Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Flop II od fy.Šad
PříspěvekNapsal: pát 12.10.2007 18:57 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 13.9.2007
Příspěvky: 369
Bydliště: Praha Horní Měcholupy
Zdravím všechny,
dneska se mi doma uhnízdila stavebnice FLOP II.
Plánuju osazení čínským stříďákem 24-08-21, sklopkou 9/5 a 2článkem li-pol.
Je to jejich doporučený pohon.
Máte někdo zkušenosti s tímhle modelem?
Mám pocit že při té váze s tímhle motorem do bude dost přemotorovaný,ne?

Znovu se po 10ti letech vracím k modelařině, tak je to snad na nový začátek ok.

Co si o tom (letadlo, pohon) myslíte?

Díky za všechny názory.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 12.10.2007 19:35 
Mazák
Mazák

Registrován: 20.8.2007
Příspěvky: 8609
Pokud bude skutecne letova hmotnost jenom 350g, tak s tim stridakem, dvouclankem a vrtuli 9" ti to v pohode uvisi, resp tah motoru bude jeste vetsi nez vaha modelu.

Tady mas mensi test toho motoru s ruznymi vrtulemi:
http://slowflyer.ch/downloads/bm240821.pdf
Nak


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 12.10.2007 21:46 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 19.10.2006
Příspěvky: 265
Bydliště: Plzeň
Mel jsem Flopa I s motorem 400 - bylo to prvni ero, ktere mi litalo tak jak jsem si predstavoval.
Prezilo strasny veci.
Myslim, ze i Flop II je dobra volba.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Flop II od fy.Šad
PříspěvekNapsal: pon 06.01.2014 13:46 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 24.11.2013
Příspěvky: 14
Bydliště: Brno-venkov
Potřeboval bych poradit s osazením elektroniky tohoto větroně.
Nakoupil jsem elektroniku společně s letadlem u firmy ŠAD.
http://sad.okdar.net/komponenty.html

-Střídavý motor 160W 14A 1200 ot/V váha 40g hřídel 3mm délka 46mm průměr 28mm
-Střídavý regulátor HK-30A ESC BEC 3A (váha 22g 2-3čl auto detect 25A/30A
-servo Hextronic 900 Váha 9g
-sklopná vrtule 9x5" s duralovýn středem i kuželem
-LiPol baterie vhodná do Flopa a Z37 Kapacita:1300mAh, 2S1P/7.4v 20C Constant/30C 10sec.

Chtěl bych použít přijímač Hobby King 2.4Ghz Receiver 6Ch V2
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__12901__hobby_king_2_4ghz_receiver_6ch_v2.html
protože ten 8 kanálovej co jsem koupil s vysílačem se do trupu nevejde.

Byl by někdo ochotnej mě vysvětlit či nakreslit schéma zapojení?
Případně někdo z okolí Brna s tím pomoci? Jsem úplnej začátečník a nerad bych něco podělal.
Díky Martin


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Flop II od fy.Šad
PříspěvekNapsal: sob 18.01.2014 16:54 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 24.11.2013
Příspěvky: 14
Bydliště: Brno-venkov
Opět se znovu ptám a mám prosbu, zda by mě někdo z Brna nepomohl rozhejbat zapojení: vysílač-příjímač-regulátor-motor. Nevím co dělám blbě. Už jsem koupil druhej přijímač, jestli není vadnej a nejsem schopnej to rozběhnout.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Flop II od fy.Šad
PříspěvekNapsal: sob 18.01.2014 17:15 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.12.2009
Příspěvky: 1038
Bydliště: Vavřineč u Mělníka
Obrázky: 41
ten příjmač se musí nabinovat (spárovat ) s tvojí vysílačkou,máš to spárovaný?

_________________
no holt se učím,DX8,FASCINATION,Radian,


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Flop II od fy.Šad
PříspěvekNapsal: sob 18.01.2014 17:42 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 24.11.2013
Příspěvky: 14
Bydliště: Brno-venkov
Spárovaný to mám. když zapojím do prijimače servo tak se hejbe. Ale motor nejsem schopnej rozhejbat.
Dělám to podle návodu a ten regulátor by měl pípat a to se mě nějak nedaří.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Flop II od fy.Šad
PříspěvekNapsal: sob 18.01.2014 17:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.12.2009
Příspěvky: 1038
Bydliště: Vavřineč u Mělníka
Obrázky: 41
máš ten regl ve zdířce trotle tedy plyn a správně podle barvy kabelů?

_________________
no holt se učím,DX8,FASCINATION,Radian,


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Flop II od fy.Šad
PříspěvekNapsal: sob 18.01.2014 18:05 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 24.11.2013
Příspěvky: 14
Bydliště: Brno-venkov
To je ono. Nevím proč jsem si pořád myslel, že to má být zapojený na kontaktu značeném BAT.
Už se točí o sto šet. Díky. Už jsem z toho byl zoufalej.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Flop II od fy.Šad
PříspěvekNapsal: sob 18.01.2014 18:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.12.2009
Příspěvky: 1038
Bydliště: Vavřineč u Mělníka
Obrázky: 41
rádo se stalo,mnoho dobrých přistání... :P

_________________
no holt se učím,DX8,FASCINATION,Radian,


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Flop II od fy.Šad
PříspěvekNapsal: pon 05.03.2018 21:31 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 22.8.2015
Příspěvky: 288
Bydliště: Ostrava/Vsetín/Brno
Obrázky: 0
Ahoj, dovolím si ukrást cizí vlákno :-)

Jak široký kužel na Flopa pěkně sedí? Ne že by u děj extra záleželo na aerodynamice, spíš se mi nelíbí když je tam moc velký zub. Ještě ho nemám doma abych si čumák změřil sám...


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz