Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: SKY Surfer 1400 - těžiště - kde?
PříspěvekNapsal: pon 30.08.2021 22:00 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 15.6.2020
Příspěvky: 19
Bydliště: kr.ZL okr.KM
Zdravím a mám dotaz na těžiště SKY Surfer 1400.
Podle návodu 6cm od náběžné hrany.
To je ale podle mně daleko. Mě podle házení vychází víc v předu a tedy víc dovážení.
Jak to máte vy?


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: pon 30.08.2021 22:38 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 15.2.2016
Příspěvky: 496
Bydliště: Frýdek-Místek
A jak se určuje poloha těžiště házením? O tom jsem ještě neslyšel.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 30.08.2021 22:57 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 15.6.2020
Příspěvky: 19
Bydliště: kr.ZL okr.KM
Tak při hodu vidím jestli je to lehký nebo těžký na čumák, ne? Když hezky klouže, tak OK, ne?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 31.08.2021 6:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.6.2011
Příspěvky: 721
Bydliště: Odolena Voda
Obrázky: 4
Blog: Zobrazit blog (9)
zkuste letadlo při hodu držet za těžištěm s čumákem skloněným lehce dolů


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 31.08.2021 9:03 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 15.2.2016
Příspěvky: 496
Bydliště: Frýdek-Místek
Repetum píše:
Tak při hodu vidím jestli je to lehký nebo těžký na čumák, ne? Když hezky klouže, tak OK, ne?


A když neklouže jezky, tak za to může jenom těžiště? Klidně můžeš mít těžiště v pořádku, ale špatný úhel seřízení.

K ladění polohy těžiště se používá dive test, ale ten z hodu provést jaksi nejde.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 31.08.2021 11:42 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 19.8.2005
Příspěvky: 4661
Bydliště: Šternberk, ČR
Obrázky: 0
Než dive testu bych spíše vycházel z polohy těžiště dané výrobcem. A když se mi to nezdá, tak bych ho možná zkusil přepočítat https://www.elektrolety.com/jine/teziste.php. Dive test až poté, co bude model zalétán pro případné doladění.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 31.08.2021 12:03 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 21.9.2014
Příspěvky: 355
Bydliště: Český Těšín, ČR
Jenom na základě "házení" bych asi do seřízení úhlů u hotovky jako Skysurfer nevrtal.
Pokud to těžiště Repetumovi po zaklouzání nevychází extrémně mimo těžiště dané výrobcem, éro je rovné a vše spolehlivě funkční, šel bych do vzduchu pod motorem. Sám píše, že mu těžiště pocitově vychází víc dopředu. Trochu "těžší na čumák" není při záletu na škodu.
Dive testem si už těžiště doladí.

Jinak pěkně a jasně položený dotaz a myslím, že k věci. Je vidět, že má načtený manuál, sám si zjistil info o zaklouzávání modelu a když si není jistý zeptá se i zde. :wink:
Samozřejmě obligátní rada, lepší je začínat se zkušenějším kolegou, internet nenahradí osobní kontakt, ale jde to i tak.
Hodně štěstí a zábavy se Skysurferem a určitě i dalšími éry. :)

_________________
Rozdíl mezi chlapcem a mužem je pouze v ceně jeho hraček.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 31.08.2021 16:11 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie

Registrován: 22.7.2012
Příspěvky: 4189
Bydliště: Zvole u Prahy
Obrázky: 0
Repetum píše:
Zdravím a mám dotaz na těžiště SKY Surfer 1400.
Podle návodu 6cm od náběžné hrany.
To je ale podle mně daleko. Mě podle házení vychází víc v předu a tedy víc dovážení.
Jak to máte vy?


Nešpekuluj o tom, jestli to výrobce navrhnul špatně nebo ne.

Nastav vše podle výrobce a lítej. Až budeš umět lítat, můžeš něco ladit. Teď to neřeš.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 31.08.2021 16:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.7.2020
Příspěvky: 637
Bydliště: Žilina, let.Hôrky-Brezovec , SK
Obrázky: 6
dudaj píše:
Nešpekuluj o tom, jestli to výrobce navrhnul špatně nebo ne.

Nastav vše podle výrobce a lítej. Až budeš umět lítat, můžeš něco ladit. Teď to neřeš.


Pisal som tu asi 20 viet ako to nastavit ale ty si to vystihol podstatne lepsie :)
Ak zatial nema skusenosti s lietanim tak by aj tak tazko poznal co treba zmenit a skor by to pos..l - viem to podla seba , ako som maturoval zo zaciatku :D

_________________
Radiomaster TX16s / FrSky Horus X12s / Spektrum Dx8 G2 + pár lietadielok....


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 31.08.2021 21:39 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 15.5.2008
Příspěvky: 55
Zmeril jsem u meho :
rozmezi 59 mm az 79 mm. Cili pro zacatecnika 60 mm akorat, aku Lipol 3s 1500 az 1800 mAh.
Zadni poloha 79 mm je na drazce pro servokabely kridelek, aku 3s1300 mAh Dualsky 25 C, cili lehci, uz pro zkuseneho, lehce dotrimuji v letu. Pak uz model v kolmem letu k zemi sam nevybira pri "dive testu".
Pouzitelne jsou az 2200 mAh aku pokud je mate ale to uz je zbytecne moc.
Pokud nestartuji z posekane travy na rovne plose na plny plyn tak pri startu hodem z ruky davam tak 60 - 70 % plynu, vrtule dvoulista.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 03.09.2021 12:49 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 1338
Bydliště: Brno
Já mám těžiště přibližně na té drážce pro servokabely. S 3S/1300mAh to ani tam dostat nešlo, musel jsem dovažovat. Teď lítám s 3S/2200 mAh úplně vpředu, případně pokud dávám místo kabiny držák na kameru, tak mi to s touto dodatečnou zátěží vyjde tak, že baterku mám oproti nejpřednější možné poloze tak 3 cm posunutou dozadu.

_________________
Sky Surfer; HK Paraglide; DYI: samokřídlo Ita, elektrovětroň Kaze, delta Quasar3D; FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz