Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 39 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: úte 14.01.2020 15:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.9.2005
Příspěvky: 1653
Bydliště: Doma
no to by bylo asi nejlepcejsi, bezdrat. procet sem jeste navod a tak easy to nebude. ten interni port vstup/vystup neni svazan s modem ucitel/zak, takze asi jedina cesta kudy jit dovnitr ds-12 je pres PPM vstup na jack konektoru.

zacina to byt divoky.. asi napisu primo do Jeti


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
PříspěvekNapsal: úte 14.01.2020 18:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.8.2009
Příspěvky: 1228
Bydliště: západočesko
Obrázky: 38
A nešlo by to tahle nějak?


Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz
(https://blog.espritmodel.com/video-rele ... nsmitters/)

_________________
Ground Penetration Tester


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 14.01.2020 18:24 
Mazák
Mazák

Registrován: 8.8.2017
Příspěvky: 610
Možná s křížkem po funusu ,možná pro někoho rada vedoucí do pekel ale přikláním se k Tomasi C a to z vlastní zkušenosti.Klidně napíší "Jak začátečník učí létat předzačátečníka bez propojení"Napoprvé vytáhnout model do vzduchu ,natrimovat malou zatáčku a otáčky motoru aby éro létalo samo,strčit vysílač do ruky tomu druhému a jen mu říkat kam má popřípadě pohnout páčkou a pak postupně ubírat na přednastavení éra až nakonec dojde i k samotnému startu.Asi budu kárán že to není profi výuka ale mě se to nadmíru osvědčilo a mohu dodat že (krom několika kloučků) přítelkyně po cca 10min. začala dělat sama od sebe výkruty a mě stačilo v pravou chvíli křiknout "pusť"a éro se samo srovnalo a kroužilo si jako kdybych ho řídil já a po 2-3 pokusech už sami věděli kdy knipl včas pustit.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 15.01.2020 11:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.9.2005
Příspěvky: 1653
Bydliště: Doma
s krizkem po funuse to rozhodne neni. zatim sem nic nekoupil a resit to budu tak nekdy v breznu, takze je cas, myslim ze pokusy o vyuku probehnout tak nekdy na jare. ono aby to deti bavilo, tak taky musi byt venku trochu hezky aby je bavilo byt venku a k tomu jeste bavilo ovladat letadlo. do te doby muzou obcas zkusit simulator s moji DS12 ktery sem konecne rozjel. a hlavne - nehodlam nic lamat pres koleno, kdyz je to bude bavit fajn, kdyz je to nebude bavit svet se nezbori.
to propojeni ucitel-zak resim jen proto, abych mel pripadne tu moznost to takto udelat, kdyby se ukazalo ze je to lepsi cesta.

jinak StepOne mi zatim z videi co sem videl prijde jako nejvhodnejsi kvuli svemu projevu pomalu leticiho autobusu.. takova velka lazybee s odolnejsim cumakem. spis jen premyslim, jestli ten dvojclanek je ok nebo fakt radsi tam vrazit triclanek.. preci jen, jsem ponekud nesvuj kdyz nektere me letadlo neni premotorovane natolik, aby stoupalo kolmo za vrtuli :-)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 15.01.2020 12:17 
Mazák
Mazák

Registrován: 15.8.2011
Příspěvky: 1360
Bydliště: Náchod-nedaleko
Hele StepOne mám na 2S a opravdu to bohatě stačí, na začátky určitě ;)
Pro člověka co to už ale umí je to samozřejmě líné a na kravení by byl 3S lepší :)

_________________
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho co dělám...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 15.01.2020 12:36 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.4.2003
Příspěvky: 9423
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 295
Blog: Zobrazit blog (3)
Kuba78 píše:
nebo fakt radsi tam vrazit triclanek.. preci jen, jsem ponekud nesvuj kdyz nektere me letadlo neni premotorovane natolik, aby stoupalo kolmo za vrtuli :-)


Naprosto ti rozumím, není nad to, když je 1,5kW příkonu na 1kg modelu :D :D Ale u školního letadla je to naprosto nežádoucí. Rychlost zkracuje čas na rozmyšlenou a to je nejkritičtější položka při učení žáka.

Rozhodně souhlas s JirkouA. Je potřeba kromě pilotáže učit i chování v prostoru a na letišti. A nezapomenout na sluneční brýle a nelétání do Slunce.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 15.01.2020 14:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.9.2005
Příspěvky: 1653
Bydliště: Doma
tak a mam odpoved od Jeti. je to vyreseny..

Dobrý den,
každý náš vysílač DC/DS s nový FW 5.02 je schopen přijímat PPM signál z žákovského vysílače po kabelu JACK. Zapojení JACK konektoru je na obrázku níže.

no a k tomu mame obrazek z rcgroups vyvodu te FlySky, takze staci zbudovati sobe kabelu, kde na jedny strane bude jack a na druhe ten flysky konektor a propojit to. ted je jeste otazka, zda ppm out, ci ppm in. ale asi jen PPM out, kdyz DS-12 je ucitel, tak to funguje tak, ze ja prijimam PPM vstup z zakovskeho FlySky a vysilam ja, mym duplexem do modelu do duplex prijimace, je to tak?
https://www.rcgroups.com/forums/showpos ... count=1640

Tomasi - no, me bohate staci kdyz to dokaze vytahnout na plny plyn z pripadne krizovky. ty tvoje motorovy ostepy mi prijdou preci jen trochu moc, videl (respektive spise nevidel) sem to na vlastni oci a litat tak, ze se po obloze orientuju pouze sluchem a jen podle jeciveho zvuku prichazejiciho ze vsech stran mi prijde dost adrenalin :-)


Přílohy:
JETI_DS-12_PPM_vstup.jpg
JETI_DS-12_PPM_vstup.jpg
[ 12.66 KiB | Zobrazeno 1488 krát ]

Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 15.01.2020 15:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.1.2010
Příspěvky: 1048
Bydliště: PN - SK
Kuba78: len pre zaujimavost, s doporucenym motorom (2204 1800kV) pri 3S dokaze StepOne stupat kolmo hore cca 8m/s :)
Takze bud daj 3S a obmedz maximum plynu pre ziaka, alebo daj 2S, to je uplne v pohode.
Aj pripadny pad nie je problem, zdvihnes a letis dalej, vacsinou sa nic neposkodi.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 15.01.2020 15:52 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.4.2003
Příspěvky: 9423
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 295
Blog: Zobrazit blog (3)
Takže je to do FW 5,02. Tím se to vysvětluje. To je dobře, že to přidali.

Dovoluji si to zopakovat: malé výchylky a velmi přiměřeně plynu je začátečnický základ, aby krizovka nenastala.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 15.01.2020 17:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.9.2005
Příspěvky: 1653
Bydliště: Doma
no, kdyz si vzpomenu na moje RC zacatky s Accipiterem s trikanalovou vysilackou, ktery na plny plyn drzel tak akorat horizont a vychylky sem omezoval tak maximalne tim, ze sem proste packama kvrdlal o neco mene.. a taky sem se nejak naucil :-)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 16.01.2020 11:50 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.4.2003
Příspěvky: 9423
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 295
Blog: Zobrazit blog (3)
Opravdu je pro děti snadnější tam vrazit plný plyn a korigovat na jednom kniplu jen "jednu" věc. Třetí a další start se dá plyn přidat.

A jako největší přínos výuky vidím to, že zkušený modelář předá letadlo, které samo letí dobře. Má těžiště na správném místě. Letí rovně.

To je největší rozdíl proti samoukům. Nový modelář bojuje jen sám se sebou a ještě ví, že bude případně zachráněn. Učení jde pak velmi rychle.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 16.01.2020 19:56 
Mazák
Mazák

Registrován: 23.6.2014
Příspěvky: 818
Bydliště: Žďár n. S., ČR
TomasC píše:
Dovoluji si to zopakovat: malé výchylky a velmi přiměřeně plynu je začátečnický základ, aby krizovka nenastala.
TomasC píše:
Opravdu je pro děti snadnější tam vrazit plný plyn a korigovat na jednom kniplu jen "jednu" věc. Třetí a další start se dá plyn přidat.
To můžu potvrdit :!: Pro výuku začátků jsem klukům u tohoto šikovného modýlku stáhl hodnoty plynu tak, aby lezl nahoru maximálně cca 10-15°, omezil jsem i výškovku. Hned šlo všechno mnohem líp a mohli lítat sami :) Předtím měli tendenci lítat na plný plyn jak nudle v bandasce a musel jsem to jistit po drátě.

_________________
Laguna, Daidalos, MiniCorado, F3K Edge, Fox 2300, Funtic II, Dingo, F4U Corsair, Bf 109H, Skipper...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 16.01.2020 21:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 1240
Bydliště: Brno
Kuba78 píše:
jo na ten sem koukal, ale to je nejaky ps2 konektor a jen mezi tema samyma.. vytahnout z toho klasicky PPM asi nejde.

FlySky i6 má normálně PPM vstup i výstup na pinech toho konektoru. Objímka je zem, a další dva piny jsou sériový port In a Out a používají se pro programování. Teď z hlavy nevím který pin je PPM out, ale zbastlení kabelu končícího na druhé straně 3.5 mm jackem pro jinou vysílačku je jen otázka ceny těch dvou konektorů, kabelu, a dvou pokusů kdy to bude fungovat.

Ty sériové piny jsou ty dva spodní, takže vyzkoušet ty dva horní. PPM výstup je aktivní vždy. PPM vstup lze použít buďto jako žáka (pro FS-i6 v roli učitele) anebo s FlyPlus firmwarem namapovat na některé z dalších kanálů a třeba druhou vysílačkou řídit gimbal kamery.

Obrázek

_________________
Sky Surfer; HK Paraglide; DYI: samokřídlo Ita, elektrovětroň Kaze, delta Quasar3D; FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 16.01.2020 23:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 25.5.2003
Příspěvky: 2238
Bydliště: Košice, SK
To Kuba78: Dokonca nemusíš ani bastliť. Použiješ hotovú redukciu, do ktorej pripojíš obyčajný audiokábel s 3,5mm jackami. Redukcia je určená k simulátorom, takže má vyvedený PPM out.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 18.01.2020 13:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.9.2005
Příspěvky: 1653
Bydliště: Doma
here we go.. zaciname na Easystaru v simulatoru. prvni pokus jak mu to vubec pujde a pokud ho to zaujme.. dotaz: litam vyskovku pritahnout k sobe - letadlo leti nahoru, od sebe - letadlo leti dolu. asi je to klasicky, ale nemam spis prcka od zacatku ucit obracene, tedy logicteji pro nej - packa dolu - letadlo dolu, packa nahoru - letadlo nahoru? je to otazka jednoho reverzu, predpokladam ze kdybych ho pak ucil pres kabel tak staci kdyz ja budu mit reverzovano a on ne.. spis takova akademicka, jestli ho nutit presne jak to mam ja, nebo od zacatku nechat jinak.


Přílohy:
IMG_8642.JPG
IMG_8642.JPG
[ 39.08 KiB | Zobrazeno 1106 krát ]

Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 39 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz