Jedno malé video ze sobotního podvečerního polétání s Ultra 3,5 s pilotem Mike XL. Vítr foukal kolem 1m někdy silnější závan. Teplota stále kolem 30 st.C. Váha sedačky s baterkou něco málo přes 4,5 kg.
Krásné pohodové létání. Taky si budu muset až bude čas pořídit nějakou sedačku, na létání kolem hlavy to vypadá hrozně efektně.
No macík je to pěknej, ale už moc velikej. Cenově to myslím odpovídá. Prostě jsem si řekl, že můj strop je Ultra 3,5 Začínám pokukovat po nějaké 3D tiskárně , prostě pokrok nejde zastavit
_________________ Jeti DC-24,DS-12,VBar,PsychoHammer,CrossAlps2.8,Sir Edmund Race,Samba 2.6,Ultra 3.5,Logo700,Logo 200
Registrován: 23.4.2006 Příspěvky: 1405 Bydliště: Litoměřice, ČR Obrázky:1 Blog:Zobrazit blog (6)
Další podvečerní polétání, tentokrát v klidnějším ovzduší . Faktem je , že v těch ostřejších zatáčkách už jsem musel vrchlík aktivně řídit, aby nedocházelo k velkým bočním překmitům. To samé platí o práci s plynem a brzdami. Tak to musím ještě také dopilovat:-)
Registrován: 3.8.2008 Příspěvky: 1562 Bydliště: Pelhřimov, ČR Obrázky:1
Tak se pochlubím, že od včera už jsem papírově dolítanej PG pilot. Nakonec jsme měli super počasí a od pondělí do čtvrtka lítali na Javorovém vrchu v Beskydech. Přidali nás k od soboty probíhajícímu základnímu kurzu, my s kolegou se přidali až v neděli večer. Překvapilo mě ale kolik účastníků kurzu se tomu nehodlá v budoucnu věnovat. Přitom všechno mladý ročníky mezi 20-30 lety, lítali jak ďábli, šlo jim to a nalítali denně o několik letů víc než já. Prej si chtějí jen vyzkoušet další sport, nemají peníze, čas či nehodlají investovat do vlastní výbavy atd. Ani tu kameru na helmu si až na jednoho nikde žádnou nepučili natož koupili aby měli nějaký záběry z vlastního pohledu na památku. Holt to mám jinak a jsem víc fanda letectví než sportovec. Oni mají potenciál se velice brzy posunout do pozice sportovního pilota i výš, já se svým mentálním nastavením do rekreačního pilota jsem spokojen. I tak nás instruktor cvičil na některé nepovinné prvky a třeba B-stall mě baví. O dynamické 360 zatáčce ze včera se mi nechce moc mluvit, protože jsem se málem pozvracel a omdlel, ale s drženou asymetrií a jejím vyrovnáním náklonem a řidičkou na opačnou stranu problém nemám.
Tak se pochlubím, že od včera už jsem papírově dolítanej PG pilot. Nakonec jsme měli super počasí a od pondělí do čtvrtka lítali na Javorovém vrchu v Beskydech. Přidali nás k od soboty probíhajícímu základnímu kurzu, my s kolegou se přidali až v neděli večer. Překvapilo mě ale kolik účastníků kurzu se tomu nehodlá v budoucnu věnovat. Přitom všechno mladý ročníky mezi 20-30 lety, lítali jak ďábli, šlo jim to a nalítali denně o několik letů víc než já. Prej si chtějí jen vyzkoušet další sport, nemají peníze, čas či nehodlají investovat do vlastní výbavy atd. Ani tu kameru na helmu si až na jednoho nikde žádnou nepučili natož koupili aby měli nějaký záběry z vlastního pohledu na památku. Holt to mám jinak a jsem víc fanda letectví než sportovec. Oni mají potenciál se velice brzy posunout do pozice sportovního pilota i výš, já se svým mentálním nastavením do rekreačního pilota jsem spokojen. I tak nás instruktor cvičil na některé nepovinné prvky a třeba B-stall mě baví. O dynamické 360 zatáčce ze včera se mi nechce moc mluvit, protože jsem se málem pozvracel a omdlel, ale s drženou asymetrií a jejím vyrovnáním náklonem a řidičkou na opačnou stranu problém nemám.
Ahoj, tak to gratulace, vítej mezi piloty. Výbavu už máš? Na víkend to vypadá solidně, na Všechově by se mělo vlekat.
B-stall jsem měl taky rád to je těžko, já si v 20 udělal taky papíry, pak lítal, pak si zlámal nohu, pak na to nebyla chvili odvaha (noha nebyla ještě úplně OK) pak začátek práce, rodina, dítě,... ale teď jsem byl na svahu s F3B a jeden padáčkář se mi tam motal, tak jsem jenom slintal jak jsem ho viděl. No nic, ještě chvilku jak dítě odroste a asi mě to nemine...
Díky! Výbavu ještě nemám. Letos už mi lítání nevyjde, fakt to teď už nestihnu a ani to nechci takhle hrotit. A na lítání přes zimu v cizině nemám dovolenou ani finance, ty radši použiju na výbavu. Pokud se bude o víkendu vlekat na Všechově, tak budu sledovat aspoň na xcontest jako dosud . Po pravdě se se mnou ještě kejve židle když na ní teď sedím.
Tady jen jedno krátký video, někdy z těch svejch 12 letů tohoto týdne asi sestříhám a nahraju něco, co bude pro diváky snad zajímavější než jen jako moje osobní vzpomínka.
V neděli jsem si byl po delší době zase zalétat. Rast 2.1 od firmy Para Aviation RC dělá opravdovou radost. Byl jsem kolem 17 hod. a termika už skoro vůbec nebyla. Zato panorámata jsou hodně hezký
_________________ Jeti DC-24,DS-12,VBar,PsychoHammer,CrossAlps2.8,Sir Edmund Race,Samba 2.6,Ultra 3.5,Logo700,Logo 200
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru