Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 126 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Topení do dílny
PříspěvekNapsal: pát 15.11.2013 11:49 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 16930
kouba159 píše:

Ok takže ještě k tomu musím připočítat 16A jistič :-)

A práci :wink:
Rovnou můžeš začít lézt od té zásuvky kam to budeš strkat po všech prosmyčkovaných zásuvkách ( nebo krabicích, podle toho jak je to dělané) až do rozvaděče a všude to poutahovat. Nedělej si iluze, že na té staré instalaci pojede 3kW topení celou zimu a nikde ve spojích to nevyhulí.
Teď to půjde utáhnout na spojích. Až to vyhulí, budeš to blbě opravovat, zvlášť pokud je to v hliníku , protože to bude vyškvařené a bude se ti to lámat.

_________________
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Topení do dílny
PříspěvekNapsal: pát 15.11.2013 12:05 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 6.9.2011
Příspěvky: 160
Bydliště: Jičín
JMalik píše:
Rovnou můžeš začít lézt od té zásuvky kam to budeš strkat po všech prosmyčkovaných zásuvkách ( nebo krabicích, podle toho jak je to dělané) až do rozvaděče a všude to poutahovat. Nedělej si iluze, že na té staré instalaci pojede 3kW topení celou zimu a nikde ve spojích to nevyhulí.
Teď to půjde utáhnout na spojích. Až to vyhulí, budeš to blbě opravovat, zvlášť pokud je to v hliníku , protože to bude vyškvařené a bude se ti to lámat.


Instalace je nová. Na černo dělaná ale nová (vlastní dílo) dílna se svezla s elektrifikací zahrady, akorát jsem nepředpokládal že tam budu topit.

_________________
Jaroslav Kuba
jabber:kouba159@jabber.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Topení do dílny
PříspěvekNapsal: pát 15.11.2013 12:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 15.2.2009
Příspěvky: 1049
Bydliště: Chýnov - to je kousek od Tábora
A co klasické topné panely , nebo sehnat starý radiátor a osadit ho tímhle: http://www.elny.cz/topne-teleso-1200w-t ... c/d-74268/

_________________
EPP samokřídla
fotky: https://mapy.cz/fotografie?fotomapy&x=15&y=49&z=8&aid=861


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Topení do dílny
PříspěvekNapsal: pát 15.11.2013 12:35 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.8.2008
Příspěvky: 6667
Bydliště: Moravský kras
kouba159 píše:
Instalace je nová. Na černo dělaná ale nová (vlastní dílo) dílna se svezla s elektrifikací zahrady, akorát jsem nepředpokládal že tam budu topit.


jaky tam mas prurez vodicu?

_________________
OK2WY


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Topení do dílny
PříspěvekNapsal: pát 15.11.2013 14:58 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 6.9.2011
Příspěvky: 160
Bydliště: Jičín
JirkaA píše:

jaky tam mas prurez vodicu?



Toť otázka. To nevím vzal jsem kabely co mi zbyly z rekonstrukce bytu, ale z těch 3KW jsem ubral zatím to vypadá na olejový radiátor co umí max 2000W.

_________________
Jaroslav Kuba
jabber:kouba159@jabber.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Topení do dílny
PříspěvekNapsal: pát 15.11.2013 16:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.11.2006
Příspěvky: 2123
Bydliště: Ďáblice
Obrázky: 8
V dílně máme nyní halogenový přímotop 3x400W a jsem s tím spokojen. Před ním jsme používali klasický 2 kW s ventilátorem a to byla hrůza. Ten halogen si necháš sálat na záda a pocitová teplota je hned lepší. :)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Topení do dílny
PříspěvekNapsal: pát 15.11.2013 16:59 
Mazák
Mazák

Registrován: 4.7.2012
Příspěvky: 1427
Bydliště: Havířov
A co tak koupit i méně výkonný olejový radiátor, zásuvku s časovačem-stačí i mechanický časovač a nechat to topit ještě před příchodem do dílny? Třeba když tam přijdete příklad v 19:00, tak nastavit na časovači zásuvky 17:00 čas zapnutí a vypnutí podle toho kdy chcete jít pryč. Za ty třeba 2 hoďky se vám to stačí už vytopit a stačí radiátor třeba 1500W.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Topení do dílny
PříspěvekNapsal: pát 15.11.2013 17:21 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 13.9.2013
Příspěvky: 292
Bydliště: Břeclav
Ale pozor, ono to není jenom o tom jističi. Záleží jaká je v dílně elektroinstalace. Ten jistič je tam proto, aby jistil dráty, aby při přetížení ty dráty nezhořely. Při výměně slabšího jističe za silněnjší, sice topení pojede, ale bude se zahřívat celá elektroinstalace a v nevhodné chvíli může dojít k velkému prů.. problému. Určitě by bylo dobré vědět jaká síla drátů je na vedení použita a zda je možno 10A jistič bez problémů vyměnit za 16A.

_________________
Sky Surfer,XENO,FunCub,Sky Cruise,Bixler II,Blazer,FrSky TARANIS-plus


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Topení do dílny
PříspěvekNapsal: pát 15.11.2013 18:09 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16173
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
kouba159 píše:
... aby to hřálo dřív než půjdu spát ...

třeba tohle http://www.kasa.cz/infrazaric-stiebel-e ... -nastenny/ hřeje ihned, obdobné používáme v práci v dílně s 6m vysokým stropem, kde vytopit to klasicky nejde, s rozumnou spotřebou - všechno teplo je u stropu.
K tomu menší olejový radiátor pro temperování i přes den, kdy něco večer slepíš a potřebuješ aby to přes noc a den schlo...

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Topení do dílny
PříspěvekNapsal: pát 15.11.2013 19:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.11.2006
Příspěvky: 2123
Bydliště: Ďáblice
Obrázky: 8
Ještě jsem se setkal u kamaráda v dílně s použitím infrapanelu a hrozně si to chválil, ale osobní zkušenost s tím nemám.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Topení do dílny
PříspěvekNapsal: pát 15.11.2013 21:46 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 15.6.2010
Příspěvky: 101
Instalace je nová. Na černo dělaná ale nová (vlastní dílo)
To nevím vzal jsem kabely co mi zbyly z rekonstrukce bytu

Tohle my revizáci moc rádi slyšíme... :roll:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Topení do dílny
PříspěvekNapsal: pát 15.11.2013 23:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 7
sharkmouth píše:
Instalace je nová. Na černo dělaná ale nová (vlastní dílo)
To nevím vzal jsem kabely co mi zbyly z rekonstrukce bytu

Tohle my revizáci moc rádi slyšíme... :roll:


Tak si to nečti nahlas! :lol:

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Topení do dílny
PříspěvekNapsal: sob 16.11.2013 7:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.9.2012
Příspěvky: 1133
Bydliště: Šumná Šumava
Obrázky: 2
mnov píše:
Ještě jsem se setkal u kamaráda v dílně s použitím infrapanelu a hrozně si to chválil, ale osobní zkušenost s tím nemám.


Mame je doma na strope v celem baraku. Topi hned, teplota rovnomerna vcelem pokoji, deti se nemaji o co spalit. Vyrazne uspornejsi proti teplovodnimu topeni.
Nevyhodou je cena, do dilny, kde jsem pres zimu jen obcas, no, nevim.
Kdyby mel nekdo zajem o kontakt na CZ vyrobce, tak SZ.

_________________
Dráha za tebou,výška nad tebou a palivo na zemi.Tři nejzbytečnější věci v letectví.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Topení do dílny
PříspěvekNapsal: sob 16.11.2013 8:17 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16173
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
LittleFalco píše:
.... Topi hned, teplota rovnomerna vcelem pokoji, deti se nemaji o co spalit......

Jak to je s tepelnou setrvačností místnosti?
V dílně když mně to hřeje, ale jak to vypnu, chladno je tu hned...

Jinak infrazářiče jsou i ty "křemíkové", poměrně levné. Ani nevím proč to tak nazývají, asi to zní moderně :-)

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Topení do dílny
PříspěvekNapsal: sob 16.11.2013 8:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.9.2012
Příspěvky: 1133
Bydliště: Šumná Šumava
Obrázky: 2
jyrry píše:
Jak to je s tepelnou setrvačností místnosti?
V dílně když mně to hřeje, ale jak to vypnu, chladno je tu hned...

Jinak infrazářiče jsou i ty "křemíkové", poměrně levné. Ani nevím proč to tak nazývají, asi to zní moderně :-)


Zajimava otazka. Mame je zapojene pres termostaty, takze tohle jsem nikdy neresil,spinaji cca 2x za hodinu. Panel se ohriva tak 3 min a je po vypnuti jeste 10-15 min teply.
Jo a pro upresneni - pisu o infrapanelech, tam stejny zdroj tepla vyrazuje na podstatne vetsi plose, nez infrazaric. A pracuji s nizsi teplotou. Pry je to puvodne rusky vynalez na kontinualni odmrazovani raket na palpostech v tezkych zimnich podminkach. No, mozna je to jenom drb, nevim.

_________________
Dráha za tebou,výška nad tebou a palivo na zemi.Tři nejzbytečnější věci v letectví.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 126 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: fefek a 10 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz