Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 43 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: sekacka na travu na rc ovladani
PříspěvekNapsal: pát 16.05.2014 14:38 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 17.2.2010
Příspěvky: 120
Bydliště: Praha 3 Zizkov
existují programovatelné bezobslužné sekačky které jezdí sami - ale detailní technický princip neznám. Nežli investovat prachy do vývoje a (neuspěšných) pokusů bych si koupil tohle


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: sekacka na travu na rc ovladani
PříspěvekNapsal: pát 16.05.2014 14:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12225
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
Grolli píše:
existují programovatelné bezobslužné sekačky které jezdí sami - ale detailní technický princip neznám. Nežli investovat prachy do vývoje a (neuspěšných) pokusů bych si koupil tohle

Jedna z nich je právě ta Robomow RM200 co jsem tu už zmiňoval, která je k mání v bazaru za cca 13 litrů. Kromě toho, že umí jezdit sama tak k ní výrobce dodává jako doplněk i dálkové ovládání. Tedy vše je k tomu už hotové od výrobce a za tu cenu to není zas takový "ranec".


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: sekacka na travu na rc ovladani
PříspěvekNapsal: pát 16.05.2014 15:47 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 14.11.2013
Příspěvky: 1426
Bydliště: Chocerady
koulinek píše:


To je ale zvěrstvo
Jde to opravdu jen drobnou úpravou klasické sekačky. Už mi dorazil motor tak budu dělat pokusy.

_________________
www.havelaircraft.cz
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: sekacka na travu na rc ovladani
PříspěvekNapsal: ned 18.05.2014 18:40 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 2.11.2011
Příspěvky: 5
dekuji za rady mam uz to skoro vyresene pohani mi to 2 motory steracu z fiatu marea zadni kola kazde zvlast predni jsou jak u nakupniho voziku sehnal jsem je za 250 korun s nejakeho regalu. regulatory jsou s gme stavebnice regulatoru otacek s pwm modulaci baterie z upsky na 12 v jeste mam problem sehnat nejaky maly alternator ktery bych napojil na puvodni pohon pojezdu az to bude vse poskladane polu nejake fotky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: sekacka na travu na rc ovladani
PříspěvekNapsal: ned 18.05.2014 19:50 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2005
Příspěvky: 1202
Bydliště: Hlučín, CZ
Kdybys to udělal jako v následujícím videu, tak pak už by stačilo jenom nahradit toho pána přijímačem, čtyřčlánkem NiCd a jedním servem, které bude tahat za opratě. :wink:


Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: sekacka na travu na rc ovladani
PříspěvekNapsal: čtv 14.08.2014 17:17 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.9.2013
Příspěvky: 1420
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 38
pánové přiznejte se kdo jste to dotáhl .... jednu objednávám :)

zvlášť to vysejpání mě dojalo .... to je paráda to takhle hezky dotáhnout ...

http://hobby.idnes.cz/rc-sekacka-cv4-/hobby-zahrada.aspx?c=A140813_140913_hobby-zahrada_bma#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=clanek-box


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: sekacka na travu na rc ovladani
PříspěvekNapsal: pát 15.08.2014 7:54 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 14.11.2013
Příspěvky: 1426
Bydliště: Chocerady
Mě už sekačka jezdila,ale pokusy se střídavým motorem nedopadly nejlépe.
Vypadávání ze synchonizace špatné rozběhy a brždění do kopce atd.
Pokud sekačka jezdila po rovině nebo mírných stoupáních pak je vše vpořádku,ale jakmile měla překonat nějaké prudké stoupání tak měla problém z rozjezdy atd. Vzhledem k tomu že bydlím na poměrně dost prudkém svahu tak řeším nějakou další variantu provozu sekačky

_________________
www.havelaircraft.cz
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: sekacka na travu na rc ovladani
PříspěvekNapsal: pát 15.08.2014 8:32 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.8.2008
Příspěvky: 7200
Bydliště: Moravský kras
Tady asi nema cenu se trapit se stridakem, musel by byt se senzory a hodnepolovy.. Motor do steracu stoji par stovek a mas i prevodovku.

_________________
OK2WY


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: sekacka na travu na rc ovladani
PříspěvekNapsal: pát 15.08.2014 9:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.6.2010
Příspěvky: 743
Bydliště: Praha 10
Upřímně řečeno po shlédnutí toho videa z idnes si myslím, že vývoj rc sekačky je slepá ulička. Modeláře a hračičky to určitě bude nějakou dobu bavit ovládat páčkama, ale nevěřím že je to pro "masy". Vždyť člověk se musí na ovládání dost soustředit a ještě za tím chodit aby obsekal překážky a ovládal sekačku, když zajede za keř atd... Fandím spíše robotům. Pokud se vyvinou do větší dokonalosti, po rc sekačkách nikdo nevzdechne.
PS: Nedivím, se velkým firmám, že do toho nejdou. Ony moc dobře vědí kdo jsou jejich zákazníci a do čeho a kolik jsou ochotni investovat.
Pat

_________________
Futaba T14SG
Velox II, Piper clipped w., Bücker 133 Jungmeister, Slow Poke


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: sekacka na travu na rc ovladani
PříspěvekNapsal: čtv 28.04.2016 9:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.5.2008
Příspěvky: 605
Bydliště: Letiště Lupenice


Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz

_________________
Extra EME60, SBACH EME60, Citabria DLE30, vše na FRSKY X20 TANDEM
( ͡° ͜ʖ ͡°)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: sekacka na travu na rc ovladani
PříspěvekNapsal: čtv 28.04.2016 9:48 
Mazák
Mazák

Registrován: 28.2.2014
Příspěvky: 1663
Bydliště: Blatnica, SR
Masaker. 8O


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: sekacka na travu na rc ovladani
PříspěvekNapsal: čtv 28.04.2016 9:49 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.10.2011
Příspěvky: 1829
Bydliště: uhlířská lhota 74
http://www.svahova-sekacka.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: sekacka na travu na rc ovladani
PříspěvekNapsal: pát 14.01.2022 12:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.12.2009
Příspěvky: 1176
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (4)
HavelAircraft píše:
Mě už sekačka jezdila,ale pokusy se střídavým motorem nedopadly nejlépe.
Vypadávání ze synchonizace špatné rozběhy a brždění do kopce atd.
Pokud sekačka jezdila po rovině nebo mírných stoupáních pak je vše vpořádku,ale jakmile měla překonat nějaké prudké stoupání tak měla problém z rozjezdy atd. Vzhledem k tomu že bydlím na poměrně dost prudkém svahu tak řeším nějakou další variantu provozu sekačky

Mám stejný problém, svah 28 st.
Nešly by použít tyto motory a řídit to arduinem?
https://retail.uumotor.com/product/8-inch-off-road-wheelbarrow-motor/
https://www.zive.cz/clanky/pojdme-programovat-elektroniku-postavime-ctyrmotorovy-tank/sc-3-a-184808/default.aspx

_________________
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 43 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: corsair, pecold a 11 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz