Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1477 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 99  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 18.11.2008 16:01 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.4.2008
Příspěvky: 1840
Bydliště: Praha
obavam se, ze ti to tady nikdo nenapise, protoze nejsi na warez foru.. ale kdyz zkusis google, tak odpoved najdes.. pozitivni... HW.. ale osobne.. rozhodne jako modelar jsem pro podporovani programatoru, kteri podporuji modelare...


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 18.11.2008 16:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.6.2008
Příspěvky: 694
Bydliště: Valkeřice - okr. Děčín
s novou verzí Phoenixu to už fungovat nemá

_________________
T-Rex 700E, Tarot 450 Pro, Blade mSR
EasyStar, Freeair-Mustang, Clik!


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 18.11.2008 16:42 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.4.2008
Příspěvky: 1840
Bydliště: Praha
Vita_Valke píše:
s novou verzí Phoenixu to už fungovat nemá


netusim jak to funguje a je opravdu zazrak, ze se jim dari tak dlouho odolavat dongle emulatoru. RF vysel par dni po updatu...

Tady jsou kluci asi opravdu sikovn co se ochrany tyce.. a nebo neni nikdo, kdo by se to snazil prolomit? tomu neverim...

I za to jim patri obdiv... nejen za realistickej simulator... Je to snad jedinej software, o kterem vim, ze na nej neni zadny crack nebo patch. Drzim jim palce, at to tak udrzi i nadale


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 18.11.2008 16:43 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 10.12.2006
Příspěvky: 2726
Bydliště: Praha 5
Obrázky: 7
Vita_Valke píše:
s novou verzí Phoenixu to už fungovat nemá


A taky ze nefunguje, vim minimalne o jednom cloveku, co zuril :-D Ne ze bych mu na zacatku neradil, at rovnou koupi origo ;-) Kdo chce kam, pomozme mu tam :-)

Cestina pro Phoenix je hotova a bude obsazena v pristi aktualizaci simu. Dalsi informace o cestine pridam az bude ona aktualizace na svete (odhadem 14 dnu).


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 18.11.2008 16:45 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 10.12.2006
Příspěvky: 2726
Bydliště: Praha 5
Obrázky: 7
Walhalla píše:
Tady jsou kluci asi opravdu sikovn co se ochrany tyce.. a nebo neni nikdo, kdo by se to snazil prolomit? tomu neverim...

I za to jim patri obdiv... nejen za realistickej simulator... Je to snad jedinej software, o kterem vim, ze na nej neni zadny crack nebo patch. Drzim jim palce, at to tak udrzi i nadale


Protoze pokud rozdelas ten HW klic, uvidis, ze je veskera elektronika "utopena" v jakemsi tmavem lepidle nebo roztavenem plastu, coz pravdepodobne nejde moc sundat. Tudiz cinsti kolegove nebudou moc schopni zjistit, co bylo v HW klici pouzito. Drzim autorum palce, at ochrana vydrzi co nejdele.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 18.11.2008 16:51 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 10.9.2008
Příspěvky: 238
Bydliště: Prachatice
však i já jim držím palce... uvidíme jak dlouho si svoje tajemství dobře uchrání ;) jedná se opravdu o výborný produkt

_________________
*****


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 29.11.2008 15:12 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 13.10.2008
Příspěvky: 51
Bydliště: Praha 3
Ahoj kolegové modeláři.

Zdravím vás a prosím o odpovědi na mé dvě "drobné" otázky. Už nějaký čas mám orig. Phoenixe a k němu připojuji klasicky přes hd-klíč a redukci přímo od výrobce simu svého Optica 6, se kterým létám i klasicky venku. Podle návodu jsem si nastavil obyčejný čistý kanál bez jakýchkoliv mixů či trimů a ten jsem si nazval originálně "SIM". Při kalibraci se mi ale nedaří rozchodit jiné ovládací prvky, krom dvou klasických velkých páček, jednoho (prostředního sw-2) přepínače na horním panelu a těch dvou "ničemných" posuvníků na ukazováčky. Tyto se ale v simu tváří jako jeden společný ovladač. U letadel mi to tolik nevadí, ale rád bych si vytvořil správné návyky pro "vrťase" a to včetně přepínání správných ovládacích prvků, jako ve skutečnosti. Např. autorotace je ve skutečnosti na (SW-1) přepínači, který Phoenix nevidí. Přitom se dá HiTec Optic 6 přímo nastavit ze seznamu v setupu. Dělám někde chybu nebo je "ovladač v simu" pro Optica neúplně naprogramovaný?

Druhý dotaz je, zda se dá někde stáhnout i jiná neofic. letadla do Phoenixe. Mám konkrétně zájem o Maxira, protože tohoto krásného drobka nově vlastním a rád bych se na něj pořádně připravil. Zatím na simu létám T-Rexe 450 a MiniTitana, ale ti jsou přeci jen trochu větší. Někde jsem zaslechl, že se dá v tomto simu cosi nastavit u stávajících modelů a tyto se pak chovají, jako by byli menší?! Děkuji za případné reakce. Kraťas


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 29.11.2008 21:12 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 10.12.2006
Příspěvky: 2726
Bydliště: Praha 5
Obrázky: 7
Kraťas píše:
Ahoj kolegové modeláři....


Prirazeni kanalu/prepinacu vysilace k prvkum na modelu - pokud ovladas anglictinu, tak si to vsechno prenastav od zacatku. Verze 2.0 uz to umi dost solidne, ma tam i pruvodce. Neovladas-li moc anglicitnu, pockej na pristi aktualizaci, bude tam cestina.

Neoficialni modely - nevim o zadnych. Ale kterykoliv existujici model si muzes prenastavit jak je libo. Vlastnosti tam je tolik, ze se z toho zblaznis. Model - Edit a men jednu polozku za druhou.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 29.11.2008 21:57 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 13.10.2008
Příspěvky: 51
Bydliště: Praha 3
Dík za rady, ale je to trochu složitější. Jde o to, že Phoenix nevnímá nebo "nevidí" jiné ovladací prvky, než ty které jsem popsal výše. Přiřazení k těm co "vidí" není problém. Jenže už při kalibraci nebo nastavení ovladače v simu, když cvakám jinýma páčkama než sw-2, tak se nic neděje a nic (žádný posuvný oranžový pruh) se neukazuje. Jako by Optic 6 podle tvůrců PX měl pouze hlavní páky + sw-2 + příšerné a nepoužitelné posuvníky na ukazováčky. Já hlavně potřebuji do simu nějak dostat páčky sw-1, sw-3 a sw-4.

:evil: :D Připadá mi to, jakoby se "někdo rozhodl", že když je to "šestikanál", tak mi to prostě nepovolí víc jak šest ovladacích prvků (křidélka, výškovka, plyn, směrovka, přepínač sw-2 a zdvojené potenciometry na ukazováčky). Víc tam prostě nedostanu, kdybych se zbláznil. Já bych byl jen rád, kdyby šlo s Opticem v simu cvakat vším jako ve skutečnosti (hlavně aby fungovaly všechny čtyři přepínače).

To nastavení jednotlivých letadel je perfektní. Už dříve jsem si zkusil z T-450 udělat něco na způsob Maxira, ale zatím nemohu porovnat s realitou.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 29.11.2008 23:31 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 10.12.2006
Příspěvky: 2726
Bydliště: Praha 5
Obrázky: 7
Mas vlastni profil na Optica 6 nebo originalni? Pokud ani originalni nepozna vsechny prvky, napis jim na podporu.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 29.11.2008 23:46 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 4.5.2003
Příspěvky: 10273
Bydliště: Břeclav
Kraťas píše:
Já hlavně potřebuji do simu nějak dostat páčky sw-1, sw-3 a sw-4.

Připadá mi to, jakoby se "někdo rozhodl", že když je to "šestikanál", tak mi to prostě nepovolí víc jak šest ovladacích prvků (křidélka, výškovka, plyn, směrovka, přepínač sw-2 a zdvojené potenciometry na ukazováčky). Víc tam prostě nedostanu, kdybych se zbláznil. Já bych byl jen rád, kdyby šlo s Opticem v simu cvakat vším jako ve skutečnosti (hlavně aby fungovaly všechny čtyři přepínače).


Jak chceš dostat ven SW 1, 3 a 4? Ty přece Optic na žádný kanál neposílá. Proč by to dělal? Jsou to přece přepínače D/R a letový režim. Ty nemají svoje vlastní serva a nejdou ani do modelu. Jejich přepnutí se projeví jen změnou chování jiných kanálů. A pokud je máš místo v modelu na serva propojené do simu na kormidla, tak je to pořád totéž a nic víc nepotřebuješ.

Ono to určitě funguje, jen ty jsi se v tom nějak zamotal. Nastav v TX D/R na hodnoty které chceš, režimy zrovna tak a uvidíš.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 30.11.2008 12:32 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 13.10.2008
Příspěvky: 51
Bydliště: Praha 3
Pro Scarabea: Stejně se to chová při přednastaveném profilu Hi-Tec Optic 6 i při profilu, který si nastavím sám a ten připravený profil Hi-Tec Optic 6 stejně musím editovat, protože kanál 2 - výškovka je vždy opačně.

Pro zdzd: Díky takové info jsem asi potřeboval. Nejsem žádný velký vysílačový profík a na vše si postupně zkouším přijít sám. Zkusím si to tedy "přehrát" ještě jednou, polopaticky a pomalu pro ty pomalejší -tedy pro mne.

Pokud to dobře chápu, tak v signálu do počítače, jdou přes převodník pouze signály výchylek klasických kanálů 1-4 (a jako "bonus" přepínač sw-2 a ukazováčkové potenciometry. Přepnutí různých jiných přepínačů, které používám na D/R se tedy projeví už ve vysílači a počítač to pozná v signálu kanálů 1-4.

Až potud v pohodě. Ale! Ze všech těch optikáckých přepínačů počítač sám vidí přepnutí pouze sw-2 (na kterém je ve vysílači defaultně v heli režimu jedna z D/R - tuším bočení.

Existuje tedy nějaký postup, jak přinutit Phoenixe aby se choval kompletně tak, jak to mám na Optiku na heli režimu v raálu. - Přepínačem sw-1 vypnu autorotaci (na třípolohovém přepínači sw-4 - flyght mode mám páčku v režimu normal), vzlétnu a zkouším visení a jednoduché přesuny, poté přepnu sw-4 na režim st-1 a začnu si poletovat kolem, pak přepnu sw-4 na st-2 a zkusím si 3D. Když chci vyzkoušet autorotaci nebo jen vypnout motor tak přepnu sw-1. Na sw-2 chci D/R bočení a na sw-3 chci D/R cykliky.

Mátlo mě i to, že se v návodu vyloženě uvádí, že se nemá na vysílači pro lítání v simu nic nastavovat. Má tam být pouze čistý letadlový režim, bez subtrimů a mixů atd.

Děkuji za trpělivost. :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 30.11.2008 14:01 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 4.5.2003
Příspěvky: 10273
Bydliště: Břeclav
Kraťas píše:
Existuje tedy nějaký postup, jak přinutit Phoenixe aby se choval kompletně tak, jak to mám na Optiku na heli režimu v raálu. - Přepínačem sw-1 vypnu autorotaci (na třípolohovém přepínači sw-4 - flyght mode mám páčku v režimu normal), vzlétnu a zkouším visení a jednoduché přesuny, poté přepnu sw-4 na režim st-1 a začnu si poletovat kolem, pak přepnu sw-4 na st-2 a zkusím si 3D. Když chci vyzkoušet autorotaci nebo jen vypnout motor tak přepnu sw-1. Na sw-2 chci D/R bočení a na sw-3 chci D/R cykliky.


Existuje. TX napípáš přesně jako pro model s mechanikou H1, včetně autorotace, křivek, D/R a všeho co chceš. Pak jen phonenixu propojíš kanály na odpovídající funke stejně, jaky by jsi v reálu napíchal příslušná serva do RX.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 30.11.2008 14:25 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 13.10.2008
Příspěvky: 51
Bydliště: Praha 3
Skvělé díky, hned to vyzkouším a poreferuji, jak to funguje. H1 je tedy, předpokládám, heli režim s ovládání cykliky dvěma servama?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 30.11.2008 14:41 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 4.5.2003
Příspěvky: 10273
Bydliště: Břeclav
Kraťas píše:
Skvělé díky, hned to vyzkouším a poreferuji, jak to funguje. H1 je tedy, předpokládám, heli režim s ovládání cykliky dvěma servama?


H1 má celkem tři serva - klonění, klopení a kolektiv.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1477 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 99  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz