Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 126 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Topení do dílny
PříspěvekNapsal: stř 27.09.2017 14:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2008
Příspěvky: 10415
Bydliště: praha 5
tak čidlo CO mám doma, postupoval jsem podle návodu--nechat několik hodin po vložení baterie čidlo stabilizovat, ale at topím jak topím, display ukazuje množství CO v dílně - nula- nula- nula i když ho dám za výfuk z topení.

až když do něj foukám kouř z cigarety, tak mi píše display nějakých 65 ppm

tak ono to asi nebude s tím plynem takový problém jak zde tvrdíte.

teda pokud má plamen modrou barvu, pokud hoří plyn žlutě, tak to problém je---špatné spalování.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Topení do dílny
PříspěvekNapsal: stř 27.09.2017 19:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.5.2010
Příspěvky: 1569
Bydliště: Palkovice
pepine, co to je za čidlo? výrobce. A další věc. Přiznám se, že se mi to nechce hledat, kolik CO produkuje hořák při spalování propanu. Al je tu další věc, kterou čidlem neokecáš. Spalování kyslíku.
Hele, já mám v dílně podlahové topení, tak jsem v pohodě. jen jsem chtěl upozornit na jistá nebezpečí při topení různými topidly, která používají otevřený plamen. Čili cokoli, krom elektro topení, použitelné v exteriérových prostorech. Jak je třeba venkovní garáž.
Čím si kdo bude topit, je mi šumák a nemíním si tímto problémem zaplnit zbytek života. Jak jsem psal, jen jsem upozornil na jistá nebezpečí. Nic víc, nic méně. A jestli dočůráš výš a dál, je mi opravdu fuk. Ale jsi borec.
pepine, neber si to, co jsem napsal osobně, platí to všeobecně. Ale to čidlo by mne opravdu zajímalo. Výrobce a cena. Vím, že Jablotron dělal dobré čidla, těm bych i věřil. Jinak, výrobců různých čidel je jak cikánů na sociálce, ale většina stojí za prd. Sice něco ukazují, ale věřit se jim nedá. Vím své. :mrgreen:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Topení do dílny
PříspěvekNapsal: stř 27.09.2017 21:00 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 14.6.2016
Příspěvky: 71
Bydliště: Kladno
Pepine díky za vyzkoušení, mě se nepodařilo dosáhnout nenulové hodnoty ani při foukání kouře. Pokusím se vymyslet nějakou jinou metodu.

Čidlo jsem vybíral do koupelny, kde máme turbokotel Junkers, chtěl jsem to jako super kontrolu. Nakonec jsem koupil od Kidde, něco jako http://www.kidde.eu/produkty-kidde-hlas ... aty-detail , mám tam navíc displej.

Testovací sprej s CO nemám a posoudit kvalitu čidla neumím. Kidde nabízejí firmy s požárním vybavením, je to světová firma s dlouhou historií: http://www.kidde.com/home-safety/en/us/about/history/ . Jestli jsem vybral dobře, to nevím.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Topení do dílny
PříspěvekNapsal: stř 27.09.2017 21:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.4.2011
Příspěvky: 7185
Bydliště: ČR
Obrázky: 7
PremSvo píše:
Čidlo jsem vybíral do koupelny, kde máme turbokotel Junkers, chtěl jsem to jako super kontrolu.


Tak to už je taky trošičku paranoia, ne? :o

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Topení do dílny
PříspěvekNapsal: stř 27.09.2017 22:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2008
Příspěvky: 10415
Bydliště: praha 5
Standa Stuchlý píše:
A jestli dočůráš výš a dál, je mi opravdu fuk. Ale jsi borec.


Jinak, výrobců různých čidel je jak cikánů na sociálce, ale většina stojí za prd. Sice něco ukazují, ale věřit se jim nedá. Vím své. :mrgreen:


je to todle čidlo

https://www.tipa.eu/cz/detektor-oxidu-u ... gKwHvD_BwE

jinak v autě mám alkohol testr--necertifikovaný--nekalibrovaný.

myslíš, že je zásadní mít kalibrovaný alkoholtestr?, jako že já na nekalibrovaném chybně ráno naměřím třeba 1,5, ale policie české republiky by mi naměřila na kalibrovaném 1,7, nebo pouze 0,9?

stejně tak to vidím s tím čidlem CO--tam kde to čidlo měří v té vytápěné kulně já nos stejně nemám.

takže asi tak nějak :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Topení do dílny
PříspěvekNapsal: stř 27.09.2017 22:17 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2008
Příspěvky: 10415
Bydliště: praha 5
PremSvo píše:
Pepine díky za vyzkoušení, mě se nepodařilo dosáhnout nenulové hodnoty ani při foukání kouře. Pokusím se vymyslet nějakou jinou metodu.

Čidlo jsem vybíral do koupelny, kde máme turbokotel Junkers, chtěl jsem to jako super kontrolu. Nakonec jsem koupil od Kidde, něco jako http://www.kidde.eu/produkty-kidde-hlas ... aty-detail , mám tam navíc displej.

Testovací sprej s CO nemám a posoudit kvalitu čidla neumím. Kidde nabízejí firmy s požárním vybavením, je to světová firma s dlouhou historií: http://www.kidde.com/home-safety/en/us/about/history/ . Jestli jsem vybral dobře, to nevím.


hele nevím, poradit neumím, při topení plynem mi to čidlo taky ukazuje pouze nuly, až když jsem do něj fouknul kouř z cigarety, tak mi display napsal nějakých 65 pmm, takžeč asi to čidlo funguje, nic méně v dílně--prachu bordelu by jeho životnost nebyla asi ani těch papírových 5 let, ale si myslím, že je to jedno, stačí si jen orientačně změřit, jestli při určitém hořáku je v té dílně vysoká koncentrace CO, nebo ne--pokud ne, tak proč to měřit do nekonečna, bo pokud by někdy došlo k závadě spalování na tom topení, tutově bude první indikace ta, že to topení nebude topit, pouze hořet a navíc jednoznačně žlutým plamenem--loni se mi to stalo, uvolnila se mi přívodní plynová hadice před tryskou, topení topilo blbě plamen žlutý a hulilo.

problém v místnosti, kde spíš,--- v dílně? to bys musel být blbec být v tom smradu jak to hulí a myslet si, že je všechno v pohodě.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 126 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Toman a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz