Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 287 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Stolní soustruh do dílny
PříspěvekNapsal: čtv 28.12.2017 21:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.2.2011
Příspěvky: 1399
Bydliště: Meziměstí
Za 1000 E bych neváhal, mám ho taky a co už udělal práce (drobné).
Když budeš potřebovat něco většího, tak zajdeš tam kde mají vybavení. Na doma je paráda, když zrovna něco potřebuješ, jdeš a hned si to uděláš. Já na něm dělám tak max. 3 hod. měsíčně, ale nedal bych ho už pro ten pocit, že jsem v mnoha věcech soběstačný.
(a dělat mě na tom baví :wink: )


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Stolní soustruh do dílny
PříspěvekNapsal: čtv 28.12.2017 22:17 
Mazák
Mazák

Registrován: 1.1.2008
Příspěvky: 2401
Bydliště: Ban.Bystrica
Nechod do toho. Budes to musiet 1/2 roka len vylepsovat a stale nebudes spokovny. Predajca sa bude akurat radovat ako to este dobre predal a ty budes banovat.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stolní soustruh do dílny
PříspěvekNapsal: pát 29.12.2017 8:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.8.2011
Příspěvky: 525
Bydliště: Ružindol,SK
Obrázky: 9
jozefbb píše:
Nechod do toho. Budes to musiet 1/2 roka len vylepsovat a stale nebudes spokovny. Predajca sa bude akurat radovat ako to este dobre predal a ty budes banovat.


Jedine čo by som zan nedal 1000€ to je moc, maximalne tak medzi 600 a 700€
Inak na novom činskom tiež nebude všetko OK, alebo staršom produkčnom z bazošu! Ak chce super mašinu tak fakt po GO, ale to nech si pripraví 10000€
Vôla na pozdĺžnom ide nastaviť, a na priečnom posuve tiež, nevyzerá že by sa na nom extrémne robilo. Mal vyskušat pozdlžný posuv na lóži prejst suportom, pri "hlave" pôjde lahchšie ako dalej od nej, ale to je u všetkých sustruhov.. Kde sú tie časy keď na bazoši sa dala kupit "jazdenka" SN32 za 1000€ či SV18 ale kam sním :mrgreen:

_________________
Futaba FC-16, Frsky Taranis +


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stolní soustruh do dílny
PříspěvekNapsal: pát 29.12.2017 8:45 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 14.11.2013
Příspěvky: 1087
Bydliště: Chocerady
máme tenhle soustruh v garáži taky ale 1000E bych za něj nikdy nedal. za ty peníze koupíš mnohem lepší věci.
my jsme ho kdysi koupily nový asi za 10 000kč. (nějaká akce,a chyběla univerzálka)

_________________
www.havelaircraft.cz
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stolní soustruh do dílny
PříspěvekNapsal: pát 29.12.2017 9:24 
Mazák
Mazák

Registrován: 1.1.2008
Příspěvky: 2401
Bydliště: Ban.Bystrica
Promu som mal jednu 300ku, to su take stroje Dodo, dokoncit doma, za mna tuto konkretnu masunu v tomto prevedeni ani zadarmo, ked to donesies domov a pozries sa nan podrobnejsie, zistis, ze mala ist na smetisko. Je to stroj, co sa predaval po 89 tom a kedze vtedy bol hlad po niecom takom, tak sa z neho majitel tesil a nevadil mu ani 370w motor na 125 ku hlavu, ba neskor vadil, pochopil, ze sa s nim v podstate neda urobit a vymenil ho za 1kw . Netes sa ani z tej vahy, nakolko konstrukcia urcite bola robena k tomu slabemu motoru. Kolega modelar ma ties nieco bodobne od Cau cau, taketo tazke a moja ed400 s polovicnou vahou tak nedrnci pri praci ako jeho. Dnes sa dava na 125 ku hlavu bezne 1kw motor. Poviem to takto, Proma je v strojarine nieco ako v lyzovani Sulov, alebo elektronike Orava.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stolní soustruh do dílny
PříspěvekNapsal: pát 29.12.2017 21:36 
Mazák
Mazák

Registrován: 1.1.2008
Příspěvky: 2401
Bydliště: Ban.Bystrica
Len tak pre zaujimavost, ? Stoji podobny novy.

https://www.boukal-naradie.sk/kovoobrab ... -wq-400-v/


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stolní soustruh do dílny
PříspěvekNapsal: pát 29.12.2017 22:12 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 9.3.2010
Příspěvky: 417
Bydliště: Mýtna LC
Jozef študujem stále a vyberám z možností. Tú promu som viac menej zavrhol . Bernardo som nepozeral. To v tvojom odkaze vypadá dobre.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stolní soustruh do dílny
PříspěvekNapsal: pát 29.12.2017 23:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 9116
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Parametrama a provedením vypadá podstatně líp, ale pozor, má 3 fázový motor.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stolní soustruh do dílny
PříspěvekNapsal: sob 30.12.2017 13:41 
Mazák
Mazák

Registrován: 1.1.2008
Příspěvky: 2401
Bydliště: Ban.Bystrica
On motorovy prud urcite ma, ale na tej stranke je taky isty aj na 220v a mnoho inych , ta proma nova tiez, za cca 1150e. Skutocne nemozem pochopit ako mohol niekto tu starinu za1000e doporucovat, asi nema informacie kam sa to cenove a kvalitou za tie roky pohlo.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stolní soustruh do dílny
PříspěvekNapsal: sob 30.12.2017 21:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 6371
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Když koukám na toho Bernardo Profi 550 tak je jistý, že to má původ ve fabrice co dělá Promu 550, co mám od roku 2001 doma.
Je na tom pár změn k lepšímu, přidali příčnej strojní posuv, přidali 200W na motoru, dá se koupit s frekvenčákem na změnu otáček a má navíc všecky palcový kola, já mám jen 9. Navíc je ta fusekle na posuvovým šroubu a ta válcová kokotina vpravo od suportu, asi nějaký dorazový odměřování.
Letos jsem na Promu 550 přidal odměřování za pár kaček z Unimaxu a s ním to dělá o dost přesnějc než na nóniusy.
Soustružil jsem na tom skoro všecko, dokonce jsem dělal z venkovního kroužku 100 mm kuličkovýho ložiska vysekávací lochajznu. A to je nějakej matroš a vídiák to vzal. V podstatě dokud to přenese klíňák od motoru, nebo ozubenej řemen k předloze, tak se dá soustružit i dost tvrdý věci, samozřejmě malejma špónama. Motor jsem nezadusil nikdy na ničem, ono by to hned znamenalo vylomení plátku na kudle.
Ono se taky o mašinu musí starat. Mazat lože před každou prací, čistit ho, nebrousit nic na nepřikrytým loži, občas vymezit vůle a pokud se chladí, tak po práci vše vytřít do sucha, jinak vyrezne. Na ty mý Promě mám měřák motohodin a má za sebou 2800 hodin, a zatím jedinný, co by se dalo generálkovat je třípaknovka, na malých průměrech hází asi 0,1 mm na větších pár stovek. Asi se kejvou čelisti a nebo je vydrbaná šnekovnice v univerzálce, prostě čínský bláto.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stolní soustruh do dílny
PříspěvekNapsal: sob 30.12.2017 21:47 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.5.2008
Příspěvky: 586
Bydliště: Orlické hory
Mám stejný soustruh. Původní 3fázový motor a mě stačí na běžný věci.

To co ti k tomu nabízí máš za dalších asi 4 tisíce (sklíčidla otočný koník, univerzálka, stolek,
nože) tak pokud jsou ty kola převodů všechny má ten soustruh cenu kolem 40 tis s DPH kdyby byl novej.
Koukni jen co stoji otočný hrot MK2 ...
https://www.primadilna.cz/Otocny-hrot-d ... -d3374.htm

1000 Eur je na Kč asi 25 tis. tak pokud by byl opravdu málo používanej tak bych ti radil ho vzít
protože koupíš vždy dráž a prodat to můžeš za to cos to koupil ...

Tomáš

StanleyP píše:
Este sklucovadla do konika

_________________
OM Velox EME60, GP Citabria DLE30, SIG Hog-bipe, FrSky Taranis
( ͡° ͜ʖ ͡°)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stolní soustruh do dílny
PříspěvekNapsal: ned 31.12.2017 17:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 6371
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Soustružím jako amatér asi tak 30 roků, ale nějak mě uniká, na co je ta univerzálka do koníka na fotce. Jo kdyby byla otočná na ložiskách, to by byla jiná káva, třeba soustružení povrchu trubek a pod. Pevná tak maximálně na vrtáky nebo frézky větší než 13 mm což je maximum vrtací hlavičky co u toho soustruhu je. Ale většina těhle nástrojů je k sehnání s MK2 co je přímo v koníku.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stolní soustruh do dílny
PříspěvekNapsal: čtv 04.01.2018 2:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.5.2008
Příspěvky: 586
Bydliště: Orlické hory
taky jsem nad tim premyslel a nerozumim tomu protoze hlavicky jsou mnohem levnejsi... no a kdyby to chtel pouzit jako sverak pro frezovani soustruhem tak to neni dost pevny tak taky nevim ...

Tomas

Celeron píše:
Soustružím jako amatér asi tak 30 roků, ale nějak mě uniká, na co je ta univerzálka do koníka na fotce. Jo kdyby byla otočná na ložiskách, to by byla jiná káva, třeba soustružení povrchu trubek a pod. Pevná tak maximálně na vrtáky nebo frézky větší než 13 mm což je maximum vrtací hlavičky co u toho soustruhu je. Ale většina těhle nástrojů je k sehnání s MK2 co je přímo v koníku.

_________________
OM Velox EME60, GP Citabria DLE30, SIG Hog-bipe, FrSky Taranis
( ͡° ͜ʖ ͡°)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stolní soustruh do dílny
PříspěvekNapsal: úte 16.01.2018 18:12 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.2.2010
Příspěvky: 4768
Bydliště: Žilina SR
Celeron píše:
... Ale většina těhle nástrojů je k sehnání s MK2 co je přímo v koníku.

Nebo v mém případě jsem si stopky větších vrtáků osoustružil na menší průměr aby vešly do hlavičky. A taky je zkrátil aby mi při té malé délce soustruhu byly co platné.

_________________
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stolní soustruh do dílny
PříspěvekNapsal: úte 16.01.2018 18:20 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.2.2010
Příspěvky: 4768
Bydliště: Žilina SR
thsoft píše:
taky jsem nad tim premyslel a nerozumim tomu protoze hlavicky jsou mnohem levnejsi... no a kdyby to chtel pouzit jako sverak pro frezovani soustruhem tak to neni dost pevny tak taky nevim ...

Taky nevím :roll: , i když zase jsem viděl, že opravdu veliké soustruhy univerzálky do koníka v příslušenství mívají. :?
Rozhodně univerzálka se asi hodí na nestandartní nástroje větších průměrů.
Uvažuji, že by se snad mohla využít i v kombinaci s vyvrtávací hlavou (tedy něco na způsob horizontální vyvrtávačky), i když tam bych asi měl obavu z dostatečné tuhosti koníka a Morse uložení. Takže to je asi blbost, při vyvrtávaní bych asi obrobek spíš upnul do supportu, nebo do supportu doplněného kolmým stolem se svislým posunem.

Tak si počkám na to jestli nám to tady někdo nevysvětlí.

_________________
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 287 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz