Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 74 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pát 29.05.2015 3:08 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 31.7.2005
Příspěvky: 19644
Tak jsem asi zjistil co ty potvory S1 a S2 jsou (MosFety) -teda pokud to ještě hodláš opravovat -Radek

_________________
ICQ 638556901


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
PříspěvekNapsal: pát 29.05.2015 5:20 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 15858
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
To by bylo asi schůdné a rychlé řešení...

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 29.05.2015 13:06 
Mazák
Mazák

Registrován: 15.3.2014
Příspěvky: 904
Bydliště: Třebíč, letiště Střítež
Obrázky: 0
Ahoj,
tak když řeknu, že chci mosfet S1/S2, tak budou vědět, co to je??

Michal


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 29.05.2015 14:02 
Mazák
Mazák

Registrován: 2.3.2012
Příspěvky: 2063
Bydliště: Ústí nad Labem
misamltr píše:
když řeknu, že chci mosfet S1/S2, tak budou vědět, co to je??
To určitě nebudou, je to jen orientační označení ve schematu. Jsou to mosfety v pouzdře SOT23, určitě typu logic level, tedy s nižším ovládacím napětím a v daném pouzdře na co největší proud (odhaduji na 3 - 5A). Obvykle mají v kódu označení "L" (IRL... IRLR... a pod). Jako první ale musíš vědět typ vodivosti (N nebo P). To poznáš na té destičce, vždycky má každý ten tranzistor jednu nohu na napájení (+ nebo -) a to typ P na + a typ N na -. Když se na ten tranzistor podíváš tak, že máš dvě nohy dole a jednu nahoře, tak je to ta pravá dolní.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 29.05.2015 14:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 31.7.2005
Příspěvky: 19644
Michale zjistil jsem že kodem S1 na pouzdru se označuje 5-6 naprosto odlišných součástek (to samý u S2) - ale tyhle by měly být ekvivalenty těch co tam mám já -Radek

_________________
ICQ 638556901


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 29.05.2015 14:19 
Mazák
Mazák

Registrován: 2.3.2012
Příspěvky: 2063
Bydliště: Ústí nad Labem
To označení S1 a S2 je jen orientační, funkční. Jedny budou N a druhé P (viz předešlý příspěvek. Musí tvořit můstkový koncový stupeň, vždycky budou některé S1 a některé S2 sepnuté pro jednu polaritu a opačně. Těch "P" může být víc, protože mívají obecně horší parametry než "N". Pohledem z obrázku nepoznám který je který, musel bych měřit.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 29.05.2015 15:06 
Mazák
Mazák

Registrován: 15.3.2014
Příspěvky: 904
Bydliště: Třebíč, letiště Střítež
Obrázky: 0
Odklad tématu do příští neděle po maketách. Musím makat na letadle.

Michal


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 29.05.2015 15:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 31.7.2005
Příspěvky: 19644
S1 by měl být 2301 (P) a S2 2302 (N) -Radek
EDIT - http://www.aliexpress.com/store/product ... 07873.html

_________________
ICQ 638556901


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 29.05.2015 20:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 31.7.2005
Příspěvky: 19644
TO JardaRůžička -to S1 a S2 není jen orientační značení součástek ve schematu - to je označení(kód) přímo na součástkách(pouzdrech) -Radek

_________________
ICQ 638556901


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 12.06.2015 19:34 
Mazák
Mazák

Registrován: 15.3.2014
Příspěvky: 904
Bydliště: Třebíč, letiště Střítež
Obrázky: 0
Ahoj,
díky všem za rady, ale největší poděkování patří Jardovi, který mi trpělivě radil, až se dílo podařilo. Funkční a spolehlivé zapojení díky jeho schématu a radám.


Díky Michal


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 12.06.2015 19:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 31.7.2005
Příspěvky: 19644
No a jak jsi to teda opravil popřípadě jaký trandy jsi použil? Radek

_________________
ICQ 638556901


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 12.06.2015 21:45 
Mazák
Mazák

Registrován: 15.3.2014
Příspěvky: 904
Bydliště: Třebíč, letiště Střítež
Obrázky: 0
Ahoj,
žádné trandy. Na jeden podvozek jsem použil: 2x odpor 4k7, 2x tlakový spínač, 1x servozesilovač, 2x dioda. Je to jednoduché, pokud někdo bude chtít, tak Vám to můžu nafotit. Doufám, že to nebude Jardovi vadit, ale myslím, že asi ne, když to pomůže dalším modelářům.


PS: pokud někdo bude chtít originál elektroniku s odpájenými mosfety S1 a S2, tak 1ks mám.

Michal


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 12.06.2015 22:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 31.7.2005
Příspěvky: 19644
Tak to nafoť a hoď to sem - mě zajímá jak jsou tam vyřešený ty spínače - Radek

_________________
ICQ 638556901


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 17.06.2015 17:07 
Mazák
Mazák

Registrován: 15.3.2014
Příspěvky: 904
Bydliště: Třebíč, letiště Střítež
Obrázky: 0
Ahoj,
schéma zapojení. Můžu i nafotit. Zatím je to spájené na zkoušku.


Michal


Přílohy:
IMG_20150617_171348.jpg
IMG_20150617_171348.jpg [ 26.65 KiB | Zobrazeno 364 krát ]
IMG_20150617_171354.jpg
IMG_20150617_171354.jpg [ 32.99 KiB | Zobrazeno 364 krát ]
IMG_20150617_171400.jpg
IMG_20150617_171400.jpg [ 36.41 KiB | Zobrazeno 364 krát ]
Bez názvu.png
Bez názvu.png [ 214.65 KiB | Zobrazeno 331 krát ]
Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 74 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz