Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pon 15.06.2020 21:58 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 15.6.2020
Příspěvky: 8
Bydliště: kr.ZL okr.KM
Letu zdar. Na začátek uvedu, že jsem s rcmodelem začátečník. Tápu s zprovozněním rcsoupravy. Teda nějakým postupem mimo soulad orig. návodu se to možná podařilo - aspoń se to tak funkčně tváři. Zajímal by mě ale správný postup a další nejasnosti.
V návodu je toto:
1) vložte baterie do vysílače a vypněte ho
2) Vložte bindovací propojku do kanálu BAT na přijímači.
3) Připojte napajení do kanálu přijímače, začnou blikat dvě LED diody
4) Zmáčkněte a držte bindovací tlačítko na vysílači a vysílač zapněte
5) Jakmile přestane vlikat LED dioda na příjimači je párování hotovo (cca 10s)
6) Uvolněte bindovací tlačítko a vyjměte bindovací propojku
7) připojte serva a otestujte - pokud něco nefunguje, proces opakujte.

- Výsledek, co se týká kontrolek ok, až na to že na přijímači bliká jen 1 kontrolka, 2. tam asi ani není nebo není pozorovatelná.
Co se týká funkčnosti ovládací páky na nic nereaguji, serva se ani necuknou, nevrčí, že by byly zaplé...

Jak to funguje mě tak je postup tento:
Propojka je v BAT při bindování pak v ch5 nebo CH6, kde byla původně (zbytečně?) a nevytahuji ji. (když jsem ho vytáhnul, nefungovalo zase nic). Zapnu vysílač, poté připojím napájení přijímače.
Bidovací tlačítko neřeším. Ozve se několik zapípání , jak jsem viděl někde na nějakém videu. Motor, směrovka, výškovka, křidélka fungují. Křidélka teda opačně a nepomůže konektory prohodit. Dá se použít REVERZ na křidélka.

Je ten postup z návodu správný? A je tohle potřeba udělat jen poprvé nebo před každým polétáním je nutné všechno porozpojovat???

Poradí někdo správný postup?
Ď

Doložil jsem fotku konečného stavu. Dík za rady, odzkouším z nich něco. Dnes ale nestíhám. Hezký večer/den.

Takže jsem se k tomu teď dostal. Postup/výsledek:
V návodu je toto:
0) - z bodu 7 vyplývá, že serva nejsou do té doby zapojena, tak jsem je odpojil. Vysílač je vypnut.
1) vložte baterie do vysílače a vypněte ho
2) Vložte bindovací propojku do kanálu BAT na přijímači.
3) Připojte napajení do kanálu přijímače, začnou blikat dvě LED diody (Je tam a bliká asi jen jedna)
4) Zmáčkněte a držte bindovací tlačítko na vysílači a vysílač zapněte
5) Jakmile přestane blikat LED dioda na příjimači je párování hotovo (cca 10s)(daleko dříve!)
6) Uvolněte bindovací tlačítko a vyjměte bindovací propojku
7) připojte serva a otestujte - pokud něco nefunguje, proces opakujte.
Zkoušeljsem postup dvakrát a serva ani motor na pohyb pák nereagují...
Takže následně odpojím zdroj v éru, vypnu vysílačku.
Zapnu vysílačku, zapojím zdroj v éru, TU TUUUU TU --- TUTUTU--- TU
- motor a serva reagují, ale serva všechna opačně! Pro správnou funkci musím dát reverz pro křidélka, výškovku, směrovku
(bind. propojka už zapojena podle návodu není v pozici6 jak byla při dodání a pak zpátky i tady na fotce)
(Jsou-li ch5 a ch6 nevyužity nebo použity pro nějakou funkci netuším. Předpokládám, že snad ne)
...co dodat...


Přílohy:
FS-2.JPG
FS-2.JPG
[ 66.74 KiB | Zobrazeno 595 krát ]

FS-1.JPG
FS-1.JPG
[ 87.81 KiB | Zobrazeno 595 krát ]



Naposledy upravil Repetum dne čtv 18.06.2020 19:29, celkově upraveno 3
Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: pon 15.06.2020 22:08 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie

Registrován: 22.7.2012
Příspěvky: 3474
Bydliště: Zvole u Prahy
Obrázky: 0
Postup je správně, tobě se nabindovat nepodařilo.
Postup opakuj a zkus dát přijímač kousek dál od vysílače.
Musí to chodit s vytaženou propojkou. Ta tam při dalším zapnutí být nesmí.

_________________
www.3dfrezovani.cz


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 15.06.2020 22:14 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 1.12.2017
Příspěvky: 112
Bydliště: ČR
Dobrý večer. Podle toho, co píšete, to vypadá, že už je souprava spárovaná a vy to jen zapínáte. Ale mate mě ta bindovací propojka. Zkuste, prosím, celou tu sestavu vyfotografovat v době, kdy ovládání funguje. Případně natočte krátké video. Antonín


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 15.06.2020 22:18 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1706
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Je dobré přečíst manuál k přijímači. Proti návodu ze setu může být pro párování drobná odchylka. (Třeba u staršího 8ch FlySky se bindovací propojka strkala do bat, pak u jiných modelů do bind a nebylo to z popisků na přijímači hned jasné, která je ta správná.)

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 15.06.2020 22:25 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 15.6.2020
Příspěvky: 8
Bydliště: kr.ZL okr.KM
Kromě uvedeného postupu, žádný další návod nebyl.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 15.06.2020 22:25 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 1.12.2017
Příspěvky: 112
Bydliště: ČR
První návod, který mi našel google.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 15.06.2020 22:28 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 15.6.2020
Příspěvky: 8
Bydliště: kr.ZL okr.KM
dudaj píše:
Postup je správně, tobě se nabindovat nepodařilo.
Postup opakuj a zkus dát přijímač kousek dál od vysílače.
Musí to chodit s vytaženou propojkou. Ta tam při dalším zapnutí být nesmí.


Následně nějaký den ještě zkusím, ale dosavadní pokusy byly smutně tiché. :-)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 16.06.2020 8:59 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie

Registrován: 22.7.2012
Příspěvky: 3474
Bydliště: Zvole u Prahy
Obrázky: 0
Někdy něco člověk přehlídne. Bindovací propojka musí být zapojená dřív než baterie a na místě baterie.
Baterka se zapojí kamkoli jinam.
Nesmíš baterku otočit polaritou ! odkontroluj, že je černý kabel opravdu na straně mínusu v přijímači!
Zmáčkni bindování vysílače a teprve potom napájení vysílače.
problikne to a musí přestat blikat přijímač - začne svítit trvale
pak vše odpoj od napájení (napřed přijímač) a vyndej propojku.
Pak zapni vysílač a potom přijímač se servy.

_________________
www.3dfrezovani.cz


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 16.06.2020 11:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.1.2007
Příspěvky: 7027
Bydliště: Praha 8, ČR
Obrázky: 8
...a co si takhle dát do profilu oblast, kde se vyskytuješ. Může se stát, že se s tebou někdo z tvého okolí spojí a pomůže ti osobně.

_________________
Hitec Aurora 9X


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 16.06.2020 19:56 
Mazák
Mazák

Registrován: 8.8.2017
Příspěvky: 608
Co znamená "bindovací tlačítko neřeším"??Pokud tam je tak by snad mohlo k něčemu být :idea: :lol:


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 17.06.2020 11:25 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 7.9.2019
Příspěvky: 12
Bydliště: Třebíč
A co to máš strčený v tom CH6 ??


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 18.06.2020 19:38 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 15.6.2020
Příspěvky: 8
Bydliště: kr.ZL okr.KM
dratek píše:
Co znamená "bindovací tlačítko neřeším"??Pokud tam je tak by snad mohlo k něčemu být :idea: :lol:

To znamenalo, že při dalším zapnutím vysílačky a přijímače už zapínám bez bindovacího tlačítka.

Taky jsem nenašel jak se dá testovat dosah vysílače pomocí bindovacího tlačítka jak někde píšou, ale nerozebírají postup.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 18.06.2020 19:43 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 15.6.2020
Příspěvky: 8
Bydliště: kr.ZL okr.KM
Koník píše:
A co to máš strčený v tom CH6 ??


Tam byla "odložena" bind propojka. Po všech začátečních zmatcích to tam s ní pak fungovalo, respektive bez ní nefungovalo. Ale nechápal jsem proč, ještě příště ověřím, máli to na něco vliv. Teď to funguje i bez "odložení" do ch6, ale všechna opačně. Zda je to tím nebo náhoda? Babo raď.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 18.06.2020 19:59 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 1.12.2017
Příspěvky: 112
Bydliště: ČR
Dobrý večer. Neupravujte pořád svůj první příspěvek, ale pokračujte dál v diskuzi. Takhle je to značně nepřehledné, ani jsem nevěděl, že jste už vložil fotku. Antonín


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 18.06.2020 20:09 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 15.6.2020
Příspěvky: 8
Bydliště: kr.ZL okr.KM
Lioton píše:
Dobrý večer. Neupravujte pořád svůj první příspěvek, ale pokračujte dál v diskuzi. Takhle je to značně nepřehledné, ani jsem nevěděl, že jste už vložil fotku. Antonín

OK. A jde tu vložit další příspěvek (pokračující) do řady bez využití citace někoho?


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz