Registrován: 9.1.2007 Příspěvky: 8220 Bydliště: Praha 8, ČR Obrázky:8
Není podmínkou, aby každý model byl 100% maketou podle nějakého originálu. Mnoho modelů jsou čistě účelové konstrukce, které mají k tvarům opravdových letadel hodně daleko - různé ty RCK, RES, pyloňáky a další a další. Myslím, že právě Marek (prikrylm) takové létá. Ale to nebrání si takové létání užít a mít z toho radost.
Tak jsem se byl proletět.... Hned prvním hodem bez motoru na zaletnuti jsem ulomil čumák pak už jsem radši létal s motorem. Trochu foukal vítr, tak se to podle toho chovalo, asi. Do výšky jsem se bál, ale zítra to zkusím, takhle neni čas na záchranu chyby. A jeste musím zkusit pritizit předek, ač je těžiště, kde by mělo být, je těžké na zadek. A teda přijde mi, že ještě budu muset zesílit vyztuhu v křídlech, hodně se prohybaji a když jsem letěl proti větru, měly tendenci se zavírat do U.
PS: ano zítra půjdu dal od toho VN.
Ale jsem nadšený! Ono to letí! A taky padá a přitom se to nechá rozložit pro lepší transport.
Registrován: 25.4.2003 Příspěvky: 10213 Bydliště: Praha Hloubětín ČR Obrázky:265 Blog:Zobrazit blog (3)
skypeja píše:
Ale jsem nadšený! Ono to letí!
Paráda. Gratuluji.
Osobně teď doporučuji postavit model PŘESNĚ podle nějakého plánku nebo si koupit stavebnici. Na tom se dá nejlépe názorně podívat jak jsou řešeny konstrukční uzly a pevnostní nároky. Nejde o to, že by nešlo model postavit samostatně, ale taková inspirace přímo v rukou je nenahraditelná. Ono se na to dá jít i komplexním pevnostním výpočtem, ale to je zbytečné. Inspirace stačí.
A k pádům. To k tomu patří. Co neprasklo, je zbytečně předimenzované.
Díky za ohlasy, jsem fakt rád, že to létá. Dneska foukalo trochu méně, tak jsem zase zašel na louku za chalupou (mimochodem jsem zjistí, že soused je letecký modelář) a vyletal jsem 1,5 baterky. Jak ne foukalo, troufl jsem si do větší výšky a hned to bylo o něčem jiném. Tu další výztuhu do křídel to ale chce. Uvidím co bude dál, baví mě to, možná mě trochu mrzí, že jsem rovnou nekoupil Betu nebo něco podobného, ale zase s ohledem na to, že se mi za měsíc narodí druhý synek, tak bude zase o trochu méně času.... No uvidíme... Na nějaké chyby při lepení už jsem přišel, tak rozhodně vím, čemu se příště vyvarovat. Díky všem za podporu a pomoc!
Jo a trochu jsem temperama udělal barevné konce křídel, abych ho lépe viděl.... Fotky doplním výhledově, snad i nějaké video....
Tak po dnešku mě nemrzi, že jsem rovnou nekoupil Betu svihnul jsem s tím o zem ze slušné výšky. No jo blbost jsem ve vzduchu udělal a bylo... Ale nic co by lepidlo nezachranilo.
Přesně takhle jsem uvažoval a uvažuji doteď i já a proto dělám ve vzduchu i skopičiny který bych si jinak s kupovaným modelem nemohl dovolit (strachem)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru