px


Pravidla fóra


Pro modely do 250g.



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 100 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: RC Factory STEP ONE
PříspěvekNapsal: čtv 19.07.2018 10:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 5877
Bydliště: Praha ČR
Jak jsem v threadu "Akce 1000" psal o mém StepOne, se kterým jsme testovali děsná zvěrstva na MČR F5J, tak popíšu osazení, které se jeví jako vhodné...Motor vyřazený z copteru - jednoduchý 1806 kV2300, vrtule dvoulistá 5x3. Regl taky starý copterový, nějaký Hobbywing 10A, k němu přidaný externí BEC (tohle jediné moc pro začátečníka k bastlení není, pro něj je vhodné něco s BEC v jednom kuse). Lipol 3s450mAh, staré Nanotech
Přijímač shodou okolností právě ta výše debatovaná variace Flysky IA6 s konektory v ose, serva mám Turnigy 541 (tuším tahle https://hobbyking.com/en_us/turnigytm-t ... -4-3g.html ), to je velikostí i pojetím absolutně totožné jako Gening 51 doporučeným RCF, do výřezu sedí dokonale.
Co vřele doporučuji je použité lepidlo - vteřiňák jsem ignoroval, použil jsem FoamCure - https://hobbyking.com/en_us/foam-cure-e ... -1-oz.html , nemá chybu, navíc příjemný pro práci v bytě, žádný nepříjemný zápach (spíš příjemně voní a myslím to doslova, ne ve stylu "voní narkomanovi").


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: RC Factory STEP ONE
PříspěvekNapsal: sob 28.07.2018 9:22 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.1.2010
Příspěvky: 1099
Bydliště: PN - SK
tiez sa "hram" so Step One, vyborna oddychovka a s FPV celkom zabava :)
stavba fpv kabinky a trochu okolo toho


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RC Factory STEP ONE
PříspěvekNapsal: sob 13.02.2021 21:56 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 13.2.2021
Příspěvky: 57
Zdravím a mám drobný dotaz
Nemohu se rozhodnout zda jako přijímač v Step One použít FS-IA6 a nebo FS-IA6B + čidlo FS CVT01.
Rozdíl je asi + 15g váhy navíc a k tomu možnost sledovat skutečný stav napětí baterie v modelu.
Stojí to za to? Respektive, já vyrostl na volných modelech kde byl každý ušetřený gram velké plus k dobru.
A s těmi případnými 15g navíc se pořád nějak nemůžu smířit, ač tak nějak tuším, že u tohohle modelu to asi nemá cenu vůbec řešit :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RC Factory STEP ONE
PříspěvekNapsal: sob 13.02.2021 22:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.1.2009
Příspěvky: 776
Bydliště: okr. Blansko
Obrázky: 0
Jde měřit napětí baterie i bez navýšení hmotnosti.
https://www.fpvplaylist.com/hacking-the ... y-voltage/


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: RC Factory STEP ONE
PříspěvekNapsal: sob 13.02.2021 22:52 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 16.8.2018
Příspěvky: 63
Bydliště: Kladno
Já jsem to měření baterií u Step One vyřešil použítím LiPo Alarmu EV-PEAK, a tím nastala další zábava - oblétávat kolem hlavy ve snaze přečíst na ukazateli kolik Voltů ukazuje :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RC Factory STEP ONE
PříspěvekNapsal: ned 14.02.2021 0:16 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 8.8.2017
Příspěvky: 933
Bydliště: JABLONECKO
MKfly prosím nespletl jsi se v popisu přijímačů??Používám FS-IA6B bez jakéhokoliv doplňujícího čidla a napěti baterií mě to normálně na vysílači ukazuje. Tyto přijímače mají svoji telemetrii již zabudovanou nebo že by mě něco uniklo o čem jsem přesvědčený ? :roll:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RC Factory STEP ONE
PříspěvekNapsal: ned 14.02.2021 1:10 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 13.2.2021
Příspěvky: 57
dratek píše:
MKfly prosím nespletl jsi se v popisu přijímačů??Používám FS-IA6B bez jakéhokoliv doplňujícího čidla a napěti baterií mě to normálně na vysílači ukazuje. Tyto přijímače mají svoji telemetrii již zabudovanou nebo že by mě něco uniklo o čem jsem přesvědčený ? :roll:




FS-IA6B sice sám o sobě napětí opravdu ukázat umí, ale pokud je napájen z odbočky regulátoru, ukazuje stabilizovaných 5v a ne skutečné napětí baterie, k tomu právě slouží ten externí senzor, na vysílači pak vidíte napětí přijímače hned dvakrát


Přílohy:
foto.jpg
foto.jpg
[ 72.19 KiB | Zobrazeno 3115 krát ]

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RC Factory STEP ONE
PříspěvekNapsal: ned 14.02.2021 1:16 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 13.2.2021
Příspěvky: 57
Larch_CZ píše:
Já jsem to měření baterií u Step One vyřešil použítím LiPo Alarmu EV-PEAK, a tím nastala další zábava - oblétávat kolem hlavy ve snaze přečíst na ukazateli kolik Voltů ukazuje :-)



No já našel třeba tohle:

https://www.aliexpress.com/item/4001131 ... 4c4dxgiLZP

ale proti tomu už jsem pak jen +6g a s větším komfortem :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RC Factory STEP ONE
PříspěvekNapsal: ned 14.02.2021 1:24 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 13.2.2021
Příspěvky: 57
HLA píše:
Jde měřit napětí baterie i bez navýšení hmotnosti.
https://www.fpvplaylist.com/hacking-the ... y-voltage/



No vypadá to zajímavě, ale je otázka , zda úspora 7g na čidle za takové "harakiry" na přijímači stojí, ale určitě se to může hodit, díky :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RC Factory STEP ONE
PříspěvekNapsal: ned 14.02.2021 1:31 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 13.2.2021
Příspěvky: 57
Má někdo praktickou zkušenost jak se těch + 15g navíc projeví na letových vlastnostech?
Třeba zástavbou FPV setu (netuším kolik tak asi může vážit)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RC Factory STEP ONE
PříspěvekNapsal: ned 14.02.2021 8:58 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 16.8.2018
Příspěvky: 63
Bydliště: Kladno
Můžeš být bez obav. Letadlo obecně bez motoru moc neklouže, takže se většinu času létá na půl plynu, a při tom se pár gramů navíc neprojeví. Já musel dovažovat čumák tak jsem použil ten lipoalarm.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RC Factory STEP ONE
PříspěvekNapsal: pon 15.02.2021 9:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.1.2010
Příspěvky: 1099
Bydliště: PN - SK
osobne mam odskusane, ze bez problemov uvezie FPV vybavicku a k tomu v tazisku dalsie dve baterky, mam spojene paralelne s "hlavnou" baterkou, takze 1500mAh :lol: tych 100g navyse to dava bez problemov


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RC Factory STEP ONE
PříspěvekNapsal: pon 15.02.2021 21:03 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 13.2.2021
Příspěvky: 57
Dnes jsem s ním byl poprvé létat, letová hmotnost nakonec 234g s 20g železa v čumáku pro dovážení (škoda že ten čumák není delší. asi dovažují všichni, kdybych to byl býval věděl, koupím větší baterku :-)
Sluníčko, sníh a velmi mírný vánek.
Moje RC premiéra.
Letělo to parádně, jen mi to při prvním letu hóóódně točilo doprava (a nestačil proti tomu ani plný trim) a během snahy o rovný let mi model v malých kruzích a ve velké výšce nakonec zmizel za vzdáleným panelákem :-)
Že stačilo jen stáhnout plyn a "praštit" s ním o zem (dokud byl ještě v dohledu) mi došlo až dodatečně ...
Běžel jsem za ním jak zamlada za A1 ve stoupáku :-)
Měl jsem štěstí, hodní lidé na mě už s OneStepem v ruce za domem čekali.
Od druhého letu jsem si to už jen užíval.
No a bylo vidět že by zřejmě unesl i docela dost váhy navíc.
Jinak ten přijímač FS-IA6B vykuchaný z obalu (=-4g) se dovnitř vejde krásně a ještě má přímé konektory jako bonus :-)


Přílohy:
můj.jpg
můj.jpg
[ 109.33 KiB | Zobrazeno 2956 krát ]

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RC Factory STEP ONE
PříspěvekNapsal: čtv 18.03.2021 18:03 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 13.2.2021
Příspěvky: 57
Ahoj,
zatím létám na originální vybavení od RC Factory s dvojčlánkem:

https://www.rc-factory.cz/vybaveni-k-rc ... t-step-one

Ale zatoužil jsem po trochu větším výkonu. Pokud bych vyměnil dvoj za trojčlánek, jakou změnu vrtule mi doporučíte? A nebo je nějaká šance že i s tou stávající 6x3 motor nebo regulátor nepřetížím, třeba při omezení plynu na max 70% ?
Našel jsem jen tuhle tabulku pro prakticky totožný motor.

Díky


Přílohy:
2021_03_18 16_53 Office Lens.jpg
2021_03_18 16_53 Office Lens.jpg
[ 84.92 KiB | Zobrazeno 2519 krát ]

Screenshot_20210318-165923_AliExpress.jpg
Screenshot_20210318-165923_AliExpress.jpg
[ 24.57 KiB | Zobrazeno 2519 krát ]

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RC Factory STEP ONE
PříspěvekNapsal: pát 19.03.2021 0:55 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 27.11.2020
Příspěvky: 16
MKfly píše:
Ahoj,
zatím létám na originální vybavení od RC Factory s dvojčlánkem:

https://www.rc-factory.cz/vybaveni-k-rc ... t-step-one

Ale zatoužil jsem po trochu větším výkonu. Pokud bych vyměnil dvoj za trojčlánek, jakou změnu vrtule mi doporučíte? A nebo je nějaká šance že i s tou stávající 6x3 motor nebo regulátor nepřetížím, třeba při omezení plynu na max 70% ?
Našel jsem jen tuhle tabulku pro prakticky totožný motor.

Díky


Já letám na tříčlánek stejných rozměrů (s 2S a vrtuli 6x3 to proti lehkému větru stálo) s vrtulí 7x3,5 a je to o dost lepší. Ani na plný plyn to není žádný tryskáč a stejně se většinu času plazím na půl plynu. A rezerva výkonu se hodí.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 100 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz