Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 61 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 04.09.2009 18:47 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 16930
Adam70 píše:
Nazdárek,tak já to mam zhruba takhle
http://letec70.zonerama.cz/vyoseni-motoru

a létá to asi takhle
http://www.youtube.com/watch?v=5DZNsPeRoPg


Teď to má i s dokumentací - Dík i za něj.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 04.09.2009 19:27 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 19.7.2009
Příspěvky: 216
Bydliště: Ostrava
No jo, JMalik... normálně bych řekl "šťoural" ale když seš mazák, tak tu drobnou výtku beru. Přiznám se že mně šlo hlavně o funkci, Pokud to bude fungovat, tak to samozřejmě opižlám na krásu :-)))
I když , kdo ví... :roll:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 04.09.2009 19:36 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 19.7.2009
Příspěvky: 216
Bydliště: Ostrava
Adam70 díky i za mně. Tak nějak jsem to myslel. Poté co jsem ubral jednu podložku, mám to vyosené trošku méně než ty.. už to tak ale nechám. POdle videa ten výkon vypadá super. Můžu se zeptat na kapacitu baterie? Já počítal vyvážení a abych nemusel dovažovat předek, budu tam asi dávat 2200 mAh Li-pol.
Jinak při testovacím spuštění doma se celkem dost hřeje motor, ale předpokládám že ve vzduchu se ochladí...

Díky všem za pomoc. Až ( jestli) se vrátím z prvního pokusu, dám vědět výsledek.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 04.09.2009 20:23 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 1.10.2007
Příspěvky: 371
Bydliště: Praha 4
motor
http://www.bel-shop.eu/detail379.html
vrtule
APC E 8x6
baterie
LiPol 3S 1800mA cca160g-celkem v poho 20 min.mot. tetu a dovede i plachtit :) tak nedávno 45min.
těžiště mam trošku vzadějc,je to "divoch"
změřeřená max. rychlost 122.6 km/h :wink:
na klapkách dokáže letět skoro krokem a nemadá po křídle je to takovej univerzální "vozembouch" kterej bez keců povozí kameru nebo GPSku :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 04.09.2009 20:54 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 19.7.2009
Příspěvky: 216
Bydliště: Ostrava
Hm, klapky.... proč ne? To by ale chtělo něco jiného než ten setový vysílač a přijímač :-)) I když přijímač vypadá jako šestikanálový. Na rozdíl od vysílačky, která žádný další čudlík nemá :(

Jinak je to ideální letadlo pro nemehlo jako jsem já :-) nezáludné klidné. Uveze FCO2 a možná i GPS :-)) Přesně to jsem chtěl.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 04.09.2009 21:03 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 1.10.2007
Příspěvky: 371
Bydliště: Praha 4
Jo jo,to máš pravdu já to kupoval bez TX a RX mam Spektrum DX-7 a tím honím auto lodičky i éra no :)

http://www.youtube.com/watch?v=lH10rc4pHvw

http://www.youtube.com/watch?v=LH1lHqv_JN0


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 06.09.2009 2:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2008
Příspěvky: 806
Bydliště: Praha 8
JMalik píše:

Dobře,
jestliže zastáváš původní názor, vyos motor tak, aby směřoval předním koncem hřídele motoru cca 10 stupňů nahoru a běž to hodit. Napiš sem výsledek.


nevim kde jsi prisel na tech 10 stupnu ale od vyroby je to 0 stupnu a pohoda
menit to nebudu :wink:

to no_gold: omlouvam se za mystifikaci mel jsem na mysli typ samokridlo

koncim debatu....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 06.09.2009 14:53 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 1.10.2007
Příspěvky: 371
Bydliště: Praha 4
pro no_gold
mě to asi neodesílá SZ zprávy či co :( , tak takhle neni to nic tajnýho 8)
----------------------------------------------------------------------------------
Ahoj, chtěl bych se ještě zeptat na něco s WingDragonem, ale je to trochu mimo hlavní téma diskuze ,tak raději mimo... Psal jsi že lítáš rychle ipomalu... dělal jsi nějaké úpravy křídla z hlediska pevnosti? Ono spojení levého a pravého křídla podle mně nění nic moc extra... ( nějaký smrkový špalíček) obávám se aby při silnějším motoru, větších rychlostech a tím určitě i přetížení něco neprasklo.....
----------------------------------------------------------------------------------
Nazdárek,když jsem si pořizoval WDS tak jsem moc nepočítal s tím,že s ním budu dělat takovéhle vylomeniny tak jsem to nechal jak to bylo.Abych řekl pravdu moc si nepamatuji jak je to spojení řešeno,je tam překližková spojka tu jsem zalepil herkulesem(asi) ,spoj křídel je přeplátovanej tim černym plastem a ten jsem přilepil ke křídlu hodně kvalitní tenoučkou oboustranou lepenkou.Vše mám přetažené lepenkou,náběžku,konce křídel a teď jsem přidal ještě jeden pruh na spodek křídla po celé délce,zdálo se mi,že se dost prohybá když to pustím ze sto metrů střemhlav dolů a pak za to vezmu tak se prohnou jak luk. :D
Tady něco málo fotek jak jsem to"polepil"
http://letec70.zonerama.cz/puvodni-ulozeni-motoru


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 06.09.2009 17:35 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 19.7.2009
Příspěvky: 216
Bydliště: Ostrava
Ahojte, takže dneska utichnul vítr a tak jsem to šel vyzkoušet.
1) Oproti původnímu motoru je to jako přejít ze škody 120 do bavoráka...
2) Při letu pod plynem samovolně stoupá, musím pořád tlačit na knypl :-)

Každopádně nerozbil jsem to a tím všm díky.... ještě musím odtranit to vzpínání a příští let už bude s kamerou :-))


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 06.09.2009 21:43 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 16930
no_gold píše:
Ahojte, takže dneska utichnul vítr a tak jsem to šel vyzkoušet.
1) Oproti původnímu motoru je to jako přejít ze škody 120 do bavoráka...
2) Při letu pod plynem samovolně stoupá, musím pořád tlačit na knypl :-)

Každopádně nerozbil jsem to a tím všm díky.... ještě musím odtranit to vzpínání a příští let už bude s kamerou :-))


Tak ještě podložku pryč.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 08.09.2009 19:47 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 1.10.2007
Příspěvky: 371
Bydliště: Praha 4
pro no_gold---VYZTUŽUJ,VYZTUŽUJ,VYZTUŽUJ
Tak jsem naložil GPSku vytáhl jsem to do 204m(změřeno) a pak jsem to pustil kolmo dolů a světe div se viz. foto

http://letec70.zonerama.cz/zlomene-kridlo

přistání jak do peřin 8) ,ale zatrnulo mi,tak zase stojím před rozhodnutím-opravovat-neopravovat :(


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 10.09.2009 7:11 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 19.7.2009
Příspěvky: 216
Bydliště: Ostrava
Adam70: Povolilo to při samotném letu střemhlav nebo až při vybírání?

Pro všechny - Ubral jsem podložku, dotrimoval výškovku a nyní jsem spokojen. ( 10 sekund stoupám tam, kam jsaem se drápal 2 minuty :-)) Díky všem za cenné rady a myslím že můžu toto téma uzavřít...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 10.09.2009 7:20 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 1.10.2007
Příspěvky: 371
Bydliště: Praha 4
:lol: dolu to problém není,ale chce to tahat za tu vejškovku mooooc opatrně :lol: ,hlavní problém je v křídle,nemá žádnou výztuhu a taky se nesmí zapomenout,že určením je to POMALOLET a né stíhačka :lol:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 10.09.2009 8:15 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 19.7.2009
Příspěvky: 216
Bydliště: Ostrava
:D No to jo, tváří se to jako pomalolet :_)) Ale jestli nepomohlo tvoje takřka kompletní omotání skelnou páskou, tak nevím co by bylo potřeba pro další zvýšení pevnosti... Protáhnout křídlem lešenářskou trubku ? :roll:

Já to vyřešil v předstihu jednak opatrným taháním za výškovku, klesám bez plynu a koupil jsem do foroty náhradní křídla. :) ( a výškovku, směrovku..... ale o tom zase jindy :-))


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 21.10.2009 16:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2009
Příspěvky: 6280
Bydliště: Praha
Obrázky: 38
zdravim,
dotaz, mám shindena od telinku, když řidám plnej plyn chce se mu postavit,
vzpina se nahoru,
mám vypodložit hořejšek ? nebo spodek ?
nejsem si jistej jestli to neni obráceně než u motoru vpředu ...

ale asi ne že ? takže nahoru simetricky podložky


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 61 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz