Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 74 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: sob 16.05.2015 19:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 31.7.2005
Příspěvky: 19644
Já mám s MosFETy - ale je to zřejmě teda jiný podvozek i deska. Jedině Jyrry který má ten samý by zjistil zda tam má opravdu bipoláry - Radek

_________________
ICQ 638556901


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
PříspěvekNapsal: sob 16.05.2015 20:13 
Mazák
Mazák

Registrován: 15.3.2014
Příspěvky: 904
Bydliště: Třebíč, letiště Střítež
Obrázky: 0
Ahoj, napíšu sz a uvidíme.

Michal


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: sob 16.05.2015 20:31 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 15884
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Nepoznám to, sundavat z desky to nebudu, SMD neumím...

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 21.05.2015 20:26 
Mazák
Mazák

Registrován: 15.3.2014
Příspěvky: 904
Bydliště: Třebíč, letiště Střítež
Obrázky: 0
Ahoj,
tak jsem vykuchal elektroniku ze serva a musím koupit mikrospínače pro dorazy. Místo potenciometru dám mikrospínače, ale nevím, jestli mám koupit spínače on/on, nebo on/ off. Myslím, že musím koupit on/on, protože bych musel 2x přepnout přepínač na rádiu, aby se spínač přecvaknul. Snad to bude fungovat.

Michal


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 21.05.2015 22:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 31.7.2005
Příspěvky: 19644
Z jakýho serva a jak to tam chceš naroubovat? Radek

_________________
ICQ 638556901


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 21.05.2015 23:53 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 15884
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
misamltr píše:
... Snad to bude fungovat.

Jak to zapojíš?
Mám dojem že budeš muset těma koncákama přepínat soustavu odporů a dvou trimrů aby ten servozesík zastavil tam kde chceš... Pak nemusíš provádět žádné prostocviky s přepínačem na rádiu. Jiné zapojení servozesilovače si momentálně neumím představit.

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 22.05.2015 12:11 
Mazák
Mazák

Registrován: 15.3.2014
Příspěvky: 904
Bydliště: Třebíč, letiště Střítež
Obrázky: 0
Ahoj,
místo servomotoru připojím motor z podvozku. Potom odpájím káblíky z potenciometru na jeden spínač připájím červený káblík a žlutý bude pro oba dva společný a na druhý připájím žlutý(společný) a zelený. Nebo koupit lineární potenciometr a bude to ovládané pomocí táhla při posuvu jezdce. Je to ze serva HS- 81. Pokud to nějak zbastlím, tak dám silnější.


Mihcal


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 22.05.2015 12:26 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 15884
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
A joo, já si to večer nějak blbě interpretoval... Ty koncáky přepnou poťák z jedné koncové polohy do druhé jako že tam "servo" dojelo... Pak ale nemusíš na vysílači přepínat něco na 2x...

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 22.05.2015 12:39 
Mazák
Mazák

Registrován: 15.3.2014
Příspěvky: 904
Bydliště: Třebíč, letiště Střítež
Obrázky: 0
Prodávají spínač on/on, takže když přiložíš, tak sepneš a když pustíš, tak vypneš. U druhého on/off je to tak, že když sepneš a pustíš, tak je v režimu off a když to chceš znova zapnout, tak musíš opět sepnout a pustit. To je jako klasický vypínač. Sepneš zapnuto, sepneč vypnuto. Asi tak, no :-)


Michal


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 25.05.2015 20:40 
Mazák
Mazák

Registrován: 15.3.2014
Příspěvky: 904
Bydliště: Třebíč, letiště Střítež
Obrázky: 0
Ahoj,
zadařilo se. Koupil jsem zatím dva spínače. Spájel jsem to tak, jak jsem psal a nefungovalo to:-( Potom jsem to různě zkoušel prohazovat, pájel jsem drátky různě k sobě, až se zadařilo a funguje:-) Elektronika je ze serva hs 81, ale potřeboval bych nějakou silnější elektroniku, aby to nezhořelo. Radši předimenzuji, než abych přistával bez podvozku. Zítra koupím větší spínače a budu čekat na elektroniku.


PS: nenajde se někdo, kdo má funkční elektroniku ze standardního serva, nebo z giga serva? Rád bych si šel o víkendu zalétat.

PS: rád bych tam dal nějakou pojistku proti zkratování přijímače. Jakou by jste zvolili?



Díky za rychlé nabídky Michal


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 26.05.2015 8:00 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 15884
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
misamltr píše:
PS: rád bych tam dal nějakou pojistku proti zkratování přijímače. Jakou by jste zvolili?

precti si moji odpoved v inzeratu. Tak to maji poresene ty podvozkove elektroniky. Pak by slo udelat treba nadproudovou pojistku, treba s casovym omezenim...

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 26.05.2015 14:46 
Mazák
Mazák

Registrován: 15.3.2014
Příspěvky: 904
Bydliště: Třebíč, letiště Střítež
Obrázky: 0
Ahoj,
takže na té malé destičce ze serva je tedy časovač? Jistota je jistota. Když tam dám pojistku, tak ničím nic nepokazím. Oba podvozky budou na V kabel, takže i větší odběr... Jarda Růžička to také nějak řešil a pošle mě schéma jeho zapojení. Já jsem to také vyřešil, ale on to může mít lépe vyřešené.

PS: schottkyho dioda je pojistka, ne? Když to dám třeba na mínus, tak pošle proud do podvozku, ale když to zahoří, tak to do přijímače přes diodu nedostane.


Michal


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 26.05.2015 15:36 
Mazák
Mazák

Registrován: 2.3.2012
Příspěvky: 2066
Bydliště: Ústí nad Labem
Dioda nepomůže, tu můžeš použít k ochraně proti přepólování něčeho, proti nadproudu ne. Dá se třeba jednoduchým obvodem omezit proud na požadovaný limit.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 26.05.2015 17:39 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 15884
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
na desticce ze serva je servozesilovac. nic vic.
ten casovac nebo proudove omezeni bys musel mit mimo.
Levnejsi ( ve vysledku) a schudnejsi bude sehnat tu elektroniku nebo cely podvozek. Za ty penize ti to asi nikdo neudela.

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 26.05.2015 18:26 
Mazák
Mazák

Registrován: 15.3.2014
Příspěvky: 904
Bydliště: Třebíč, letiště Střítež
Obrázky: 0
Ahoj,
kdyby se dala elektronika koupit, tak neváhám. Na HK je pořád -19.


Michal


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 74 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: fana99 a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz