch obrázcích co přikládám, už je na to všechno vyřezané i nachystané 8O

S tím vyřezáváním jsi měl počkat až podle toho co konkrétně seženeš a mohl sis tak ušetřit spoustu práce. Nejprve to vyřezat aniž máš kompletní zatahovací mechanismus i s podvozkem a teprve pak shánět něco hotového co by tam přesně pasovalo to je holt dost problém.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zatahovací podvozek-elektrický
PříspěvekNapsal: pát 06.12.2013 19:43 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 20.6.2010
Příspěvky: 454
Bydliště: Vysočina
Drondys píše:
Žádnou extra super speciál kvalitu bych nečekal i když jsou tam některé uvedeny pro modely do 12 kg. Leda to risknout a vyzkoušet, ale obávám se, že je dost malá šance na to, že by to tam přesně sedlo když už to máš předem všechno vyřezané i nachystané.

No nohy nebude až takovej problém když tak vyrobit z duralu, stejně budu dělat nohy na Avii B-35, tak to nějak vymyslím, případně si pomůžu těma z číny, to by nebylo tak neřešitelný.

Drondys píše:
S tím vyřezáváním jsi měl počkat až podle toho co konkrétně seženeš a mohl sis tak ušetřit spoustu práce. Nejprve to vyřezat aniž máš kompletní zatahovací mechanismus i s podvozkem a teprve pak shánět něco hotového co by tam přesně pasovalo to je holt dost problém.

No ono to bylo tak, že se jedná o model Arado 96B od D. Andersena a nechal jsem si to podle toho plánu zpracovat a vyřezat u JK models, takže tehdá včetně uložení podvozku. Ono tam ale moc možností není a znamenalo by to předělat celou sekci křídla v místě uchycení podvozku, abych tam dal jiny, nebo prostě koupit ten Robart za cca 8k 8O Jinak já jsem přesně věděl, co tam bude pasovat za podvozek, to je právě ten Robart, ale je to trošku ranec, tak jsem hledal trošku levnější možnost a hlavně použití elektriky :wink:


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 50 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Bing [Bot], Kuta33 a 8 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz