Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 327 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 22  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pon 31.08.2015 18:45 
Mazák
Mazák

Registrován: 4.7.2012
Příspěvky: 2051
Bydliště: Havířov
Ty v odkazu nemáte ani převodované tak nevyvinete tolik síly na zamáčknutí. Já jsem si nedávno koupil jen náhradní čelisti do kleští které doma mám a docela spokojenost. Koupil jsem je taky v GME. Ty větší konektory to krimpuje krásně, ty menší už jsou trošičku horší, ale ještě pořád se to dá.


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: pon 31.08.2015 18:51 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5448
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
Tak to ze jsou na prd vim :-D

Nemas na tech klestich/celistech nejake oznaceni ?

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 01.09.2015 17:12 
Mazák
Mazák

Registrován: 4.7.2012
Příspěvky: 2051
Bydliště: Havířov
Jestli to byla otázka na mě, tak mrknu. No, už jsem to tady psal. na krimpování i pos...ch faston konektorů běžné velikosti potřebujete kleště, které jsou vyrobeny dost přesně, tedy při zamačkávání jdou čelisti přesně proti sobě. Kdysy jsem koupil jedny v hadexu, na krimpování Faston konektorů a bída. jako krimpovat s tím šlo, ale výsledek hnus. Tak jsem koupil jedny v elektroprodejně v ostravě(nejmenovaný velkoobchod) asi za 800,- kč a spokojenost veliká. Ty jsou fakt super. Ty z hadexu jsem opatřil čelistmi na izolované očka, tam nepřesnost nevadí. Pak jsem koupil ještě jedny v hadexu na úhlové fastony a taky bída. Jinde je neměli, tak jedině hadex. Sice to tam všechno stojí pár korun, ale kvalita hrozná. Ty čelisti na servokonektory mi poradil tady na foru myslím jyrry, za což mu moc děkuji. Základ těch kvalitních kleští označení nemá, nebo už je ožná smazané.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 01.09.2015 18:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.9.2013
Příspěvky: 1420
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 38
Amper píše:
Muze nekdo porovnat pls. krimpovaci kleste z HK s temadle (http://www.gme.cz/krimpovaci-kleste-pro ... b-p731-169) ?

Ty GME jsou dost na prd tak by me zajimalo zda ty z HK jsou lepsi.

Pripadne zda existuji na trhu nejake rozumne dostupne lepsi (rekneme ze cena do 1000kc). Plus idealne jake piny/plechy do toho pouzivate.


Stalo se me ted po druhe ze se me na robotu vytahnul dratek z pinu i kdyz na oko vypadal ok (ale asi byl malo zmacklej) takze bych radsi neco spolehlivejsiho.


No já je sice bral jinde a levněji, ale výsledky mi zrovna tyhle dávají velmi velmi dobré. ...
viz http://www.rasel.cz/x1799-w101/ht-213
Zkoušel jsem a mám doma ráčnové z GESu, pak jsem měl i nějaké HK, ale už neumím říct jaké to byly ale také ráčna. a pak jsem nějak náhodně pořídil tyhle primitivní a s těmi jsou krimpy zdaleka nejčistší a nejhezčí. Bužírka perfektně symetricky obejmutá, konktaktní plíšky dobře zakouslé. Je pravda, že poctivě kontroluji každý jeden konektor velkým tahem a že u slabších (cokoliv pod 0,34) kabelů a průřezů dávám pro zichr kablík na konci dvojitě aby tam bylo dost měděného materiálu na zakousnutí se, ale kvalita mi z nich vylejzá o 100% lepší než z těch ráčen co jsem zkoušel a co stojí většinou kolem 800-900 a vejš.

Dutinky mi to žere celkem všechny. Nejlépe mi fungují ty zlacené z GESu, ale zrovna tyhle kleště mi udělají celkem hezký krimp i na dutinkách z HK, které jinak byly velmi problematické v těch ráčnách a dělaly si co chtěly.

Můžu poslat i fotodokumentaci výsledků ale opravdu teprve s těmihle relativně lacinými jsem se u krimpování přestal trápit a odpadly takové ty stavy, kdy jsem si 2x rozmyslel zda nějaký kabel zkrátím nebo ho nechám dlouhý :) a v šuplíku od té doby odpočívají ty ráčny a dvoje různé výměnné čelisti k nim.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 28.09.2015 9:55 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 24.7.2013
Příspěvky: 437
Bydliště: Praha
Obrázky: 0
,,No já je sice bral jinde a levněji, ale výsledky mi zrovna tyhle dávají velmi velmi dobré. ...
viz http://www.rasel.cz/x1799-w101/ht-213,, Tak jem dal na pochvalu co napsal ,, jindraj,, a udělal jsem dobře! zati jsem zkusil jen pár konektorů z GM a jde to fakt dobře . Když to zvládne i takový elektrikářský kopyto jako jsem já.........


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 01.11.2016 22:55 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 19313
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Trochu "malého" krimpování - pidikonektory na pidi kablíky:
Příloha:
20161101_210844.jpg
20161101_210844.jpg
[ 64.45 KiB | Zobrazeno 1016 krát ]


A výsledek:
Příloha:
20161101_215459.jpg
20161101_215459.jpg
[ 83.84 KiB | Zobrazeno 1016 krát ]

(éro kolegy)

_________________
jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 22.12.2016 17:19 
Mazák
Mazák

Registrován: 4.7.2012
Příspěvky: 2051
Bydliště: Havířov
Dobrý den, chtěl bych poprosit o radu. Pročítak jsem to tady na foru, ale nenašel jsem to nikde. Jak prosím krimpujete piny různých miniaturních konektorů, když potřebujete v jednom pinu dva káblíky? Ty piny jsou většinou dělané jen na jeden káblík a když tam dáte dva, tak už je to moc a nejde to zamáčknout.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 22.12.2016 18:07 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 19313
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
No, jde to ale nekdy blbe. Parkrat uz jsem to absolvoval, vhodne jsou kabliky se slabsi izolaci, docela dobre jdou s mekkou silikonovou. Usporadam si kabliky "nastojato", na sebou. U toho horniho se ta izolace prorizne pacickami vic, na to pozor. Jinak dratky se tam vejdou celkem dobre, odizoluju si je delsi a zkroutim aby drzely u sebe. To je pak nutne taky zkouknout lupou jestli je pacicky nenarizly.

_________________
jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 22.12.2016 18:08 
Mazák
Mazák

Registrován: 22.1.2016
Příspěvky: 785
Bydliště: Brno-Maloměřice
Záleží přece na tloušťce káblíku - pokud je tenký, tak do pinu od servokonektoru se jich vejde klidně i pět. Jen je potřeba je na tom konci udržet pohromadě - třeba tenkou smršťovačkou.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 22.12.2016 18:11 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 19313
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Klasicky servokonektor neni mikro, u nej to je brnkacka.
Balancni jdou taky dobre - download/file.php?id=45418&mode=view
Lahudka jsou ty opravdu mikro JST s rozteci pinu 1.5 nebo 1.25, o tech je predpokladam rec.

_________________
jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 22.12.2016 18:18 
Mazák
Mazák

Registrován: 4.7.2012
Příspěvky: 2051
Bydliště: Havířov
jyrry: Ano, jedná se mi o piny do balančního konektoru jako jste psal druhý případ a fotka. Ale koukám že to máte taky málo domáčknuté.
Káblíky se silikonouvou izolací mám, ale zkoušel jsem to naprázdno nacpat do toho pinu a nevím nevím. 8O

Bořík: Nic proti, ale co píšete je trošku blbost. Vemte si třeba piny do balančního konektoru JST-HX a zkuste do toho narvat 5 káblíků velikosti 24AWG.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 22.12.2016 23:05 
Mazák
Mazák

Registrován: 22.1.2016
Příspěvky: 785
Bydliště: Brno-Maloměřice
varok píše:
Bořík: Nic proti, ale co píšete je trošku blbost. Vemte si třeba piny do balančního konektoru JST-HX a zkuste do toho narvat 5 káblíků velikosti 24AWG.

Blbost to není, jen je třeba naučit se číst. Jasně jsem psal, že záleží na tloušťce káblíků. Nikde jsem nepsal o 24 AWG. Pokud ale bude potřeba dostat do jednoho pinu 5 káblíků 36 AWG, je tam místo i s rezervou.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 22.12.2016 23:23 
Mazák
Mazák

Registrován: 4.7.2012
Příspěvky: 2051
Bydliště: Havířov
Né, to jsem psal já. Potřebuji do pinu dostat dva káblíky awg 24.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 23.12.2016 15:01 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 19313
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Bořík píše:
... jen je třeba naučit se číst. ...
Ano. Vřele souhlasím.
Psal o mini konektorech, ne o servokonektorech. Teď píše o balančních. :roll:

varok píše:
... koukám že to máte taky málo domáčknuté. ...
No to tedy ne, ty kleště nedovolí to málo domáčknout, to jen tak vypadá. Tedy pokud nejsou blbě seřízené a to nemám :-)

_________________
jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 23.12.2016 20:39 
Mazák
Mazák

Registrován: 22.1.2016
Příspěvky: 785
Bydliště: Brno-Maloměřice
jyrry píše:
Ano. Vřele souhlasím.
Psal o mini konektorech, ne o servokonektorech. Teď píše o balančních. :roll:

Když už jsi takový puntíčkář, tak se raději drž tématu - je o servokonektorech. :|


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 327 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 22  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: kope a 26 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz