Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Nefunguje přijímač
PříspěvekNapsal: čtv 28.07.2016 20:35 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 28.7.2016
Příspěvky: 13
Bydliště: Klatovy
Čau,před nějakým časem sem se věnoval modelům(cca 8 let) a ted se chci k tomu vrátit.Koupil sem si použié letadlo s motorem,regulátoem a servy s tím,že přijímač a vysílačku(otic 6 sport) použiju co mám doma.Problém je,že ať dělam co dělam nechce to fungovat.Když vše zapojim,zapnu,tak se jen pohnou serva a začne pípat regulátor.Na nic to nereaguje,ale když vypnu vysílačku,tak se serva zblázní.Mam tu tři přijímače a tři páry krystalů,ale s žádným to nefunguje.Nevíte někdo co by s tim mohlo bejt?Mohlo se s tima přijímačema nebo krystalama za ty léta něco stát.Budu vděčnej za každou radu,už nevim co s tim.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Nefunguje přijímač
PříspěvekNapsal: čtv 28.07.2016 20:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.5.2008
Příspěvky: 1172
Bydliště: Hradec Králové
Obrázky: 1
Možná se budu blbě ptát, ale na čem ten Optic jede, MHz nebo GHz... Chce to dodat více informací. :wink:

_________________
Cap 232 2,2m, Piper J-3 Cub 2,4m, Hottrigger 1400S, Aurora 9, Futaba T18MZ WC 2.4GHz


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nefunguje přijímač
PříspěvekNapsal: čtv 28.07.2016 20:48 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 28.7.2016
Příspěvky: 13
Bydliště: Klatovy
Je to na 35 MHz.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nefunguje přijímač
PříspěvekNapsal: čtv 28.07.2016 21:01 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.5.2008
Příspěvky: 1172
Bydliště: Hradec Králové
Obrázky: 1
Jaký máš přijímač a nemáš náhodou přepnutou modulaci PPM a QPCM...?

_________________
Cap 232 2,2m, Piper J-3 Cub 2,4m, Hottrigger 1400S, Aurora 9, Futaba T18MZ WC 2.4GHz


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nefunguje přijímač
PříspěvekNapsal: čtv 28.07.2016 21:06 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 28.7.2016
Příspěvky: 13
Bydliště: Klatovy
Zkoušel jsem tam tři přijímače,bez rozdílu.Jeden je ten co byl u optiku HFS-06MT,pak sem zkoušel HFS-05MS a ještě jeden "no name" ze sky lady.
Vůbec netušim co je ta modulace PPM a QPCM.Tolik se v tom nevyznam. :(


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nefunguje přijímač
PříspěvekNapsal: čtv 28.07.2016 21:56 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 28.7.2016
Příspěvky: 13
Bydliště: Klatovy
Tak teď se mi zázrakem podařilo zprovoznit servo vejškovky,ale jenom na jednu stranu,na druhou se ani nehne,ostatní serva a motor furt beze změny.Fakt to nechápu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nefunguje přijímač
PříspěvekNapsal: čtv 28.07.2016 22:02 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 28.7.2016
Příspěvky: 13
Bydliště: Klatovy
Tak ještě jinak.Serva se hejbou jenom když hejbnu levou pákou na vysílači doprava,jinak nic,ale jednou se hejbe směrovka za chvíli zase vejškovka a někdy obojí.Je to celý zblázněný.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nefunguje přijímač
PříspěvekNapsal: čtv 28.07.2016 23:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.4.2011
Příspěvky: 2785
Bydliště: Jižní morava (Drnholec,S.T.Břeclav) ČR
Obrázky: 6
Já vim ze ses na tohle neptal ale neuvažoval si ze by sis koupil jinou a z 2,4GHz

_________________
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nefunguje přijímač
PříspěvekNapsal: čtv 28.07.2016 23:15 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 28.7.2016
Příspěvky: 13
Bydliště: Klatovy
Asi to tak stejně dopadne,protože tenhle přijímač je zřejmě K.O. a na 35 mhz už jinej asi jen tak neseženu.Jenom mi je líto toho optika,je skoro nepoužtej.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nefunguje přijímač
PříspěvekNapsal: pát 29.07.2016 5:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 31.3.2005
Příspěvky: 851
Bydliště: Val.Mez.
Máš nabité přijímačovky (vysílačovky)?

_________________
www.rckozmodrom.com


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nefunguje přijímač
PříspěvekNapsal: pát 29.07.2016 5:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.5.2008
Příspěvky: 1172
Bydliště: Hradec Králové
Obrázky: 1
Jestli ty příjímače a krystaly jen ležely v šuplíku, tak se jim nemohlo nic stát. Podle mne je nějaká chyba v nastavení. Měl jsem kdysi Optic 6 s výměnným VF modulem na kterém se takovým plastovým bazmekem nastavovalo číslo kanálu 61, 62, atd. podle krystalu. Optic 6 Sport je vlastně taková lehce "ojebaná" verze klasiky Optic 6, takže vůbec netuším jestli to má vyměnný VF modul a pokud ne, tak jak se nastavuje na vysílači číslo kanálu a zda to vůbec jde... Na to prostě musíš přijít. :wink:
Jinak bych ho ještě nezatracoval, pokud se chceš vrátit k létání a vysílač rozchodíš, tak na to dostání se znovu do formy v páčkování to bohatě postačí. Nenech se odradit různými bláboly o rušení atd., kamarád létá na 35 MHz http://www.letiste.dodek.cz/index.php/modelari/antonin-dodek.html do teď a to ještě s vysílačem Futaba FC-28, starým přes dvacet let. Řídí tím modely kde se u některých jejich cena blíží ke 100.000,-Kč.

http://www.letiste.dodek.cz/index.php/modely-t-d/boeing-stearman-pt-17.html
http://www.letiste.dodek.cz/index.php/modely-t-d/at-6-texan-hvezd-motor-moki.html
http://www.letiste.dodek.cz/index.php/modely-t-d/zlin-226-sl.html

Za 40 let nespadl na nějaké rušení a to nepoužívá ani nějaké "stabilizátory, BECky, central boxy, atd. Ono totiž čím víc je v éru "pičičáren", tím větší šance na jejich selhání... :D

Pokud by bylo třeba, tak 35MHz přijímače určitě seženeš za babku na model bazaru.

_________________
Cap 232 2,2m, Piper J-3 Cub 2,4m, Hottrigger 1400S, Aurora 9, Futaba T18MZ WC 2.4GHz


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nefunguje přijímač
PříspěvekNapsal: pát 29.07.2016 6:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 7
Pokud jde přepínat ta modulace, tak to najdi v menu a přepni na PPM (ale myslím, že to nejde). Potom si udělej pořádek v krystalech - do vysílače musí přijít vysílačový, do přijímače přijímačový pro jednoduché nebo dvojí směšování podle typu přijímače. Krystaly musí být pro hitec.

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nefunguje přijímač
PříspěvekNapsal: pát 29.07.2016 6:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.5.2008
Příspěvky: 1172
Bydliště: Hradec Králové
Obrázky: 1
JosefSvejk píše:
Pokud jde přepínat ta modulace, tak to najdi v menu a přepni na PPM (ale myslím, že to nejde). Potom si udělej pořádek v krystalech - do vysílače musí přijít vysílačový, do přijímače přijímačový pro jednoduché nebo dvojí směšování podle typu přijímače. Krystaly musí být pro hitec.


Josefe, ty myslíš, že se do tohoto vysílače strkají krystaly jako tomu bylo např. u "setovek"...? Já nevím, jen se ptám. Pokoušel jsem se najít návod přímo na Optic 6 Sport a bohužel...

_________________
Cap 232 2,2m, Piper J-3 Cub 2,4m, Hottrigger 1400S, Aurora 9, Futaba T18MZ WC 2.4GHz


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nefunguje přijímač
PříspěvekNapsal: pát 29.07.2016 6:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.9.2009
Příspěvky: 1141
Bydliště: Brno sever
Optic Sport umí jen PPM, takže to bude buď v krystalech (opravdu musí být přímo pro Hitec), nebo může být i něco rozbité, např. Vf část vysílače. Máś plně vytaženou anténu?
Změna kanálu výměnou krystalu byla naprosto běžná záležitost, syntézu umělo jen pár výrobců.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nefunguje přijímač
PříspěvekNapsal: pát 29.07.2016 7:34 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 22.7.2009
Příspěvky: 450
Bydliště: Hodonín
Ahoj,

netrap se stím a jdi do 2,4 GHz.
Já jsem před 7 lety koupil Optik Sport na 35 MHZ jako první rádio po mnoha letech přestávky v modelaření. K tomu pár nových prijímačů. Časem všechny odešly. Někde jsem četl, že je to díky vysychání snad kondenzátorů nebo filtrů??? nevím, ale bylo to jen trápení. Jenom jsem měnil přijímače, serva kmitaly jak blázen, motor se spouštěl sám... Ale nechci Optika zatracovat, naopak, pro začátek jeto naprosto dostačující.
Tak buď koupit novou soupravu na 2,4 nebo si nechat do Optika namontovat 2,4GHz modul. To vyjde trošku levněji, ale při tom stáří - asi bych šel do nového. Mimochodem docela se mi zamlová nová Hitec Flash 7. Ale nechci nic vnucovat. Jaké rádio - projdi si jiné vlákna.
Zdravím.
Pavel


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz