Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 58 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pon 26.03.2018 13:36 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 26.3.2009
Příspěvky: 463
Bydliště: Praha
Obrázky: 2
Dost dobře si neumím představit, jak někdo, koho takhle vytočí dobře míněné (a citlivě podané :-) )rady na internetovém fóru, zvládá v klidu krizové situace při reálném letu s modelem.
Na simulátoru mj. chybí ten pocit, že to můžu rozbít nebo ztratit.
I piloti skutečných letadel mívají zpočátku potíže uřídit model letadla, takže zkušenosti s rypadlem (pokud jsem správně pochopil název "podkop") bych snad ani neuváděl :-D


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
PříspěvekNapsal: pon 26.03.2018 13:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.1.2007
Příspěvky: 7060
Bydliště: Praha 8, ČR
Obrázky: 8
V autoškole mají také trenažéry, a dnes už fakt dobré (animace provozu, pohybující se zvířata, auta, možnost zobrazování přes projektory ve zpětných zrcátkách ad.) a přesto pak vedle žáka sedí po několik hodin instruktor s "částečným" dvojím řízením. Jasně, tady je to trochu něco jiného, ale pokud má problém se směrem k sobě/od sebe, tak je simulátor ještě na místě. A když říkám simulátor, tak nemyslím Xbox. Ovšem mám pochybnost, že si tohle vlákno někdy dočte.

_________________
Hitec Aurora 9X


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 26.03.2018 15:34 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.4.2003
Příspěvky: 9423
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 295
Blog: Zobrazit blog (3)
Na druhou stranu je třeba říci, že mě simulátor hodně pomohl. Nějak jsem se naučil bojovat o letadlo do posledního okamžiku. Do té doby jsem se snažil "ochránít" investice, tedy spíše to posadit s nejmenší škodou.

Ale já to chápu. Ovladač jako ovladač a to, že to není stejné a hlavně spíše proporcionální začátečník neví. Třeba se chytí...


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 26.03.2018 22:29 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 4.1.2017
Příspěvky: 304
Bydliště: Březnice (ZL)
Ovladače na konzoly jsou skoro proporcionální.
Šanci má ale jen na poskoky pokud nepůjde na svah,Tam jem se učil létat s vlastním modelem.vlastní návrh, stavba dvojité lomení, směrovka výškovka.Ovládané čerstvou novinkou Futaba atack II.
No teprve až to mělo i motor tak to bylo i polétání.Tedy když se podařilo nadráždit zázrak z modely juniora 2,0 GFS...

_________________
Taranis+ T2-2008, E-REVO, Diablotin,Ariane V6 slow flyer ve výstavbě.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 30.03.2018 16:03 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.1.2013
Příspěvky: 306
No vážení přátelé já jsem teď s Plachetníkem byl a absolutně nevím co se děje. Na podzim to celkem létalo, teď se to chová naprosto divně. Pokud to klouznu z ruky, tak to padá na hubu, jako by to bylo těžké na předek. Když to v těžišti podložím, tak to ukazuje, že je to težké na prdel. Při pokusu o vyhození za kolík to jde povětšinou na záda, takže následuje loping, který vyberu, ale let je tak dvě tři zhoupnutí a je to na zemi.. cca 10 sekund ve vzduchu. S modelem jsem nic nedělal, nic nepřenastavoval, takže se to asi nějak zkroutilo, což ale od oka a ani při položení na na rovnou plochu nevypadá...Nějaký nápady?

_________________
Bravo F3k, Vertex F3k, Long Shot 4 F3k, K2000, Triple RES


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 30.03.2018 16:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.1.2007
Příspěvky: 7060
Bydliště: Praha 8, ČR
Obrázky: 8
Zřejmě vlivem nevhodného uložení došlo ke zkroucení konstrukce přes zimu. Zkus to zkontrolovat a uvidíš.

_________________
Hitec Aurora 9X


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 30.03.2018 17:21 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.1.2013
Příspěvky: 306
DAF píše:
Zřejmě vlivem nevhodného uložení došlo ke zkroucení konstrukce přes zimu. Zkus to zkontrolovat a uvidíš.

No zejtra to zkontroluju, ale měl jsme to v obyváku na polici, stalo to na cumaku a spodkem smerovky opreny o zeď. Mrknu na to,ale chová se to fakt uplně divně.

_________________
Bravo F3k, Vertex F3k, Long Shot 4 F3k, K2000, Triple RES


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 30.03.2018 17:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.1.2007
Příspěvky: 7060
Bydliště: Praha 8, ČR
Obrázky: 8
Ono to nemusí být uloženo někde na mraze, stačí třeba jen změna teploty (opakovaně) a potah, který je zřejmé fólií, někde povolí, někde víc, jinde míň, a už to táhne jinam. Před sezonou model(y) vždycky aspoň letmo zkouknu, jestli se to "nehlo". Podle potřeby pak přežehlím potah s patřičným nakroucením, aby to zase chytilo fazonu. Teď jsem to zrovna dělal na jednom křídel.
P.S. Tím nechci říct, že to je jediné správné řešení, ale určitě první, po čem bych šel při kontrole.

_________________
Hitec Aurora 9X


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 30.03.2018 19:50 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.1.2013
Příspěvky: 306
DAF píše:
Ono to nemusí být uloženo někde na mraze, stačí třeba jen změna teploty (opakovaně) a potah, který je zřejmé fólií, někde povolí, někde víc, jinde míň, a už to táhne jinam. Před sezonou model(y) vždycky aspoň letmo zkouknu, jestli se to "nehlo". Podle potřeby pak přežehlím potah s patřičným nakroucením, aby to zase chytilo fazonu. Teď jsem to zrovna dělal na jednom křídel.
P.S. Tím nechci říct, že to je jediné správné řešení, ale určitě první, po čem bych šel při kontrole.


Ano měl jsi pravdu...Je to zkroucené,ne moc,ale je..Levé křídlo, výškovka a nejvíc směrovka...Nechápu, je tu pořád pokojová teplota. Zítra si zkusím zahrát tetris s knížkama, položit to na to,aby to všude příléhalo, prohřát to fénem a zatížit a třeba týden to tak nechám. Ono asi jak to nemá torzku, tak s tim ten Solarfilm cvičí. Snad to půjde.

_________________
Bravo F3k, Vertex F3k, Long Shot 4 F3k, K2000, Triple RES


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 30.03.2018 20:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.1.2007
Příspěvky: 7060
Bydliště: Praha 8, ČR
Obrázky: 8
Má to celkem jednoduché vysvětlení, psal jsi, že to bylo na skříni, ocasem opřené o zeď. Ono stačí, že to je kousek od zdi a zepředu je to ohříváno prostorem, zezadu chlazeno zdí. Mohlo být jedno křídlo blíže zdi, druhé dále od ní. I když se to nezdá, teplota se tam může znatelně střídat. Malý příklad, parkuju s autem na dvorku u domu. Auto je od něj cca 4 m. Když je takové to hnusné mlžné počasí, nebo jinovatka, auto je na straně u domu vždy čisté, na druhé omrzlé, resp. orosené (tady je to vlastně obráceně, než v bytě, ale jen jako doklad toho, že sáláním na takovou vzdálenost to může teplotně působit). S modelem, zvláště takto subtilním, jakým Plachetník podle popisu je, to může pěkně cvičit.

_________________
Hitec Aurora 9X


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 02.04.2018 9:50 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.1.2013
Příspěvky: 306
DAF píše:
Má to celkem jednoduché vysvětlení, psal jsi, že to bylo na skříni, ocasem opřené o zeď. Ono stačí, že to je kousek od zdi a zepředu je to ohříváno prostorem, zezadu chlazeno zdí. Mohlo být jedno křídlo blíže zdi, druhé dále od ní. I když se to nezdá, teplota se tam může znatelně střídat. Malý příklad, parkuju s autem na dvorku u domu. Auto je od něj cca 4 m. Když je takové to hnusné mlžné počasí, nebo jinovatka, auto je na straně u domu vždy čisté, na druhé omrzlé, resp. orosené (tady je to vlastně obráceně, než v bytě, ale jen jako doklad toho, že sáláním na takovou vzdálenost to může teplotně působit). S modelem, zvláště takto subtilním, jakým Plachetník podle popisu je, to může pěkně cvičit.



No asi to tak je...No model jsem srovnal, převyvážil a ačkoli se zdá. že je to přesně v těžišti, tak to při pokusu o kluz letí jako oštěp, obloukem a padá to přímo na nos. Už mi dochází fantazie co s tím. Jediný , že se asi i nějak zkroutil ocasní nosník a změnil se úhel seřízení. Takže čistě teoreticky, pokud bych podložil náběžku křídla (výškovka je na kozlíku napevno, tak by se to mělo srovnat. Je moje úvaha správná?

_________________
Bravo F3k, Vertex F3k, Long Shot 4 F3k, K2000, Triple RES


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 02.04.2018 10:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.1.2007
Příspěvky: 7060
Bydliště: Praha 8, ČR
Obrázky: 8
Můžeš nějak zkontrolovat nastavení křídla vůči VOP? Udělej si na to nějaký jednoduchý forychtung. Podle výsledku pokračuj. Pokud to nebude sedět, a nepůjde to srovnat jinak, vypodložení by mohlo pomoct. No jo, blíží se sezona, také oprašuju křídla.

_________________
Hitec Aurora 9X


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 02.04.2018 10:31 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 26.3.2009
Příspěvky: 463
Bydliště: Praha
Obrázky: 2
Nebo to zkus klouznout s trochu trimem nataženou výškovkou. Pokud to bude lepší, vrať trim zpátky a podlož náběžku křídla.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 02.04.2018 16:16 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 24.3.2018
Příspěvky: 6
Opet zdravim, zitra snad konecne prijde plachetnik.
Dam na vase rady a koupim easy star2, ale plachetnika bych chtel zkompletovat. Vzhledem k moznostem financi to asi bude trvat delsi cas. Chci zkompletovat plachetnika a koupit radio. Trosku si zamodelarit. Kdyz uz jsem ho koupil. Pak toho easy stara. Dival jsem se na doporucene osazeni a narazil jsem na problem. Jednoclanek lipo je na 3.7v a serva jsou na 4.8v. Bude to fungovat? Z obchodu jsem nedostal odpoved...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 02.04.2018 16:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.1.2007
Příspěvky: 7060
Bydliště: Praha 8, ČR
Obrázky: 8
Ahoj, už jsem chtěl uzavírat sázky, jestli se ještě objevíš :wink: .
Díval jsem se ještě jednou do popisu od prodejce a dost jsem se zděsil. U všech nabízených serv je napsáno 4,8 V, nebo pouze na 4,8 V. Přesto k tomu nabízí a doporučují jednočlánek Li-pol. Já serva honím buď ze 4 článku NiMH, třeba tento https://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=5779, nebo přes BEC v regulátoru, ten dává 5V. Někde jsem viděl i akupack 4,8V/110mAh, ale teď ho nemůžu najít. Bohužel prodejce (RC Káně) k akumulátoru, kromě kapacity, neudává žádné další parametry, jako rozměry a hmotnost.
Když budeš vybírat serva, dívej se na parametry - např. https://www.peckamodel.cz/produkt/rc-mo ... servo-3-7g, tady je v popisu přímo uvedeno, že to může být i na jednočlánek.

_________________
Hitec Aurora 9X


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 58 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz