Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pon 16.01.2017 14:48 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 26.1.2010
Příspěvky: 53
Bydliště: Uherské Hradiště
Předem se omlouvám za toto tém,a ale žádné uspokojivé řešení jsem nikde nenašel. Vypadá to tak, že OS nemá ovladače pro vlastní mechanický ovladač simulátoru - originál dodávaný k sw. Nevíte někdo jak tento simulátor do Win10 nainstalovat? Jaké doporučujete řešení? Díky.


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: pon 16.01.2017 18:14 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5447
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
Ten simulator nema oficialni podporu ?

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 16.01.2017 18:34 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 26.1.2010
Příspěvky: 53
Bydliště: Uherské Hradiště
Zkoušel jsem hledat i u výrobce zde: http://www.ikarus.net/en/category/faq-easyfly/ ale chápu to tak, že nemají podporu pro EasyFly a poslední verze Windows. Nejsem ale tak jazykkově zdatný. Pokud jsem něco přehlédl nebo špatně přeložil, klidně mne upozorněte. Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 16.01.2017 19:28 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 3.7.2012
Příspěvky: 11
Bydliště: Rudník u Vrchlabí
Ahoj
Mám stejný problém a už jsem se tu na fóru 21.2.2016 ptal zda někdo neví jak toto rozchodit viz EasyFLy4 starter s USB ovladačem. :

Prosím neřešil jste někdo jak tento simulátor/ovladač rozchodit pod W10? Bohužel jej nyní nelze standardním USB ovladačem ovládat. PC hlásí, že USB ovladač nenašel. Klasickou Vysílačku Spectrum DX7se použít nemohu, nemá výstup. Samotný simulátor pod W10 naběhne.

Bohužel mi ale nikdo neodpověděl.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 16.01.2017 23:10 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 3.12.2011
Příspěvky: 145
Bydliště: Hradec Králové
IKARUS.NET

Former simulators like easyFly, aeroflyProfessionalDeluxe or aerofy5 are not longer be supported. An operation under Windows 10 can not be guaranteed.

Tzn. nejsou podporovány a jejich funkčnost tak není zaručena.

Je to jednoduché, v té době nikdo nevěděl, že budou nějaké Windows 10. Já si takhle koupil soft za 60tis. a taky mi nefunguje a můžu ho leda vystavit do poličky.

Nejnovější verze RC7 Standard se dá koupit za 40 EUR online.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 17.01.2017 7:18 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 26.1.2010
Příspěvky: 53
Bydliště: Uherské Hradiště
Všem díky za odpovědi. Smiřuji se s tím, že pod vyššími verzemi Win se to nedá rozchodit.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 18.01.2017 12:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.2.2006
Příspěvky: 802
Bydliště: Praha, Sobín
Obrázky: 3
Ještě bych neházel flintu do žita, pokud je problém jen v ovladači, je poměrně vysoká pravděpodobnost, že to lze obejít. W10 jsou (interně) k ovladačům relativně tolerantní, to, že nejde jednoduše nainstalovat ještě neznamená, že (po troše snažení) nebude fungovat.
Řešil jsem několik podobných případů, třeba karta na digitální televizi, ke které byl poslední ovladač (beta) pro Visty. Standardní instalace hlásila nepodporovaný OS, ale při spuštění přímo z .MSI se driver nainstaloval a funguje bezvadně. (Ta karta je historická, ale právě proto, že pochází ze začátků DBV-T tak má vynikající citlivost a vše řeší softwarově, proto funguje dodnes s kodekama, co tehdy ještě neexistovaly).
Jindy pomůže vybrat DLL nebo .inf soubor přes aktualizaci ovladače, případně .inf soubor lehce poeditovat. Je to trochu duchařina, ale šance na úspěch docela velká.

_________________
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 18.01.2017 13:17 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5447
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
spousta lidi si nabije na tom ze ma Win10 x64 (protoze vic RAM atd...) ale stare ovladace jsou 32bit only. To je bohuzel neprekrocitelny problem a mozna by se dal resit virtualizaci ale to uz neni tak easy.

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 18.01.2017 20:43 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 26.1.2010
Příspěvky: 53
Bydliště: Uherské Hradiště
Ještě jednou dík. Tak trochu jsem spoléhal na to, že simulátor má víc lidí a někomu šikovnému se to již podařilo vyřešit. Podle ohlasů a mém pátrání po netu zatím ne a sám to pravděpodobně nedám.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 16.11.2019 14:20 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 16.11.2019
Příspěvky: 1
Našel jsem řešení problému s ovladačem dodaným k easyFly4 a Windows 10 64bit (vzhledem ke končící podpoře Windows 7).
Vyzkoušeno na dvou počítačích (Win 10 64bit Home i Pro, obě 1909).
Funguje s easyFly4 i původním easyFly (pouze s patchem).

zdroj: https://www.amazon.de/product-reviews/B004P1IGBK
konkrétně: https://www.amazon.de/review/R3R9NPZV7L6EZU

krátce do češtiny:
1. připojete usb ovladač;
2. ve správce zařízení se musí objevit problém s instalací ovladače (ne inicializace zařízení), vlastnosti -> záložka podrobnosti -> id hardwaru (pro můj ovladač: HID\VID_0402&PID_0402&REV_2273);
2a. pokud nelze dohledat id hardwaru je problém v komunnikaci po usb - pomohlo mi zapojit ovladač přímo do portu na základní desce;
3. odpojte ovladač, zavřete relevatní okna;
4. spustit (Win+R) -> "regedit"
5. cesta: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\UsbFlags\[složka podle VIDPIDREV], v mém případě: Počítač\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\usbflags\040204022273;
6. založte novou položku registru Nový -> Hodnota DWORD (32bitová);
7. do názvu vložte: "SkipBOSDescriptorQuery" (bez uvozovek);
8. rozklikněte nový řádek a přepište hodnotu z "0" na "1" a podtvrďte;
9. zavřete všechna relevatní okna;
10. připojte ovladač, měla by proběhout instalace zařízení (ve správci zařízení přibudou dvě nové položky Zařízení standardu HID -> Vstupní zařízení USB + Herní zařízení standartu HID.

Hotovo.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 16.11.2019 15:18 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 17.6.2019
Příspěvky: 102
Bydliště: Země
Obrázky: 6
Není to přímo jenom o tomto simulátoru, ale o ovládačich ano.
Provozuje ještě někdo následující zařízení a pokud áno tak jak? Existují k tomu novější ovládače na W7 či 10? nebo to jede jen a pouze na XP? Nebo je na to nějaká jiná finta, třeba jinej USB interface?
RCM Pelikan PC-Trainer simulátor
Obrázek
USB interface RCM PELIKAN pro PC Trainer
Obrázek


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz