Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 29 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pát 11.06.2010 14:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 16.5.2007
Příspěvky: 735
Bydliště: Velvary
Zdravím,
sháním USB ovladač, který by nahradil SIMtransmitter. Vydržel mi přesně rok, kupoval jsem ho loni na VC Měllníka. Postupně mi upadly tři zarážky, které drží křížové ovladače v neutrální poloze. Poprvé jsem to vyřešil přehozením na pozici kde to není potřeba - na plyn, podruhé náhradu zarážky provrtáním a nahrazením šroubkem ale teď mi to odpadlo na té části, kde to nejde provrtat, protože z jedné strany je středová osa a z druhé prolis, takže ovladač poputuje do kontejneru. Nevíte někdo o něčem podobném? Myslím, že GWS vyrábí něco takového.

_________________
Tak teda dobře, já vám na to letiště chodit budu, ale běda vám, běda vám! jestli mi to nepude!


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 11.06.2010 14:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 25.8.2007
Příspěvky: 696
Bydliště: Mladá Boleslav
USB prevodnik (dela treba Hitec pro svoje radia) a bezna vysilacka s konektorem ucitel zak by nepostacovaly?

_________________
Live smart, die happy...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 11.06.2010 14:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 31.7.2005
Příspěvky: 19644
Jestli to dobře chápu sháníš "vysílač" na sim? Proč tam rovnou nepíchneš rádio s kterým lítáš? :wink:


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 11.06.2010 14:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 16.5.2007
Příspěvky: 735
Bydliště: Velvary
arda1 píše:
Jestli to dobře chápu sháníš "vysílač" na sim? Proč tam rovnou nepíchneš rádio s kterým lítáš? :wink:


Hlavním mínusem tohoto řešení, je potřeba nabíjení vysílačového akumulátoru. Navíc když si budu chtít dokoupit kabel k Futabě, přijde mě to možná dráž, než celej USB ovladač.

_________________
Tak teda dobře, já vám na to letiště chodit budu, ale běda vám, běda vám! jestli mi to nepude!


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 11.06.2010 14:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2008
Příspěvky: 2372
Bydliště: Bratislava
http://cgi.ebay.com/Flight-Simulator-USB-FMS-Cable-RC-Transmitter-Adapter-/270504983779?cmd=ViewItem&pt=Radio_Control_Parts_Accessories&hash=item3efb5a7ce3#ht_2472wt_1137

Uz som to objednal na HITEC, je to UNI. ( aj futaba) malo by to fungovat, mne SIMtransmiter skapal po cca 1,5 roku a to s x opravami ( lamaly sa plasty, draty.... ). Tieto SIMtras. moc nevydrzia, treba kupit kabel k vysielacke. Skus tento, ak nebude fungovat tak ozelies 100 korun. To iste predavahttp://www.kostkamodelcentrum.cz/index.asp?obsah=6082&styl=0 ale drahsie, tiez predava ten GWS sim. ale ten je este drahsi.

AKo hovorim skus ten z E-bayu, alebo ak chces cakat, ja som to uz objednal, mozem ti potom napisat, ale nie skor ako o dva-tri tyzdne bo idem pondelok prec.

_________________
EXTRA MX,EF extra 300 78"
http://adamweinzettl.webnode.sk/


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 11.06.2010 15:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 16.5.2007
Příspěvky: 735
Bydliště: Velvary
Peppy píše:
http://cgi.ebay.com/Flight-Simulator-USB-FMS-Cable-RC-Transmitter-Adapter-/270504983779?cmd=ViewItem&pt=Radio_Control_Parts_Accessories&hash=item3efb5a7ce3#ht_2472wt_1137

Uz som to objednal na HITEC, je to UNI. ( aj futaba) malo by to fungovat, mne SIMtransmiter skapal po cca 1,5 roku a to s x opravami ( lamaly sa plasty, draty.... ). Tieto SIMtras. moc nevydrzia, treba kupit kabel k vysielacke. Skus tento, ak nebude fungovat tak ozelies 100 korun. To iste predavahttp://www.kostkamodelcentrum.cz/index.asp?obsah=6082&styl=0 ale drahsie, tiez predava ten GWS sim. ale ten je este drahsi.

AKo hovorim skus ten z E-bayu, alebo ak chces cakat, ja som to uz objednal, mozem ti potom napisat, ale nie skor ako o dva-tri tyzdne bo idem pondelok prec.


Nejradši bych zkusil ten GWS ovladač, ale to je možná jenom čtyřkanál - i když to je v podstatě jedno, v simu stejně lítám především s akrobatama, teď jde ale o to, jestli je opravdu trvanlivější než ten transmitter. Jinak rozdíl v ceně Ebay - Kostka je opravdu propastnej, přitom je to to samý......ach jo. :?

_________________
Tak teda dobře, já vám na to letiště chodit budu, ale běda vám, běda vám! jestli mi to nepude!


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 11.06.2010 15:28 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 4.5.2003
Příspěvky: 10226
Bydliště: Břeclav
Arx píše:
Hlavním mínusem tohoto řešení, je potřeba nabíjení vysílačového akumulátoru. Navíc když si budu chtít dokoupit kabel k Futabě, přijde mě to možná dráž, než celej USB ovladač.


Ale houby. Když simuluješ, nemáš vysílat. To znamená vypnout nebo vyndat VF modul či krystal. Pak je odběr TX výrazně menší a vydrží řadu hodin. Akumulátoru to jen prospěje. A kabelová koncovka s redukcí na Futabu stojí asi tři stovky.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 11.06.2010 15:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 16.5.2007
Příspěvky: 735
Bydliště: Velvary
zdzd píše:

Ale houby. Když simuluješ, nemáš vysílat. To znamená vypnout nebo vyndat VF modul či krystal. Pak je odběr TX výrazně menší a vydrží řadu hodin. Akumulátoru to jen prospěje. A kabelová koncovka s redukcí na Futabu stojí asi tři stovky.


Mám Futabu T8FG, to znamená, že při zapnutí stačí vypnout VF modul?
Tu koncovku - interface na Futabu za tři stovky bych rád viděl.... 8O
Teď myslím domácí E-shopy, nebo prodejny. Já potřebuju hranatej konektor do vysílače.

_________________
Tak teda dobře, já vám na to letiště chodit budu, ale běda vám, běda vám! jestli mi to nepude!


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 11.06.2010 15:40 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 4.5.2003
Příspěvky: 10226
Bydliště: Břeclav
Tak se dívej:

http://www.helimania.cz/Default.aspx?tabid=119&CategoryID=164&List=1&SortField=ProductNumber%2cProductNumber&Level=a&ProductID=615&Language=cs-CZ


Případně učitel-žák za necelých šest stovek, doprostřed konektor a máš dva kabely k simu, alternativně učitel žák.
http://www.helimania.cz/Default.aspx?tabid=119&CategoryID=120&List=1&SortField=ProductNumber%2cProductNumber&catpageindex=2&Level=a&ProductID=3035&Language=cs-CZ

A když tam picneš správně zapojenou koncovku, rádio se zapne samo a to bez VF modulu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 11.06.2010 15:46 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2008
Příspěvky: 2372
Bydliště: Bratislava
zdzd píše:
Tak se dívej:

http://www.helimania.cz/Default.aspx?tabid=119&CategoryID=164&List=1&SortField=ProductNumber%2cProductNumber&Level=a&ProductID=615&Language=cs-CZ


Případně učitel-žák za necelých šest stovek, doprostřed konektor a máš dva kabely k simu, alternativně učitel žák.
http://www.helimania.cz/Default.aspx?tabid=119&CategoryID=120&List=1&SortField=ProductNumber%2cProductNumber&catpageindex=2&Level=a&ProductID=3035&Language=cs-CZ

A když tam picneš správně zapojenou koncovku, rádio se zapne samo a to bez VF modulu.


jj. aj som v teme o 8FG mas napisane ze vysielacka vypne VF modul pri pripojeni na SIM, a ked si nejsi isty ci vypla sku zapnut lietadlo a uvids

_________________
EXTRA MX,EF extra 300 78"
http://adamweinzettl.webnode.sk/


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 11.06.2010 16:49 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2008
Příspěvky: 1702
Bydliště: Kralupy n.vlt
Obrázky: 13
Nedávno jsem se tady ptal jestli jde použít kabel z simtransmiter s usb převodnikem k dx6i.Dostal jsem odpověd že ne.Přesto jsem ho ustřihl a napájel na něj jack aby šel do dx6i.Funguje to.(na všechny simulatory mimo fenixu)Do transmiteru jsem napájel protikus a múžu kabel přehazovat.Takže jestli ti stačí tohle řešení tak použij kabel a druhý konec jen uprav na svúj vysilač.Omlouvám se za chyby pišu z mobilu.

_________________
T8FG-maxiRicco,Trex 450,550,LA SNIPER II,f3k Thowt,E revo,SUMMIT
http://dagx.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 11.06.2010 17:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 16.5.2007
Příspěvky: 735
Bydliště: Velvary
zdzd píše:
Tak se dívej:

http://www.helimania.cz/Default.aspx?tabid=119&CategoryID=164&List=1&SortField=ProductNumber%2cProductNumber&Level=a&ProductID=615&Language=cs-CZ


Případně učitel-žák za necelých šest stovek, doprostřed konektor a máš dva kabely k simu, alternativně učitel žák.
http://www.helimania.cz/Default.aspx?tabid=119&CategoryID=120&List=1&SortField=ProductNumber%2cProductNumber&catpageindex=2&Level=a&ProductID=3035&Language=cs-CZ

A když tam picneš správně zapojenou koncovku, rádio se zapne samo a to bez VF modulu.


Chceš říct, že to funguje na samotnej kabel bez převodníku? Proč se potom prodává tohle - s převodníkem? :?: :?:
http://www.kostkamodelcentrum.cz/index. ... 082&styl=0

_________________
Tak teda dobře, já vám na to letiště chodit budu, ale běda vám, běda vám! jestli mi to nepude!


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 11.06.2010 17:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 16.5.2007
Příspěvky: 735
Bydliště: Velvary
zdzd píše:
Tak se dívej:

http://www.helimania.cz/Default.aspx?tabid=119&CategoryID=164&List=1&SortField=ProductNumber%2cProductNumber&Level=a&ProductID=615&Language=cs-CZ


Případně učitel-žák za necelých šest stovek, doprostřed konektor a máš dva kabely k simu, alternativně učitel žák.
http://www.helimania.cz/Default.aspx?tabid=119&CategoryID=120&List=1&SortField=ProductNumber%2cProductNumber&catpageindex=2&Level=a&ProductID=3035&Language=cs-CZ

A když tam picneš správně zapojenou koncovku, rádio se zapne samo a to bez VF modulu.


Taky bych se dost nerad pouštěl do nějakejch amatérskejch pokusů který by mohly mít za následek odvaření vysílače. Z tohohle důvodu jsem nakloněnej spíš řešení - samostatný zařízení k simu. Když mi to nepůjde, tak vyhodím nějakejch 700Kč. Když blbě připojím nějakej bastl do vysílače, můžu oddělat zařízení za 10000 a to si sakra rozmyslím!

_________________
Tak teda dobře, já vám na to letiště chodit budu, ale běda vám, běda vám! jestli mi to nepude!


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Simtransmiter6CH
PříspěvekNapsal: stř 18.09.2013 14:05 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 18.9.2013
Příspěvky: 1
Nedavno jsem koupil Simtransmiter 6Ch ale nevim jak ho roschodi v mem počitač mam operačni system Vindous XPhome ale když ho zapojímdo usb a přiloži dodane cd tak se my na obrazovce oběvi jen logo rc system a dal to nejde prosim o radu vladek.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Simtransmiter6CH
PříspěvekNapsal: stř 18.09.2013 14:33 
Mazák
Mazák

Registrován: 1.9.2012
Příspěvky: 929
Bydliště: Křovice, Dobruška (Královehradecký kraj)
No mě nešel připojit 4CH, nic se nezobrazilo-jako kdyby nebyl zapojený, zkoušel jsem to i do více portů. Taky by mě zajímalo čím to je... XPéčka home mám taky...

_________________
Pioneer,Superzoom XL,Rally XP,F3K Manta,E-Hawk 1500,FPV MaxiSwift,MiniExtra 330,Quad500,FPV Swift2.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 29 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz