Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Program na složení výkresu v PDF
PříspěvekNapsal: čtv 10.12.2020 21:28 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 28.8.2006
Příspěvky: 97
Bydliště: Táborsko
Prosím nemá někdo zkušenost s programem, nejlépe free, pro složení výkresu z naskenovaných A4. Doma by jsem rád naskenoval výkres a nechal si vytisknout, v copycentrech chtěji data. Pro kopii již nikde nemají velkoplošný scener.
Díky za odpověď, radu.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Program na složení výkresu v PDF
PříspěvekNapsal: čtv 10.12.2020 22:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.1.2007
Příspěvky: 7710
Bydliště: Praha 8, ČR
Obrázky: 8
V Práglu takové velkoplošné skenery máme, chodím do Copy General. Já bych se (nikoliv by jsem) ještě někde přeptal. Je to nějaký běžný plánek (sehnatelný a možná už někým naskenovaný), nebo něco speciálního?

_________________
Hitec Aurora 9X


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Program na složení výkresu v PDF
PříspěvekNapsal: čtv 10.12.2020 22:05 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.4.2003
Příspěvky: 10003
Bydliště: Praha Hloubětín ČR
Obrázky: 293
Blog: Zobrazit blog (3)
Jen doporučuji na plánek nakreslit nějakou kótu v obou souřadnicích. Třeba 1metr. A na místě si to přeměřit a případně je to nechat udělat jako správnou kopii. Jednou jsem měl posunuto o 5%.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Program na složení výkresu v PDF
PříspěvekNapsal: pát 11.12.2020 5:57 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 19941
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
jenap píše:
... by jsem rád naskenoval výkres a nechal si vytisknout...

Pokud to má šířku do 900mm (délka libovolná), pak mám známého co to naskenuje, doladí rozměry a vytiskne. Levně.

_________________
jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Program na složení výkresu v PDF
PříspěvekNapsal: pát 11.12.2020 11:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 7.6.2010
Příspěvky: 743
Bydliště: Praha 10
TomasC píše:
Jen doporučuji na plánek nakreslit nějakou kótu v obou souřadnicích. Třeba 1metr. A na místě si to přeměřit a případně je to nechat udělat jako správnou kopii. Jednou jsem měl posunuto o 5%.

Jj, každý skener zkresluje a ještě v každém směru jinak. Největší problém je navíjení velkých, dříve poskládaných, plánů na buben skeneru. Mám stejné zkušenosti.
Pat

_________________
Futaba T14SG
Velox II, Piper clipped w., Bücker 133 Jungmeister, Slow Poke


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Program na složení výkresu v PDF
PříspěvekNapsal: pát 11.12.2020 17:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2011
Příspěvky: 3067
Bydliště: Praha Letňany
Co se týká zkreslení, chodím do copycentra ( pro pražáky - je to MP copier v Holešovicích), kde neskenují na bubnu, ale mají stolový skener. Navíc, když jsem se ptal, jestli mi zaručí nezkreslený sken, paní mi plán oskenovala, vytiskla na pauzák, ten jsme porovnali s originálem a až pak se tisklo "naostro". Tisk na pauzák jsem samozřejmě neplatil. Jinak obecně doporučuju s kopírováním/skenováním plánů nechodit do copycenter typu Copy General, ale spíš do planografií, když to jde.

_________________
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Program na složení výkresu v PDF
PříspěvekNapsal: pát 11.12.2020 19:53 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 31.12.2016
Příspěvky: 237
Bydliště: Liberec
Je možné, že ten plán už má někdo naskenovaný. Zkus napsat, co je to za plán.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Program na složení výkresu v PDF
PříspěvekNapsal: sob 12.12.2020 4:49 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 28.8.2006
Příspěvky: 97
Bydliště: Táborsko
Díky za nápady. Jsem uvažoval o naskenovaní staršího výkresu a mírného zvětšení. Do PRG moc nejezdím a u nás okolí Tábora, jak jsem psal - všude data.
Díky všem ještě zkusím pohledat snad v JH nějaký velkoplošný mají.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz