Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 988 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: GAMA 2100 - RTF
PříspěvekNapsal: úte 20.10.2015 19:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.4.2011
Příspěvky: 2784
Bydliště: Jižní morava (Drnholec,S.T.Břeclav) ČR
Obrázky: 6
ano v Sobotu bylo nádherne, měli sme drakiadu a do 4 hodin jakžtak foukalo pak to lehlo až do neděle a po objedě bylo cca do 5 metru.. ale třeba dneska bylo také super počasí jen boužel do 18:00 v praci takže hold nic :-(

_________________
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: GAMA 2100 - RTF
PříspěvekNapsal: úte 20.10.2015 19:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2015
Příspěvky: 812
Bydliště: Brno
Já byl taky dneska celý den pracovně mimo :(

_________________
Robin, EasyGlider 4, Beaver 25e, K3600
JETI DS-16


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: GAMA 2100 - RTF
PříspěvekNapsal: sob 24.10.2015 19:11 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 29.8.2015
Příspěvky: 9
Bydliště: znojemsko
letbum píše:
Řídím setovou ALIGN futabou t6 od Trex450plus DFC. Fail safe bylo nastaveno na vypnutí motoru. nicméně po odpojení baterky a opětovném připojení fungovalo vše normálně. No přehodil sem přijimač do nové gamy , venku nefouká jdu na zálet a snad to poletí bez problému.




Zálet se podařil gama létala bez jakéhokoliv problému. :) Vylítal jsem několik baterek než to zas přišlo-opět střemhlav ze 150 metů do země bez reakce na řízení. :cry: :cry: :cry: zůstala celá jenom vrtule-byla zapíchlá v zemi. :( :(


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: GAMA 2100 - RTF
PříspěvekNapsal: sob 24.10.2015 20:34 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 24.11.2013
Příspěvky: 443
Bydliště: Praha 10
Obrázky: 9
letbum píše:
Zálet se podařil gama létala bez jakéhokoliv problému. :) Vylítal jsem několik baterek než to zas přišlo-opět střemhlav ze 150 metů do země bez reakce na řízení. :cry: :cry: :cry: zůstala celá jenom vrtule-byla zapíchlá v zemi. :( :(

Pokud byl nastavený failsafe, ale serva zůstala v poslední výchylce, tak bych podezříval BEC na regulátoru (nebo přijímač, nebo konetory, dráty apod...).
Pokud serva šla do přednastavených vychylek podle failsafu, tak to bude vysílač nebo přijímač.
Každopádně bych se neznažil obětovat další model. Rozhodně ne do doby, než bych našel příčinu (nebo vyměnil všechny podezřelé díly).


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: GAMA 2100 - RTF
PříspěvekNapsal: sob 24.10.2015 20:40 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.4.2011
Příspěvky: 2784
Bydliště: Jižní morava (Drnholec,S.T.Břeclav) ČR
Obrázky: 6
Ta souprava je 2,4?

_________________
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: GAMA 2100 - RTF
PříspěvekNapsal: úte 27.10.2015 18:56 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 29.8.2015
Příspěvky: 9
Bydliště: znojemsko
Grugh píše:
Pokud byl nastavený failsafe, ale serva zůstala v poslední výchylce, tak bych podezříval BEC na regulátoru (nebo přijímač, nebo konetory, dráty apod...).
Pokud serva šla do přednastavených vychylek podle failsafu, tak to bude vysílač nebo přijímač.
Každopádně bych se neznažil obětovat další model. Rozhodně ne do doby, než bych našel příčinu (nebo vyměnil všechny podezřelé díly).

Vyměním přijímač, dám nová serva Poslepuji-zkusím ze dvou udělat jednu letu schopnou a uvidím. Polohu serv jsem nezjistil protože jich je 5 stržených-klapky a křidýlka utrhané a dvě serva vytrženy z rozlomeného křídla, serva z trupu vytržena a baterka o dva cm.zmáčklá -hned jsem ji zlikvidoval-bál jsem se ji vzít do auta. Přežila jen výškovka.No byl to hrozný pohled :cry:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: GAMA 2100 - RTF
PříspěvekNapsal: úte 27.10.2015 19:03 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 29.8.2015
Příspěvky: 9
Bydliště: znojemsko
MarthiR píše:
Ta souprava je 2,4?

Ano setová futaba T6 od Trex450 plus DFC . přijímač 6k R2006GS


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: GAMA 2100 - RTF
PříspěvekNapsal: pon 09.11.2015 14:14 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 18.12.2014
Příspěvky: 9
Bydliště: Pardubice
Obrázky: 0
Dobrý den všem. Před rokem jsem si pořídil v setu vysílač Spektrum DX6i M2 s leteckým simulátorem Phoemix 5.0. Často si na PC "létám". Nyní po roce létání jsem dostal k narozeninám dárek GAMA 2100 Sport. Než jsem si pořídil vysílač se simulátorem, tak jsem přečetl povídání o Gamě 2100 a také o DX6i. Abych mohl s letadlem létat (tak jak jsem pochopil), musím dokoupit mimo baterky také přijímač. Rozhodl jsem se pro přijímač stejné značky jako je vysílač a to Spektrum DSM X - přijímač 6CH Micro AR610, protože si myslím, že bude s vysílačem stejné značky bez problémů fungovat.
http://www.rcm.cz/produkt/Spektrum-DSM- ... 610-i21491
Tento přijímač má však datový výstup pro telemetrii, což můj přijímač neumožňuje (toto jsem věděl při jeho koupi). Vím, že přijímač bude telemetrická data vysílat a tím pádem, bude byť nepatrnou část kapacity baterie spotřebovávat. Prosím, napište mi, jaký mi doporučujete jiný přijímač bez telemetrie k vysílači DX6i. Děkuji.

_________________
F4U corsair, Gama 2100, DX6i


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: GAMA 2100 - RTF
PříspěvekNapsal: pon 09.11.2015 15:00 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 4.5.2014
Příspěvky: 112
Bydliště: ústecký kraj
Ten přijímač si v klidu zakup. On má datový výstup pro telemetrický modul. U spektrum je to tak, že abys měl telemetrii tak musíš mít v letadle k přijímači ještě TM1000 což je samotný vysílač telemetrie. Ten přijímač pouze do tohoto modulu zasílá kolik přijal špatných paketů a kolik bylo výpadků atd... Pro tebe pokud tu telemetrii nemáš nepodstatná věc.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: GAMA 2100 - RTF
PříspěvekNapsal: úte 10.11.2015 9:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2015
Příspěvky: 812
Bydliště: Brno
Gama sport je bez klapek? Ted nevim. Jinak bys potreboval vic kanalu.
Na tvym miste bych priplatil za AR8000, abys mel moznost ty klapky casem dodelat bez nutnosti nakupu dalsiho prijimace.

_________________
Robin, EasyGlider 4, Beaver 25e, K3600
JETI DS-16


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: GAMA 2100 - RTF
PříspěvekNapsal: úte 10.11.2015 9:33 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 4.5.2014
Příspěvky: 112
Bydliště: ústecký kraj
Pokud má 6kanálový vysílač tak přeci nepotřebuje 8kanálový přijímač :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: GAMA 2100 - RTF
PříspěvekNapsal: úte 10.11.2015 9:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2015
Příspěvky: 812
Bydliště: Brno
A jo, pardon to mi nedoslo :)

_________________
Robin, EasyGlider 4, Beaver 25e, K3600
JETI DS-16


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: GAMA 2100 - RTF
PříspěvekNapsal: úte 10.11.2015 13:11 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 18.12.2014
Příspěvky: 9
Bydliště: Pardubice
Obrázky: 0
Dobrý den všem.

Dnes jsem se pustil do sestavování GAMY 2100 Sport (má šest serv). Po rozbalení směrovky jsem zjistil, že je cca do poloviny utržená. To mi jistě reklamaci neuznají.
Mohu zakoupit novou směrvku.
http://www.rcm.cz/produkt/GAMA-smerovka-i36652
Nebo provést opravu tímto pantem.
http://www.rcm.cz/produkt/Panty-smerovk ... Yak-i11055
Nebo provést opravu některým z těchto pantů.
http://www.rcm.cz/hledat?q=panty&radit= ... cenado=350
Poraďte mi, prosím, kterým z těchto pantů by to bylo dostačující a jaké další věci budu potřebovat zakoupit k přidělání pantů. Děkuji.

Další problém je na jednom křídle, kde je drát od jednoho serva tak krátký, že po spojení s konektorem v trupu, nejde křídlo celé zasunout do trupu. To budu řešit reklamací u prodejce.

_________________
F4U corsair, Gama 2100, DX6i


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: GAMA 2100 - RTF
PříspěvekNapsal: úte 10.11.2015 23:50 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 24.11.2013
Příspěvky: 443
Bydliště: Praha 10
Obrázky: 9
Mně se na běžné opravy osvědčily panty "textilní". Akorát je potřeba voskovkou na obou stranách "zamastit" dělící čáru. Pak pant vložit na místo a přilepit hodně řídkým vteřinákem. Resp. nechat ten pant nasáknout ten vteřinák. Pozor na to aby se pant během lepení nepohnul.
Další možností jsou plastové panty. Šikovný návod např. zde (snad se autor nezlobí):
http://jenda01.rajce.idnes.cz/TECHNOLOGIE_LEPENI_PANTU/
Petr


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: GAMA 2100 - RTF
PříspěvekNapsal: stř 11.11.2015 9:26 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 3.1.2007
Příspěvky: 1057
Bydliště: ŽATEC
Obrázky: 0
To je moc pěkný návod :wink:

_________________
Nemusíš vše vědět, ale musíš vědět, kde na vše najdeš odpověď.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 988 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz