Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Nefunguje přijímač
PříspěvekNapsal: pát 29.07.2016 8:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.5.2008
Příspěvky: 1172
Bydliště: Hradec Králové
Obrázky: 1
kocispavel píše:
Ahoj,

netrap se stím a jdi do 2,4 GHz.
Já jsem před 7 lety koupil Optik Sport na 35 MHZ jako první rádio po mnoha letech přestávky v modelaření. K tomu pár nových prijímačů. Časem všechny odešly. Někde jsem četl, že je to díky vysychání snad kondenzátorů nebo filtrů??? nevím, ale bylo to jen trápení. Jenom jsem měnil přijímače, serva kmitaly jak blázen, motor se spouštěl sám... Ale nechci Optika zatracovat, naopak, pro začátek jeto naprosto dostačující.
Tak buď koupit novou soupravu na 2,4 nebo si nechat do Optika namontovat 2,4GHz modul. To vyjde trošku levněji, ale při tom stáří - asi bych šel do nového. Mimochodem docela se mi zamlová nová Hitec Flash 7. Ale nechci nic vnucovat. Jaké rádio - projdi si jiné vlákna.
Zdravím.
Pavel


Osobně jsem téhož názoru, ale už se trochu obávám to tady někomu navrhovat, když čtu příspěvky typu "poraďte vysílač do 2.500,-Kč", nejlépe s pěti přijímači v ceně a názory "nejsem blázen abych dal za přijímač 1.500,-Kč... :wink:

_________________
Cap 232 2,2m, Piper J-3 Cub 2,4m, Hottrigger 1400S, Aurora 9, Futaba T18MZ WC 2.4GHz


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Nefunguje přijímač
PříspěvekNapsal: pát 29.07.2016 8:20 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 22.7.2009
Příspěvky: 450
Bydliště: Hodonín
aviatik666 píše:

Osobně jsem téhož názoru, ale už se trochu obávám to tady někomu navrhovat, když čtu příspěvky typu "poraďte vysílač do 2.500,-Kč", nejlépe s pěti přijímači v ceně a názory "nejsem blázen abych dal za přijímač 1.500,-Kč... :wink:



Ano, máš pravdu, některé diskuse se až zbytečně zvrhávají. Taky nechci nic navrhovat, každý se musí rozhodnout sám. Ale paradoxně po přečtení vláken vyvstává spíš víc otázek než odpovědí. Taky jsem tím prošel.
Ovšem s tím Optikem mám osobní zkušenost. Než se trápit, prodal jsem ho a pořídil novou soupravu.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nefunguje přijímač
PříspěvekNapsal: pát 29.07.2016 8:24 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 2554
Obrázky: 1
Jak psal "aviatik666" Ležením v šuplíku se se soupravou 35 MHz nemělo nic stát.
Změna kanálu - výměnou krystalů - je naprosto normální a běžná operace. Nutno použít příslušný pár TX/RX
nejlépe originální od výrobce soupravy. Neoriginální mohou, ale nemusí vyhovovat. (Jiný rozdíl kmitočtů,
neochota kmitat v daném zapojení, ... Např. Modela třeba měla i odlišné X-taly pro FM/AM moduly a RX. )
Pokud nemáš zvláštní potřebu přejít na 2.4 GHz, tak osobně bych věnoval úsilí rozchodit soupravu 35 MHz.
Pokud jsi vyčerpal svoje možnosti, třeba v okolí najdeš osobu ochotnou a potřebně odborně zdatnou.
Jak psal "kocispavel" vysychání elytů je problém, ale spíš v horkém klimatu PC. V modelařině
mám pocit, že je to obdobné jako "paměťový efekt" Ni-xx accu. Existuje, ale ne tak jak je prezentován.
Projeví se při velkém počtu vybít/nabít na stále stejné procento (na družicích). V modelařině je horší stav
vratný jev. Zhoršené vlastnosti se obnoví: formováním, pár cykly normálního použití nebo delším
připojením (24 až 48 h) na proud cca 0.05 C usměrněný bez vyhlazení. Nebo usměrněný a vyhlazený.
Výstup z nabíječek používajících impulzní (PWM) regulaci proudu není nejlepší. Omluva za OT odskok.
Pokud mne netlačí problém dohody kmitočtu s ostatními RC uživateli tak bych u 35 MHz zůstal.
Rozchození s určitým minimem vědomostí, zkušeností (a výbavy) by neměl být až tak velký problém.
===
Jak vidíš na problém jsou dva opačné názory. Vybrat si budeš muset dle svých možností.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nefunguje přijímač
PříspěvekNapsal: pát 29.07.2016 9:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 527
Bydliště: Lysice,Brno,Blansko.
Obrázky: 7
Pane kaštan.Napiš nám odkud jsi nebo si vyplň bydliště ve svém profilu.Určitě v Tvém okolí bude někdo ochotný pomoct.Jinak 2.4Ghz je modla ale já bych to staré rádio ještě nezatracoval.
Základ jsou nabité baterky v dobrém stavu.V paměti vysílače navolit čistý prázdný model.Zkontrolovat jestli vysílač není přepnutý do modu učitel-žák.V přijímači mít připojené jen jedno servo a zkoušet.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nefunguje přijímač
PříspěvekNapsal: pát 29.07.2016 12:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.4.2011
Příspěvky: 2785
Bydliště: Jižní morava (Drnholec,S.T.Břeclav) ČR
Obrázky: 6
kaštan píše:
Asi to tak stejně dopadne,protože tenhle přijímač je zřejmě K.O. a na 35 mhz už jinej asi jen tak neseženu.Jenom mi je líto toho optika,je skoro nepoužtej.


Dneska hrozí i větší nebezpečí zarušení.. Pokud seš zručný tak by sis do toho optika mohl dát modul a tím pádem by ti optik zustal tak jak ti zde už někdo navrhoval ,anebo pak přejít na novou vysílačku anebo vyčkat na hezkou cenu zde na RCM.. Taky ti nebudu vnucovat žádnou značku já osobně bych si radio používané nekoupil ale bohu dík za lidi co jo jinak bych měl doma cca 5 souprav (v mém připadě se jednalo vždy o plně funkční a nepoškozené) Dej si cenový strop a podle toho vybírej popřípadě můžeš dát i dotaz

_________________
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot


Naposledy upravil MarthiR dne pát 29.07.2016 13:02, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nefunguje přijímač
PříspěvekNapsal: pát 29.07.2016 13:01 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 28.7.2016
Příspěvky: 13
Bydliště: Klatovy
Všem moc díky za odpovědi.Krystaly jsem zkoušel origo co byly u optika i jiné a beze změny.To že je do vysílače jinej krystal než do přijímače vim.Krystal do vysílače má na sobě Tx a do přijímače Rx,je to tak ne?
jinak jsem dneska zkoušel ještě 2 jiný obič vysílačky co mam doma ze Sky Lady 1 a Easycopteru.Na tu z easycopteru to taky nefunguje,občas se pohne nějaký servo,ale dělá si to co chce.Zajímavý je že na tu ze sky lady to funguje úplně normálně jak by mělo.Takže v přijímači to nebude.Jinak sem z Klatov.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nefunguje přijímač
PříspěvekNapsal: pát 29.07.2016 16:33 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 2554
Obrázky: 1
Obyč vysílačka od easycopteru je na 2.4 GHz. (Kam se ti do ní povedl dát krystal TX - 35 MHz?)
Není divu, že přijímač na 35 MHz s ní nefunguje. Pokud přijímač funguje s TX od Sky Lady 1 - 35 MHz
měl by fungovat i s jinými TX, vhodných vlastností. A správně nastavených.
S tou vysílačku "otic 6 sport" co máš doma, ti nějaký přijímač funguje?


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nefunguje přijímač
PříspěvekNapsal: pát 29.07.2016 16:47 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 28.7.2016
Příspěvky: 13
Bydliště: Klatovy
Ne ne,to je vysílačka od starýho easycoptera co se prodával tak před 8 lety a je ještě na 35 mhz a normálně s krystalem.Nevim proč to s ní nejde.
Na ten optik sem zkoušel 3 přijímače a nejde ani jeden.
Vypadá to jako by to bylo tou vysílačkou,ale nejde mi do hlavy proč to nejde ani s tou od easycopteru.Přece nemůžou odejít 2 vysílačky jenom tim že leží v krabici.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nefunguje přijímač
PříspěvekNapsal: sob 30.07.2016 15:47 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 2554
Obrázky: 1
1) Ne v každém vysílači musí každý TX krystal kmitat.
2) A totéž platí i pro RX X-taly do přijímače.
3) TX a RX X-taly mají nějaké kmitočty. Jejich "odečtením" ve směšovači přijímače-superhetu vzniká
mezifrekfenční kmitočet. Na ten musí být naladěny mezifrekfenční filtry RX.
4) Druh modulace modulace nastavený na TX(otic 6 sport) PPM nebo QPCM musí umět použitý RX.
Předpokládám, že máš a znáš manuál ke svému TX(otic 6 sport). A že je shodný s zde uvedenými
RC souprava Hitec Optic 6 - 35 Mhz - Skeny CZ a EN manuálů

- Pokud z 1) až 4) něco není splněno, daná dvojice TX - RX nefunguje.
- Pro správnou funkci dvojici TX-RX musí být (dle výrobce použitého RX) nastaven
příslušný kmitočtový zdvih modulátoru. (Změna kmitočtového zdvihu str. 13)
- Otic 6 Sport nepoužívám. Mohu se v něčem mýlit.
- I když kombinací na zkoušení (když TX-RX nefunguje) je dost, nemělo by to být neschůdné.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: alonzo a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz