px




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 67 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Sky surfer 1400
PříspěvekNapsal: ned 02.04.2017 18:02 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 14.6.2016
Příspěvky: 71
Bydliště: Kladno
Gratuluji k úspěšnému odzkoušení. Sklerózu mám taky a možná ještě větší. Kolik stupňů máš výchylky?

Také jsem našel sice starší, ale zajímavý odkaz: https://www.rcgroups.com/forums/showthr ... ARF-Review , je tam i fotografie přistání se spoilerony https://static.rcgroups.net/forums/atta ... anding.jpg a video (musí se stáhnout), přistání úplně na konci.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Sky surfer 1400
PříspěvekNapsal: stř 05.04.2017 22:10 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 254
Bydliště: Brno
PremSvo píše:
Kolik stupňů máš výchylky?

Někdy to změřím. Každopádně táhla mám na vnější díře jak u serva, tak u příslušné pohyblivé plochy. Přes Rx omezuju jen výchylku křidélek dolů na 75 %. Všechny ostatní výchylky mám na 100 %. Spoilerony mám 50 % nahoru.

Pokud se chcete pobavit nad mou roztržitostí, tak on-board video je tady (předmětná událost je úplně na konci až za titulkama): viewtopic.php?p=1356127#p1356127


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sky surfer 1400
PříspěvekNapsal: sob 20.05.2017 18:21 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 2.3.2017
Příspěvky: 2
Dobrý den,chtěl bych si na sky surfr dodělat přistávací klapky,poradí mně někdo jestli budou stačit mikroserva 3.7GR abych zbytečně nezvyšoval váhu letadla,děkuji Honza


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sky surfer 1400
PříspěvekNapsal: sob 20.05.2017 19:02 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 15.2.2016
Příspěvky: 154
Bydliště: Frýdek-Místek
Na Sky surfer přistávací klapky opravdu nepotřebuješ.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sky surfer 1400
PříspěvekNapsal: sob 20.05.2017 20:05 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 23.6.2014
Příspěvky: 407
Bydliště: Žďár n. S.
honzi píše:
mikroserva 3.7GR
Pokud tím myslíš 3,7 gramu, váha ještě neurčuje přesný typ. Jestli to jsou běžná plastová mikroserva cca za stovku, patrně je brzo strháš. Klapky se mají vysunovat skoro kolmo a síla na ně je větší než na křidélka.
Jinak souhlasím s BoBíkem, že je to celkem zbytečná úprava.

_________________
Laguna, Daidalos, MiniCorado, F3K Edge, Fox 2300, Funtastic=Funtic II a další, Taranis X9D+


Naposledy upravil zelkar dne sob 20.05.2017 20:08, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sky surfer 1400
PříspěvekNapsal: sob 20.05.2017 20:05 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 23.6.2014
Příspěvky: 407
Bydliště: Žďár n. S.
Toto vloženo omylem- prosím smazat.

_________________
Laguna, Daidalos, MiniCorado, F3K Edge, Fox 2300, Funtastic=Funtic II a další, Taranis X9D+


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sky surfer 1400
PříspěvekNapsal: sob 20.05.2017 21:54 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.5.2009
Příspěvky: 22
honzi píše:
Dobrý den,chtěl bych si na sky surfr dodělat přistávací klapky,poradí mně někdo jestli budou stačit mikroserva 3.7GR abych zbytečně nezvyšoval váhu letadla,děkuji Honza

Ja som pouzil serva za 2.8e na klapky na skysurfera a funguju bez problemov. Ked budes rezat dieru pre tie serva, nezabudni, ze jedno musis dat zrkadlovo (ak budu na jeden kanal), zapojit kabel opacne nefunguje. Inac serva nie su problem pri skysurfer, problem je, ze pri velkom tlaku na akukolvek klapku sa vychylka serva strati v ohnutych tiahlach, skrutenom epp a pod, zvlast, ak tam mas custom panty. Takze pri velkych rychlostiach pozor, riadenie je velmi tupe, ja som takto zapichol v plnej rychlosti do zeme a to som daval plnu vyskovku, ale lietadlo nereagovalo.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sky surfer 1400
PříspěvekNapsal: sob 20.05.2017 22:52 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 254
Bydliště: Brno
honzi píše:
Dobrý den,chtěl bych si na sky surfr dodělat přistávací klapky,poradí mně někdo jestli budou stačit mikroserva 3.7GR abych zbytečně nezvyšoval váhu letadla,děkuji Honza

No a k čemu takové klapky? Jakože SS přistává příliš rychle a je třeba ještě snížit pádovou rychlost? Já tuhle zkušenost nemám - Sky Surfer mi přistává relativně pomalu, a pokud se člověk trefí přesně proti větru, není s rychlostí při přistání problém. Co je problém, že naopak docela dobře klouže, a tedy pomalu klesá. Na přistání pak potřebuje kilometr místa (přeháním, ale hodně). Osvědčilo se mi jen dát obě serva křidélek na samostatné kanály, a nakonfigurovat na vysílačce přepínač na spoilerony (vychýlení obou křidélek směrem nahoru). Tím se dá zajistit, že bude model rychleji klesat a navíc bude míň náchylný k pádu po křídle při malé rychlosti. Tohle mi na přistání v podstatě stačí.

Se zapnutými spoilerony model letí s vyšším úhlem náběhu, čili vlastně vnitřní strana křídla dělá něco jako klapky, zatímco vnější strana je "v průměru" víc rovně.

Teda není to úplně stoprocentní: v dnešním nemalém větru jsem byl lítat, a dvakrát se mi stalo, že jsem si podle rychlosti větru a rychlosti modelu proti větru zhruba vyměřil přistání, ale stejně jsem v obou případech těžce přestřelil, protože posledních pár metrů nad zemí najednou model přestal klesat jako do té doby, a hodně zrychlil dopředu. Asi nad zemí míň foukalo nebo co.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sky surfer 1400
PříspěvekNapsal: sob 20.05.2017 22:58 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.5.2009
Příspěvky: 22
Ja som si klapky a brzdy dorabal nie kvoli potrebe, ale kvoli tomu, ze ma to tak bavi lietat a ked budem mat iny model s klapkami, tak uz to budem mat v rukach. Na vysielaci mam odspodu slidre, takze si klapky mozem vychylit lubovolne


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sky surfer 1400
PříspěvekNapsal: úte 23.05.2017 12:11 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 2.3.2017
Příspěvky: 2
Díky za odpovědi,ja jsem se pro klapky rozhodl proto že potřebuji přistavat na krátké ploše mezi stromy abych nemusel jezdit daleko na louku a taky proto že jsem si ještě pořídil oletaného Funcuba který klapky má a přistává na mnohem kratší vzdálenost


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sky surfer 1400
PříspěvekNapsal: úte 23.05.2017 12:23 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.5.2009
Příspěvky: 22
Z vlastejj skusenosti doporucujem sa vyhybat obmedzenym plocham, ako stromy, stlpy atd. Vo vzduchu sa absolutne neda odhadnut, ci je pozicia pilot-strom-lietadlo alebo pilot-lietadlo-strom az kym nepride k zakrytu stromu a lietadla. Dva krat sa mi to stalo osudove, ked som si myslel pri pristavani, ze stromy su daleko a lietadlo je blizsie ku mne.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sky surfer 1400
PříspěvekNapsal: úte 23.05.2017 13:16 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 15.2.2016
Příspěvky: 154
Bydliště: Frýdek-Místek
honzi píše:
Díky za odpovědi,ja jsem se pro klapky rozhodl proto že potřebuji přistavat na krátké ploše mezi stromy abych nemusel jezdit daleko na louku a taky proto že jsem si ještě pořídil oletaného Funcuba který klapky má a přistává na mnohem kratší vzdálenost


No jo, ale ten FunCab přístává na kratší vzdálenosti ne proto že má klapky, ale proto, že je to jiný typ letadla. SkySurfer je takový poloviční větroň, takže má mnohem větší klouzavost.

Já mám taky FunCuba a délka přistání je na klapkách téměř nezávislá. Mám tam vrtuli 12x6 a když ji nechám při přistání točit na minimálních otáčkách, tak je to taková brzda, že žádné klapky nejsou potřeba. Sedne skoro na fleku.

Jinak platí co psal niio - nelétej na omezeném prostoru. Dříve nebo později to neodhadneš.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sky surfer 1400
PříspěvekNapsal: čtv 03.08.2017 10:51 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 254
Bydliště: Brno
Včera jsem někde nad kukuřičným polem ztratil kryt motoru Sky Surfera (fotka zde: http://www.fi.muni.cz/~kas/fotky/sky-su ... C00655.JPG ). Jak byste vyráběli nějaký náhradní? Napadlo mě vyrobit nějaké kopyto a pak na to smrštit malou PET flašku (a vyřešit uchycení). Nebo 3D tisk. Nebo se teda rozhodnout, že ten kryt tam vlastně k ničemu není. Má to nějaký areodynamický nebo chladící efekt?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sky surfer 1400
PříspěvekNapsal: čtv 03.08.2017 11:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.11.2008
Příspěvky: 2360
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko
Jestli to má nějaký efekt, na to se vykašli. Chceš kryt? Tak si ořezej nožem kus epp do přibližného tvaru a zbytek zašmirgluj načisto. Osvětčil se mi papírový šmirgl pod vodu, drsnost myslím, že 150, nebo 180 (až budu doma podívám se) Na mokro se s tím dělá lépe, jak na sucho. Do toho "čtverečku" bych dal matičku aby šlo kryt přišroubovat a při letu jsi ho opět neztratil.

_________________
Co neubrzdíš neukecáš.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sky surfer 1400
PříspěvekNapsal: sob 05.08.2017 12:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2003
Příspěvky: 673
Bydliště: Teplice, Praha
Má to smysl, drží tu horní polovinu motorové přepážky.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 67 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz