Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PicaSim
PříspěvekNapsal: stř 13.05.2020 18:52 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1593
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Po dlouhém létání s PhoenixRC jsem na zdejším fóru narazil na odkaz na PicaSim.
Na to, že je zdarma, tak se modely chovají vcelku uvěřitelně.

Třeba chování letadel v turbulencích je takové věrné. Když třeba srovnám samokřídla, co jsem včera zkoušel v reále, tak fakt dobré. Takže fyzikální modely nejsou úplně hloupé.

Nastavení ovládání je poněkud "specifické".
Přestože na win zobrazení joysticku vidím, jak se hýbou jednotlivé osy, v nastavení v PicaSim je takový nějaký chaos. Hýbu páčkou a hledám, kde se co mění... Nemáte na to nějakou lepší pomůcku/radu?

Nakonec jsem cosi nastavil, ale....

----
Je tam možnost zaletět různé [challenge] (připravené scénáře). Tak nějak všechno OK, ale "Cross country race with the Genie" jsem zatím nedal. Neporadíte někdo strategii?

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: PicaSim
PříspěvekNapsal: stř 13.05.2020 20:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 1206
Bydliště: Brno
Challenge neporadím, já se s tím zatím učím jen různě akrobatit, nebát se na zádech, nožový let, 4-osé řízení Le Fish, a tak podobně.

Nastavení joysticku mi přišlo relativně intuitivní - zahýbeš kniplem, vezmeš tu sekci kde se hodnota mění, přiřadíš ji jako příslušný ovládaný prvek (křidélka, výškovka, motor, směrovka). Je tam i nějaké expo a tak, to se hodí pro takové ty USB kontrolery. Já mám u jednoho z počítačů připojený FS-i6 přes PPM, takže ty expa a podobně nastavuju ve vysílaččce. Blbé je, že z PPM vstupu (obecně z analogového kanálu joysticku) to neumí nastavit "tlačítkové" věci, například dual rate. Ale funguje mi to tak, že to nastavím jednou, a pak už to tam je. Nebo se zeptej konkrétně, co ti nejde nastavit.

_________________
Sky Surfer; HK Paraglide; DYI: samokřídlo Ita, elektrovětroň Kaze, delta Quasar3D; FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PicaSim
PříspěvekNapsal: stř 13.05.2020 21:38 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1593
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
V nastavení joysticku vidím X, Y, Z, Rx, Ry, Rz, ...
V PicaSim XYZ a Rx je OK, pak nikde není vidět Ry, pak zase je vidět Rz...

Jestli máš PPM, tak zapojit PPM do mikrofoního vstupu a tlačítka vyrobit přes SmartProtoPlus. Je tam nastavítko, které kanály namapují na tlačítka.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: PicaSim
PříspěvekNapsal: čtv 14.05.2020 10:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 1206
Bydliště: Brno
prikrylm píše:
V nastavení joysticku vidím X, Y, Z, Rx, Ry, Rz, ...
V PicaSim XYZ a Rx je OK, pak nikde není vidět Ry, pak zase je vidět Rz...

Jestli máš PPM, tak zapojit PPM do mikrofoního vstupu a tlačítka vyrobit přes SmartProtoPlus. Je tam nastavítko, které kanály namapují na tlačítka.


Já mám PPM zapojené do Arduina, které konvertuje PPM signál na USB joystick. Takze to muzu pripadne prevest tam. Ale tak prijde mi to nesystemove - proc rozlisovat prepinac a plynuly kanal.

SmartProtoPlus je zda se jen pro Windows, to je pro me nepouzitelne.

_________________
Sky Surfer; HK Paraglide; DYI: samokřídlo Ita, elektrovětroň Kaze, delta Quasar3D; FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PicaSim
PříspěvekNapsal: čtv 14.05.2020 11:41 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1593
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Tak PicaSim bere zdroj z HID zařízení (joy). Tam jsou osy a tlačítka. Std vysílačka (pokud nepočítám dva kanály Futaby a tuším jeden kanál u Walkery), tak tam jsou všechny kanály analogy. Takže je potřeba nějaký převod.
Takový převod adruino zvládne, ne? Kanál od půlky dolů 0, od půlky nahoru 1 a vypublikovat jako tlačítko...

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: PicaSim
PříspěvekNapsal: úte 19.05.2020 9:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 1206
Bydliště: Brno
No vždyť říkám, že to Arduino zvládne, jen mi to přijde nesystémové.

_________________
Sky Surfer; HK Paraglide; DYI: samokřídlo Ita, elektrovětroň Kaze, delta Quasar3D; FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PicaSim
PříspěvekNapsal: úte 19.05.2020 14:15 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1593
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Tak nesystémové... jednou je tam analogový kanál, tak je to analogový kanál. Jestli se ovládá přepínačem nebo osou.

---

Tak už jsem "Cross country race with the Genie" dal. Je tam poměrně slabý vítr, takže stoupání na kopcích je malé. Ale jsou tam slušné "komíny". Jen je najít. Ptáci napoví jen trochu, je potřeba je najít a pořádně využít.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: PicaSim
PříspěvekNapsal: úte 26.05.2020 17:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 1206
Bydliště: Brno
Tak jsem vyzkoušel ty challenge. Zatím mě nejvíc baví ta svahová branka s Weaselem. Kolik máš rekord a jakou máš strategii?



---- spoiler ahead ----

Já jsem zkoušel lítat kruhy doprava, kruhy doleva, i osmičky, ale časově nejlíp mi vychází točit doleva, zatím 17 obletů (v implicitním nastavení, nic jsem neměnil, akorát jsem přepnul na větší výchylky).

_________________
Sky Surfer; HK Paraglide; DYI: samokřídlo Ita, elektrovětroň Kaze, delta Quasar3D; FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PicaSim
PříspěvekNapsal: úte 26.05.2020 20:38 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1593
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
YenyaKas píše:
Tak jsem vyzkoušel ty challenge. Zatím mě nejvíc baví ta svahová branka s Weaselem. Kolik máš rekord a jakou máš strategii?



---- spoiler ahead ----

Já jsem zkoušel lítat kruhy doprava, kruhy doleva, i osmičky, ale časově nejlíp mi vychází točit doleva, zatím 17 obletů (v implicitním nastavení, nic jsem neměnil, akorát jsem přepnul na větší výchylky).

Heh... rekord mám 5x. Napřed jsem se nemohl zorientovat, pak jsem se absolutně netrefoval. Pak když jsem proletěl asi 3x a z mezi tím 5x trefil tyčku, jsem se nas... a šel lítat něco jiného. :)

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: PicaSim
PříspěvekNapsal: úte 26.05.2020 22:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 1206
Bydliště: Brno
Jo, takto mám ty branky s tou Extrou. Skoro si říkám, jestli to vůbec má cenu lítat, anebo mít letadlo ve visu a točit to okolo břevna.

_________________
Sky Surfer; HK Paraglide; DYI: samokřídlo Ita, elektrovětroň Kaze, delta Quasar3D; FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz