Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 355 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: sob 11.03.2017 16:31 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 26.9.2015
Příspěvky: 67
Bydliště: Praha, Zlín
Ahoj, létáte někdo na Dívčích hradech v Praze?

Jsem se s Phoenixem zas nějak trápil. Jak to minule lítalo parádně, tak dneska to bylo ze začátku zoufalost, nakonec jsem to nějak dovážil, vytrimoval a poletoval si, nicméně asi třikrát mi to spadlo do vývrtky nebo co to bylo. Vždycky ve větší vzdálenosti se to letadlo stočilo na jednu stranu a začalo padat v kruzích, nedokážu říct, jestli to bylo na ruce, ale přijde mi to dost zvláštní. Nicméně mi přišlo, že na výškovku to reagovalo...

Máte s tou lokalitou nějaké zkušenosti? Je tam ten vysílač a říkám si, jestli to tam není nějaké zarušené, protože to vždycky bylo z hezkýho poklidnýho plachtění do vývrtek a byl to vůbec boj s tím nějak rozumně švihnou o zem, o přistání nemůže být řeč...

Jinak to bylo fajn, jen jsem si to moc díky pádům neužil a nedokážu to rozklíčovat, tu chybu.

_________________
Phoenix 2000.
Rozestavěno: 3PD akro, 3PDlab Messerschmimtt BF 109 H/F, YAK 55 EVO Dualsky


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: čtv 06.04.2017 16:13 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 29.7.2016
Příspěvky: 16
Bydliště: Hradec Králové
CrocodilusCZ: A nemůže to způsobovat nastavený fail safe přijímače? Pro ověření zkus vypnout vysílačku a zkontrolovat nastavení křidélek a směrovky po aktivaci failsafe, zda to odpovídá tomu, že letadlo spadne do "vývrtky".


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Ako letiet prvy krat?
PříspěvekNapsal: pát 21.04.2017 14:57 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 21.9.2015
Příspěvky: 243
Chystame sa vzlietnut co nevidiet s novym lietadlom (NX.52 motor) a mam dilemu:
- hodit to z ruky mozno aj z nejakeho vyssieho miesta
- alebo to nechat same vzlietnut zo zeme?

Potrebujem par sekund pre maleho 8r pilota aby si to chytil "do ruky".....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ako letiet prvy krat?
PříspěvekNapsal: ned 06.08.2017 14:15 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 31.7.2016
Příspěvky: 185
Bydliště: Brno-venkov, Jih.
sky59 píše:
Chystame sa vzlietnut co nevidiet s novym lietadlom (NX.52 motor) a mam dilemu:
- hodit to z ruky mozno aj z nejakeho vyssieho miesta
- alebo to nechat same vzlietnut zo zeme?

Potrebujem par sekund pre maleho 8r pilota aby si to chytil "do ruky".....



Tak to pusť z gumicuku.

_________________
Mavic pro, Funtic 2, Venus 3d pro, ME 163 , Funcub 1400, Flite test mini Arrow, Eachine Fury Wing.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 06.08.2017 16:01 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 31.7.2016
Příspěvky: 185
Bydliště: Brno-venkov, Jih.
Mám jednu super otázku začátečníka :D
Co je to u regulátoru zkratka BEC?

_________________
Mavic pro, Funtic 2, Venus 3d pro, ME 163 , Funcub 1400, Flite test mini Arrow, Eachine Fury Wing.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 06.08.2017 16:04 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 19.8.2005
Příspěvky: 3510
Bydliště: Šternberk, ČR
Obrázky: 0
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Battery ... or_circuit


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 06.08.2017 20:22 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 15862
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
No, ono to baterii moc neeliminuje... teda eliminuje - ale přijímačovou.

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 06.08.2017 20:32 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 31.7.2016
Příspěvky: 185
Bydliště: Brno-venkov, Jih.
Mě stačí jen jestli do bublinového větroně koupit s BEC nebo ne. Co je lepší.

_________________
Mavic pro, Funtic 2, Venus 3d pro, ME 163 , Funcub 1400, Flite test mini Arrow, Eachine Fury Wing.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 06.08.2017 20:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.11.2008
Příspěvky: 2354
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko
Jestli tam máš jen 4 serva netřeba.

_________________
Co neubrzdíš neukecáš.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 06.08.2017 20:36 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 31.7.2016
Příspěvky: 185
Bydliště: Brno-venkov, Jih.
Děkuji, to mi stačí.

_________________
Mavic pro, Funtic 2, Venus 3d pro, ME 163 , Funcub 1400, Flite test mini Arrow, Eachine Fury Wing.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 06.08.2017 20:38 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 3.11.2011
Příspěvky: 176
Bydliště: Česká republika
jyrry píše:
No, ono to baterii moc neeliminuje... teda eliminuje - ale přijímačovou.


Ale o to přece jde. Co je na tom špatně? :?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 06.08.2017 22:02 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 23.6.2014
Příspěvky: 407
Bydliště: Žďár n. S.
rampa_mckvak píše:
Jestli tam máš jen 4 serva netřeba.
Takže tam dá třeba tříčlánek a pustí do toho 12 V natvrdo, protože jsou to bubliny a pro 4 serva to neuškodí??
To jsem nějak nepochopil :?

edit: Nebo původní dotaz byl myšlen jako regulátor s BEC + navíc externí BEC?

_________________
Laguna, Daidalos, MiniCorado, F3K Edge, Fox 2300, Funtastic=Funtic II a další, Taranis X9D+


Naposledy upravil zelkar dne ned 06.08.2017 22:33, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 06.08.2017 22:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.11.2008
Příspěvky: 2354
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko
zelkar píše:
Takže tam dá třeba tříčlánek a pustí do toho 12 V natvrdo, protože jsou to bubliny a pro 4 serva to neuškodí??
To jsem nějak nepochopil :?

No to bude asi tím, že "s BEC" jsem četl jako SBEC :lol:

_________________
Co neubrzdíš neukecáš.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 06.08.2017 22:40 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 23.6.2014
Příspěvky: 407
Bydliště: Žďár n. S.
rampa_mckvak píše:
No to bude asi tím, že "s BEC" jsem četl jako SBEC :lol:
V tom případě souhlas. 4 serva obvykle utáhne slušný BEC - ale jen při napájení dvoučlánkem. Z tříčlánku to může být už na pováženou. SBEC bude obecně lepší volba.
Levné "obyčejné" regulátory téměř vždy automaticky obsahují BEC.
Ale zjednodušeně řečeno: BEC nebo SBEC v regulátoru tam mít musíš (pokud nemáš zvlášť přijímačovou baterii).

_________________
Laguna, Daidalos, MiniCorado, F3K Edge, Fox 2300, Funtastic=Funtic II a další, Taranis X9D+


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 06.08.2017 22:49 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 15862
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Hm, prostě to je stabilizátor napětí a buď je lineární nebo spínaný a je buď vestavěný v reglu nebo samostatný.
To "BEC" je (nejspíš, si myslím) marketingový blábol, ovšem zažitý za ty roky.
:roll:

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 355 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz