Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Vložení DXF profilu do Cadkonu 2016
PříspěvekNapsal: úte 14.06.2016 17:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.1.2009
Příspěvky: 2446
Bydliště: Praha 4 -Krč, ČR
Omlouvám se za projevené neznalosti. Mám program Profili - ten neplacený, nejstarší. Kreslil jsem v Autocadu 2008 LT. Vybrané profily jsem si vykreslil, převedl do DXF a bez problémů jsem je vložil do výkresů eroplánů v Autocadu, kde jsem s nimi dál pracoval. V programu Profili byl vykreslený jen potah, nosníky a další lišty jsem si v Autocadu dokreslil sám. Nyní jsem byl nucen nainstalovat Windows 10 a v souvislosti s tím Cadkon+ Architecture (přivydělávám si jako důchodce projektováním staveb). Ty profily mám uložené v DXF, ale do toho Cadkonu mi to vložit nejde. A v instruktážním videu pro Cadkon se o DXF vůbec nemluví. Zato se dá bez problémů (na rozdíl od starého Autocadu 2008 LT) vložit PDF. Přitom staré výkresy nakreslené v tom starém Autocadu mi jdou v Cadkonu otevřít bez problémů, včetně těch vložených žeber v DXF. V mém věku mi to špatně leze do hlavy, zatím se učím v tom Cadkonu kreslit, dost se od toho starého Autocadu liší. Naštěstí ale ty staré výkresy v Cadkonu otevřít jdou. Může někdo poradit, jak to oblafnout ? Při nejhorším se na vkládání žeber do výkresů v DXF vykašlu, jen je vytisknu na papír (to naštěstí jde) a výkresy eroplánů nakreslím bez žeber.
Upraveno 15.6. 9:32: Vkládat DXF do Cadkonu jde, ale musí se to nastavit. Cadkon je docela vymyšlený, ale musí se toho spousta naklikat, než se dostanu k potřebnému nastavení.

_________________
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz


Naposledy upravil kocour dne stř 15.06.2016 9:32, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: úte 14.06.2016 18:06 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17326
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Jestli to žere pdf, zkus tohle:
Příloha:
zebra.pdf [5.17 KiB]
67 krát

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 14.06.2016 18:46 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.1.2009
Příspěvky: 2446
Bydliště: Praha 4 -Krč, ČR
Ještě jsem zjistil, že ten Cadkon bere DXB a ACIS. Existuje nějaká možnost to DXF převést na DXB ? U té Jyrryho rady je problém, že program Profili 1 umí ta žebra ukázat a vytisknout, ale uložit umí jen DXF. Jít do novější placené verze Profili se mi nechce, resp. až si na ni vydělám. Tím zakoupením Cadkonu jsem se pořádně praštil přes kapsu.

_________________
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 14.06.2016 22:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 8983
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Vyzkoušej už stokrát omílaný DrafSight. Ten umí DXF ukládat v různých verzích a formátu ASCII i Binar. Je zadarmo a je i česky. Jestli jsi dělal v AutoCADu, nebudeš s ním mít žádný problém, protože obzluha je skoro stejná. Akorát se musíš zaregistrovat.
http://www.3ds.com/products-services/draftsight-cad-software/free-download/


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 14.06.2016 23:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.1.2009
Příspěvky: 2446
Bydliště: Praha 4 -Krč, ČR
Zkusil jsem tohle: To žebro jsem v programu Profili vykreslil v požadované délce i s potahem zvolené tlouštky. To jsem vytisknul a naskenoval, s výstupem PDF. To mi šlo do Cadkonu vložit jako obrázek. Mohl bych do vykresleného žebra ručně dokreslit nosníky, odtokovku atd, to naskenovat a vložit do Cadkonu. Po vložení se musí ještě upravit ten obrázek PDF na správnou délku. Je to prasárna, ale jako modelář si musím vždy nějak poradit. Ten program Draftsight má fungovat s Windows XP a Vista, ale ne s Windows 10 v 64 bitové verzi.. Zatím jsem ale ten Draftsight nezkoušel. To, co jsem našel na Larkově odkazu, je 30 denní verze a při povinné registraci to asi nepůjde po těch 30 dnech obnovit.

_________________
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 15.06.2016 0:07 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17326
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
To pdf vygenerovane z Corelu obsahuje vektory. Zkousel jsi ho nacist?

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 15.06.2016 8:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 0
kocour píše:
Ten program Draftsight má fungovat s Windows XP a Vista, ale ne s Windows 10 v 64 bitové verzi.. Zatím jsem ale ten Draftsight nezkoušel. To, co jsem našel na Larkově odkazu, je 30 denní verze a při povinné registraci to asi nepůjde po těch 30 dnech obnovit.


DraftSight 2016 x64 provozuji na W10 bez problému. 30 denní trial se týká verze Professional.

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 15.06.2016 8:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.1.2009
Příspěvky: 2446
Bydliště: Praha 4 -Krč, ČR
JosefSvejk: Díky, zkusím to.

_________________
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 15.06.2016 9:08 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.1.2009
Příspěvky: 2446
Bydliště: Praha 4 -Krč, ČR
Moc se omlouvám za zmatek, který jsem vyvolal. DXF do Cadkonu vložit jde, jen se to musí nastavit. U toho starého Autocadu to šlo automaticky. Už se mi to povedlo.

_________________
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 11.08.2016 18:53 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 11.8.2016
Příspěvky: 1
AutoCAD s novými verzemi, má své problémy. Ale systém Windows 10 je rovněž dává některé problémy. Pokud připojíte počítač k televizoru, budete čelit bez zvukového zpracování. Jedná se o běžný problém, protože systém Windows 10 je propuštěn v červenci 2015. Můžete najít řešení tady, což bude užitečné, pokud chcete vidět vaše auto CAD výkres na vašem televizoru HDMI. http://www.pallareviews.com/4237/windows-10-hdmi-audio-not-working/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz