Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Sky Mule od Durafly
PříspěvekNapsal: čtv 25.12.2014 11:24 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 12.12.2014
Příspěvky: 157
Bydliště: Klecany
ahoj,
dostal jsem jako dárek Sky Mule : http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... arch=skymu

Máte s tím prosím někdo nějaké zkušenosti ?
Například - co by bylo potřeba vyztužit, jaký motory osadit, co změnit oproti doporučení a tak podobně.

děkuji, hezký svátky, Petr


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: čtv 25.12.2014 11:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.9.2008
Příspěvky: 2271
Bydliště: Nové Mesto nad Váhom
petrno píše:


Riadne prilep gondoly! Lebo čínan to urobil asi len žuvačkou a budeš nemilo prekvapený, keď Ti odpadnú, rozsekáš si kabínu a zlomíš vrtule... Viem o čom hovorím!
Viac tu:
http://rcmodely.cevaro.sk/index.php?id=679&n=skymule-po-upravach

Keď ho trochu upravíš, urobí Ti veľa radosti!

_________________
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sky Mule od Durafly
PříspěvekNapsal: čtv 25.12.2014 12:12 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16157
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Odpověď od "mior čtv 25. pro, 2014 12:58" přesunuta z tématu ve smetišti ( viewtopic.php?f=22&t=70036 ).

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sky Mule od Durafly
PříspěvekNapsal: čtv 25.12.2014 14:25 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 12.12.2014
Příspěvky: 157
Bydliště: Klecany
myslíš že tavné lepidlo z pistole nebo vteřiňák by bylo lepší ??


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sky Mule od Durafly
PříspěvekNapsal: čtv 25.12.2014 18:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.9.2008
Příspěvky: 2271
Bydliště: Nové Mesto nad Váhom
Gondoly neodliepaj.
Po obvode gondoly daj sekundové lepidlo tak, aby zatieklo do spoja.
Potom som do každej gondoly zapichol asi 12 špáratiek tak, že som ich najprv napichal "nasucho", skrátil na príslušnú dĺžku a potom páratká natrel sekunďákom a rýchlo zatlačil. Tým som spravil akési spoje bez skrutiek, ale drží to dobre.
Samozrejme, že tie špáradlá musia prejsť gondolou a zapichnúť sa do krídla...

_________________
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sky Mule od Durafly
PříspěvekNapsal: čtv 25.12.2014 19:45 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 12.12.2014
Příspěvky: 157
Bydliště: Klecany
já jsem dostal letadlo v "rozsypu" - trup na dvě poloviny, gondoly extra, taky na dvě poloviny atd. A bez elektroniky.
Jsem modelář mírně pokročilý začátečník, zatím dva hotové modely z EPP ( Easy Glider a Alfha 1500).
Čím by jsi doporučil slepit ty polotovary ? - zatím jsem spravoval hlavně vteřiňákem
Jaké motory ? a serva ?
dík, Petr


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sky Mule od Durafly
PříspěvekNapsal: pát 26.12.2014 10:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.9.2008
Příspěvky: 2271
Bydliště: Nové Mesto nad Váhom
Kit by som lepil sekunďákom. Motory som mal origo a sú fakt dobré a výkonné, takže by som ich len doporučoval. Servá stačia 9-gramové.

Ešte chcem upozorniť, tak treba pristávať na rýchlosti a pod plynom, inak sa prepadne, tak ako je v článku napísané...

_________________
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sky Mule od Durafly
PříspěvekNapsal: stř 01.06.2016 19:40 
Mazák
Mazák

Registrován: 24.6.2013
Příspěvky: 881
Bydliště: MidWest of Ireland
Ahojte Mulari !!
Jake byste dali dvouliste vrtule jako nahradu za originalni triliste 10x8 ??
Pri zachovani originalniho pohonu myslim.

Snad konecne postavim svoji mulu [dva roky v krabici] a tak uvazuji, jestli ty originalni vrtule jsou dobre, nebo ne. Na prvni pocit v ruce pusobi tak nejak divne bakelitove. Pokud jsou ale jakztakz dobre, tak bych si hned objednal nahradni [zrovna je maji]. Dekuji predem.

_________________
Taranis B; F450 s APM 2.5; Bixler 2


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sky Mule od Durafly
PříspěvekNapsal: čtv 02.06.2016 7:22 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.9.2008
Příspěvky: 2271
Bydliště: Nové Mesto nad Váhom
Tie vrtule by som vôbec NEMENIL!!!

Sú výborné - spolu s pohonom dosahujú vynikajúci ťah.
Plánujem ich používať aj na iné modely!

_________________
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sky Mule od Durafly
PříspěvekNapsal: čtv 02.06.2016 7:45 
Mazák
Mazák

Registrován: 24.6.2013
Příspěvky: 881
Bydliště: MidWest of Ireland
Dakujem mior ! To v tejto chvili beriem ako dobru zpravu. Akurat ich maji v HK skladom, tak si kupim nejake nahradne, lebo poskodit sa mozu aj bez havarie a co potom...
Snad sa mi v tejto sezone podari "vybalit tu krabicu"... :D

Ps: Tou upravou odtokovych hran sa dosiahne aj zvysenie max vzletovej vahy, alebo nie, prosim?

PS2: Kukal som aj na vase "Realisticke RC modely" - fajna stranka, dakujem.

_________________
Taranis B; F450 s APM 2.5; Bixler 2


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sky Mule od Durafly
PříspěvekNapsal: čtv 02.06.2016 9:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.9.2008
Příspěvky: 2271
Bydliště: Nové Mesto nad Váhom
Úpravou odtokovky to lieta o kus lepšie - zväčší sa plocha a zníži zaťaženie. Dokáže letieť na malej rýchlosti bez prepadávania.

_________________
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sky Mule od Durafly
PříspěvekNapsal: čtv 02.06.2016 10:27 
Mazák
Mazák

Registrován: 24.6.2013
Příspěvky: 881
Bydliště: MidWest of Ireland
To znamena, ze by mohl unest vetsi vahu... spravne?

A co treba udelat na Mule klapky? To mam v planu totiz....

_________________
Taranis B; F450 s APM 2.5; Bixler 2


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sky Mule od Durafly
PříspěvekNapsal: pát 03.06.2016 7:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.9.2008
Příspěvky: 2271
Bydliště: Nové Mesto nad Váhom
Ale áno, unesie dosť, je v podstate premotorizovaný...

Klapky som rozmýšľal tiež, ale nie je tam dosť miesta na ne (v strednej časti krídla) a také malé neviem, či by mali efekt.
Namiesto samostatných klapiek používam krídelká ako klapky...

_________________
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz