Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: úte 19.05.2015 17:53 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 29.9.2013
Příspěvky: 221
Bydliště: Černošice
Koupil jsem levně na modelbazaru hotový drak Bristol M1 od Balsa USA http://shop.balsausa.com/product_p/436.htm
Potřebuji něco konstrukčního na trénování pilotáže, EPP houbolety jako Funcub a akrobatický Staudacher S300 mi už moc dalšího nedají..
Tak mi padnul do oka, protože miluju ww1, a když ho náhodou rozstřelím, nebudu plakat tak moc jako kdybych to stavěl sám.. 8)
Na druhé straně musí dostat alespoň zdání čtvrtmakety-polomakety, takže nějaká práce na tom je.. Popravdě není postavený úplně špatně, akorát je naprasklý kryt motoru, lankové výplety jsou děsběs (prověšené provázky zalepené vteřiňákem) fuj - to budu muset nějak odrvrtat.. a zprzněné odpružení podvozku.. Udělat imatrikulaci a osadit elektriku, pohoda. S tím si poradím.

Skýtají se mi ale 2 problémy, se kterými si úplně nevím rady:

1. Neb chybí plán, nevím, jestli motorová přepážka už má vyosení nebo ne. Nechce se mi to střihnout od oka, neb kužel by měl skoro lícovat s prstencem a ujetí byť o milimetr bude vidět.. Oměřit to úplně jednoduše nejde, i když to zkusím úhloměrem na měření úhlu seřízení proti výškovce a směrovce.. Nemáte někdo zkušnost jako to tenhle výrobce obvykle dělá?

2. Problém číslo 2 je samotný atypický kužel - povrch je něco jako hodně placatá rotační parabola s "podstavou" cca 90mm průměru a montážní dírou uprostřed (viz. foto). Lumpové z BalsaUSA to i u sebe na eshopu pěkně nafotili zezadu aby nebylo vidět, že to není součást stavebnice a ani v extra dílech to nenabízí.. :) Hledám nějaké jednoduché řešení jak udělat něco co bude alespoň trochu připomínat originál.. Zatím nně jen napadlo jen koupit levný plastový 89 mm kužel s dělením (uchycením) před vrtulí a použít jen tu zadní část. Na ní nalepit několik vrstev balsy a výsledek přibližně vybrousit upnutím do vrtačky, následně vyvážit i s vrtulí.. Napadá Vás někoho něco, nebo nehodíte mi to někdo na soustruh (za nějaký rozumný peníz..)?

Pozn. Tak oprava - BalsaUSA jak ověřil Corsair to není, rozpětí je menší..


Přílohy:
M1.jpg
M1.jpg [ 68.91 KiB | Zobrazeno 1484 krát ]
003_DSC5218.JPG
003_DSC5218.JPG [ 184.56 KiB | Zobrazeno 1484 krát ]

_________________
Ca.3 2.3m, Fokker D.VII 1200mm, Bristol M1.B 1350mm, Multiplex FunCub, Staudacher 1000mm EPP


Naposledy upravil mt_beran dne stř 20.05.2015 20:24, celkově upraveno 1
Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Bristol M1 - Balsa USA 1400mm
PříspěvekNapsal: úte 19.05.2015 17:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 7.1.2007
Příspěvky: 3936
Bydliště: KLADNO
Obrázky: 0
1. Nemá

2. já koupil polystyrenovou kouli, kterou hodlám časem laminovat, a nebo můžeš koupit z Arizona model za pouhých 75 emerickej kaček bez poštovného :roll: /stejně je určený pro jejich Albatros/.
Takže já plánuji- něco jako toto-aby bylo jasné,že jsem to nevymyslel já http://www.rcuniverse.com/forum/glow-el ... c-how.html

_________________
Pravda začíná tam kde končí signál České televize.
Nevěřím ničemu, co vláda říká.


Naposledy upravil corsair dne úte 19.05.2015 19:15, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bristol M1 - Balsa USA 1400mm
PříspěvekNapsal: úte 19.05.2015 18:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 7.1.2007
Příspěvky: 3936
Bydliště: KLADNO
Obrázky: 0
Jinak stavbu si užívám, vymýšlím vymyšlené apod. a doufám,že bude lítat :lol:

_________________
Pravda začíná tam kde končí signál České televize.
Nevěřím ničemu, co vláda říká.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bristol M1 - Balsa USA 1400mm
PříspěvekNapsal: úte 19.05.2015 18:40 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 29.9.2013
Příspěvky: 221
Bydliště: Černošice
corsair píše:
Jinak stavbu si užívám, vymýšlím vymyšlené apod. a doufám,že bude lítat :lol:


Jej SUPER díky.. Jaký plánuješ motor a vrtuli?

Vymýšlení je nejlepší, ale jsem v tomto ohledu saturovaný monografií Muromce, tam je toho na lámání hlavy ještě na 3-4 měsíce (po půlroce), čumák už předělávám v hlavě a kreslítku potřetí.. :) Na jednomotorák nemůžu plýtvat mentální energií.. Potřebuju trénovat aby se mi tak neklepaly ruce když letim CA.3.. :D

Polyšová koule - super - hodila by se na ten zadek kuželu, kde? jaká je velikost??

Díky, Martin

_________________
Ca.3 2.3m, Fokker D.VII 1200mm, Bristol M1.B 1350mm, Multiplex FunCub, Staudacher 1000mm EPP


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bristol M1 - Balsa USA 1400mm
PříspěvekNapsal: úte 19.05.2015 19:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.7.2011
Příspěvky: 5977
Bydliště: Písek, ČR
Klucí když hledáte kulový vrchlík (laminování koule apod.) - já potřeboval na kopteru kryt GPS ve tvaru lentilky a napadlo mě použít plastovou vánoční kouli od Vietnamců. Za pár korun jsem koupil sadu asi 6 koulí na vánoční stromeček, odříznul dva vrchlíky a ty slepil do tvaru čočky.

Neříkám že je to geniální nápad, ale mohlo by to posloužit jako inspirace.... :D
Příloha:
Img_3979.jpg
Img_3979.jpg [ 45.56 KiB | Zobrazeno 1385 krát ]

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bristol M1 - Balsa USA 1400mm
PříspěvekNapsal: úte 19.05.2015 19:08 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 29.9.2013
Příspěvky: 221
Bydliště: Černošice
Třeba by to šlo 3D tiskem, dobrousit, vyvážit ???

_________________
Ca.3 2.3m, Fokker D.VII 1200mm, Bristol M1.B 1350mm, Multiplex FunCub, Staudacher 1000mm EPP


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bristol M1 - Balsa USA 1400mm
PříspěvekNapsal: úte 19.05.2015 19:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 7.1.2007
Příspěvky: 3936
Bydliště: KLADNO
Obrázky: 0
No tu kouli 90 mm/dělají se i duté polokoule ovšem tu neměli/ jsem koupil v prodejně pro šikovné paničky s českým názvem patchwork :roll: , motor zatím přesně nevím určitě těžší přes 200gr na 4s, snad i zvukový modul atd. vrtule 14x6 nebo 7, zrovna dnes jsem plodil šablony pro laminaci z balsy Sop a VOP protože v kitu je z plné balsy a to by bylo dost těžké. Předpokládám problémy s vyvážením/krátký čumák / proto aku pod mot.krytem. Jinak deska motoru vyosení nemá jak jsem psal,ale v plánu je osově naznačeno vyosení 2st dolů i do strany.

_________________
Pravda začíná tam kde končí signál České televize.
Nevěřím ničemu, co vláda říká.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bristol M1 - Balsa USA 1400mm
PříspěvekNapsal: úte 19.05.2015 19:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 7.1.2007
Příspěvky: 3936
Bydliště: KLADNO
Obrázky: 0
mt_beran píše:
Třeba by to šlo 3D tiskem, dobrousit, vyvážit ???
V tom případě ji beru také

_________________
Pravda začíná tam kde končí signál České televize.
Nevěřím ničemu, co vláda říká.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bristol M1 - Balsa USA 1400mm
PříspěvekNapsal: úte 19.05.2015 19:19 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 29.9.2013
Příspěvky: 221
Bydliště: Černošice
corsair píše:
V tom případě ji beru také


bude slevááá :) Vážně: zkusím to někde poptat, uvidíme.

_________________
Ca.3 2.3m, Fokker D.VII 1200mm, Bristol M1.B 1350mm, Multiplex FunCub, Staudacher 1000mm EPP


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bristol M1 - Balsa USA 1400mm
PříspěvekNapsal: úte 19.05.2015 19:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 7.1.2007
Příspěvky: 3936
Bydliště: KLADNO
Obrázky: 0
mt_beran píše:

bude slevááá :) Vážně: zkusím to někde poptat, uvidíme.
No hlavně aby to fungovalo-stejně to bude chtít základní desku, jinak jsou známy fotografie, zvláště ze středního východu,kde létali bez kuželů kvůli lepšímu chlazení motoru, takže i to je jedna z cest.Kolega z klubu udělal kužel z polyše vytočení ve vrtačce a taky mu to funguje a vypadá to dobře i když jde o FW 190

_________________
Pravda začíná tam kde končí signál České televize.
Nevěřím ničemu, co vláda říká.


Naposledy upravil corsair dne úte 19.05.2015 19:33, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bristol M1 - Balsa USA 1400mm
PříspěvekNapsal: úte 19.05.2015 19:32 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 29.9.2013
Příspěvky: 221
Bydliště: Černošice
Woita píše:
Klucí když hledáte kulový vrchlík (laminování koule apod.) - já potřeboval na kopteru kryt GPS ve tvaru lentilky a napadlo mě použít plastovou vánoční kouli od Vietnamců. Za pár korun jsem koupil sadu asi 6 koulí na vánoční stromeček, odříznul dva vrchlíky a ty slepil do tvaru čočky.

Neříkám že je to geniální nápad, ale mohlo by to posloužit jako inspirace.... :D
Příloha:
Img_3979.jpg


Taky dobrý tip.. Asi i lepší než laminovat polyš.. On to teda asi není úplně kulový vrchlík, ale to není skoro poznat.. Podle obrázků bylo několik různých tvarů, nebo nebylo a každý si s tím poradil trochu tvůrčím způsobem.. :)

_________________
Ca.3 2.3m, Fokker D.VII 1200mm, Bristol M1.B 1350mm, Multiplex FunCub, Staudacher 1000mm EPP


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bristol M1 - Balsa USA 1400mm
PříspěvekNapsal: úte 19.05.2015 19:53 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 29.9.2013
Příspěvky: 221
Bydliště: Černošice
corsair píše:
No tu kouli 90 mm/dělají se i duté polokoule ovšem tu neměli/ jsem koupil v prodejně pro šikovné paničky s českým názvem patchwork :roll: , motor zatím přesně nevím určitě těžší přes 200gr na 4s, snad i zvukový modul atd. vrtule 14x6 nebo 7, zrovna dnes jsem plodil šablony pro laminaci z balsy Sop a VOP protože v kitu je z plné balsy a to by bylo dost těžké. Předpokládám problémy s vyvážením/krátký čumák / proto aku pod mot.krytem. Jinak deska motoru vyosení nemá jak jsem psal,ale v plánu je osově naznačeno vyosení 2st dolů i do strany.


Jejda, takový macek? No, já tam plánoval vrtuli 12/6 a motor 115g (EMAX BL2815/09 na 3S a 3000mAh), táhne staticky 1,5kg.. Kompletní potažený drak solatexem ještě přelakovaný má u mně 650 gramů. Takže letovka myslím do 1,2-1,3kg v pohodě (100g serva, 250-300g baterka. régl 50g, zvuk 150g..).. Ty stím chceš lítat 3D? 8)

Chyba na mojí straně, ve váze byly asi slabý baterky či co, převážil jsem to znova a má to 900g.. Takže 1,5-1,6kg je správně, budu muset zvednout výkon motoru taky.. Nicméně odečtem mi vycházela ta vrtule maketově na 13" není 14" moc?

Jo - těžiště draku bez motoru a baterky mám na 50% hloubky křídla, takže myslím že s baterkou vpředu budeš dovažovat zadek o dost..

_________________
Ca.3 2.3m, Fokker D.VII 1200mm, Bristol M1.B 1350mm, Multiplex FunCub, Staudacher 1000mm EPP


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bristol M1 - Balsa USA 1400mm
PříspěvekNapsal: úte 19.05.2015 22:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 5363
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
corsair píše:
V tom případě ji beru také


Myslím, že to nebude mít požadovanou pevnost. 3D je dost pevnostně mizerný na vrstvy, kór když to je narušený těma výřezama pro vrtuli.
Spíš vykrouhat na soustruhu z Delrinu.
Jirka


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bristol M1 - Balsa USA 1400mm
PříspěvekNapsal: stř 20.05.2015 5:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 7.1.2007
Příspěvky: 3936
Bydliště: KLADNO
Obrázky: 0
mt_beran píše:

Jejda, takový macek? No, já tam plánoval vrtuli 12/6 a motor 115g (EMAX BL2815/09 na 3S a 3000mAh), táhne staticky 1,5kg.. Kompletní potažený drak solatexem ještě přelakovaný má u mně 650 gramů. Takže letovka myslím do 1,2-1,3kg v pohodě (100g serva, 250-300g baterka. régl 50g, zvuk 150g..).. Ty stím chceš lítat 3D? 8)

Jo - těžiště draku bez motoru a baterky mám na 50% hloubky křídla, takže myslím že s baterkou vpředu budeš dovažovat zadek o dost..

Jsou to jenom moje uvahy,teprve ho stavím, co z toho bude na konci se uvidí, ale beru zkušenosti z rcgroups, kde použil kolega motor taktéž emax gt2826 4s a 14 lopatu. Taky si říkám,že musí vyjít pod dvě kila ale radši budu počítat s horší variantou/aku pod krytem motoru/ samozřejmě bych radši kdyby aku vyšla pod křídlo. no v pátek zkusím převážit nepotažená křídla a uvidíme, ted musím běžet do Kolbenky :(

_________________
Pravda začíná tam kde končí signál České televize.
Nevěřím ničemu, co vláda říká.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bristol M1 - Balsa USA 1400mm
PříspěvekNapsal: stř 20.05.2015 12:43 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 29.9.2013
Příspěvky: 221
Bydliště: Černošice
corsair píše:
Jsou to jenom moje uvahy,teprve ho stavím, co z toho bude na konci se uvidí, ale beru zkušenosti z rcgroups, kde použil kolega motor taktéž emax gt2826 4s a 14 lopatu. Taky si říkám,že musí vyjít pod dvě kila ale radši budu počítat s horší variantou/aku pod krytem motoru/ samozřejmě bych radši kdyby aku vyšla pod křídlo. no v pátek zkusím převážit nepotažená křídla a uvidíme, ted musím běžet do Kolbenky :(


14" vrtule je správně, zase jsem nějak ustřelil v přepočtu.. sorry

_________________
Ca.3 2.3m, Fokker D.VII 1200mm, Bristol M1.B 1350mm, Multiplex FunCub, Staudacher 1000mm EPP


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz