Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1477 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 99  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 30.11.2008 15:03 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 13.10.2008
Příspěvky: 51
Bydliště: Praha 3
Napsal jsem to špatně. Je to tedy ten druhý systém ovládání hlavy rotoru, označený na TX jako NOR (klonění a klopení má samostatné servo), než mix tří serv po 120 stupních, který je označen jako "120".


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 30.11.2008 16:23 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 4.5.2003
Příspěvky: 10283
Bydliště: Břeclav
120°C je CCPM


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 30.11.2008 18:01 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 13.10.2008
Příspěvky: 51
Bydliště: Praha 3
Promiňte, ale teď už jsem se úplně ztratil. HT Optic 6 nabízí nastavení Buď "PPM" nebo "QPCM", to je snad nějaká modulace signálu. Ale to je úplně jiná volba než nastavení způsobu ovládání rotorové hlavy. Tam je v nabídce při volbě heli režimu buď "NOR" (podle malůvky v návodu pohled se shora dvě serva v úhlu 90 stupňů od sebe) a "120" opět podle kresby v návodu 3 serva po 120 stupních.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 30.11.2008 18:10 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 4.5.2003
Příspěvky: 10283
Bydliště: Břeclav
To jsou úplně jiné věci. Pro sim potřebuješ modulaci PPM a mechaniku na NOR.

Kanály v Phoenix dej takto:

1. Cyclic Roll
2. Cyclic Pitch
3. Throttle
4. Tail Rotor
5. Gyro Mode
6. Collective Pitch

Úplně standardní nastavení pro vrtulník, přesně popsané v návodu Optic.


Naposledy upravil zdzd dne ned 30.11.2008 18:16, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 30.11.2008 18:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 31.1.2008
Příspěvky: 557
Bydliště: Praha 9 - Prosek
Kraťas: Mas pravdu, ztratil ses v tom. PPM, PCM, QPCM, PCM1024, ... to jsou zpusoby prenosu signalu jednotlivych kanalu mezi vysilacem a prijimacem.
H1, H3 (CCPM 90°), HR3 (CCPM 120°), ... to jsou typy cyklik a mixy, ktere jsou k prislusnym cyklikam potreba.

_________________
[i]MiniTitan[/i]
[i]Futaba T7C[/i]
[url=xmpp://kmarty@jabber.bluetone.cz][img]http://jabber.bluetone.cz/status/kmarty-phpbb.gif[/img][/url]


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 30.11.2008 19:10 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 13.10.2008
Příspěvky: 51
Bydliště: Praha 3
To je ono! Měl jsem v nastavení simu u heli špatně přiřazené kanály. Hurá, povedlo se! Děkuji vám všem moc za rady a zdzd navíc i za nebetyčnou trpělivost. Už se to chová přesně jak chci a navíc jsem se i naučil něco o svém Optiku. :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 30.11.2008 19:27 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 4.5.2003
Příspěvky: 10283
Bydliště: Břeclav
:D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 04.12.2008 23:51 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 4.11.2008
Příspěvky: 184
Bydliště: Nučice - Praha západ
Cestina pro Phoenix je hotova a bude obsazena v pristi aktualizaci simu. Dalsi informace o cestine pridam az bude ona aktualizace na svete (odhadem 14 dnu).[/b][/quote]


Zdravím Vítka... ahoj,

něják to nemohu vydržet. Už se těším. Prosím tě, bude to mít i český manuál - myslím nápovědu.
Díky za práci, kterou jsi pro nás negramoty udělal.

Už jsem to chtěl dát taky přeložit kamarádům, ale byl jsi rychlejší a hlavně je to pro všechny :)

Díky, díky, díky...

Vašek


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 05.12.2008 0:17 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 10.12.2006
Příspěvky: 2727
Bydliště: Praha 5
Obrázky: 7
Vašek66 píše:
Zdravím Vítka... ahoj,

něják to nemohu vydržet. Už se těším. Prosím tě, bude to mít i český manuál - myslím nápovědu.
Díky za práci, kterou jsi pro nás negramoty udělal.

Už jsem to chtěl dát taky přeložit kamarádům, ale byl jsi rychlejší a hlavně je to pro všechny :)

Díky, díky, díky...

Vašek


Ano, manual jsem prekladal taky. Muzu ti ho klidne poslat, jsou to html stranky... ale dokud nebudes mit prelozenej sim... ;-) Tak nevim, jestli se v tom zorientujes :-)

Ja mam samozrejme cestinu uz funkcni, ale v surove forme a tu nemuzu nikde sirit. Stejne jako ty cekam, az prijde dalsi update a objevi se ceska vlajecka i s prekladem ;-)

Vzhledem k tomu, ze jsem ale v programu objevil spoustu nedoprelozenych veci nebo respektive prelozenych, ale neobjevuji se v simu jako takovem, tak maji asi docela napilno. Pred necelymi 14 dny jsem jim poslal 36 screenshotu s popisky co je neprelozeno/nezobrazuje se... a na kazdym screenshotu tak 5 textu :-)))

Dockej casu, urcite to uvolni co nejdrive :-) Jakmile se to objevi na webu, hned jsem prsknu info, sleduju jejich stranky kazdy den :-D


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Phoenix a DX6i
PříspěvekNapsal: čtv 11.12.2008 12:43 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 5.12.2008
Příspěvky: 132
Bydliště: Praha 10
Zeptám se tady, abych nezaložil nové, pokud nejde o řešení cca na straně 2.

Nejsem schopen v Phoenixu vyvážit vrtulník, prakticky jakýkoliv. Je fakt, že s ním hraju teprve 2 dny. 6e jde stále na špici by se dalo, ale on jde neustále do boku a je to hrozně citlivé. Takže za chvíli mizí v dáli a je konec - bum. Doufám, že toto není chování skutečného, např. T-Rex 450, to bych od toho utekl hned. Přiřazení kanálů a kalibrace snad problém není, to jsem asi zvládl.

Nemůžete sem prosím někdo hodit návod pro ÚB (úplný blb), protože sám asi na to nepřijdu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 11.12.2008 12:47 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.6.2008
Příspěvky: 694
Bydliště: Valkeřice - okr. Děčín
to že jednorotor furt někam prchá a táhne do leva je úplně normální

_________________
T-Rex 700E, Tarot 450 Pro, Blade mSR
EasyStar, Freeair-Mustang, Clik!


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 11.12.2008 13:11 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 5.12.2008
Příspěvky: 132
Bydliště: Praha 10
Vita_Valke píše:
to že jednorotor furt někam prchá a táhne do leva je úplně normální


si děláš kozy :-), no těbůch, zlatej dvourotorák


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 11.12.2008 13:22 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.6.2008
Příspěvky: 694
Bydliště: Valkeřice - okr. Děčín
no to vůbec nemůžeš srovnávat s dvourotorákem, zkus si na simu něco většího třeba Trexe 500 nebo 700, ta 450ka ja fakt moc živá, jinak doporučuju naštudovat toto:

http://zd.wwwcity.cz/zd/TeorieLetuHeli.htm

_________________
T-Rex 700E, Tarot 450 Pro, Blade mSR
EasyStar, Freeair-Mustang, Clik!


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Phoenix a DX6i
PříspěvekNapsal: čtv 11.12.2008 14:36 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 10.12.2006
Příspěvky: 2727
Bydliště: Praha 5
Obrázky: 7
mancusco píše:
Zeptám se tady, abych nezaložil nové, pokud nejde o řešení cca na straně 2.

Nejsem schopen v Phoenixu vyvážit vrtulník, prakticky jakýkoliv. Je fakt, že s ním hraju teprve 2 dny. 6e jde stále na špici by se dalo, ale on jde neustále do boku a je to hrozně citlivé. Takže za chvíli mizí v dáli a je konec - bum. Doufám, že toto není chování skutečného, např. T-Rex 450, to bych od toho utekl hned. Přiřazení kanálů a kalibrace snad problém není, to jsem asi zvládl.

Nemůžete sem prosím někdo hodit návod pro ÚB (úplný blb), protože sám asi na to nepřijdu.


Emmmmmmm a cykliku jsi prepnul na jedno servo na vysilajde (= reseni strana 2)?

Pokud zvolis neco velkyho, treba nejakou 90ku, tak moc utikat do stran nebude. A pokud stale ano, je problem nekde jinde. Jinak vyrovnavat vrtas musis neustale, o tom jednorotor je.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Phoenix a DX6i
PříspěvekNapsal: čtv 11.12.2008 16:08 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 5.12.2008
Příspěvky: 132
Bydliště: Praha 10
Emmmmmmm a cykliku jsi prepnul na jedno servo na vysilajde (= reseni strana 2)?

Pokud zvolis neco velkyho, treba nejakou 90ku, tak moc utikat do stran nebude. A pokud stale ano, je problem nekde jinde. Jinak vyrovnavat vrtas musis neustale, o tom jednorotor je.[/quote]

Vyzkouším večer, že to je něco jiného než dvourotorový samozřejmě vím, ale tohle by myslím uřídit nešlo, takže jdu experimentovat a hledat chybu

Jenom dotaz, nastavení na DX6i by mělo být podobné, jako ve sktuečnosti ?


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1477 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 99  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz