Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Beta 1400 - velmi slabý dosah signálu
PříspěvekNapsal: sob 14.09.2019 22:13 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 14.9.2019
Příspěvky: 2
Bydliště: Moravany u Brna
Mám novou betu 1400, nejnovejsi verzi, po složení vše vypadalo OK, ale při prvním letu jsem zjistil že ztratí signál cca po 50m od vysilače (setový cadet pro V4). Když jsem pak zkusil test signálu (range test) se sniženým signalem na vysilaci, ktery ma mit dosah alespon 40-50 kroku dle navodu, tak jsem zjistil ze ma asi 10. Z toho je jasne ze je neco spatne. Antenu na visilaci mam spravne (pozice doprava vodorovne) a na modelu jsem dratek(antenu) dokonce vytahnul ven z letadla abych eliminoval nejake ruseni elektronikou letadla a vysledek byl v podstate stejne spatny . . .tudiz letadlo je nepouzitelne.Premyslim jestli to dat na reklamaci, nebo jsem jeste neco udelal spatne, ale myslim ze snad ne. Diky za pripadne rady


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: sob 14.09.2019 22:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.1.2007
Příspěvky: 6452
Bydliště: Praha 8, ČR
Obrázky: 8
Osobně mám na soupravu Cadet svůj názor, a není zrovna lichotivý (je to můj soukromý subjektivní názor). V každém případě by to nejspíš stálo za reklamaci. Jinak si dej do profilu místo svého výskytu, třeba se ti ozve někdo zkušený z okolí a prohlédne ti to.

_________________
Hitec Aurora 9X


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 15.09.2019 9:32 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 4063
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
@huddy Pokud si s tím chceš pohrát bylo by dobré problém rozdělit = oddělit příčinu TX nebo RX
Každopádně je dobré začít kontrolou napájení (baterek) naprázdno a vložených do zapnutého RX a TX.
Pokud je k dispozici druhý set (samozřejmě se předpokládá že funkční) TX2 a RX2 pak provést:
Porovnání tvého TX1 a jiného TX2 spárovaný s tvým RX1.
A také tvého RX1 a jiného RX2 spárovaného s tvým TX1.
Pomoci může kamarád modelář, RC prodejna s RC setem CADET 4 PRO 2,4 GHz na skladě nebo RC opravna.
Jde o taky o to zda jsi soupravu BETA 1400 kupoval na internetu nebo v prodejně. Opravna může test účtovat.

_ Na RCMania je vlákno RC souprava CADET 4 2.4 GHz (2010 - 2013) tam ale popisují tehdy prodávané v1 a v2


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 15.09.2019 10:04 
Helimaniacs Brno
Helimaniacs Brno
Uživatelský avatar

Registrován: 12.12.2010
Příspěvky: 4473
Bydliště: Brno
Obrázky: 10
Podobná zkušenost s Beta 1400 - dosah soupravy Cadet byl do 150m. Je překvapující, že se něco takového vůbec dostalo do prodeje.


Naposledy upravil paveld dne ned 15.09.2019 10:27, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 15.09.2019 10:07 
Helimaniacs Brno
Helimaniacs Brno
Uživatelský avatar

Registrován: 12.12.2010
Příspěvky: 4473
Bydliště: Brno
Obrázky: 10
huddy píše:
Mám novou betu 1400, nejnovejsi verzi, po složení vše vypadalo OK, ale při prvním letu jsem zjistil že ztratí signál cca po 50m od vysilače (setový cadet pro V4). Když jsem pak zkusil test signálu (range test) se sniženým signalem na vysilaci, ktery ma mit dosah alespon 40-50 kroku dle navodu, tak jsem zjistil ze ma asi 10. Z toho je jasne ze je neco spatne. Antenu na visilaci mam spravne (pozice doprava vodorovne) a na modelu jsem dratek(antenu) dokonce vytahnul ven z letadla abych eliminoval nejake ruseni elektronikou letadla a vysledek byl v podstate stejne spatny . . .tudiz letadlo je nepouzitelne.Premyslim jestli to dat na reklamaci, nebo jsem jeste neco udelal spatne, ale myslim ze snad ne. Diky za pripadne rady

Soupravu Cadet nahradit jinou soupravou na 2,4GHz - plně vyhoví např. nejjednodušší Spektrum 5.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 15.09.2019 10:36 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 8.8.2017
Příspěvky: 403
V prvé řadě je li set nový tak není potřeba hledat pomoc zde ale reklamovat u prodejce.Za další pokud přečteš diskusi i o jiných aparaturách tak tam najdeš také nějaké poruchy.Vlastním CADETA od prvopočátku mého patlání a nedám na něho dopustit jelikož funguje zatím spolehlivě.Tento problém co popisuješ se mi stal když jsem pří přistání do trní utrhnul anténu z přijímače tak to fungovalo do cca 50m a pak nic ale bylo to u soupravy HK. BYLO BY ŠKODA NEVYUŽÍT MOŽNOSTI REKLAMACE NOVÉHO VÝROBKU ať už mám na něj kdokoliv jakýkoliv názor.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 15.09.2019 11:11 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 4063
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
Sestava s šestikanálovým přijímačem RX-602 V4 s dosahem (800 m na zemi) po krok 0.75 m tedy cca 100 kroků
(ve vzduchu pochopitelně větší). Snížený výkon (huddy) uvádí 40až50 kroků = 30až37.5 m (testuje se na zemi)
Nová sestava Cadet musí být funkční Jiná otázka je kvalita(hlavně životnost)použitých potenciometrů - ovladače
_ Huddy píše "NOVÁ" je to tedy otázka přístupu prodejce k reklamacím.
_ Předtím je dobré si být jistý, že jde o projev VADY soupravy, a ne o nějakou neznalost obsluhy začátečníkem.
_ Případně o nějakou banální vadu třeba jako "zaseknuté" tlačítko test dosahu (= nižší výkon).
_ Nebo "upadlý" spoj k anténě v TX nebo RX.
_ Jiný případ "zlobivý" Cadet - reklamace u Pelikán - dotyčný nervově nevydržel a pořídil Optic Sport
CADET 2,4 - vytuhávání ovládání, příčina? oprava?
http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=39&t=41768


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 15.09.2019 11:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.1.2007
Příspěvky: 6452
Bydliště: Praha 8, ČR
Obrázky: 8
Huddy, kdybys náhodou chtěl měnit rádio, pročti si vlákna o volbě Tx. Zvaž, jestli budeš chtít pokračovat a pořídíš jiné modely s více ovládanými prvky a potom se rozhoduj. Dají se sehnat soupravy i do tisícovky, třeba taková https://2114988612.eshop-rychle.cz/rcse ... by-King-T4. Funguje, ale má omezené možnosti, možná ale méně omezené, než Cadet. Nebo jsou už trochu lepší, ale přesto cenově dostupné, třeba tahle https://2114988612.eshop-rychle.cz/rcse ... ky-FS-i6-1. Ovšem případná další debata o volbě soupravy už je na diskuzi v jiném vlákně.

_________________
Hitec Aurora 9X


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 15.09.2019 11:38 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 4063
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
Soupravy "Flysky FS-i6X (10ch+X6B)" bývají častou 1. soupravou začátečníků, nebo 2. soupravou v rodině
Nejen RC SERVIS ale třeba i ROTORAMA (nyní bohužel ji nemají skladem) jinde za víc peněz nebo od Banggood
https://www.rotorama.cz/rc/flysky-fs-i6x-10ch-x6b


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 15.09.2019 12:56 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 14.9.2019
Příspěvky: 2
Bydliště: Moravany u Brna
Diky vsem za rady a tipy.
Vyzkousel jsem i jinou sadu baterii (bez uspechu). Antenku prijimace jsem mel i vytazenou ven z letadla abych vyloucil ruseni elektronikou letadla. Rozmontoval i vysilac a kontroloval pripojeni anteny (to se zda byt v poradku). Vylucuji a zaseknute tlacitko volby snizeneho vykonu vysilace. Jelikoz ted nemam moznost jineho vysilace ani prijimace (abych vyloucil chybu jednoho nebo druheho), tak to vezmu v pondeli reklamovat do prodejny kde jsem kupoval (snad nastesi kamenna prodejna v Brne) a uvidim co mi reknou. Kdybych to koupil nekde na trznici, tak nereknu, ale takto to prece nemuze mit standardne dosah 40m, to je proste nepouzitelne. Takovy dosah to ma mit pri range testu se snizenym vykonem. (btw v tomto modu to ma dosah tak 5m :(). . . . . Budu pripadne informovat co jsem zjistil dal. . . Pripadne zvazim vymenu Tx a Rx za neco z vami doporucovanych


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 15.09.2019 13:43 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 979
Bydliště: Brno
Jen drobnost - FS-i6x je sice vyšší model než FS-i6, ale pro i6 existuje komunitní firmware s daleko více vlastnostmi, zatímco pro i6x pokud vím nikdo nic takového nevyvíjí (14 kanálů, vario, uživatelské alarmy, časovač, víc zobrazených věcí na displeji namísto neužitečného loga, atd.). Ale samozřejmě pokud člověk nechce na nic sahat, tak "přímo z krabice" je i6x lepší.

_________________
Sky Surfer 1400; XPS samodomo: FT Mini Scout, samokřídlo Ita, elektrovětroň Kaze; FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 15.09.2019 17:31 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 4063
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
I když si myslím, že přepnutí TX (Čtyřkanálový vysílač CADET 4 PRO 2.4GHZ FHSS)
ze soupravy CADET 4 PRO 2.4 GHz do REŽIMU jiný typ přijímače způsobí úplný výpadek - ne kratší dosah
Set s RX (Šestikanálový přijímač RX-602 V4 (jednoduchá anténa).
_ Tak se pro jistotu podívej (odkaz níž) nebo do přiloženého návodu na POSTUP(-Y) párování¨
BETA 1400 M1 - RTF 4k 2.4GHz brushless
https://eshop.reichard.cz/letadla/rc-sety/beta-1400-m1-rtf-4k-2-4ghz-brushless.html
Zda máš patřičný model TX vysílače. Nebo zda nedopatřením kompletace nemáš model (předchozí),
u kterého lze pomocí tlačítka "PDM" přepínat provozní režimy vysílače (TX).

(_ Já jednou takhle z druhé ruky koupil heli MJX F645 nechodil. Až rozděláním jsem zjistil (vzhled desek)
že TX je "stará" v1, a k němu byl RX "nová" v2. Naštěstí se už začaly doprodávat desky do heli "stará" v1.
Tak to spravila nějaká stovka za F645-019 deska stará verze Později byl i (RX-all-in) v3, ten jsem nepotřeboval)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: miťo a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz