od pátku 19.11.2010 jsem novým majitelem letadla Beta 1400.
pokusím se s Vámi podělit o zážitky ze stavby a prvních letů. Zárovneň budu určitě potřebovat odborné poradenství, jelikož nejsem žádný modelářský přeborník
Historie:
Před nedávnem jsem znovu oprášil starší model Wild Hawk, který prošel úpravou a "omlazením" v podobě nového motoru a přijímače. Bohužel vzhledem k tomu, že tento stroj byl již dávno pořizován za účelem naučení základů, jeho vzhled tomu odpovídá. Rozhodl jsem se tedy omladit letový park. Volba padla na tuto novinku RC nebe. Protože hodlám použít většinu stávajících komponent, zvolil jsem konfiguraci holého letadla s motorem.
Stavba:
Letadlo je dodáno v barevné krabici, která se mi hned po prvním pokusu (nenásilném) rozlepila a rozpadla
Základní části byly uchyceny a zabaleny v igelitových pytlích. Drobné díly a motor byly v malé krabičce.
Krabička s bižuterií obsahuje vše potřebné.
Trup je z hladkého EPP, který nemá žádné vnitřní výstuhy, jako třeba Easy Star (škoda). V pravé polovině je tavnou pistolí uchycen pa-tvar, který je jako závaží. Spodní strana trupu je v místě spojení polovin opatřena drážkou. Zde určitě budu dávat uhlíkovou tyčinku pro zpevnění.
Kabina drží pomocí dvou malých magnetů (zdá se, že celkem pevně).
Na břiše trupu je ve přední části záhadná díra (vymyšleno pro případný podvozek??). Stejný otvor je i v místě ostruhy.
Detail závaží, které se demontovává v případě použití 3 článkové baterie. Já demontáž učinil hned, dokud je volný přístup.
Odtržení je poměrně náročné a je to loterie, co povolí dříve (část horní strany nosu z EPP nebo lepidlo s kovem).
Motor je v trupu uchycován smontováním překližkové konstrukce, která se pak do lože vlepí. Považuji za škodu, že nikde není uveden žádný parametr motoru. Celkově pohonná jednotka působí velmi laciným dojmem... Důležité jsou ale výkony
To jest z prvního seznamovacího dne vše.
Pokračování bude brzy.
Petr