Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 234 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: úte 26.05.2009 9:45 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 28.10.2008
Příspěvky: 95
Bydliště: Jičínsko
Ahoj neví někdo kde je koupit obvykle mají jen příliš velkou velikost.
Jo a pokud možno žádný profi za dva litry ale nějaký rozumný tak do 500kč Neví nikdo?Díky za info a dobrý den přeju všem :lol:


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 26.05.2009 9:51 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 17.8.2008
Příspěvky: 6658
Bydliště: Moravský kras
Rozumný do 500??? Takové neexistují, ale pokud trváš na vyhozených pár stovkách, mrkni do GESu nebo GM (ges.cz, gme.cz). Tyhle levný kleště stojí všechny za prd, nazamáčknou pořádně vodiče a spolehlivost takového spoje se limitně blíží nule. Já mám kliku, že podobný piny používá Motorola do konektorů k radiostanicím a ve vercajku se mi poflakují kleště od AMP, který krimpují naprosto dokonale a navíc se s nima pohodlně dělá (držáček na pin, doraz na izolaci drátu..). Ale stály 6,5 tisíce bez DPH...

_________________
OK2WY


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 26.05.2009 10:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.3.2008
Příspěvky: 846
Bydliště: Praha
Bohužel musím souhlasit - já mám špičkový profesionální, používám je v práci. Maj drážky pro několik velikostí konektorů. Ale za pětikilo opravdu nebyly. Hlavně nenavštěvuj ty různý "-hausy" - nejhorší je OBI se svým vercajkem LUX - to vyzkoušíš a hned zahodíš ( řada profiplus se dá jakžtakž použít doma, ale ta je drahá jako prase ).


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 26.05.2009 10:18 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 28.10.2008
Příspěvky: 95
Bydliště: Jičínsko
dělám cirka deset servokonektorů za rok :roll: tak by mně myslím stačily i ty za 500 ale problém je že takle mylý prostě nemohu sehnat :evil: Jinak GES a GM sem koukal ale nenašel což neznamená že je nemají spíše se projevuje to že v tomto oboru jaksi moc skušeností nemám ale pájet ty konektory nechci protože si myslím že se pak ulamují vodiče.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 26.05.2009 10:56 
Mazák
Mazák

Registrován: 21.4.2008
Příspěvky: 2255
Bydliště: Královéhradecký kraj
Nejlepší je ty drátky do konektorů zapájet a pak je můžeš zacvaknout i kombinačkama a nevytrhne se to. Ale ty menší kleštičky by se mi taky hodily...

_________________
OPTIC 6 2,4Ghz Assan


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 26.05.2009 11:00 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 7.6.2007
Příspěvky: 3595
Bydliště: Frenštát p.R.
Asi by pomohlo toto, ale za 500 nebudou:

http://www.mojehobby.cz/diskuze/strom2. ... ec=1026999

_________________
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 26.05.2009 11:19 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 27.2.2009
Příspěvky: 93
Bydliště: Kladno
Šetři a za ty prachy si to nech nakrimpovat v nejbližší firmě, která dělá slaboproudé instalace (telefony, zabezpečovačky, kamery atd). Pokud je požádáš, určitě ti pomůžou za pár korun. O spolehlivosti ani nemluvím, není to jen o kleštích, ale taky o tom, umět s něma dělat... 8)

_________________
Middle Stick, Optic 6 + Assan, obě ruce levé...
http://www.rcalbum.com/index.php?sum=685&amode=


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 26.05.2009 11:24 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 15.8.2007
Příspěvky: 438
Bydliště: Lysá n. L., Praha
Ruzny krimpovaci kleste i v sadach s konektorama ap. jsou k mani u Lindingera.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 26.05.2009 11:39 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.12.2006
Příspěvky: 592
Půl roku používám tyhle:
http://www.topmodelcz.cz/index.php?&des ... il&id=2318

a 100% spokojenost. Konektorů jsem udělal kolem 60 ks.

_________________
L.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 26.05.2009 12:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.10.2005
Příspěvky: 1561
Bydliště: mezi Práglem a Kralupama n/Vlt.
Při troše šikovnosti to jde i bez nich. Někde na to byl i odkaz ale netuším kde. Byl tam podrobný návod od A do Z.
Trafopájka, očko ze slabého drátu, menší kleštičky, trochu citu a času a 500,- ušetříš.

_________________
"Na svahu lítá vše. A když slušně fouká, tak i přihoblovaná fošna"
Konečně už na 2,4.


Naposledy upravil pert dne úte 26.05.2009 12:32, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 26.05.2009 12:30 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 4.5.2003
Příspěvky: 10014
Bydliště: Břeclav
zdekar píše:
Nejlepší je ty drátky do konektorů zapájet a pak je můžeš zacvaknout i kombinačkama a nevytrhne se to. Ale ty menší kleštičky by se mi taky hodily...


Tak to rozhodně není to nejlepší řešení...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 26.05.2009 12:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.10.2005
Příspěvky: 1561
Bydliště: mezi Práglem a Kralupama n/Vlt.
zdzd píše:
zdekar píše:
Nejlepší je ty drátky do konektorů zapájet a pak je můžeš zacvaknout i kombinačkama a nevytrhne se to. Ale ty menší kleštičky by se mi taky hodily...


Tak to rozhodně není to nejlepší řešení...


Možná není ale při troše umu to jde i tak. Zatím k plné spokojenosti a bez kolize spojené se závadou na toto téma.
Nikomu to nevnucuju. Byl zde dotaz a já jen odpověděl. :wink:

_________________
"Na svahu lítá vše. A když slušně fouká, tak i přihoblovaná fošna"
Konečně už na 2,4.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 26.05.2009 13:58 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 27.2.2009
Příspěvky: 93
Bydliště: Kladno
Pozor na pájení spojů v motorových érech! V místě "přechodu" pružné lanko - cín se to rádo ulamuje a to tak, že VELMI! V dospělých érech se všechno krimpuje. Pokud už letovat, tak je nutno kabel uchytit na konci pinu za bužírku a letovaný spoj by měl být před tímto uchycením,aby se nemohl uklepat vibracema... 8)

_________________
Middle Stick, Optic 6 + Assan, obě ruce levé...
http://www.rcalbum.com/index.php?sum=685&amode=


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 26.05.2009 15:08 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.10.2008
Příspěvky: 1706
Bydliště: Praha Kunratice
pert píše:
Při troše šikovnosti to jde i bez nich. Někde na to byl i odkaz ale netuším kde.

Nebyl to tenhle clanek? Podle tohoto navodu pajim jak kabely tak konektory a take myslim ze se to da pouzit. I kdyz nakrimpovani od profika se nic nevyrovna
[url]http://www.sysala.cz/Elektro/pájení/konektory.htm[/url]

_________________
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 26.05.2009 15:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.5.2006
Příspěvky: 8966
Bydliště: Bratislava dnv SK
Stalo sa mi už aj to že mi z originál konektora zostal káblik v ruke.
Ja to robím tak že to zakrimpujem len malými špicatými kombinačkami, a až potom to zaletujem - minimálny dotyk mikropájkou a 0,4mm trubičkovým cínom. Nesmie sa dať veľa aby ani nenavzlínal až do káblika mimo konektor, ani aby nezatiekol na kontakt.
Používam to aj ako servisné konektory na lipo/A123, to sa aj pohybuje, aj pripája a odpája často a problémy nemám.

Kedysi som kúpil predlžováky kde boli kábliky v silikónovej izolácii. Odvtedy ich márne hľadám vždy keď okukujem tovar v nejakej predajni. Netavia sa, nederú... Nehrozí skrat pri nejakom prehriatí... Mám aj skúsenosť z praxe, priamy skrat A123 keď som čosi pripojil naopak, skončil pekne nabielo svietiacim káblikom ktorý bol po vychladnutí trošku tmavšej farby ako predtým, ale mechanicky izolácia držala perfektne ešte aj v zbytku po konektore. Samozrejme vnútri už nebola meď...


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 234 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz